Keresés

Részletes keresés

Sheverush Creative Commons License 2023.09.04 -3 5 257322

1. Az NB1 valóban visszaesett az elmúlt 2-3 évben. Egyszerűen elinflálódott az a plusz, amit beletolt az állam az nb1-be. Valóban, a nyári kupaszereplés beárazta, volt valami fejlődés, de vége.

 

2. Épp ezért nem realitás azt várni, hogy az a csapat, amelyik ebben a mezőnyben épp megcsípte a bronzérmet, majd villant európai szinten, és pikpakk átgázol az Alashkerten, meg megszorongatja a Rapidot.

 

Összekevered a realitást és a normalitás világát. A rendszer a szar, elismered (reália, tény), nem kéne így legyen, ezt helytelenek érzed (norma, axióma). De mégis a Loki csináljon egy fecskeként nyarat, és ha mégsem, akkor meg jönnek a kirohanások. Nem jó a rendszer? Akkor azt kell ekézni, nem azt, aki ezen a rendszeren belül jól teljesít. Ráadásul ez a saját csapatod lenne, akit feltétel nélkül kell szeretnie a szurkolónak (megint egy norma, tisztán erkölcsi).

 

De egy nb1-es csapatnak szurkolsz. Nem lehet a Premier League-hez belőni a mércét. Ez van.

Ez az európai foci alja? Nem. Ez a közepe. És van lejjebb a hazai keretek közt is, ld a 2019-től tavaly őszig tartó időszakunkat.

 

Nem volt ez olyan rég, mégis mindenki egyből elfelejti. Tavaly ilyenkor kiesőhelyen voltunk. Most (holtversenyben vagy egyedül?) vezetjük a tabellát.

Azzal van a baj, aki ennek örülni tud?

Előzmény: kolera4 (257319)
pippolinó Creative Commons License 2023.09.04 0 2 257321

"Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Az első félidő ikszesnek volt nevezhető, itt is, ott is akadtak helyzetek, jó iram és sok párharc jellemezte a játékot. A második félidőben a Debrecen ránk erőltette az akaratát, elkövettünk helyezkedési hibákat is, a Debrecen pedig túl jó csapat ahhoz, hogy ezeket kihasználatlanul hagyja. A gólig stabilak voltunk, a hiba pedig van a játékban, erre viszont sokkal jobban szoktunk reagálni, ez ma nem történt meg. Sajnos a második félidőben hiányoltam a kreatív játékot az ellenfél kapuja előtt, nem nagyon voltak lövéseink, beadásaink, helyzeteink. Ez nem jellemző ránk, ennek az okait meg kell vizsgálnunk. A második félidő alapján a Debrecen megérdemelt győzelmet aratott."

 

Tudom, hülye hozzá:)

kolera4 Creative Commons License 2023.09.04 -3 0 257319

Most nem kifejezetten a Lokiról...

Szerintem a legnagyobb probléma,hogy 10-12 éve mindenki azt szajkózza,mennyire jobb és erősebb lett a bajnokság,megnézek 1-2 összefoglalót vagy meccset és másnap ódákat zengenek a góól góól műsorban,az NSO-n. A kritikán aluli találkozókra is ráhúzzák JÓ MECCS,az ilyen Loki-Kecskemét már nagy meccs volt,mert futás volt és hajtás,meg párharcok.

Olyan alacsonyan van ez a színvonal,ez ide elég.

Ez egész évben működhet,akár az egész magyar bajnokságra is.

Nyáron meg szembe jön a busz és örülünk,hogy fele olyan keretértékű Alashkertet kivertünk. Vagy egy cseppet sem meghatározó lett Riga kiveri az ezüstérmesünket.

És ez az európai foci ALJA!!!!!  Ez a szint is úgy sikerül,ha van egy csapatba 5-6-8 külföldi,a magyarok fejlődési lehetősége nulla. Sajnos nálunk se sok.

Szóval nem az én igényeim nagyok,a tied kicsik,ha te egy ilyen meccsre azt tudod mondani TOP meccsünk. 

