A tanuló pénzt szerintem minden nyúlász megfizeti rendesen, főleg a Mixó miatt. Szerencsére nekem voltak segítőim számra pontosan 3 idős úr!
Egyikük nyugdíjas állatorvos, egyikük egy falubeli idős bácsi és egy Abaújszántói idős úr! Utóbbit szerintem közületek jó páran ismerik. Bíró Laci bácsiról van szó:) És igen. A nyúltenyésztés csak hobbi!
De azt nem értem, hogy miért kell enyire hangsújozni, hogy menyi pénzért veszed/adod a nyulakat, hol ott mások is ugyan anyit SŐT vannak akik többet is kiadnak 1 nyúlért mint amenyeit ér... ezt döntse el mindenki saját maga, hogy menyit ad ki 1 nyúlért.
halo én nyul tenyésztonek tartom magamit mint mindeki más aki ide fel regisztrált meér ha csak egy sukát meg egy bakot tart akor is nyulat tényészt mondjok vegyünk éngemet 7 éve foglakozok német oriás sokkal most 3 anyanyulam van és egy fiatal baom de én azt mondom hogy akinek van nyujja az nyultenyészto most az minden hogy törpenyül német oriás kosoru belga oriás uj.zélandi oroszlán feju mindegy aki nyulat tar azt nyul tenyészto és ha valaki az apukájával kezde el tenyészteni akor azzal most már egyedül tenyésti:
Ha elhiszi itt bárki is, teljesen egyedül 6 évesen kezdtem el nyulakkal foglalkozni! Így volt is jó pár szerencsétlenség! Nem tudtam a kezdetekben mit hogy kel csinálni, 1x el mondták és kész! Szeretek mindenre magamtól rá jönni ennek meg is van-volt a hibái! DE! a tanuló pénzt meg kell fizetni!
A másik, nyúltenyésztésből nem lehet meg élni...Ez így is van, csakhogy azért a takarmány és a gyógyszerek árát kapjam vissza! Nem meg élni akarok belőlük, csak egy tisztességes árat kapni értük! Tegnap fogathajtáson voltam mint segédhajtó...! Ott is nem adják a jó lovak szarért húgyért! A jó állatot meg kell fizetni!
Kinek mi a nyúltenyésztés, de hogy művészet, ez nem igaz! Nekem HOBBI! És miért kéne sokat beleinvesztálni a nyúlba? AKi házilag tartja, csak saját részre, annak nem érdeke a nagy hasznot lesni. Maximum csak akkor lesi, ha az asztalnál ül.
Az előttem szóló már feltette a kérdést, megteszem én is :) Én annak vallja magát?
A nyulak tenyésztésébe áldozni kell anyagilag.NEM IS KEVESET! Aki csak a hasznot látja, az MOST fejezze be! Hosszútávon ez utópia! Ja és még valami, ha azt gondoljuk, hogy vettünk 2 pár jó minőségű különböző vérvonalú nyulat és már kikiáltjuk magunkat nyúltenyésztőnek és ezután jön a siker, talán még nevetségessé is válhatunk. Uraim ! A nyúltenyésztés egy művészet, és mint ahogy nem mindenki MŰVÉSZ, úgy érthetően nem mindenki NYULÁSZ, aki annak tartja magát !
akkor annyi nem lesz itt,max, 40 fok volt mert árnyékosabb nekik a fa alatt, meg fagyott vizespalackot rakok be, az mellé fekszenek a süldök igy hütik magukat, akkor ezt a nyarat kihuzzák,
Sajnos a jó nyúl nem kell senkinek! Felhívnak hogy kellene nekik törzskönyves nyúl és hogy 3 hónapos legyen! Oké, van is olyanom mondom neki az árát már nem tetszik neki, sőt még idegen vérvonalú bakot is tudtam volna adni a nőstény mellé! A jó nyulat nem fillérekért osztogatják senkinek sem! Sokan pedig azt hiszik!
Nálam van olyan tenyésznövendék aminek a 7 őseit meg tudom mutatni a származási lapon! Az pedig nem 3000ft de még 10000 sem!
és hány fokos melegben voltak? nekem palatetö alatt vannak,de most hungarocellt raktam alá.igy nem éget ,hüvüsebb van,meg fagyos vizes palackot rakok be nekik,és melléfekszenek, de volt hogy 40 fok meleget mutatot a hömérö.de ez elötte volt mielött szigeteltem ott, mennyit birnak a nyulak? mennyi a max höfok?
halo sajnos most képet nem tudod fel teni mert az adatgábelem nem jo és piricsén lakom Nyirbátortol 8km.ere de ha érdekel a ketrec gyere ki és nézd meg nagyon jo áélapotban vannak pirics petőfi ut 15-őn lakom a hivatalk melet, ja nyulaim majd csak ottoberben lesznek: