Ezt az autót majdnem megvettem pár éve (szerintem a kommentjeim között még megkereshetőek az akkori benyomásaim)
Már akkor is sok volt benne a méter, de sokkal szebb állapotban volt. Nem rohadt, a kormány is szép volt, egyedül a gyári professional (igen ritka) rádiónak a bekapcsoló gombja volt kuka (de ha jól látom már azt is kimentették belőle )
Csak azért vaciláltam rajta mert beindítás után nagyon bizonytalanul járt a motor, alig akarta menet közben venni a fordulatot, nagyon erőtlen volt.
Lehet, hogy csak a sok állás miatt, lehet menni kellett volna vele pár napot és rendbe jött volna. De ennek az ellenkezője is megtörténhetett volna...
A 320 se az autópályák ördöge,de nem egy lapon említhető egy opel astra G vel.Ez utóbbiről nem írok mert kimoderálnak.Ismerődeid jól mondták
Próbálj ki egy 6,és egy 4 hengerest is ha nem győz meg a 6 akkor neked bőven jó a 4 hengeres is..nem szégyen vannak ilyenek.( esetleg a fülészet ambulanter felkeresése javallott )Újkorukban nyilván volt különbség az árukban,de ez mára elhanyagolható mértékü lett.
Tipikus mindennapra való autó, a 23i nem eszik többet, mint a 20i, de mégis nagyobb élmény. A keretedből rendbe lehet rakni, nem feltűnő, de relatíve korrektnek néz ki.
Nekem is gondot okoz a tempomathoz az utolsó alkatrészek beszerzése, két ajtókárpit, tetőkárpit, könyöklő. Egyesével talán össze lehetne vadászni, de nem egyszerű az sem, küldtek már kupé könyöklőt Zsoltihoz kompót helyett... Németektől meg drága:( (cseheknél az E36 kb már nem létezik, E46 is alig... itt a VW csoport, korea, francia nyomul)
Az alkatrész ellátás és a kasztni kora miatt a legfiatalabbat venném. És rendszámmal. Ajánlanám a ti-met:), de egy 318ti kibelezve, rendszámmal sztem kb tökéletes. Bár a krosszmotorozás jobban karban tart, vagy ha veszélyes, a triálozás is jó kihívás a hozzánk hasonló nyugdíjasoknak :)
Nekem meg egyre jobban érlelődik az, hogy kell egy pálya autó rendszám nélkül. Nem akrok versenyezni arra nincs keret, meg rutinse, egyszerűen csak élvezni az utózást. Pár éve nincs krosszmotor és kezdek megzuhanni.
Viszont az a baj, hogy egyedül még egy alap autót is nehéz fenntartani, ráadásul én messze vagyok Pesttől és még jön a trélereztetés költsége is:(
És még azt sem tudtam eldönteni, hogy e28, e30, vagy e36 legyen :)
Másik dolog, hogy kezdenek elkopni az e36-ok, pár éve még hegyekben álltak a bontott példányok és válogathattál az alkatrészekben, mára ez már nem igaz. Ugyan ez volt az e30 -al is. Most az e46 okat bontják, ha csak A ból B-be kell menni, és nem fanatikus az ember, lehet e46-ot vennék, de nem e36-ot az biztos.
Nem hengerfejesek, hanem egyben van a kiegyenlítő és a hűtő. Azaz "egyben", azért csak idézőjelesen, mert szétszedető. A kettő között van egy tömítés, az szokott tönkremenni, illetve a műanyag eltörik, elreped. Elbaszott egy konstrukció.
Jó a kompót, ma már az M pakettes kupén és kabrión kívül amúgy se néz ki egyik sem igazán jól. Nekem két kupé után második kompót van, a lóerő igazán nem hiányzik az esetek 99%-ban, kis tempónál kárpótol a rövid áttétel. Nagy tempónál meg egy hatos váltó többet jelentene, mint plusz 100 le :)
Vezetni kb ugyanaz, amennyivel gyengébb a kompót, annyival hamarabb engedi el a seggét:)
De ha átlagos autót keresnék ebben a korosztályban, akkor benzines japán.... (és erre vettem egy dízel toyotát...)
A másik autóm Toyota (2.0 16V) a megbízhatóság és tartósság csúcsának mintapéldája. Szerinted milyen problémám van vele? 2x volt hengerfejfelújításon(+termosztát,hűtő,hűtősapka,vízpumpa) és még mindig szökik belőle a víz. Szinte biztos, hogy csak én nyúltam mellé /de nagyon/ vele, de ezek után inkább másban gondolkodok. Nekem személyesen még nem volt tapasztalatom BMW-vel(mint tulajdonos), csak amit a barátok/ismerősök tanácsoltak az alapján próbálok elindulni. Ismerőseim között több embernek is volt/van BMW, főleg E36-ok. Azért is írtam ide a fórumra, hogy minél több véleményt összegyűjtsek az adott márkával kapcsolatban. Írtad, hogy a "a hűtővíz sokaknak folyik a kiegyenlítőtartály aljánál". Ez konkrétan azt jelenti, hogy lyukas a tartály? Nekem a Toyotánál a kiegyenlítőtartály túlfolyóján folyt ki a víz üzemi hőfokon.Erre mondták többen is, hogy hengerfejprobléma lesz.
Pedig az e36-nál sajnos pont retteghetsz ezektől. Pl. a hűtővíz sokaknak folyik a kiegyenlítőtartály aljánál, a fél millió km és az elhanyagolt karbantartás következtében sok e36 eszi az olajat, de egy egyik pillanatról a másikra történő gyújtáskapcsoló zárbetét elforgás miatt is maradhatsz út szélén.
Egy normálisan karbantartott, rozsdamentes, gondozott példánynál is előjöhetnek sajnos ezek a hibák, nem még a kínálat nagy részét adó lelakott, leütött szaroknál.
Én imádom az autómat, de ennek ellenére le szoktam beszélni a barátokat/ismerősöket, akik e36-ot akarnak venni olyan célból, mint pl. most te.
A BMW előtt Astra G - Focus I vonalban gondolkodtam, de több ismerős is lebeszélt róluk /vagyis konkrétan a G astráról->Ecotec->olajzabálás/ és mint alternatíva felvetették, hogy miért nem nézek E36-ot. Árban nem több mint a fentebb említett két típus. Tehát látszik, hogy nem az autópályák ördöge címre pályázok. 316i Compactot régebben már vezettem, nekem nem volt különösebb gondom vele. Nem éreztem, hogy egy tetűlassú kocsiban ülök, bár nem is tapostam ki a szemét.Az esetek túlnyomó részében nyugodtam vezetek. Gondolom a 130-140-et viszi autópályán/M.o-n vagyunk,több a trafi mint fűszál a mezőn/,a lámpától lámpáig gyorsulás pedig sosem volt rám jellemző, tehát nem látom miért kéne nekem jelenleg 1.8-tól nagyobb autó. Most olyan autót szeretnék amivel nem kell rettegnem, hogy 60km után ömleni kezd belőle a hűtővíz vagy az olaj eltűnik 1000km-ént. Bár gondolom ezzel mindenki így van aki autót vesz :)
Mikor a Viktor kollégámnak mentünk e36-ot nézni (ő vette az M-packetes touring 18i-t) jött apósa. 17 éves autó, ránézünk, messziről látszik, hogy meg fogjuk venni, szépek az élek, az autó teljesen normális, látszik, hogy volt gazdája. Apósa: jajj, a lökhárítón karcok vannak. Jajj az ülésen van egy pici hiba, nem is használható így...
Én szégyelltem magam. 3-400 ezerért mit akar 17 éves autótól? :)))) Sza így azért ne, persze alkudni kötelező, mi is alkudtunk akkor 50 ezret simán, de nem a karc miatt.
Megnézném. Szerintem gyertek el, egy környéken gyűjtsetek össze párat, rangsoroljatok, és aszerint nézzétek meg őket. Egy nap alatt, de rá kell szánni. ha az első megfelel árban és tudásban, nem is szabad tovább menni.
Mi is voltunk szarban - pár óra elment -, mikor a 28-asért mentünk és ugyanannál a családnál hirtelen volt egy összehasonlításra méltó 25i is.:)))
Nasszer barátommal és a többeiekkel egyetértek, e36-ból csak 6 hengerest.
Mivel én is Szabolcsból származok, ismerem a nyíregyi neppereket. Sose vettem, meg a baráti köröm sem tőlük semmit. Általában vagy túlárazzák, vagy nagyban ügyeskednek. Szokott jó lenni valóban nekik, de azokat csillagászként hirdetik.
316i van kettő is. A Ricsié kicsit lelakottabb, de eszméletlen olcsón vettük, most már nincs műszaki hibája. Megyeget, de tök átlagautó. Mint egy golf, astra 1,6-os. Teljesen azt tudja, sem rosszabb, sem jobb. A lányomék 16i compaktja kicsit dinamikusabb, az jobban tetszik, szebb is, újabb is, de csak egy hajszállal jobb a sedan 16i-től.
Ricsi e30 1,8 Is-en tanult meg vezetni, kemény autó volt, majd 28i-n folytatta, most meg van egy 16i-je takarékossági okokból vette ezt, megbánta. Összességében csak városban eszik többet a 28-as, vagyesben kicsit, országúton szinte forma-forma.
Ezen gondolkozz, és nem mindegy, hogy a motor zenél, vagy egy hifi, a motorhang sokkal élvezetesebb, zenét a szobában hallgass.:))) Gondolok a sorhat muzsikára.
Abból , én is , bár akkor még az e30 volt a legújabb fejlesztés :) . Bmw-s vagyok de a 316 az az e21 316 90 le nél kifulladt nálam , és az még jó volt utánna . .. na az az autóskártya.
A 316 egy nagy nulla , senkit nem akarok megbántani ezzel , távol áll tőlem , egy mai 1,6 -os autó , de még egy 90-es években gyártott autó is körberöhögi , astra , talán 1,4 60 le amivel vetekszik.
"316i, alulmotorizált , a mai közlekedésben , csalódás lesz."
Ja. A sok 75 LE octavia, meg astra közt mindenképpen :D
Tény, hogy szarul megy de nekem forgalomban inkább az a gondom, hogy feltartanak nem az, hogy nem megy eléggé....
Tehát a többi még szarabbul megy, vagy menne jobban, csak a sofőr nem nyomja...
Soha nem éreztem, hogy akadályoznám a "mai forgalmat" az autóm teljesitménye miatt.
Most az más kérdés, hogy ez is megkajál 8-9 litert vegyesben, és ennyi benzinből egy 6 hengeressel már talán lehet jobban is haladni. Gondolom, mert sosem volt 6 hengeresem :D
Igazából valami furcsa okból kifolyólag az él bennem, hogy ami 1.8-nál nagyobb motoros "sportosabb" autó annak ki lett taposva a szeme. Persze tudom,hogy kivételek lehetnek mindkét oldalról, de valahogy nem hiszem hogy pont én lennék az aki megveszi a "tutit". Felnéztem a hahura, ami szóba jöhet hirtelen az ez a 2:
A 323-as közel van hozzám, a 320-as pedig nem néz ki rosszul szerintem. Mondjuk az én vélememényem használtautó ügyben nem sokat számít.( 2 autószerelői affinitásokkal felvértezett ismerős jön velem autót nézni), Tőlem egy vak denevér is jobban megmondja, hogy volt-e törve meg milyen állapotban van stb...
Céges hálózatban le vannak tiltva a szexuális tartalak, ezért az alpina is:) Így soha nem tudok ezzel kepcsolatban semmit megnyitni :(((( Szólok a tűzfalasnak, hogy az Alpina szót tegye a kivételek közé :)
Más rendszáma volt, de ugyanígy nézett ki, szerintem ez volt, de nem 100%
Apja is csak nézett rám, miért is szeretem a bmw-ket.... Meg a 28-asomról is megvolt a véleménye, hogy mia fenének az a benzintemető, a fiú se használja az alpinát, már rég fabudi dízellel jár...- miért nem járok én is olyanokkal. (ő persze büszkén ült be a daewo lanosába....:DDDD)
Orosz rulett, ha nem nálad szarik be, akkor jó lehet. Csak keveset kell vele menni, és sokáig megtartani, hogy ne fájjon, amikor eladja az ember, és ne legyen lehetősége elromlani:)))
Kíváncsi lennék ez mennyibe fájt kint, ha bamowenél (aki köztudottan nem éppen olcsó jános) magyar okmányokkal ennyibe kerül. Egyébként nincs rossz bőrben az autó képek alapján, bár a fabetétekkel mintha variáltak volna, illetve szerintem nem gyári gumiméret van rajta.
Mondjuk nekem most az E46-ban motoros "alap" ülésem van (+memóriás, fűthető, deréktámaszos) ami annyival jobb a mechanikusnál, hogy az ülőlapnak nem csak a magassága hanem a dőlésszöge is változtatható.
Így azért lényegesen jobb, bár hosszú úton jobb lenne ha tudnám az ülőlap hosszát is növelni.
Meg azt vettem még észre, hogy az E91 gázpedálnak sokkal nagyobb volt az ellenállása, azon jobb volt pihentetni a lábat autópályán tempomatos haladásnál.
A baj az, hogy más is azt mondja amit Te:( De sajnos minden e36 fanatikusban akinek nics m3 a tulajdonában, ott él a vágy, hogy legen egy m3 vader ülése :)
Azt érezni az ülésen, a következő olajcserénél az anyósülés és vezetőülés szivacsa helyet kell, hogy cseréljen :) Nem vészes, de a másik ülés jobb. Meg figyelem az angol bontott autókat is, a szivacs elég lehet belőle, újonnan 50e felett van csak az alsó.
28-as vevő cimboráéban combtámaszos bőr ülés van. nekem is full bőr volt ugyanolyan.
Szerkezetileg teljesen ép, nincs kiülve, stb.
A srácnak van egy fészliftes e46-ja, azzal voltunk a kocsiért - komfort üléssel. Mikor hoztuk haza az e36-ot, az út második részén én hoztam haza az e46-ot, ő a 36-ost.
Hazavittük a két autót, aztán a 46-ossal ő vitt haza. Mikor beült, mondja átállítottam az ülést? Nem, mondom. jah, mert az e36 sokkal kényelmesebb, mint az e46 az átlag ülésével. 200 km után, már jó véleménye volt.
Közben tartom vele a kapcsolatot, elkezdődött a rendberakás, a motor eredeti (megvolt az eredetvizsga is), és teljesen rendben van mechanikailag. Gyertyák egyformák, szépek, egyelőre tetszik neki, bár a városi fogyasztást nem annyira szereti (13 l körül), de tudja, hogy nem megy benzin nélkül, levegővel. Tetszik neki a nyomatékossága (e46 316i és honda crx után...)
A Toyotában van egy manuálisan állítható gerinctámasz, el nem tudom képzelni, kinek lehet kényelmes, nekem alapállapotban éppen jó :) Persze lehet, h a szivacs van kiülve, azért fura.
Ogre kolléga már felajánlotta segítségét ez ügyben :).
A legnagyobb bajom ezzel az egésszel az, hogy én itt az ezer éves világközepében már semmilyen szolgáltatásért nem fizetek szívesen. Akarva-akaratlanul úgy állok hozzá, hogy hol fog átb*szni, szar lesz, drága lesz, kapugarancia, a beígért néhány nap helyett hetekig tart majd, hívogatni kell, kinyomja, fel se veszi, ki van kapcsolva, előleg kell, kutyafasza.
Sőt, már ott tartok, hogy az ár nem is érdekelne, csak legyen jó, de manapság kezdenek túlsúlyba lendülni a drágán, lassan és szarul elvégzett munkák.
Ki kell próbálni, mindenkinek másképp görbe a háta:) Nekem a Merci volt kényelmetlen (gerincproblémáim is voltak a 24 órás vezetés után, ami a prágai 6 órás utakon részben kiújult), az M3-asok tűrhetőek emlékeim szerint, a szürke kompót ülése (félbőr sportülés) meg tökéletes.
Egy jó E36 félbőr ülésszett nem drága, én azt vennék újra, az utolsó nagyon bevált, jó helyen domborodik és nincs kiülve. De ez tényleg egyéni dolog, hacsak nem fullra állítható az ülés.
Hamarosan lesz tapasztalatom elég sok autó kárpitomat kell most újra húzni vagy javíttatni.
Ha fölmegyek a padlásra akkor már kezdek meginogni, és arra, gondolok elgurult nálam valami bmw ügyileg.
Szóval van 2 garnitúra e21 ülésem, egy e24, gari e28, egy gari e34 és most a vader.
Az e21 az OT-ra megy majd, viszont nem bőr a belseje, de ott még a műszerfal is játszik.
Az e34 combtámaszos menne az e28-ba és abban kell egy részt újra csinálni, és most viszem még a vadert is.
Ha tavasszal kész van valamelyik szólok.
Amúgy én most pl. veszek jó állapotban lévő hátsó üléseket, és azzal javíttatom az e34 ülést, ez nálad is lehet opció, elég olcsón találni hibátlan hátsó üléseket.
A vezető oldali oldaltámaszokon muszáj lenne a bőrt kicserélni, de nem szarakodnék ilyen részmegoldásokkal: újrahúzni mindkét első ülést, legyenek egyformák. A gondok ott kezdődnek, hogy nem könnyű normális bőrt beszerezni (nem biztos, hogy a kárpitosra okos dolog ezt rábízni), illetve nehéz olyan kárpitost találni, aki szépen dolgozik és nem hiszi magát ékszerésznek.
A környékünkön volt egy: gyönyörűen, megbízhatóan dolgozott (több munkáját is láttam), két első ülés újrahúzásának munkadíja kemény 10-15e forint között mozgott. Elkezdtem feltúrni az anyagot, hogy milyen lehetőségek vannak bőrt vásárolni (elég szar, mert többnyire egy egész marhát/bivajt meg kellene venni, ami nem két forint), mire mentem hozzá, hogy megbeszéljem a részletek, meghalt...
Ilyen 3-400 ezer forintos ajánlatokat meg körberöhögök jó messziről.
Dönthető kagyló az kétes, és nem is szép. Az e46 m3 ülések sem szépek mondjuk, sajnos nem tudom, hogy mennyire kényelmesek. Legolcsóbb, ha bőrözteted a hibás részt, alatta a szivacsot is cserélik, azt szépen megcsinálják, ráadásul gyorsan megvan. Fölösleges venni egy ugyanolyan szett ülést mint ami már van neked.
Nekem a vezető oldali már eléggé oda van, vagy újra kellene kárpitoztatni (ki tudja milyen lesz...), vagy venni hasonlót de jobb állapotút, vagy venni e46 coupe félbőr, combtámaszos üléseket, vagy venni valami utcai sportülést, mondjuk egy ilyet:
Igazából egyik opció sem olcsó, mindegyiknek van előnye, hátránya. Nem tudom ezekben a dönthető "kagylókban" (idézőjelben, mert nem az) milyen lehet leutazni több száz km-t. Nem mondom, hogy gyakran van ilyen, de azért előfordul. A jelenlegi üléseket azért imádom, mert nekem nagyon kényelmesek hosszú távon is, viszont ha olyan kedvem van, akkor a kormányba kell kapaszkodni, mert semmi oldaltartásuk nincsen.
Vagy itt van ez a szett, egy ideje már hirdeti a srác, de sokkalom érte a 85 rugót:
Előnye, hogy pontosan ilyen van nekem is, csak szarabb állapotban.