Nem fanyalogtam vagy puffogtam. Örülök a győzelemnek. Egy közepes meccsen,ami cseppet se volt nézőcsalógató.

kösz a beszélgetést

 

 

Előzmény: pippolinó (257310)
A Felső Karéj hangja Creative Commons License 2023.09.04 -3 4 257318

Ha valóban örülnének az emberek a csapat jó teljesítményének és kontans fejlődésének, akkor itt MINDEN hazai meccsen teltház lenne (vendégszektort nem beleszámolva).

 

De sajnos egyes embereknek soha semmi sem lesz jó.

 

Előzmény: pippolinó (257313)
Ebcsont42 Creative Commons License 2023.09.04 -3 2 257317

"Tudod mennyit jelent a klub költségvetésében a jegybevétel?Meg a mez meg egyéb,?Nagyon keveset.Pláne ha levonjuk a szurkolók miatti büntiket belőle."

 

Szerintem akkor zárjuk is be a stadiont! :D

 

Meg úgy egyébként is mi volt előbb a tyúk vagy a tojás?

Előzmény: pippolinó (257316)
pippolinó Creative Commons License 2023.09.04 -2 3 257316

Tudod mennyit jelent a klub költségvetésében a jegybevétel?Meg a mez meg egyéb,?Nagyon keveset.Pláne ha levonjuk a szurkolók miatti büntiket belőle.

Piaci alapú tudod hogy mikor lesz a magyar foci? Kb. soha.

A Nyugat-Európai klubokat java része is arab, orosz, meg egyéb milliárdosok szponzorálják.Lehet Lölő már fent tudná tartani "önerőből" is a falu csapatát, még a ffradi is elvergedöik már pár irányított szponzorral(csak az első pár milliárdot ne nézzük)

Egyébként meg az igazi szurkoló nem kérkedik azzal, hogy meccsre jár, nem vár el kiváltságokat, hanem a csapattal együtt van jóban., rosszban.És nem szidja teli torokból a saját játékosát.Szerintem, de lehet Te másképp látod.

Előzmény: Ebcsont42 (257315)
Ebcsont42 Creative Commons License 2023.09.04 -1 0 257315

Gondolom a 70% úgy jött ki, hogy a 96ból kivontad a pénteket. :)

 

"Az ilyenek nem is menjenek ki, mert csak ártanak."

 

Ez az igazi vevő központúság. Ha meg mégis csak kimennek vessenek magukra. 3-4 évente azért jól jön a klubnak az az egy teltház. Mindenkinek itt sír a szája, hogy nem piaci alapú a magyar foci, de aki csak néha veszi meg a szart, azt a lehető legmesszebb kell kergetni, mert "túlzottak" az elvárásai. :D

 

Előzmény: pippolinó (257313)
pippolinó Creative Commons License 2023.09.04 -2 1 257314

Sőt ha jól rémlik Dzsunak is volt egy ballábas eltört lövése, ami neki elvileg ziccer lett volna.

Előzmény: losik (257311)
pippolinó Creative Commons License 2023.09.04 -3 0 257313

"

Pár napja mondtam,majd a nézők kifejezik a véleményüket,jelenleg 4500 mondja azt még ezt megnézi,jó időben,jó időpontban. Mi lesz télen?

Döntsd el az összes elmaradó elvárása irreliás vagy csak az enyém."

 

A nézők 70 %-a nem ért a focihoz, nem látja meg azokat a nem túl látványos, de szakamilag igenis lényeges momentumokat, amiért érdemes szeretni ezt a játékot.

Azok a nézők, aki akkor mennek ki, ha gólokkal győz a csapat, ha meg kikap egyszer (ld.Rapid), akkor elmaradnak és temetik az egész csapatot.Vagy rosszabb esetben, mint amire Balgo is kitért a sajtótájékoztatóján, egy-egy hiba után szidni kezdik a saját játékosunkat, ahelyett, hogy bíztatnák. Mert milyen az már, hogy egy Loki játékos hibázik a pályán? Az ilyenek nem is menjenek ki, mert csak ártanak.

Frizuravarjú Creative Commons License 2023.09.04 -1 3 257312

A Kecskemét egy jó csapat, ennek fényében fontos értékelni a tegnapit.

