A numizmatika éremgyűjtés beszélgető fórum azzal a céllal nyílt meg, hogy a régi és új pénzérmék, bankjegyek gyűjtői tudjanak itt eszmét cserélni.
Az alaptéma a gyűjtés, rendszerezés, egyes darabok azonosítása, és egy kis pénztörténeti csevej.
Itt lehet bemutatni egyes kérdéses darabokat, kérni a hozzáértők segítségét a beazonosításban, esetleg hozzávetőleges értékelésben.
Miután a reklámozási tevékenység fizetős az index alatt arra legyünk különös figyelemmel.
A fentiektől eltérő, az egymást ingerlő hozzászólások topic rombolásnak minősülnek az ilyenekért tiltás jár.
A Numizmatika címszó alatt pénzekkel, pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudományt értünk legfőképp ehhez tartsuk magunkat.
Annyi baj legyen! Ha megadod a címedet elküldöm majd postán. (Scannerem sajnos még nincs, mert akkor a honlapon is látványosabb lenne.)
E-milt itt találod pl:
www.freeweb.hu/ardem
huu hat a fax az problemas lesz, mert vagy a munkahelyemen a fonoknel, vagy anyam munkahelyen a korhazban van fax. mind2 helyen fucsan neznenek ram/anyamra, ha horogkeresztes papirokkal rohangalnank.
Az a nagy tervem, hogy osszegyujtom az osszes III. birodalombeli ermet, pusztan tortenelmi erdeklodesem miatt (ne gondoljon senki meg veletlenul sem rosszra), es ehhez kellene egy kis segitseg: szeretnem tudni a ermesort (milyen cimletu ermek voltak forgalomban, mi van rajtuk, stb)
Mar vettem is egyet az egyik pesti ermeboltban, egy 1937es 2 markast, egyik oldalan a szvasztikat tarto sas, a masikon Paul von Hindenburg arca profilbol. 400Ft volt.
az tudom hogy van meg 1 es 5 RM (egyeb?), de a pfennigek teren is gondban vagyok. Papirpenzek?
Az ebay-en probaltam nezegetni az ezzel kapcsolatos fotokat...
Van egy római pénzem, és ki szeretném deríteni, hogy melyik császár idejéből való. Szétnéztem már több honlapon is, de egyiken sem találtam meg ezt a fajtát.
Sárgarézből készült, az egyik oldalán az uralkodó feje látható: göndör hajú, szakállas alak (én Hadrianusra vagy Marcus Aureliusra gondoltam, de a pénzeken egyiknek sem így néz ki a feje) a másik oldalon pedig egy trónuson ülő figura, oldalnézetből ábrázolva (ez sok római pénzen szerepel).
Nincs túl jó állapotban az érme, úgyhogy csak annyit tudok kibogarászni a feliratból, hogy
...CEPON... vagy ...CEPOV... valamint
...PIA...
Üdv!
Azt szeretném megkérdezni, hogy olyan 100 pengős, amit a német SS a kitörés idején felülbélyegzett,
(sas+HK), mennyit érhet?
elvileg ritka és kevés van belőle!
Előre is kösz!
Egy kedves rokonom kérdezett meg arról, hogy az interneten nem tudnám-e valahol megkérdezni, hogy az általa birtokolt néhány darab 1938-as 5 pengős érme, amin Szent István arcképe látható és állítólag ezüstből van, képvisel-e valamennyi értéket.
Ha tudnátok segíteni, akkor előre is köszönöm.
OFF
A T.Szerk./e-mailcim változás topicban kérheted az adataidnál szereplő jelenlegi mailcím megváltoztatását a moderátoroktól, általában 1-2 nap és megcsinálják.
Lentebb valamelyik hozzászólásomban találsz két linket, ahonnan letölthetsz egy katalógust, amiben megtalálod a pénzek értékét(nagyságrndileg) Mivel az árak még ATSben vannak megadva, tényleg csak viszonyítási alap lehet. Nézd meg az évszámot, és próbáld megállapítani, hogy milyen a pénz állapota. Ha nagyon zépen kivehet?k a részletek, és nem karzos, akkor "VZ", ha kissé kopott, akkos "SS", ha nagyon kopott, akkor "S".
Ajánlom még, hogy men jel valamelyik numizmatikai boltba(a numismatics honlapon biztos vannak pontos címek, most fejb?l nem tudnék egyet se mondani), és ott b?vebb felvilágosítást is kaphatsz.
Kedves éremgyüjtők, hozzáértők, a segítségeteket szeretném kérni.
Van néhány aranypénzem, jórészt 10-20 koronásak, de van egy 100 koronás is, meg néhány Napóleon arany. Szükségem lenne némi készpénzre, honnan tudhatnám meg mennyit érnek, és főleg azt, hogy hol kapok értük pénzt és mennyit? Nézegettem már az oldalakat, de nemigen lettem tőlük okosabb.
Ha valakit érdekel, szivesen küldök listát és mail-címet, ere ne írjatok, mert elfelejtettem a jelszavamat.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
A sors szeszélye fortán római légiós hadijelvényeket kellene megismernem de abszolute laikusként nem tudom mely honlapon lenne érdemes keresgélni.
Ha valaki tudna ilyen jellegű információval szolgálni, azt szivélyesen megköszönném.