Most hibátlan combtámaszos ülések vannak benne gyárilag:) Az autom eredetilem M individula változat, már csak az ülés nem volt M-es. Amit vettem motoros, fűthető vader, de az utas oldali sajnos szar, át kell szerelni kézi mechanikásra, bőrözés ok, de az egész megy azért kárpitoshoz, szóval még egy kis idő amire elkészül. Pontosabban a kárpitosokból akiindulva a kis idő az hónapok kérdése:)
Igazábó a vader egyenlőre csak a szemem kívánta, de ha nem lesz olyan kényelmes mint az én combtámaszos ülésem akkor az kerül vissza:)
Egy hétre megyek el, és tessék... :))) Nyilván változik a tulajdonosi kör, de azért nincs mire nosztalgiázni :)
2200km-t toltam le a héten egy Fiat 500-zal, az 5.0-ás átlagot tudnám pozitívumként felhozni, és hogy meglepően stabil kanyarban. De iszonyat giccs, hangos is, és persze kicsi, az első ülésről vezetés közben ledönthető a hátsó üléstámla, és ki tudtam venni cuccokat a csomagtartóból :))) 20.000km után úgy zörgött a futómű, hogy nekem fájt. Igaz, mi is mentünk vele nem keveset földutakon, gondolom egy bérlős autónak ez a sorsa.
Miről beszélgessünk? Én ma megálltam egy szartig lefingott, frissen behozott (MV_-s EU-s rendszám) e36 touring mellett az erdőben. Fostam ott hagyni a kocsit, mert megfordult a fejemben, hogy egy pár alkatrész majd a távollétem alatt átköltözik a másikra, vagy a motorháztetőmre rá lesz karcolva, hogy "szép az autó". Aztán szerencsére megúsztam. Hazafele meg küldtem neki, mert imádom, ahogy zenél a benzines sorhat. Nekem mára ennyi autós élmény jutott.
azért, ha összevetjük az utóbbi 1 hét fórum bejegyzéseit az 5 évvel ezelőttiekkel, akkor éles kontraszt körvonalazódik a néhai és kurrens e36 tulajok között :) (no offense)
Fog:))))).Úgysenem nyugszik le.Az anno 34 520 í je is kcsit erösebb volt,mint egy e34 520 í hogy abbban mivolt azt nem tudni,mert ha az 520 i ekkorát lép,mint a bmw -125 rendszámü,torkonhugyozom a bokámat ökölbeszorított seggfarpofával..:)))
Értem én,hogy 5000 -g van a fordulatszámmérő skálázva..de amig a szent háromhuszim alacsony fordulaton töpörödödtt törpapa módjája keresei a csit-avagy az erőt a rendszerben az Eta már húz,mint a szárazpunci.:))))))Traktor
Kihívás lenne, hogy erős legyen. Mint Gábor mondja nyomatékos, bár én a nyomatékos És pörgős motorokat szeretem. Így etaként csak fele van meg.:)
Újra vennék e36 28i kupét, ahogy ismét megéreztem a feelinget a cimbora vételénél.:) Jó volt vezetni, még gyári szívósorral is. Az mégiscsak jobb egy ilyen lerohasztott szegény e30 kupénál.
Nem tudom, mintha kevesebb helyen lenne a főtengely csapágyazva, Meg ott az m30bxx, még a 25 ben is lehet főtengelyt cserélni és 2,7 lesz. Volt akinek reszeltek 25 ből 27-et és még finomítottak rajta, olyan lett mint egy olajkályha, nem forgott az Istennek se, de cserébe gyenge is volt:) Amúgy meg igen sokan tesznek rá m20b25 hengerfejet meg vezérlést, de szerintem nem érdemes vele foglalkozni.
Ha nagyon nyugis sofőr vagy akkor nem rossz az eta, de akiknek az volt idegesítete, hogy nem forog, asszem sokan trükköztek is elektronika cserével. Porszívóba nekünk is megvolt:)
És az hogy van, a 96 előtti asszimetrikus? Vagy az utáni? Nekem szerintem most nem jó méret van fent. A felső ponton hozzá ér egy kicsot az ablak kédergumijához.
Biztos az sem mindegyj hogy évi 10 ezret mész vagy 40 et. Vagy hogy mennyit esőben. Bosch twin spoiler 532s egy hónap után ment a kukába. Nálam ez olyan mint pl. a fékolaj kötelező cserés.
Pont ezért akarnék olyat,ha ott tartanék.Nekem e30.ban határozottan tetszett..
egy e30 etéval húzták föl a az e21-emet a hegyre.(Hogy miért, az hosszú sztori, morék stb).
de ahogy az ember"kicsit őrült" aki húzott az sem kétséges. én majdnem vizszert kaptam a roncs e21 ben.Ez meg csak ment ,ment nyomatékból..Én nem vagyok annyira megőrült e30 fun,de abból nekem tuti eta kéne,mint anyámnak 1983 ban a porszívóbol.:)))))
Azért nem annyira kuriózum az eta, sem e30 ban sem e28 ban. e30 ba 325 a jó szerintem, annak van kupasorozata is mai napig népes számú indulóval. Drágább is sokkal a 325. E28 ban sem kersik az eta motorost, sokkal jobb az 528.
Ne már.. írtad, hogy használod még egy kicsit. Már el is kezdtem gyűjtögetni. Rég szemezek egy ilyennel. Na mindegy- akkor e53 - 29 et veszek veszek jövőre :)
Na örülök, hogy jo, a 28 az nagyon szerethető és ráadásul rendben van az ajtók száma is:) 96 utáni már nem fog szétporladni mint a korábbi e36-ok. Baromi olcsó volt, én már a 2x költöttem rá és a 2x vettem anno. Ha csak a vételárat kell rákölteni akkor is jó. Ráadásul a kezd felmenni az áruk a nagymotoros coupe/cab oknak. Az olajszűrő ház akkor összetörhetett mikor lenyomták az elejét ezek szerint. kell alá egy 3.15 sperr és hajrá:)
Nos: kurva érdekes vásárlás volt. 4 db e36 van a családban. Tök véletlen volt egy 325i kupé is.:)
Az amerikai kivitel volt, amúgy össze is hasonltottuk gyorsan. A vevőnek ez is, az is belefért, nem a vételár dominált.
A 25i kasztnija szinte sérmentes volt, és full rozsdamentes, 95-ös évjárat, utolsó széria M50b25. 3,73-as fesztett sperr volt benne.
28i volt olcsóbb a kasztni hibák miatt.
28i-t próbáltuk előbb. Motor jónak tűnik, nem kartegázas, van benne olaj, van víz, volt törve eleje, de nyúlvány ép. gátlók, futómű jó, és pontos. Motor jó nyomatékos, váltó remek, diffi nem zúg, érezni, hogy műszakilag ott van, de van azért egy pár apróság foglalkozni való vele. Kipufgó prosztó hangot ad, de élvezhető, annyira nem gáz, végülis tipikus ilyen célra vették. Gábor, hallottad az e34-em, ahhoz hasonltott, csak itt kicsit szebb, gondolom az öblösebb motor miatt.
25i: motor még szebben jár, váltó 2-esben reccsen, egyéb műszaki problém nix, illetve a futómű nem olyan pontos és az első gátlók a még használható szinten vannak.
Menettulajdonságok:
25i a rövid diffi ellenére sem hozta a 28i menetdinamikáját.
100 ezerrel hosszabb az ára, és a diffit plusz 100-ért adta volna.
Onnan nem jövünk el kocsi nélkül, ha már ilyen adódik.:)
A 28i felnije nincs benne az árban, mondták. van viszont jó nagy zene.
Zene nem kell, csak a súlyt nyomja. Kivették.
e46 mezei KF felnivel akarták adni, alkuval. Azokon 2003-as!!! gumik. Nem kellenek.
Ezzel a hirdetett 18-as felnivel megalkodtunk ismét. a hirdetett ár fölöt kicsivel (üzleti titok) hoztuk el.
Mivel a 25i 2 kilóval hosszabb, és gyengébb, akárhogy is nézzük, a 200-ból kb rendbe lehet hozni (egyelőre úgy tűnik, rendbe lehet), és mégiscsak gyári 28i, gy az maradt.
Pixelhiba mentes az összes kijelző, működik minden, bár a légzsák gyűrű cserés.
Meghánytuk vettük, a 28i mégicsak 28i, és jobban megy gyári mindenével, mint a 25i. és a 25i-n semmi se volt M-es, ezen a tetőkárpit is. Nem tudom, hogy eredeti-e, holnap megnézzük alvázszám alapján.
Szal így jártunk. srácnak olcsón van egy 28-asa. Próba szerencse.:)))
Hogy a motor cserés volt-e? nem tudom. Az évjárat alapján műanyag szelepfedeles, az olajszűrőház meg fém, ott van valami gebasz, de kit érdekel.:)
Kartergázszűrő tuti cserés, amiatt lehet nem túl szép az alapjárat, amúgy menni simán megy.
A lényeg: olcsó. Az enyémében, mikor beraktuk a Bilstein B8-at előre, a gyári rugókkal, vagy egy hónapig magas volt, majdf teljesen normálisra beállt. Akár ez is lehet. Én is észrevettem. De ez nem zavaró.:)
Igen, kb egy Is-sel hasonló értékű egy szénné tunningolt zsiguli. Belegondolunk, 70-100 ezer körül van egy egész használható Is motor... Egy tunning zsiguli motor mondjuk 450-500, és kibír 100-500 km-t...
Sose felejtem el, pont Feri barátom jött utánam (a német autópályán) a fehér verseny zsigával, én e30 Is motoros verzióval mentem, mi 4-en, vagy öten voltunk. Kb 200-ig bírta a zsiga, fej-fej mellett. Utána ment a faggatás, na mennyivel mentünk? :DDDD
Azért elég jókat ment a zsiga, de közben 20 km-en 10 l benzin fogyott, míg az Is max 3 l-rel leszaladgál ugyanúgy, de kisebb élménnyel, meg nem 9000-es fordulattal.:)
Kár összehasonlítani.