 

Az első félidőben a lesgól és a Romancsuk-mentés között volt kb 35 perc, amikor abszolút a mi akaratunk érvényesült. Kevés helyzetben nyilvánult meg, mert bár többször is szépen kerültünk a védelem mögé jellemzően a jobb oldalon, többször is tudtuk lendületben rávezetni a védelemre a labdát középen, azaz jól működött a játékterv, de a 16-os környékén rendre rossz megoldást választottunk. Blokkoltak, nem volt jó a beadás (rúgtunk egy félidő alatt vagy öt szögletet ezekből), vagy akár faultoltak (Leonit ki is lehetett volna állítani az egyiknél), elcsesztük mindet. De azért így is akadt helyzet, Dzsudzsák kapura lövése a 15. perc táján az ötös sarkától nem messze, Bódi luftja vagy hat méterre a kaputól, Szécsi helyzete Kusnyír passza után, Manrique szólója a 16-oson belülre, stb. De olyan is volt, hogy három a kettőben vittük a 16-osnál, csak egy jó passz kellett volna a ziccerben lévő Szécsinek, csak lassú volt a labda. Szóval nem voltunk veszélytelenek, konkrét kapuralövéstől függetlenül.

És mindeközben, egyáltalán nem mellékesen, gyakorlatilag teljesen megállítottuk a - nem gyenge - Kecsó játékát a ~7. és a ~42. perc között. Utána egy veszélyes beadásból és az utána való szögletből majdnem gólt szereztek (azaz két gólt semmiképp sem rúghattak volna, ugye), de kb ennyi. A fociban van ilyen, hogy egy csapat ennyivel is vezet, szerencsére itt nem történt meg, de azért nem volt kérdéses, ki játszott sokkal jobban az első félidőben. De azért itt komoly fizikai és taktikai csata zajlott.

 

Én tényleg javaslom ilyenkor a teljes meccs visszanézését, már izgulás és bosszankodás (meg ez esetben Kecsó-drukker kommentátor és stúdió) nélkül, mert sokkal objektívebb képet lehet szerintem ilyenkor kapni az egészről, én legalábbis így vagyok vele.

 

A második félidő egyébként úgy folytatódott, ahogy majdnem az egész félidő is, megint csak az volt a játék amit mi akartuk, középpályán megnyert párharcokkal, jobbára veszélyes szárnyjátékkal, szögletekkel. Az első gól után pedig pont azt játszottuk, amit kellett.

 

Bárány szerintem amúgy jó volt, mindkét gólnál az övé volt a kulcsmegmozdulás, de ezen kívül már az első félidőben is volt két másik szép lefordulása/szélre kijátszása. Meg persze hibázgatott is, de mindenki más is, ez benne van.

losik Creative Commons License 2023.09.04 -1 2 257311

Első félidőben szerintem 0 helyeztünk volt,helyzetecske talán 1 Szécsinek.

 

Volt ott egy Bódi beindulás, amikor nem találta el a labdát. Mondjuk nem is volt egyszerű, de akár el is találhatta volna, és akkor gól. Ja meg, amikor Kusnyír kb ziccerbe került a 16-oson belül, és a fasz bíró megállította Mozjis sérülése miatt a szitut... Nem sok, de nem egy. 

Előzmény: kolera4 (257306)
pippolinó Creative Commons License 2023.09.04 -2 0 257310

"Azért az érdekelne,ha nincs Romanchuk látványos mentése,ahol magát se kímélte és 0-1 akkor is top foci lenne-e ez számodra...."

 

Már ezerszer leírtuk, hogy a ha-val kezdődő mondatok nem játszanak a sportban.Romanchuk ezért játszik nálunk, hogy ilyen mentéseket csináljon.Lagator meg azért , hogy ollózva mentsen.Ezért játszott a csapat nagyszerűen, mert minden játékosról maradt meg szép megoldásáról jelenet.Mindenki hozzátette a magáét.Én így látom, Te meg úgy hogy mi lett volna ha.. Na akkor biztos kikaptunk volna, neked meg lehetne igazad.

 

"azért érdekes kb 1 éve Janeiro 1-1ére itthon puffogtunk,meg fütyültünk :)

 

Pedig ott végig domináltunk,végig támadtunk,helyzeteink voltak,ziccerek,beszorítottuk őket. Ugyanez a Kecskemét volt...és egy gyengébb Loki."

 

Nem emlékszem, hogy én puffogtam volna, legfeljebb Te, már csak megszokásból is.Egyébként Janeirót kezdettől nem szerettem, egy gyenge edzőnek tartottam.

