Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Nem akartam kihagyni a felsorolásból, mivel a lehetőség adott, vannak hangkártyák, ahol a DVI-kimenetre rátehető a hang is, épp úgy, mint a HDMI-re, miután azonos jelátviteli technikáról beszélünk. Szinte csak a csatlakozó különbözik, ezért is alakítható át HDMI-re.
Négy érpár (1 adat, 3 órajel), ezeken nem külön megy kép és hang, hanem egy közös digitális adatfolyamban, amibe igény szerint betehető a hang is. (Csak azért van több érpár, hogy az átvihető sávszélesség összeadódjon.)
Meg mintha úgy rémlene, hogy vannak DVI/HDMI-csatlakozós monitorok is, belső hangszóróval, ami képes a digitális hang leválasztására.
Igazából nem lényeg a hang, van hangfal, meg fejhallgatót is tudok csatlakoztatni, csak ettől a felbukkanó volume izétől esett le, hogy elméletileg a monitorban is van beépített hangfal, és még sosem hallottam a hangját. De akkor ez nem automatikusan megy.
Akkor ha nem hagyja abba, megy a szervizbe mikrokapcsoló-cserére.
Ez az, hogy a hangot külön kell bekötni a hangkártyáról, 10 éves monitor esetében. (Újabb készüléknél a HDMI vagy DVI-csatlakozón lehetne átvinni a hangot is, D-Sub kábelen nem lehet.)
A monitor gombjait megpróbálhatod nyomogatni, hátha javul valamit, vagy még rosszabb lesz, elvileg a mikrokapcsolókat kellene majd cserélni.
Jut eszembe, ha a monitornak van hangerőszabályzója, meg vannak rajta kétoldalt lyukak, akkor miért nem jött belőle még soha hang? Lehet, hogy nem is kellene külön hangszóró, csak valami nincs beállítva?
Tegnap óta időnként megjelenik a képernyő kellős közepén egy sötétszürke négyzet volume felirattal, benne piros csúszka meg egy sárga hangszórójel. A kinézete alapján olyan, mintha a monitor menüjéhez tartozna, de mitől lesz ott magától?
Adblock ikonra klatty, legördülő menüből Elem blokkolása kiválaszt, egérrel rámenni a reklámra, a megjelenő sárga téglalapra klatty, megerősítést jóváhagyni.
Hogyan tudok eltüntetni az oldal aljáról egy reklámot (Spar), ha nem látszik a kikapcsoló x? Feltételezem, széles képernyőre tervezték, az enyém meg hagyományos, így lemarad a széle. Adblock van a gépen, de ezt a dögöt mégis látom. Az oldal fenntartóját kérdeztem, jogosan van ott, tehát nem én pusziltam be vírust, ő azt mondja, ki tudom kapcsolni. Nekem viszont nem látszódik az x. Van egyéb lehetőség megszabadulni tőle? Nagyon idegesít, mert a képernyő alsó harmadát elfoglalja, nem lehet rendesen olvasni tőle a cikkeket, ráadásul ha csak hozzáérek az egérrel, már ugrik is fel (mellesleg a felugró ablakok is le vannak tiltva, mégis).
Böngészőben nem láttam még, lejátszóprogramnál igen, hogy néha kiakad a driver, átvált inverz színekre. Intel GPU-nál is, valamint régen a Matrox kártyámnál is.
Windows újraindításával megjavul, de egy idő után ismét visszatérhet a hiba. Ha az Intel drivernél beállítom ezt az opciót:
...akkor nem. Viszont ezt csak TV-re kínálja fel. Függetlenül attól, hogy az alaplap DVI vagy HDMI-kimenetére csatlakozok, mindegy neki, mert érzékeli a készülék típusát, monitornál nem adja ezt az opciót. (Annyiból jó, hogy úgysem a monitoron nézek filmet.)
Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Flash ablakoknál pl. ytube, időnként az video ablak elszíneződik, lila színt kap. Keresgéltem erre megoldást , settings: disable hardware acceleration. ezt ideig óráig segített, de most megint csinálja. ha belekattintok a videóba akkor visszavált normál színre, de kis idő elteltével újra elszíneződik (nem az elég képernyő csak a video ablak tartalma illetve körülötte egy vékony sávban körben) intel hd graphics, laptoppal. Külső Dell LCD monitort használok HDMI kábellel, a driver a legfrissebb és a Dell drivere is fent van, igaz az talán csak az usb hub miatt kell. dsub sajnos nincs a monitoron, azzal nem tudtam megnézni.