Igazatok van, ez csak nosztalgia, ezek ünnepnapon elővevendő szekereknek kéne már lenni,mindnek. Verseny ladának is.
Tényleg sokkal ocsóbb a bmw-vel versenyezni. Feri féle ortodox hívők meg megmagyarázzák, hogy a zsiguli az MÁS. Kész. kinek a pap, kinek a papné.
Igen, de a teljesítmény az egy dolog. Ott van még a fék, az eke futómű, kormányzás, stb.
De ha maradunk a motornál, azért gondolom érezhető, hogy egy alapból 140 vagy 190 lovas (25i) motor miért jobb, mint ami 70-80 lóról van szarrá tuningolva.
A régi faragott zsigulik valóban annyit tudtak mint egy 18is, a vfts 140 le volt , azért mostanában már meg lehet őket csinálni úgy hogy
az IS köszönő viszonyban sincs. Az utólsó amiben résztvettem az egy 2107-es volt kb 170 le,vel. Utánna a pilóta úgy döntött nyerni is szeretne bajnokságot , váltott. Tény ,hogy jóval kevesebbet kell szögelni .
Azóta négyszeres magyar bajnok , ennek jövőre lesz 20 éve :).
Igen! Soha nem is értettem, hogy miért kell 1- 1,5 millát rálocsolni egy zsigulira, hogy azt tudja mint egy alap 1.8is. Pár éve mesélte egy rallis ismerős, hogy zsiguliról vátottak bmw re, elmentek az aktuális versenyre a szokásos felállásabn, 3 szerelő és ahhoz voltak szokva, hogy korábban egész nap szereltek. Szóval amikor bmw vel mentek a versenyre a nap kérdése az volt, hogy ki hány tojásos rántottát egyen:)
Magam is nagypolski párti vagyok , de sok ladást meg lehetett vele alázni , a legjobb az volt mikor öten pengettünk vele haza , budapest hatvan távon ,
cimbora meg jött az 1600-os ladával két személyel , egyszer sem bírt megelőzni , gödöllőnél a parton , utólért de ott sem ment , utánna meg. . . azóta is nagy
Sose felejtem el mikor 15-16 évesen kitoltuk éjszaka a haveromék garázsából az ererötös polszkit, oszt kiakasztottuk az óráját...:) de hülyék is voltunk, jogsi egykünknek se volt még....
Én a 120-as skodánkat tologattam kifelé akkor még, már volt jogsim, mikor megjött a kocka lada.
Vagy egy évig a skoda is, a lada is megvolt, de ha a skoda állt hátul az udvarban, mindig félreálltunk, és a zsigával mentünk. Még anyám is.:)))) nem is értem miért. Pedig alig volt vagy 60-70 e km a skodába is.
És még mai napig is mennyi fanatikus ladás van a raliban, ralikrosszban.:)
Feri barátom évente megy (44 éves) 6-8 versenyen, csak egyet nem értek, legaább 3 motort rak össze -magának- megrendelésben szinte sorozatban gyártja. Kb 450-ben simán van egy versenymotor zsiguliba, úgyhogy nem oly olcsó az sem.
A renault nekünk pontosan mutatta az olajat, kb 50-70ekm-t használtunk egy 1.9dci Traficot. Jó autó volt, de nem sírom vissza:) Öcsémnek most egy 1.6 FL Laguna 1-ese van, egész jól elketyeg, ár/érték arányban nem olyan rossz. Ezzel nem azt mondom, h kéne, de két kisgyerekkel bőven elég, jön-megy-dudál-indul.
Jelzi.Okos csigazabálók..Egyszer nincs benne olaj,egyszer meg van mégis,és ki se volt nyitva a géptér..Fejlesztésileg költhettek volna autógyártásra is pénzt
E34 M50B25 nél tudott olyat az én "barátom" / úgy rühelltem a check kontrolt,mert az se volt igaz amit kérdez.mindeféle izzó kiégve 2 féklámpa,nézzem meg egyedül...gongatásra ment hátra az asszony a piroslámpánál,perszehogy égett,még jó hogy e36-omban ilyen nincs,igaz már a 3 celsius fok külsőre gongatásnál is szivbillentyűzavarom lesz :) / hogy oilstand.,vagy mi szóval volt benne elvileg érzékelő.
Ennek ellenére nem tettem le arról, h beszerezzek valami hasonlót, Seat 600 vagy Mehari még a listán van, de már csak ha ott lakom, ahol ebből sok van :)
2014-ben a 80-as évek szoci csúcsautói max nosztalgikus emlékek, amiket azért lehet szeretni, hogy ez a szar is milyen jónak tűnt akkor. Az S100 skodához képest az ismerős W123 200D-je nem tűnt lomhának :)
...ami ugye szervófék 4 tárcsa,de nem "jó helyről jött" (akárcsak a svéd NOHAB mozdonyok. 20 db után kaptunk egy ejnye no mivan itt?-et. Majd az tudjuk Mi elvásak, és 265 szergejt amin még vonatfütés se nem volt,a minösége a svédhez képest meg na hagyjuk....)
Azért nekem mindig eszembe jut hogy a nyolcvanas években mi volt a sztár.
Nyilván "enyhe nyomásra"....
Azért megnéztem volna a Dögkeselyű cimű alapművet faros skodákkal forgatva.. 1-2 jelenet 0-35 km/h ig-ot még most is forgatnának.
Valójában mai szemmel nézve ,mind szar volt,a trabi azért volt király,mert az "egyszerüségében rejlett az ereje".Ez volt, ezt kaptuk.Ezt kellett szeretni.
Nem akarlak megbántani, de a lada a szememben egy szar BMW. Ezerszer inkább egy 316i :) A "gyári" gázos Nívákat sokáig fontolgattam, de a Toyota megoldotta a kérdést, kb ugyanannyiból.
A flotta csere folyamatban van, a Merci, Wartburg elment, BMW, Toyota jött, és még mindig eladó a kék BMW és Jamakka.
A kék BMW elég épített autó, az ezüst csak egy picit, azon nincs is tervben további módosítás, csak a nyári lemezfelni.
Az M3-asoknak egyszer kellett utántölteni, de abban volt egy pályanap, és sok autópályázás is, objektív felelősség előtti korszakban :) A 3.0-nak nem kellett utántölteni egyszer sem.
Én azért nem örülnék neki, ha 10.000km alatt egy liter olajat megenne a jelenlegi használat mellett... A kétüteműt ma adtam el, nem kell másik helyette :)))
Azért nem ennyire fekete-fehér ez. Ha lenne szintjelző, akkor valószínűleg az alsó nívó környékén jelezne. A két nívó közötti távolság nagyjából egy liter olajat fed le. Ha egy csereperiódust 10000 km-nek veszünk, akkor az egy periódus alatt elfogyasztott egy liter olaj még egy 16 szelepes motortól sem sok egyáltalán, pláne nem egy 24 szelepestől.
vagy 15 éve vettem egy 600 tenerét, a tulaj mondta, hogy szar eszi az olajat, pedig nem rég újították fel, és amúgy megy is mint a barom. Gyorsan megvettem olcsón, hazavittem cseréltem szelepszár szimeringet, megszűnt az olaj fogyasztás. szerintem azóta is úgy megy:)
Ha annyira enné az olajat, h a lámpa kivillanna két olajcsere között, kb másnap vennék bele egy normális blokkot:) Egy autóm volt, ami durván ette az olajat, egy Mazda 6 2.3, minden tankolásnál rá kellett nézni, pár ezrenként utántölteni. Sajnos akinek eladtam, annál be s sült a blokk, másodszor, mert egyszer már megtette 30.000km-nél, én 160e körül adtam el, és ez valós érték, ismerős első tulajtól vettem.
Illetve egy focus 2.0, 200+e hajtós km után, egy Bp-Párizs-Bp út az egy liter olaj. Mondjuk 3000km autópálya, és beleszaladt a 200-ba itt-ott:)
Csak jelez :) De majd megnézem az olajszintet, csodálkoznékm ha fogyott volna 3500km alatt, 100 körüli tempóval. A kortárs Laguna jelzi az olajszintet indításkor.
Én is ismerek egy két m50, m52 vasat, köztük az öcskösét, amit évek óta hajtanak rendesen, streetdrift bejátszik, és olyan gyönyörű hangjuk hogy öröm hallgatni. Persze jó olajat használ és sűrűn cserél, de ennyi. De azt már beszéltük, hogy nem a magas fordulat öl. Sőt azt is megfigyeltem, hogy a rendesen hajtottak sokkal szebben járnak, mint amiket csak 2e fordulaton sétáltatnak naponta. Egy ismerős most tett m50b25 re turbót, persze vems, verseny kuplung, nagy injektor stb, ami kell, 0,7 -el tölti, mert a motorhoz viszont még nem nyúlt. Már kíváncsi vagyok rá csak messze lakik, az öcskös azt mondja kellemes nem túl vad 350LE környéke, az még pont jó.
Az Ex-Kevin, ex-rnie M3-ast 270.000km-rel adtam el, mint utólag kiderült. Az is kapott ezt-azt, az új gazdától pl. egy turbót. A mostani kompótban 245.000km van, és simán jó még, motor olajat nem eszi (mondjuk nem néztem még, de nem jelez:)), jól fogyaszt, csendesen, jól megy. És a 23ti-ket sem kímélni veszik...
Egyébként nem értem, pl Predi barátom 25i gépe kb 7 éve hetente driftel vele, nemtom hány garnitúra gumi lett elfüstölve már, és bő 20 éve ellenére teljesen normális hangja és paraméterei vannak a motornak. Még az olajjal is csínyjén bánik. Hihetetlen.