Egyébként csak mondom, hogy a gólkirályunk nélkül játszottunk, egy szintén felforgatott védelemmel kezdtünk.

Egyébként, ha akkor x-eltünk egy gyengébb Lokival, most meg győztünk egy erősebbel, akkor mi is a problémád?

De tényleg kár a szóért, úgysem fogjuk egymást meggyőzni, mert más szemüvegen keresztül látjuk ezt a játékot.Jó morgolódást továbbra is.

Előzmény: kolera4 (257309)
kolera4 Creative Commons License 2023.09.04 -2 0 257309

Másképp igen. Nem is baj. Év végén megnézzük kinek lesz igaza. A tavalyi Kecsó eredménye irreális volt és bravúr,ebben az évben a helyükre kerülnek. 

Azért az érdekelne,ha nincs Romanchuk látványos mentése,ahol magát se kímélte és 0-1 akkor is top foci lenne-e ez számodra....

 

Pár napja mondtam,majd a nézők kifejezik a véleményüket,jelenleg 4500 mondja azt még ezt megnézi,jó időben,jó időpontban. Mi lesz télen?

Döntsd el az összes elmaradó elvárása irreliás vagy csak az enyém. 

 

Nem 10 ziccert várok,nem is 10 gólt. Nem is gyenge ellenfelet,azért érdekes kb 1 éve Janeiro 1-1ére itthon puffogtunk,meg fütyültünk :)

 

Pedig ott végig domináltunk,végig támadtunk,helyzeteink voltak,ziccerek,beszorítottuk őket. Ugyanez a Kecskemét volt...és egy gyengébb Loki.

Majd nézd meg azt az összefoglalót kérlek.

Naa ehhez képest értékeld a tegnapi meccset...jó sokat fejlődtünk játékban.

 

 

A szarra nem tudom azt mondani jó,a közepesre meg azt ez a legjobb játék volt. Sokkal szebb meccseink voltak,kár Zte ellen idegenben,Kispesten,Felcsúton stb

Amikor azt látom a kapusunk lassan megy a labdáért és fél percig csak azt nézi hova kéne rúgni majd széttárja a kezét,mikor azt látom nem nagyon tudjuk sokadjára is hogy kéne kihozni,hogyan kéne elöl megtartani,hogy kéne helyeztbe kerülni(!!). 

Mikor azt látom sokadjára még mindig DZS-t keresik a labdával( hátha megoldja),akkor is ha más jobb helyzetben van és lehetne sokáig sorolni,akkor én arra nem tudom azt mondani TOP foci.  Közepest tudok,a hajtásért és az eredmény miatt. Bocs érte.

A mestert néztem első félidőbe,legyintett,integetett,a pad felé gesztikulált. Elégedetlen volt,helyesen. 

 

Az azért beszédes mikor egy összefoglalóba nem lehet értékelhető momentumot berakni egy félidőből,csak azt Dzs beíveli és Bódi nem éri el vagy azt Szécsi 13 méterrel mellé rúgja. Mindezt hazai pályán 45 perc foci után!!!!!! 

 

Nekem az ilyen küzdelmes, nem túl látványos, de minden labdáért megküzdő meccs sokkal jobban tetszik, mint egy könnyed győzelem.

 

Akkor neked tényleg jó meccs volt.

Majd pár idegenbeli meccs után kiderül, hova is kerülünk mi.  

Előzmény: pippolinó (257307)
pippolinó Creative Commons License 2023.09.04 -1 5 257307

Másként látjuk, de nem baj.Aki focizott valaha, az tudja, hogy nem mindegy milyen ellenfél áll szemben veled.Egy szervezett, fizikálisan erős, önbizalommal teli csapat a Kecskemét.Tavaly 3-ból 2-szer vagy 3-szor verték a fradit is.2. helyen végeztek, ezt biztos nem a szél fújta össze nekik.Nem is tudom, Te mit vársz a csapattól, de azt igen, hogy az nem reális.Nem méred fel helyesen az erőviszonyokat.Nem akkor játszik jól egy csapat számomra, ha van 10 ziccere és rúg belőle 5 gólt.Mert akkor az ellenfél erejével is gond van. Ez a Kecskemét ott lesz az első 4-ben.