Meg kell fejteni, hogy ki a szolgáltatód, mennyi leveled lehet a szerveren. És van-e IMAP. Aztán bízva abban, hogy tudod a jelszavad és a loginneved, hozzáadod IMAP kiszolgálónak, aztán ha elfogadja, akkor törlöd a POP3ast. Minden eszközön ilyen IMAPot állítasz, akkor a cuccaid folyamatosan a szerveren lesznek, ha egyiken olvastad, akkor másikon is olvasott lesz, nincs ilyen letöltögetős, meg egyéb móka.
Nekem nincs telepítve Outlook, sem Express (ez is tök jó, soha nem lehet tudni, mert utóbbit is szokták előbbinek nevezni a fórumokon, amiből mindig keveredés van), így nem tudom megnézni a beállításokat, de elvileg bizonyára van valami kimutatható különbség a kettő között, azt magad tudnád megtalálni.
Ha meg nem találsz különbséget, akkor a POP3 protokoll helyett IMAP-ra kellene átállni.
Gmail támogatja például, de ha jól emlékszem, a webes fiókban is engedélyezni kell.
Köszi, ha lehet szájbarágósan nem vagyok valami nagy guru. Kösz gyakorlatilag a favágó volt az ami értettem azt is csak konkrétan átvitt értelemben sajnos nem. Arra kellene nekem valami megoldás hogy ne érkezzen meg ugyanaz a levél kb ötször vagy többször de minden eszközre telefon tablet, másik Pc stb megérkezzen minden levél ami még nincs azon rajta.
Pont erre való, hogy ha van annyi hely és szerveren is mentés, akkor még azt is tudja a másik levelező, hogy olvastad-e, ráadásul a VÁLASZOK is egy helyen lesznek, nem azon a gépen, amelyikről éppen küldted.
Én ha favágó módszert játszom, akkor gépnek külön csinálok egy aliast is, mert csak...
Több gépre is akarom hogy megérkezzenek a leveleim az Outlookból
Az Outlook úgy van beállítva, hogy a levél eredetijét hagyja a szerveren, és ne jelölje meg olvasottnak, hogy a másik helyre is megérkezzen. Az egyik példány tök jól működik, semmi gond. A másik viszont azt csinálja, hogy minden levelet letölt, ami a szerveren olvasatlan, azt is, amit már egyszer letöltött. Így aztán ugyanaz a levél két, három, négy, x példányban van meg, a letöltési idő pedig monoton nő, egészen addig, amig a szerverről ki nem törlöm az üzeneteket. Megoldás? Köszi, ha lehet szájbarágósan nem vagyok valami nagy guru.
Amit en irtam, az az elmult ket heten tortent, naponta belepessel, ahogy leirtam.
Ami a jahus eltuneseket illeti, csatolasokkal egyutti - excel, pdf - emailek tuntek el, nemelyik erosen hataridos volt, igy azokra gyorsan jott visszajelzes, hogy mivanmar?
a tobbinel pedig amikor talalkoztak kovetkezo honapban vagy heten az illeto ceges emberkevel, akkor derult ki, hogy ki mit (nem) kapott meg.
Amugy lehetnek vakfoltok, vagy minek mondjak, mert a napi tesztnel kiderult, hogy bizonyos cimek kozotti emailek nem jonnek meg, de ha masik cimen keresztul megy, akkor celba er.
Azt, hogy szép és tökéletes, azért nem mondanám, de az is elég szélsőséges, amit Te mondasz. Bár biztos eltűnt a levél, azért a kimenő IP-t megnézném, hogy van-e valami spamlistán, hátha, vagy éppen mi volt a tartalma a levélnek. Bár mindegy, mert ezekre eddig is célozgattam, hogy sokfélén múlik a dolog és ha először írunk egy HTML levelet "test" törzzsel, de tárgy nélkül, lehet akkor sem kellene csodálkozni, mert ez valóban bonyásabb tudomány. Vagy adok el olyan mailszolgáltatást, ahol van POP3 és egyénileg lekapcsolom a spamszűrőt.
Igen, egyertelmu, hogy mindenkinel minden tokeletes, egyedul velem szorakozik az a franya, webnek alcazott valami, ami talan szellemi szornyeteg is lehet es valojaban gondolatatvitelre akar epiteni valamit. :-))))
Leirtam a tapasztalataimat, csak azt, amit sajat magam lattam es tapasztaltam.
Orulok, hogy szerinted minden szep es tokeletes, de a kollegaim rendszeresen idegeskednek, hogy yahoo-rol kuldott email nem erkezett meg a kuldohoz. Ezert mar a fontos uzeneteket nem onnan kuldik.
Ugy tunik, valoban a gmail az egyeduli megbizhato, illetve az euromail is jo lenne, ha lenne pop3 elerese.