Komolyan, vajon mi más bírja ezt ki? Ha jól sejtem első gazdája se véletlen vehetett annak idején gyári 25i-t. A Prediét magamnak is simán elfogadnám, mert rendben tartja, és erős férfi kezekkel bánik vele, ahogy kell :DDDD
Tudom hogy OFF, de ha nem haragszotok meg érte ide is beírom mert a múltkor is sokat segítettetek:
Még mindig 320i...
Az E46-al kapcsolatban szeretnék tudakozódni hogy például egy 2000-es kiadású példánynál milyen gyerekbetegségek lehetnek, mire kell odafigyelni vásárláskor? Futómű, motor, váltó, karosszéria, villamosság...
És egy kevésbé fontos kérdés: a kazettás magnóra van-e valami megoldás? Ahogy nézem nem lehet a szabvány- mezei lejátszóra kicserélni. Nem szétbarmolni gondoltam, csak már CD-t sem igazán használok, nemhogy kazettát.
Érdekesség képpen, én a 318i cabrióba vettem nyáron új rugókat hátulra (sachs), mert én meg túl alacsonynak találom a seggét :) (nem ezek az ültetők voltak alatta, hanem gyáriak)
De még így sem tetszik, nem elég magas. Most kipróbálom azokat a vastagabb 2 centis rugótányérokat, hátha nyerek még 1 centit oldalanként.
Szia, köszi a választ. Az első az OK, amit nem tudok, hogy hátulra a rugók ugyanolyanok-e?
Tudom, hogy a hátsó futómű nem ugyanaz, de nem az egész futómű hanem csak a rugók szempontjából szólna a kérdés, tehát ami pl. az E36 limóban volt hátul rugó, az jó az E36 kompaktba?
Az enyém 3,15-ös diffivel 4-ben kb 195-öt ment, szabályzásnál 240.et mutatott az óra, de kemény 6500-nál.:)
Érdekessége volt, hogy 5000 feletti tartományban nemhogy elfogyott volna az erő...:)))
Ahogy szabályzott 4-ben majd 200-nál, 5-ben ugyanazzal a lendülettel tolta tovább felefelé...
mondjuk a gyuri barátom e30-asában kíváncsi lennék a könnyebb kasztni,de rosszabb légellenállás miatti különbségekre. 120 alatt jobb érezhetően, mint e36-ban.
Persze, hogy olvastam. Csak hiába forgott 6500-ig, utolsó fokozatban sosem érte volna el a tiltást gyári diffivel. Talán 5300 körül van a teljesítménymaximum, a végsebesség meg gps szerinti 240, szóval nagyjából stimmel is.
Mármint modelltől függ, leeht a 28 ilyen, mert van, ami leforog, van aminél az utolsó fokozat takarék, és meg sem közelíti a max teljesítményt. Példának hozhatnám az 3.0 M3-at az egyikre, és a 3.2-est a másikra:) Nekem most a kompót nem túl ideális, hármasban veszem a szűk körforgalmakat is, kettesben simán indul, 210 előtt tílt 5-ben :) Ha normálisan lehet menni, akkor faluban is elmegy végig 5-ben, alig kell váltani országúton.
Igen de nekem pl. teljesen gyári a 28i, 3.15 sperr, az öcskösé 23i, van alatta 28i kipufogó és hengerenkénti leömlő, meg valami sport dob hátul, nekei is 3.15 sperr és csak alul erősebb a 28i, de nagy különbség nincs.
Amúgy nekem pl eszembe nem jutna 25i szívósort felrakni, a 28i lényege pont az hogy alul nyomatékos, és én ezt szeretem benne a legjobban, mert sokat járok városban. Pont a lényegét öli meg a szívósor csere. Amikor beülök egy 25i-be mindig csodálkozok is alul mennyire kevés.
A kék ilyen, 23i, M50 25i szívósor, Remus rendszer, és még chip is van benne, igaz, nincs hangolva, az még vár valakire. Nagy fék, nagy kerék, Mad Max-nél van sportfutómű is, mert ez alatt most gyári van :) Egy sperr kell még alá, esetleg kidobálni a hangszigetelést és üléseket, h könnyebb legyen:)
Valamiért viszont igény nincs ilyenre itthon, pedig aki erős autót akar, annak ez talán olcsóbb, mint előlről kezdeni. Nekem a sperr és gáltók kivételével gyári autó kellett, mivel utazni az jobb, csendesebb és ha baja van, bárki hozzá tud nyúlni. 170le meg elég közlekedni :)
30-at azért ki lehet hozni, Szuromi mondta, hogy Is-nél egy 272-es tengely kb 15-17 LE-t hozhat, chippel meg kb 10% plusz reszelés érhető el ezen felül.
Lehet azt reszelgetni , elég rendesen , kb 400 le-ig , de max 500 km a hatótávolság ,utánna komplett generál , annak az árából már szép bmw-t lehet venni :).
Ez az okos beszéd, és talán a legköltséghatékonyabb is. 18is jó motor, de reszelgetéssel csak kicsit lesz jobb és annyit fog enni mintegy 4,4 v8 :) de menni nem fog úgy.
23i ket nézegess amúgy, talán abból találsz még elfogadható áron elfogadható darabokat, 28i dupla csöves kipufogó alá hengerenkéti leömlővel és kb. olyan mint a 28i.
Én még +30-at sem mondanák . Kérdés , mennyire használja hétköznap ,megéri e az , hogy egy alacsony fordulaton lévő egyenetlenül járó motornál nem győzöd majd cserélgetni a bakokat , ráz mint a veszedelem . . tengellyel . . . . rugalmasabb lesz , az tény , ha értékelhető különbséget akar akkor komplett hengerfej átalakítás , jelentős komfort romlással. Ladánál végigcsináltam 290 foktól fölfelé.
Tengelypár Szurominál 80 - 100 ezer körül kerül (hozott tengelyből) azzal, plusz chippel max 30 LE csalható ki az 1,8 Is-ből.
Megbontás nélkül kb ez a max. A tengelyezés nem komoly megbontás.:) de én úgy csinálnám, hogy legalább csapágyvizsgálat, szükség esetén csere, gyűrű ellenőrzés -csere, illetve hengerfej síkolás, szelepszárszimmering csere, majd a tengely.
Ajánlanám a kék kompótot, de nem teszem:) Abban már van 23i blokk, 25i szívósorral, de még a chipet hozzá kell hangolni, és kell alá tenni egy sperrt. Mondjuk ez az egymilliós vételáron felül :)
tudom ma ez a divat,hogy a kis rohadtnagyra nött kisautókocsi 350 köbcentis,de 3689 turbó van rajta.Biztos "meghálálja" majd élettartamban,megbizhatóságban.
Ha jó az autód ne bolygasd szerintem.
nagyobb ménest alapvetően nagyobb köbcentiből lehet kihozni..
Persze ismerek aki tengelyezett itt:))))Ha sok időd van és akarsz játszani kisérletezgetni a kocsiddal, hajrá.. de én már akkor is inkább 6 hengeres alapot néznék.És az is biztos,hogyha pl én lennék a potenciális vevő,és pl nagybüszkén csiptuning az egyik pozitívum, akkor nem lennék vevő.Lehet akármilyen patika verda.Otthagynám,mint eb a szarát.
Adott egy 20 éves 318is, 250ezer km-el, jó karban tartva, többnyire hiba nélkül üzemel.
Sajnos befészkelte magát a gondolat az agyamba, hogy be kéne fogni még néhány gebét a ménesbe, mert szép-szép ez a 140 (vagyis ami megvan belőle), de szebb lenne még pár. Tudom, vegyek 25-t vagy 28-at, volt is tervben, de most nem hiányzik egy milliós kiadás pluszban, ellenben egy igényes tuningra tudnék költeni. Nem a 30ezres "tölcsünkráegyprogramotésbeszarszbehugyozol" -ra gondolok, nyílván valami igényesebbre.
Van valakinek tapasztalata ilyesmivel? Turbósítást hagyjuk, az megint többszöröse lenne, mint amit az autó ér.
Esetleg személyt vagy céget is ajánlhattok, akik nem tróger módon állnak ehhez a kérdéshez.
Bár nekem is jobban tetszik az X5 sok szempontból, a piros feltűnőbb a valós életben. Aminek nem feltétlenül örülök, persze, bár a színe sokat nyomott a latban.
E36 rugóimtól akarok megszabadulni, KONI 40/20 szett elvileg 4 hengeres benzineshez, habár diesel limóban voltak. De nem is ez a lényeg, hanem az érdeklődőnek kompótja van. Jól látom, hogy kompakt alá is jók lehetnek a rugók? (Eltekinte attól, hogy nem ugyanaz pl. a hátsó tengely terhelése, de a rugótányárok ugyanolyanok, mint a többi E36ban?)
RealOEM nem igazán ad cikkszámokat, a kompakt nem többlengőkaros futóműve miatt meg nem is gondoltam volna, de alkatrész kereső oldalak szerint mintha ezekbe is ilyen rugók kellenének.
Ha valakinek van biztos infója, légyszi irja meg :)
318 tds, és semmi M-es jelzés vagy bármi árulkodó jel. Sima 16-os kerék, picit ültetve, a dupla kipuff tűnhet még fel, meg kívülről a recsegés szűk kanyarban a sperr felől. Nyári kereket még nem vettem, de 17-es E46 acélfelni lesz.
Gondolom a dizájn miatt nem adta még el két hónap alatt, meg esett az ára 200 ezret. A hátulja borzalmas. Ez is úgy lenne bünti gép, mint az Rnie kompaktja, 316i felirattal, csak ezen 518i kéne.... meg szimpla, vagy csak simán dupla kipufogóval.
Ha már ilyen, akkor azt a neonzöld metál 34-est kéne megvenni 200-ért, ott legalább a kasztni jó - utána meg azt csinálni belőle, amit akarunk. Én azért egyelőre maradnék tovább is szívómotor párti.