De tudom, Te az örök másként látó vagy kritika nélkül nem tudsz elfogadni olyan győzelmet, ahol nem vagyunk 1-2 szinttel jobbak az ellenfélnél.

Pedig nem vagyunk annyira jók, de akaraterővel, hajtással, ütközéssel ki tudjuk harcolni egy ilyen jó felépítésű és morálú csapat ellen is a győzelmet.Nekem az ilyen küzdelmes, nem túl látványos, de minden labdáért megküzdő meccs sokkal jobban tetszik, mint egy könnyed győzelem.

 

Előzmény: kolera4 (257306)
kolera4 Creative Commons License 2023.09.04 -2 3 257306

Bízom benne enyhén túlzott a mester,mert ha ez a legjobb akkor nagy a baj.

Direkt figyeltem az első félidőben a padnál. Nekem nem úgy tünt ,mint aki elégedett és a legjobb játékot látja. 

 

Első félidőben szerintem 0 helyeztünk volt,helyzetecske talán 1 Szécsinek. Kecsónak 2 nagy helyzet és a les gól. Hiányoltam a tüzet,nem is voltunk felpörögve.

A másodikban kicsi mezőnyfölény az elején,de Bárány labdaszerzésig semmi. Se ziccer,se helyzet,sajnos hiányzik a kreativitás. A bal oldalt a meccsen alig használtuk.

A 2 gyors gól után,meg feladta a Kecskemét és szépen lehoztuk hátul.

 

Én azt se láttam a félidőben 1 gólt ,hogy rúgunk,nem hogy kettőt.

Kicsit túlértékelitek ezt a Kecskemétet,fokkal nem jobb,mint mi. Erőnlétben sem,játékban sem.

Néztem Puskás ellen,olyan túlzó volt az a 4-1( 2 büntetővel),mint nekünk a Kisvárda elleni. 

Első 4-be se lesz benne szerintem. Év végén meglátjuk.

 

 

Még valami,a nézőszám 4500,nagyon gyenge. Tényleg mi kell már az embereknek,hogy kijöjjenek...

Előzmény: pippolinó (257305)
pippolinó Creative Commons License 2023.09.04 -2 3 257305

Én meg Blagóval értek egyet, mert szerintem is tegnap nyújtotta a csapat az egyik legjobb teljesítményét.Nem gondoltam volna, hogy fizikálisan felvesszük a Kecsóval a versenyt.Azt meg pláne nem, hogy meg is verjük ebben a kategóriában is őket.Minden csapatrészben felülmúltuk őket és teljesen megérdemelten nyertünk.

Senkit sem emelnék ki, mert itt mindenkinek a maximumot kellett nyújtani, hogy ez a győzelem megszülethessen.Ez a Kecsó a múlt fordulóban 4-1 re simázta le a Pusit és őket sikerült simán felülmúlnunk.

skiss Creative Commons License 2023.09.04 0 0 257304

Kusnyír még nagyon fiatal Rossi néha azért hív be valakit, hogy adjon neki egy kis plusz energiát - de a keretbe már nem kerül bele.

Erik nagyot változott az előrejátékban, itt az alkalom, hogy megkaphassa ő is azt a segítséget,amit pl Horváth megkapott. Szerintem nemsokára behívják, neki csak ezt a szintet kell hoznia.

Előzmény: Droli2 (257299)
kolera4 Creative Commons License 2023.09.04 -2 2 257303

Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.

 

Romanchuk bravúros mentése felért nekem azzal,mintha győztes gólt rúgott volna,fontos volt ne legyen 0-1

Bárány labdaszerzése,de inkább tökéletes gólpassza a kritizálóknak öröm lehetett.

Kusnyírnak is jár az elismerés,végre rárúgta és nem várt ki a passzal.

Láttam mást is a hátsó gurigázástól.

Kapustól való tudatos indítás( nem is egyszer),ha nagyon fentebb jöttek letámadni. Első alkalommal meglepte a Kecskemétet is. Ha Bódi kicsit gyorsabb,de ez egy remek ötlet.

Ahogy a kézből kidobás azonnal a középsőknek is gyorsítja a játékot. Szécsi párszori középre tolódása sajnos nem jött össze,pedig rendszeresen futott fel Kusnyír. Kapott is Szécsi egy jó passzt kapuval szemben. 

A meccs maga közepes volt,a játék is. A lényeg a győzelem. 

