Üdv a leendő E60 tulajok sorában :) Szerintem első lépcsőben neked kell kiválasztani a kocsit. Ha te, mint laikus úgy érzed, hogy az autó amit megnéztél személyesen etalon, akkor kell hívni egy szakembert. Ez lehet egy általános autószerelő is. Ő sokkal több dolgot észrevehet, mint te. A végleges pont az "i" re pedig az, hogy elviszed a kiszemelt kocsit egy szakirányú átvizsgálásra olyan műhelybe, ahol minden szükséges céleszköz és szaktudás, tapasztalat rendelkezésre áll a korrekt állapot felméréshez.
Ezzel a metódussal talán spórólhatsz a felesleges átviszgálások költségén.
Alvázszám alapján nem csak az extralista és visszahívás látszik, hanem a teljes szervizmúlt is, amennyiben pl németországi autó volt a kiszemelt áldozat.
Irtam ki DVD re egy navit aminek elvileg müködnie kéne...De amikor berakom és kiveszem a dvd t mintha olajos lenne a dvd lemez...Mintha az a bársony anyag amin csuszik be a dvd a helyére az megszivta volna magát szilikonnal...Hozzá teszem a magiszba volt takaritva ezelött.....Ezzel mit lehet kezdeni? Esetleg valaki kitudja nekem takaritani hogy ne kelljen uj olvasot venni?Vagy zavarja e ez az olvasasban az olvasot? Probalgattam hogy sokszor ki veszem elöle szarazra torlom a dvdt aztan vissazrakom....Kicsit kevésbé lett olajos de még azért mindig érezni lehet rajta és fényben látni......Amikor meglattam a hajam szála az égnek állt......!!!
No eljutottam én is, hogy megírjam első hozzászólásomat, már végignéztem az összes bejegyzést. Hát, volt egy két tanulságos hozzászólás az egyszer biztos. Kár, hogy ezeket nem lehet kiemelni, de ez a fórummotorok átka. Mindenesetre örvendetes, hogy ilyen komoly szakik is jelen vannak, és szívesen írnak és segítenek, mint ahogy a többiek is.
Én is szeretnék egy E60-ast (első lenne), de egyenlőre még mindig infókat gyűjtök. Viszont ahogy maszi is írta, elég rendesen meg lehet fürdeni, legalábbis itthon biztosan. Ezt elkerülendő, oké, hogy van ez a kb. 25 ezer forintos analizis/diagnosztika, amit egyértelmű, hogy én is meg fogok lépni valahogy a vásárlás előtt, de félek, hogy párszor ki kell dobnom ezt az összeget, mire találok egy számomra elfogadható állapotú kocsit. Ezt viszont szeretném elkerülni, kérdésem, hogy hogyan lehetne valamilyen előszűrést végezni? Az alvázszám megléte esetén ahogy láttam csak az extralista és a kötelező visszahívások teljesítése látható - ezt a gyári rendszerből vettétek? Ezen kívül van még valami ami ad új infót? Szerintetek elég első körben, ha mondjuk elviszek egy sima szerelőt egy ilyen autó-mustrára, ki tudja szúrni a durva dolgokat?
Van egy szett 16"-os nyári gumim eladó. Ha valaki a talin komolyabbat szeretne füstölni, akkor arra is megteszi, egyébként meg teljesen jó állapotban van, így akár használni is lehet. Én 17"-esre váltok a nyárra, ezért nem kell én magam az autóval kaptam. Írj árat, mennyit ér meg, meg fogunk egyezni:
Adatok: Típus: Lassa Impetus 2. Méret: 225/55/R16 Súly és sebesség: 95V Profilmélység: nem mértem, de alig használt kategóriában van.
Felnim nincsen hozzá, azon most a téli gumi van (BMW gyári felnin csütült eddig).
Ezekbe kormányzár nincsen? Tehát, ha N-ben hagyom és a kulcsot elviszem, akkor kormányozni tudnak még? Van a kocsiban egy dummy kulcs, amibe be tudom tenni a rendes kulcsból kihúzott fémszárat. Ezzel elvileg be lehet indítani a kocsit (soha nem próbáltam, de a kesztyűtartóban van a műanyag tok). Ha ezt hagyom ott, akkor ez is lehetővé teszi a másolást, vagy ezzel megoldódna a baj? Bár gondolom, hogy ha sikerül feléleszteni a számítógépet, akkor megy a másolás, ha nem sikerül, akkor a motor sem megy, de hátha van egy ilyen színház kulcs szerepe a cuccnak?
Nekem is mindenképpen csak 17-es marad a téli nyári is (ezekkel is vettem), de még így is gondolkozom rajta, hogy a nagyobb választék megéri-e a nagyobb biztonságot, az árral nem foglalkozom igazán. Tudja valaki, melyek a BMW gyár által ajánlott (csillagos) gumik?
Akkor most mi a helyzet a gumikkal? Próbáltam mindenfelé keresni teszteket meg véleményeket, de van minden irányban hideg-meleg, így nem jutottam semmire. A másik az, hogy hagyományosból jóval nagyobb a választék és a teszteken igazán jól szereplő gumikból soknak nincs runflat változata (Dunlop Sportmax, Nokian Z G2, stb.) Ha valakinek van mindkét irányban tapasztalata, hálás lennék, ha megosztaná.
Természetes az, hogy heti 1-2-szer rajta marad a rádio 1-2 órára, és szép lassan leszívja az aksit 2-3 havonta tölteni kell,mert egy idő után néha kiírja Charging fault.Battery no longer charged.Már 2 éve csinálja.
Köszönöm a múltkori virtuális segítségeteket. A hűtőrendszer probléma úgy tűnik, hogy megoldódott, a kiegyenlítő tartály volt a hibás, illetve a tartálysapka. Pedig ebbe még messze nincs 240.000. :)
Úgyhogy emiatt most nem látogatlak meg Titeket. Egy nagy navi beszerzésén azonban gondolkodom, úgyhogy, ha aktuális akkor rögtön hívlak Jani.
-aki gyerekruhát, játékot tud hozni írjon eggyel nagyobb számot mint az előtte beíró írt, növekvő sorrendben, így most írom az első azaz az 1. sorszámot és ha eljutunk a 10.ig akkor, aki jelezte, hogy elintézi a sorsukat az tudni fogja nem lesz hiába a munkája!
-március 12-én megtudjuk a met.hu-n milyen időjárás várható aznap.
-a hétvégén legyártom az emléklapokat, nickneveket,
addig lehet még jelentkezni, adni-venni az autókat...:-)
Pár hete téma volt a kulcsmásolás meg ilyenek. Jól beszarattatok! Kérdés: hogyan vigyem most a kocsit kárpittisztítóba? Kulcsot nyilván ott kell hagyni, egy napot pedig nem tudok mellette strázsálni! Van megoldás, vagy kockáztatni kell?
Business navihoz van már 2010-es lemez? Prof-t láttam már, de business még nem jött szembe!
Ez azt jelenti, hogy a mostani 2010es profba való lemez helyett veszek egy ilyen magyarszinkonos másikat lemezt, és azt ha berakom, akkor Magyarul fog dumálni?