Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
windows 7-es home premium-ról van szó a notin és, minden indításkor felkínálja a java frissítést. Ez elég unalmas, kell egyáltalán, vagy mit tudok ezzel az üzenettel kezdeni?
Mutass nekem egy 25 GB-os HDD-t. Aztán pedig SATA-t. A hot-swapnak és a lemezméretnek gyakorlati oldalról mi köze lenne egymáshoz? Az AHCI-vel ugyan miként ne lenne kompatibilis egy SATA merevlemez, mikor a SATA szabvány létrejöttekor az AHCI annak szerves részeként jelent meg?
Van egy darab SATA 25GB lemezkéje, amiről azt már tudhatjuk, hogy nem mai csirke. Érdekes lenne vele a hot-swap funkciót kipróbálni....
Látatlanba nem tudom megmondani, de könnyen lehet, hogy nem is kompatibilis az AHCI móddal. Mivel eddig így ment, s a gazdi elégedett volt vele, ezért tanácsoltam, hogy nem állítsa át.
Nem, te valami SSD-nél érdemes dolgot mondtál, ami így nem igaz, hiszen aztán leírtad, hogy HDD-nél miért lehet jó. :-) Amúgy a hot-swap képességet az XP is tudja kezelgetni megfelelő illesztővel, szóval ott is lehet értelme az AHCI-nek. SSD-nél meg a TRIM miatt mindenképpen kell az AHCI mód. Garfield és az én értetlenkedésem arra irányul, hogy miért kellene 2014-ben az ős kompatibilis módban hagyni egyáltalán bármilyen fajta meghajtót.
Normál HDD-nél AHCI mód, és az (emulált) IDE mód közti különbség :
- Az AHCI és az IDE mód között a teljesítménybeli különbség kicsi. - Az AHCI mód lehetővé teszi a SATA busz közvetlen szoftveres elérését, ezáltal támogatva olyan funkciókat, mint a hot-plug (üzem közben cserélhető) mód, illetve a NCQ-t. (native command queuing) . Ez utóbbi multitask környzetben növelheti a gép / eszközök teljesítményét / reakcióidejét. - Az AHCI mód Raid használata esetén nyújt mérhető teljesítménykülönbséget. AHCI (Advanced Host Controller Interface): az AHCI egy olyan illesztést jelent, mellyel a rendszermeghajtó- és operációsrendszer-szoftverek képesek a fejlett SATA-funkciók felismerésére és implementálására (pl: parancsok várakozási sorba rendezése (NCQ), az üzem közben cserélhető eszközök használata (Hot Swap), tápegységek felügyelete)
A segítségeteket szeretném kérni az alábbival kapcsolatban:
Adott egy asztali gép amin Win XP volt de újra kellett telepíteni.
De inkább frissítettem volna Win 7-re mivel a telepítő elindult és betöltötte a fájlokat majd gondolt egyet és lefagyott. - ugyanezt csinálta XP telepítővel is.
Gondoltam vinyó baja lesz, áttettem egy másik gépbe ahol gond nélkül felment bármelyik rendszer.
HUPosok is bazmeg. Regisztráljak emailban, kell egy meghívó és körítés, hogy miért is szeretnék tag lenni. Gondolom megunták kiszórni a sok hülyék, csak így meg kicsit erős a dolog, oszt mondjam, hogy semmi másért, csak ha már megtaláltam, akkor folytatnám a témát?
Egyelőre kitaláltam, hogy Linuxos alapja lesz, mert csak. Én sügér vagyok hozzá, nem is nekem való, alapokat kiadtam pár nagyszájú linuxosnak. Egyelőre a kérdést sem értik. Meglátjuk meddig jutunk.
De nem érti a viczet.. Amúgy ezek nem mikrokapcsolók (az a flippergépek, végállásérzékelők védjegyzett neve), hanem tactile switch (tact-kapcsoló, tact-gomb) a nevük, fogalmam sincs, miért ragadt rájuk a mikrokapcsoló, biztos a méretük miatt.
5-10 év? Nem tudom, ipari területen, ahol tud erősebben oxidálódni, lehet, hogy több gond van velük, a szervizben 20-ból 1 monitornak van ilyen baja a 6-10 évesek között.
De ez nem kapcsoló, hanem nyomógomb. :-) A kivitelt, amire azt hiszem, hogy gondolsz, elsősorban a helyigénye miatt szeretik, mert igen lapos, és a tartóssága sok, régivágású telefonban bizonyított, valamint rengeteg ipari gép sík, fóliázott billentyűzete is ilyenekre épül. Nincs ezzel semmi gond, csak ezt is el lehet rontani a gyártással. A rendesen tokozott kivitel ugyanezt a mechanikát rejti, monitorokban inkább az a gyakori.
Szokott ilyen lenni, oxidálódás eredményeképpen (szépen kivirágzik belül, az érintkezők meg igen közel vannak egymáshoz) kialakul egy pár kiloohmos ellenállás benne. A Philips monitorainál elég gyakori volt, gondolom, a gomb gyártója spórolt valamin.
Acer. A vicces az egészben az, hogy soha életemben nem használtam a gombokat rajta. Vagyis a semmitől purcant ki. Ma egyébként jóval ritkábban ugrott fel, mint tegnap. Próbáltam kicsit piszkálni. Lehet, hogy valami por ment bele?
Sziasztok! Vettem egy Androidos telefont, és PC-re akarom csatlakoztatni USB kábellel hogy fileokat tudjak másolni oda-vissza és amit lehet. Ezt a Win7 -es gépemen simán tudtam telepíteni, de egy XPprof -on valamiért nem megy. A gyártó szoftverét felinstalláltam, más fórumon ajánlottak később alternatív drv-t is de ugyanaz. képek:
Egyik driver sem kezeli valamiért XPn. A driver újratelepítése is ugyanoda vezet (1.kép)
Mi az az osztálytelepítő, és hogy lehetne túljutni rajta..?
A végén még meggyőzöl, de keresni kellene ilyen eszközt, mert eddig én csak olyat láttam, hogy DVIn a kép, mellé a hang, vagy HDMI-n kép és hang. Sőt, múltban akadt olyan HDMI is, ami nem tudta a hangot...