Buddy Holly1 Creative Commons License 2023.09.04 -5 3 257302

Rossz és unalmas meccs volt számomra. 

(Viszont ha döntetlen maradt volna, nem írtam volna ide ezt a kommentet).

A Felső Karéj hangja Creative Commons License 2023.09.04 -1 1 257301

Sziasztok!

 

Hát nem gondoltam volna, hogy a tegnapi meccset behúzzuk, de szerencsére nem lett igazam. Azt hittem, hogy egy unalmas 0-0 lesz.

 

 

Droli2 Creative Commons License 2023.09.04 0 2 257299

A válogatott kezdőbe biztos hogy nem férne be - Rossi alapcsapata nagyon erős -, viszont kiegészítő embernek szerintem simán. Elég megnézni, kiket hív be oda Rossi, azt a szintret Kusnyír is hozza.

Előzmény: cassano711 (257292)
ChrisRea Creative Commons License 2023.09.04 0 0 257298

ha hasonlítani kéne Bárányt valahogy Rooney-ra emlékeztet :)

 

 

Mapé Creative Commons License 2023.09.03 0 0 257297
Mapé Creative Commons License 2023.09.03 0 4 257296

Kusnyír, Bárány és Bódi nagyot játszott ma. Tabella!

Zolika. Creative Commons License 2023.09.03 0 2 257295

Azért ritka az olyan gól, amikor nem hibázik az ellenfél védelme :)

Előzmény: ivanandras (257293)
ivanandras Creative Commons License 2023.09.03 -4 6 257293

60 percig semmi támadójátékunk nem volt, így nem mondhatni, hogy benne volt a meccsben a győzelem. Kellett Dodó erőszakossága, utána pedig Kusnyír csodás gólja és Balázs remek gólpassza.

 

Hogy miért nem válogatott Kusnyír, arra egyértelmű a válasz: azért, amiért Megyeri sem, illetve azért, amiért egy Szappanos igen. Mert Rossi sem különb, mint Matthaus volt, akinek az aktuális keretét a menedzserek állították össze, illetve hívták a havert... :) Lehet szeretni az elért eredményei miatt a Mistert, de hogy ugyanolyan báb ilyen szempontból, mint más, az biztos.

 

Nagyon kellett ez a győzelem, de azért jövünk egy sörrel a kecsói védőknek, mert ha ők nem segítenek, nem hiszem, hogy valaha rúgunk gólt. A tabella mindenesetre jól néz ki, de az idegenbeli meccseket is hozni kell majd. És muszáj az új gyereket azonal beépíteni a csapatba, illetve hozni még egy támadót, mert nagyon soványak vagyunk elől.

 

A végén már azért izgultam, hogy menjen ki a labda és jöhessen Ojediran. Hátha most már letelik neki is az embargó. Mondjuk amíg az NB I legjobb idegenlégiósa játszik a posztján, nem lesz könnyű dolga :)

 

Mindenesetre szép volt, fiúk!

cassano711 Creative Commons License 2023.09.03 -3 1 257292

Én nem gondolnám, hogy ő válogatott szint, játékintelligenciája semmiképpen, előre játékban egy válogatotthoz gyenge, nem passzol elég jól, hátul meg sok labdát elad. Fizikálisan és hozzáállásban viszont ok.

Előzmény: Droli2 (257289)
Ebcsont42 Creative Commons License 2023.09.03 -1 0 257291

Hitbéli kérdésekről nem vitatkozom! :)

Előzmény: ivanandras (257288)
cassano711 Creative Commons License 2023.09.03 0 3 257290

És begyűrtük a Kecskemétet is :-) Szép volt srácok. Ráadásul úgy tudtunk nyerni, hogy szerintem csak közepes teljesítményt hoztunk ami nem rossz. Az utolsó 10 percben már nem is igazán volt kedve játszani a Kecskemétnek, ők is csak a végét várták.

Blagóval egyelőre ott folytatjuk ahol múlt szezonban abbahagytuk.

Droli2 Creative Commons License 2023.09.03 0 4 257289

Több jó teljesítmény is volt, nekem nagyon tetszett pl. Bódi, Bárány, Dzsudzsák és Kusnyír játéka is. Apropó, Kusnyír miért nem válogatott? Megérdemelné.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!