De lehet egy tengelyezett m30b35-öt lógatnék a zöööldbe, meg vajon milyen lehetne vems vezérlővel pl?
Látom neked is hasonló dolgok mozgatják a gondolataid :) és az e34 is szép. De ez a konkrét példány elég elrettentő ezekkel a dizájnelemekkel, sajnos a tulaj igénytelenségre utal:( Én lehet maradok az e28-nál és abba lesz 35 turbó:) Már van egy utcai használatra, talán tavaszra összeáll, természetesen teljesen gyári. Bár még nem sikerült e28 m5 üléseket venni, csak e34 sportüléseim vannak, de még nem vett rá a lélek, hogy beletegyem. Szóval ha kész jöhet klónja, csak nagyobb szívvel:)
Lecserélném a sebváltóolajat az 1.6i-ben ahogy javasoltad,csak most azon töprengek,hogy a sebváltó és az alja között oldalirányban kb. 10-15cm van,erre a szűk helyre hogy férek hozzá az olajos flakonnal?Vagy van erre a célra spéci eszköz,flakon,valahogy be kell pumpálni az olajat?
Van egy E36 316i-m. Mindennel tökre elégedett vagyok,csak eléggé hangos ha nyomom neki. Létezik,vagy megoldható a gyárinál jobb hangszigetelés? Rákerestem itt a topicban,de nem találtam semmit.
Most úgy kompenzálom,hogy szól jó hangosan a zene. :D
Nekem volt egy kombim 10 évig. Klíma hideg volt, a sportülés kényelmes, tempomat 130 al elment akárhova. Befért a kutya bár szűkösen. Egyetlen egyszer hagyott ott csak 300 ezer km alatt. Bejártam vele egész európát. Inkább egy ilyened legyen mint egy akármilyen off diesel. De többet nem lesz. Volt időm megunni. Bár ez az E36 ra is igaz.
Nyilván bármely bmw motor beszerelhető, de sztem egy m52b28-nál nincs jobb választás e36 kasztniba. persze M3 is, de ép ésszel, reálisan az a legjobb.:) Még a diffi áttétel is maradhat, azt is elbírja a 28i motor.:)
Köszönöm a válaszokat, úgy látom nem sok rajongója van e36-os 318tds-nek. Olvasgattam véleményeket, én sem sok pozitívumot találtam a motor megbizhatóságáról, lehetséges-e 2.5tds motor beszerelése ebbe a típusba?
Lehetőségem lenne nagyon baráti áron(100000Ft) hozzájutni egy 1998-as BMW 318tds touringhoz a bibi csak az hogy a motor halott, a kocsi belseje megkimélt tiszta, a sárvédő és a küszöb találkozásánál rozsdásodás van mindkét oldalt a karosszériai többi része rendben.
Segítsgeteket szeretném abban érdemes-e belevágni a felújításba, csak az 1,8 tds 90 lovas motort lehet csak betenni vagy van lehetőség más motor beszerelésére akár a váltó cseréjével.Vannak esetleg gyermekbetegségei a típusnak itt a kasznira gondolok elsődlegesen. Nem volt még soha BMW-m ezért előre is köszönök minden segítséget.
Köszi a sok jó tanácsot. :) A termosztát csere úgy néz ki (kop kop kop) megoldotta a problémát. Elvileg gyárit rakott bele a szerelőm, 10e+szerelés volt az ára.
Az úgy indul M52B20 nál hogy azt a szépkis fekete valamit már akkor töröd el amikor még a barátnőd le se ért hogy sikijjon egy hatalmast az éterbe,de nálad a 32/36 villás rambó csak nem
Nabazmeg mos mivan. kell egy fedél.Óvatosan kivesz termosztát berak,viz feltölt.
fütés fullra ,járat fordulaton tart, megjöna fütés már jó.reggel hidegen vizszint ellenőriz.
Nézd meg a hűtőfolyadék szinte megfelelő-e, hidegen kb. a tartály közepe és felső harmada közt kell legyen. A hűtő tetején van egy légtelenítő csavar, műanyag. Ezt ki kell tekerni, majd járatni a motort. Legjobb, ha megvárod, amíg melegszik annyit, hogy kinyit a termosztát és a fűtéscsap. A fűtést tekerd maximumra. Egy kis gázt kell neki adni, olyan 2000 f/perc fordulat körül a légtelenítő nyíláson elkezdi kinyomni a levegőt és/vagy a fagyállót. Ha tiszta, buborékmentes hűtőfolyadék jön belőle, akkor elvileg nem levegős, vissza lehet tekerni a csavart. Én így szoktam csinálni.
A feklampa kapcsolo kinyiffanasa viszonylag gyakori, en kb. ket eve csereltem, termeszetesen muszaki vizsga elotti este. A gyari kapcsolo olyan 7k ft ha jol emlekszem. Ha bebujsz a pedalterbe latni fogod. Jo szar kicserelni, vagy van valami trukk, amit nem ismerek :)
A tetokarpittal kapcsolatban millio probalkozas kering, vegeredmenyben ha szepet akarsz, elkerulhetetlen lesz az ujrakarpitozas autokarpitos altal. Ara kb. 20 ... 25k ft attol fuggoen, az oszlopokat is megcsinaltatod (ajanlott).
A fűtés-téma nálam is hasonló, pedig tavalyelőtt volt süni-csere. Ezidáig jó volt, de kábé egy hete nem úgy érzem már.
Féklámpában nem tudok segíteni.
Tetőkárpit nekem is lógott, sokáig vártam vele, végül már rálógott a fejemre, és a középső tükörben sem láttam semmit. Kárpitossal csináltattam újat. Egy napra hagytam nála a kocsit, és 20 ezer forintot fizettem neki. Most fasza. Itt láthatod az eredményt: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=131238462&t=9091079
Az első, amit megnéznék, hogy nem levegős-e a hűtőrendszer. Ez nálam például úgy jelentkezett, hogy alacsony fordulaton gyenge volt a fűtés, de 3000 f/perc körül meg nyomta rendesen a meleget. A másik gyanúm a termosztát lenne.
Ha németül megvan a biztosítékok kiosztása, akkor bremslicht feliratot keress. Esetleg lehet rossz a féklámpa kapcsolója is a pedálnál.
A tetőkárpitot újra lehet kárpitozni, gyíkhuszárnak egész jól sikerült, talán korábban linkelt is róla képet. Lehet venni bontottat, de jó eséllyel pár év múlva az is lógni fog.
E36 compactnál (1,6) mit jelent, ha a fűtés megkezdésének ideje kitolódik illetve a fűtés is gyenge. Drága móka lesz? Most így tél előtt ennek utánajárnék.
A féklámpák nem égnek. Izzókat már ellenőrizem , azok jók. Német származású a kocsi így nem tudom leolvasni a biztosítéktábláról, hogy melyik a féklámpabiztosíték. Meg tudná valaki mondani?
A tetőkárpit lógására mi a legjobb ár/érték arányú megoldás?
A termosztát-ügy nálam is áll. Nézegetem a neten őket, és kicsit össze vagyok zavarodva. Általában kétfélét találok: az egyik UFO-formájú, a másik meg L-alakú. Ezeken belül is van többféle. Ár 3000-től 13000-ig.... Fogalmam sincs, melyiket szeressem.
Kedves budapestiek! Van javaslatotok arra, hogy hol parkoljak ingyen és biztonságban kedd este a Budapest Sportaréna környékén? Koncertre megyek, de félek az Aréna Plázában hagyni az autót éjszakára.
Vojnó, tudsz ehhez hasonlóan szájbarágós képsort arra is, hogy a kesztyűtartóajtó lógását megszüntessem? Érzésem szerint a 10. képig ugyanaz a munkamenet, de utána mit kell csinálni?
Sziasztok! Egy nem túl érdekfeszítő kérdéssel fordulnék hozzátok. Van egy 318tds kombim, klímás. Szeretném kicserélni a pollenszűrőt, de nem tudom hol keressem. A szélvédő alatti rész már volt bontva, a szellőző ventilátort már vettem ki belőle, de pollenszűrővel nem találkoztam. Hol van egyáltalán, honnan lehet hozzáférni és mit kell szétbombázni hozzá?
Nekem akkor volt ilyen mikor kevesebb volt a hutovizem. Mikor feltoltottek elotte a rendszert nem kapcsoltak be a futest es ahogy az elso huvosebb idonel befutottem akkor jelentkezett.
Nekem a gyári termosztát 15 évet bírt, és azért kellett cserélni, mert már nem zárt vissza tökéletesen kb 0,4 rés maradt, ezt persze csak télen lehetett észrevenni, hogy lasabban melegedett be, de más jele nem volt. Na mindegy vettem bele wahler-t. Na az 1500Km-et bírt:( aranyba kellene foglalni a Németországi török vendégmunkások kezét.
Ebben igazad van, de lehet még rossz jeladó is. 98-asban elvileg már elektromos venti van, rossz jelre túlhűthet, illetve maga a műszerre is mehet rossz jel, valós hőmérséklet ellenére.
Régen írtam már ide, főleg mert nem/nincs (nagy) probléma a kocsimmal :), viszont folyamatosan olvaslak benneteket... :) Igen szórakoztatóak tudtok lenni ... :)
Viszont a napokban mentem a szüleimhez Pestről Tapolcára aztán vissza és azt vettem észre hogy a vízhőmérsékletem visszaesett egy osztást miután lejöttem a pályáról ... aztán ott ingadozott ahogy haladtam dinamikusan. A középállásnál nem ment tovább sosem .. de eddig mindig ott allt mint a cövek sosem mozdult ..
Nem olvastad az első szavam, a biztonságui öv ALAP! De sajnos sem az sem a légzsákok nem védenek meg frontális ütközésnél, pontosabban a test egyben marad, de ennyi, a belső szervek leszakadnak bizony. Kérdezz meg egy balesetist, sajnos ez így van :(
Én is mindig becsatolom. Anélkül olyan, mintha pucér lennék.
Sok évvel ezelőtt faterom fejreállt a Rönójával. Ez volt a család első nyugati kocsija, így a hatalmas teljesítmény magával ragadta (70 lóerő a százas Skodához képest hihetetlen volt). Volt egy kanyar, amit kiegyenesített, és felborult. Az A, B és C oszlopok teljesen összenyomódtak, a tető az övvonallal egy szintbe került. Ha be lett volna kötve az öve, akkor most félárva lennék. De nem volt, így az autó átfordulása közben valahogyan az első és hátsó ülések közé került, a háttámlák megvédték. Úgy szállt ki a kocsiból, hogy a haja szála sem görbült.
De ez is csak egy ritka eset, amikor az öv nembecsatolása előny volt. Én továbbra is a becsatolás mellett állok.
Az acél felni az én eredeti gyárim,amit venni szeretnék ,annak az osztóköre ugyanolyan de más márkájú. A régi b' vektrámnál jártam úgy,hogy az osztókör megegyezett de az alufelni csavarjai nem voltak megfelelőek a gyári opel acélfelnihez, ezért kérdeztem ,hogy ez a BMW -nél hogy működik?
Sziasztok! Ez a képen a karter gáz szűrő lenne? Lehetséges az hogy elég hangosan sziszeg és éles visító hangot ad? (A fordulat szám sem esik vissza üresben) cserével megoldódhat a probléma?
én is söt egészen rosszul érzem magam Öv nélkül. de talán ez az az eset a 12000. ből az 1 ahol az övnélkül jobban járhattak volna.nyilván egy szakétrő jobban tudja.érdekes hogy a hiradóban,és az e34-es fórumon is ez a téma....
Marhasag, hogy a belso szerv leszakad. Zuzodik es serul, de attol meg eletben marad az ember.
Van esely ra, hogy korhazban helyre tudjak hozni. Viszont a kepeket nezve latni, hogy a szelvedo a kek BMW-ben fejjel tortek ossze.
A 80 evekben volt egy ilyen utkozesunk ahol a lanyom a fejevel torte be a szelvedot mert nem volt bekotve, szerencsere mi csak 20-25-el mentunk es nem serult meg nagyon.
Azota en akkor is bekapcsolom ha a garazsbol allok ki.
Szinten a 80as evekben bele mentem egy autoba hatulrol kb 110-el mentem es elottem beallt a forgalom nagyot fekeztem, de nem tudom mennyivel mentem neki. .
Be voltam kotve semmi bajom nem lett az autom total karos lett.
Velemenyem szerint ha be van kotve valaki jobb eselye van a tul elesre mint ha nincs. ( de ez nem csak az en velemenyem)
Valaki tudja-e ,hogy az E36 -ra ,egy 15'-os nem gyári alufelnihez(CMS)más fajta felnicsavar kell ,vagy jó hozzá a gyári BMW lemezfelnicsavar -az osztója ugyanúgy 120-as és benne van a hézagolópersely-?
Félreértés ne essék: én nem lenézem a 316-ost. Én azt nézem le, ha azzal kérkednek, hogy a Fiat Bravót lenyomták vele.
Egyébként voltak még egyéb magasröptű beszélgetések (pl. a srác valami böszmenagy kipufogót akart a kocsija alá tenni, de túlságosan kilógott hátrafelé, úgyhogy ha most hazamegy, lefűrészel belőle).
A másik ember megjelent egy E21-gyel, elején virít a 320 felirat a rácson. De hátul már 316 szerepel... Komolyan, nem lehet venni a fáradságot, hogy ha már a kocsi elejét lecseréli 320-asra, akkor hátul is az szerepeljen?
Szóval felőlem lehet (sőt, legyen) a találkozókon 316. Azt is lehet szeretni, annak is lehet jó gazdája valaki.
Csak éppen ezek az emberkék nem erről győztek meg. Nekik az olcsó külsőségek számítanak.
Úgy ,látom tudjátok mi a jó : körömpörkölt, szatmári szilva. . . .Nem ,akarok ezzel én lenézni senkit ez távol áll tőlem , ha valaki egy suzukira,hondára esküszik ,hát tegye ,
ha jó és szép elismerem ,legalább annyi szép autó van más márkából mint amenyi ócskavas bmw-ből mostanság,és ez azért elszomorít.
Az ex köreimben csak jó tapasztalatod lett volna. Pléne egy jó kis körömpörlkölt, meg szatmári szilva után. De grilleztünk is, a Pista bácsi haverom erdélyi származású, mindig hozott "mics"-et. Na az tök jó volt.:)
Bp környékén a krumplit is "burgi"-nak hívják.... Broooáááff.:)))
Amúgy az én kupémban is volt erősítő+mélyláda, igaz ritkán hallgattam, a motorhang jobban tetszett. Bár mikor a Metallicát odabasztuk, én némi ital elfogyazstása után Ricsit kiakasztottam mindig. Egyszer Karcagról hazamenet 180 se volt elég a német autópályán....
Amúgy volt rendszeres privát baráti klubos bmw találkozó rendszeres főzéssel, meg italozással. Na ott a leggyengébb autó egy e46 320d volt. Sőt az volt egyedül 4 hengeres....
Gábor hallod ezt! Na azok tisztességes srácok voltak.:))) (és Ricsi mégse tanult tőlük)
Én eddig csak egyszer voltam BMW-találkozón. Helyi szerveződésű kis összejövetel volt talán 20 autóval. Egymás kocsijának nézegetése, mérhetetlenül elmés beszélgetések fiatal srácokkal, akiknek olyan sikersztorijaik voltak, mint pl. a Fiat Bravo alázása 316-tal, vagy hogy úgy vette a kanyart, hogy eldőlt a mélyláda a csomiban..
De azért rendes, jóravaló gyerekek voltak, csak hát ez nem az én világom... Mélyláda... Ráadásul el is dől!! :D
(És sosem tudnám a csomagtartót "csomi"-nak hívni.)
Változatosság végett tegnap mazdát nézni is voltam. Ákos barátom apja akar venni 323 F-et.
Volt egy 80 e km-es példány, az tetszett nekik, mert közel volt és kevés km-es.
Mit ne mondjak, a motortér tele volt rohadással, kutyát szállítottak a csomagtérban (jól szét volt karmolászva minden, a hátulja beázott, 2 ajtó csúnyán volt festve, kinézett egy 400 ezeret futottnak simán. Hálistennek sikerült lebeszélni őket.
Aztán találtak egy jobbat, na az hibátlan volt, 10 e Ft-tal kerül többe, mint a leharcolt 80 ezeres futású, pedig ebben 200 e km van.:)
Össze nem lehetett hasonlítani a két autót. Nem kis különbségek vannak ugyanannyiért.
Egyébként a 18i touringra visszatérve, a srácnak igaza van a választásban, annyiért 6 hengerest nem fog kapni normálisat. Ez meg egész jó, bárhogyis. A Ricsi féléhez képet vszonyítva teljesen ok.
Elmondás szerint nem típusazonos motor/váltó volt benne, ohne klíma, és sok törésre utaló jel volt. Nem egy autónepper típus a srác, de ha ezeket észrevette, ott komoly problémák lehettek az autóval.
A 18i-nek tényleg csak fékfelújításra van szüksége a vizsgához, na meg a kipufogót kell valahogy összhangba hozni a diffúzorral :))))
Hogy lehetsz ilyen negatív ????Fosvágen??? ilyet irni....anyámnak vettük.....ja az opelcorsa volt.mindegy,,nem számít goggle a hulladék szóra nyomta ki:)))))
Kollégám csak elkötelezte magát a zöööld toring mellet, miuán az általam nem megnézett civic alapján magától is elísmerte, hogy az a konkrét civic egy hulladék. A szélvédőkeret is hólyagos volt, több helyen rozsda, cserélt motor, stb....
Így elment a hirdetőhöz és lefoglalózta a 318i-t. Az M-packetest.
e39 30D.O beszép is az automata váltócsere nem tud kitartást tudni nyomatékügyileg......havernak megvolt, másiknak 525 D ott a turbó hasalt el... menni mén mint a barom,de rezeg a léc és ha beüt valami,egy kissé lepukkant e36 320 árát ráköltöd.És még kerreg is.:))))
nekem "nem jön át" az E39 feling,de azért egy V8 540 í zsivány lehet.
Havernak volt egy leonja, nemrég adta el. Abba biztos nem ölt milliókat, de nem értem utol a 28i-vel. Egyszer megnéztük autópályán úgy 200-ig, és folyamatosan távolodott, ha nem is gyorsan. Úgy tudom SDI vezérműtengely, nagyobb cooler, adagoló, csúcsok, turbó voltak rajta. Rettenetes hangja volt, büdös volt, reszketett, de úgy ment, mint az állat. Ha nem hajtotta, akkor meg eljárt 6 literrel. Ettől függetlenül soha nem irigyeltem tőle az autót, de tény, hogy azokból a motorokból sokat ki lehet hozni.
4 hengeres autóvadász kollégám tegnap este mondja, hogy elbizonytalanodott, ma megy honda civicet nézni. Nem megyek-e vele? Mondom: NEEEM.
Mondja, hogy felhívta embert, hogy még gondolkodik rajta. Gondolkodjon civicen, vagy esetleg dacián. De több autót nem megyek megnézni vele.
Elegem van. Tegnap volt céges buli, ott mutogatták a képeket a touringról, mindenki mondta neki, hülye vagy, ha e helyett hondát veszel, de nem lehet neki beszélni.
Itt is van a szonszéd sarkon egy smoke&charme polo, az rettenetes tuning dízel hangú, és valóban füstöl, de láttam, már párszor, ahogy megy, sztem kisujjból megvan 200 LE az is... Na azt konkrétan nem eszi meg a Gábor Suzija...
Azért érdemes észnél lenni, mert ezeket a "smoke&sharm" szarokat igen meg tudják csinálni, 200 ló gyakorlatilag minden különösebb gond nélkül kicsorog belőlük.
Ha érdekel valakit: pdtdi blokkra egy az egyben rámegy a kicsit megokosított 90/110 lovas adagolós hengerfej egy brutál adagolóval, másik turbóval és kész is. Ez így elmondva egyszerű, egyébként milliós nagyságrend :).
1 nekem BMW-.van nem fogsz itt 100 al feltartani ahol 90 a megengedett.
(ez a köszönjük emese verzió)
2 kifogott egy igazi fogyasztásbajnokot,aki még véletlenül se képes odafigyelni a forgalomra 90 nél 70.de ezt is egy fél óra alatt sikerül elérni.Miután a visszapirosodó lámpánál sikerült egyesbe rakni a passátot,és "nekivágni" a következö lámpáig való távolságnak.Ezeket mé' nem bünteti a rendörbácsi? (zavarás vagy akadályozás mintha lenne is a kreszben)
Előzésre készteti a haladókat..
Sport buzuki vs focvágen kombi. nem megyen mennyé má barom. NEM stabil 20-30.
meguntam leléptem.nem nyert de villog.Hát micsoda dolog hogy egy suzuki megelőzi a Ö szent folksvágenét????
Egyrészt az SSS-el az 1.9 tdi ket ha nem is eszem meg reggelire,de pariban vagyunk.
Rácuppantam a 320i Touringokra. Egy helyütt azt írta az eladó a mobile.de-n hogy 1000 km-enként 0,5 l olajat eszik, tehát a motor rendben van. Ettől nem ijedtem meg, csak gondoltam ezt is megkérdezem, hogy ez a motor tényleg elfogyasztja az olajat ha nem figyeli a gazdi?
Tipp az van.Rossz Ahp / Fhp jeladóval el lehet mászkálni,random dadogás lelállás és hasonlókkal.Nem tippelném hogy az abszulút nem indulást az okozná.Max pont jókór jóhelyen rásegít a problémára.
Tipp. 20 í nél volt hasonló.
Mondom tipp.
Aztán a következő tipp:Nincsen e véletlenül utólagosan berakott riasztód rablásgátlód stb?Már itt Vojnó mester is megmondta hogy a BMW azt nem mindig "szereti",hiszen ez nem opelasztra.,és mondtad hogy valami égett,nem lehet hogy az okoz /tilt/?
itt fotelból biztosat csak annyit lehet írni,hogy szopóágon vagy.:(((((
Segítségre lenne szükségem. Vásároltam egy BMW E36 316i 1991-es autót. Nagyon kircsi volt mindaddig míg valami oknál fogva az adatkábel csatlakozója rá nem esett a kipufogóra és teljesen szétégett, állandó gyújtást adott és csak a saruk levételével tudtam leállítani az autót ami után be sem indult. Vettem bele egy új motorvezérlőt ami pont belevaló volt és a csatlakozót is kicseréltem, de még mindig tilt valami mivel sem szikra sem üzemanyagellátás nincs. Nézegettem a neten már pár érdekességet, hogy az EWS-t hogy lehet kiiktatni, de ebben a gyártmányban olyan nincs, a másik a főtengelyholtpont érzékelő volt, ami még szóba került, de az is ad jelet. Valakinek valami tippje trükkje van ami után végre feléled a motor benne? Mert már 2 hónapja tetszhalott szegény.
Ismerem jól azt a környéket. Elég "érdekes" ívű kanyarok vannak, jó hosszú egyenes szakaszok között. Régebben engem is el-elkapott a gyorshajtási hév arrafelé. Gondolom a kanyaros részen lehetett, valamely elvesztette az uralmat, aztán átsodródott a szembejövő tesó elé....:((((
Dik, most esik le, az enyém most lesz nagykorú, ebben a hónapban. Vin decoder szerint 21-én. Vegyek neki egy tortát? Vagy elvigyem kurvázni, ha már nagykorú lett? :)
Nekem biztos nem kéne.Ha nekem valamiért csak 4 hengeres bmw-m lehetne ,-sírva vigasztalódnák bármelyik japán márkával........
és értem hogy az 1.8 ÍS milyen király meg már majdnem 20 í,de akkor se fog érdekelni 1 se sose.
Enyém is lenne 20 i helyett legalább 25 i de ez van.ha ez nem hathengeres lett volna bármilyen állapotban lehetett volna,maradt volna az 525 ix Az összes nyügjével együtt
Csak elmentem vele megnézni. Igen, az a hátsó kipuf megoldás elég érdekes.
Amúgy egyben van az autó, sokkal jobb, mint az a konkrét rettenet 20i. Féket kell rajta cserélni, meg pár patentot. Motor, váltó futómű rendben, kasztni nem rohad. A 16i-khez képes még viszonylag megy is.:) Ülés nincs kiülve, de picike luk van a szokásos helyen. A km annyi, amennyivel hirdeti.
Úgy néz ki megveszi, holnap elhozza. Mondtam neki, mindenki azt vesz, amit akar.
Nyilván;) Régebben nagy mazdás voltam. Most is szeretem, japán autók közül mazda illetve a honda favorit nálam.
Mentem már 1985-ös mazda 323-assal, amiben a kis V6-os 1,8 -as mx-3 motor volt. Az a 850-már 900 kg-os autó hogy ment vazze! :)))) És a hangja se volt egy utolsó.
Mindig megmosolyogtatónak találtam az M-Paket és a vékonyka kis kipufogó kettősét. :) Nagyon vagány elölről is, oldalról is. Hátul is menő az M-es lökhárító. Jól látszik, hogy ott két nagy kipufogónak van hely. És akkor kilóg onnan egy kis kuki... :P
A mazda gyártott 1,8-as hathengerest az Mx-3-ban.:) Lehet olyt kéne belerakni.:)))) Még mindig lázas vagyok, de meg is ittam egy sört és már hat, mint a hengerek száma :DDD
Sok a rábeszélés.:) egyébként a hahu 4 hengereseiből tényleg a legjobbnak néz ki, csak a kedves barátnője békazőőődnek nevezte.:DDD De srácnak nagyon tetszik ződsége ellenére.
A P11 Primera: kb 200e km, ami akár korrekt is lehet, 1998, 5 ajt, benzin-gáz 1.6, klíma, elvileg nem rozsdásodik, nagyon jó barátomé, és már megvették az utódját, ezt meg én vettem volna, csak közbe jött egy dízel toyota (piros).
A Primera ésszerűbb lett volna, városban 8-9 liter gázzal járnak vele (Bp, Debrecen), 650e az ára alku nélkül, alkuval 700e :)
Kb ennyiért árulja majd a haverom a gázos, jó Priméráját. Abban az árkategóriában én azt vettem volna, ha nem jön a Toyota. De persze nekem már van egy E36-om, az is igaz :)
A féket relatív egyszeru ellenőrizni mondjuk, de az is fura, ha azt nem cserélik ki egy 18i-n, a merci árakból kiindulve egy olcsó szett betét, kopásjelzővel kb 10e ft
És állítólag sehol sincs rajta rozsda. Amit a tegnapi szintén teljesen korrektnek mondott után nehezen hiszek. Pláne, hogy ezt is Veresegyházon hirdetik. Gondolom hasonszőrű nepper, mint a másik, sztem ugyanaz a family.
Aszonta semmi gond vele, csak a fékbetétet kell cserélni, csak az a controll világít. Igazából kíváncsi se nagyon vagyok rá, bár külsőre megkíméltnek néz ki valóban.
Esetleg némi tálca sörért lehet hadra tud fogni, de inkább lebeszélném a 18-asról.
Még az sem kell, h különösen lefingott legyen, a korából adódóan mindig lesz rajta javítanivaló, kérdés az, hogy kit mennyire zavarnak az apróságok. Mert maga az alap, motor-váltó-futómű lógva-lötyögve is elmegy pár tízezer kilométert halála előtt. Rendbe vágni viszont fájó tétel lehet.
félre ne értsd, felőlem akár egy rolls-t is vehet, nyilván nem én akarom megmondani, hogy mit vegyen. egyszerűen úgy gondolom, hogy több keserűséget tartogat neki egy ilyen lefingott bmw, mint örömöt. Vettem már én is alsó polcos bmw-t és elég sokat költöttem rá, hogy a végén autó legyen.
Ne garázdálkodjunk más pénzével, mindenki azt vesz, amit akar. Honda civic aerodeckről indult, rájött az igénytelen egy e36-hoz képest is, így került képbe a régi vágya, a bmw. Mivel kedveljük egymást, én láttam már pár bmw-t innen-onnan, segítek neki. Skodában pl nem segítenék, nem értek hozzá. Ha megkér bármely bmw véleményezésére, megteszem neki- mivel megkért én segítek.
Igen, jobban lelóg, de engem nem zavart. Legalább nem Koppánynak nézett ki :DDDD És piszok jó hangja van vele a 28i-nek. Az már meg bírja fújni, de a 20i motorral is hallottam, na az amolyan kiherélt tüdőtlen hang volt.... :DDDD
nincs azzal semmi baj, ha kevés a pénze, csak ennyiért tökön rúgja magát egy bmw-vel. párszor már átbeszéltük itt, én továbbra is hiszem, hogy a 800 ezres 520i-re 1 éven belül vagy rákölt 1 millát és még akkor is szar lesz, vagy szétrohad/széthullik a picsába 2év alatt. 800 ezerből csudajó kommersz autókat lehet venni, amiket nem rúgtak le (ennyire) és olcsóbb az alkatrész is hozzájuk.