"ó, de miért gondolod, hogy egy Alkotás vagy Thököly harmincas lesz?"
A hírekből az jön le, hogy ami 70-es volt, az most 50-es lesz, a többi pedig 30-as és 20-as. Arról még nem olvastam sehol, hogy kvázi szintbe hozzák mondjuk egy Böszörményi út és a Szentendrei út sebességhatárait. Én örülnék, ha igazad lenne, ha mindenütt 50-es lenne a sebességhatár, ami nem mellékutca, mert az még kibírható lenne.
"Vagy a főni azt üzente, hogy fel kell háborodni?:)"
Még nem érkezett meg az állásfoglalás, nyilván Vitézy gyerek véleményére várnak:) Amúgy, én örülök a dolognak, végre egy dolog, amin elég sok ellenzéki szavazó (is) fog felháborodni. (pláne, ha a rendőrség "szívességből" rásegít majd Karácsonynak traffipaxokkal is, aztán megy majd a mutogatás, hogy a Fővárost kell szídni, mert miért tett ki ilyen korlátozó táblákat.)
Engem nem feltétlenül a 70 helyetti 50 zavar. Bár jelenleg ugye 70 helyett 85-90-el szokás menni (tegnap pl. az Árpád hídon simán meg tudtam futni a 125-ös Keewayem végsebességét (óra szerint 95), és közben előztek meg autók), nyilván most le fog menni ez a 85-90 km/h 60-70-re ott, ha telepítenek hozzá pár fix traffipaxot is és lesznek cirkáló rendőrautók is (tegnap amúgy mértek 3 lábú állványról a Szentendrein, tehát van mérés ilyenkor is).
Engem a 30-as tábla sokkol és háborít fel pl. egy Alkotás utcán, vagy mondjuk egy Thököly úton. Mivel hétköznap úgyis csak robogózom, így azzal viszont jobban elviselhető lesz ez a 30-as korlátozás (nyilván menni fogok 50-nel, ha az útviszonyok engedik), ha párszor megbüntetnek majd, legfeljebb veszek egy rendszám nélküli robogót is.
Amúgy ez annyit fog jelenteni, hogy évente kétszer két ember kap egy büntit, mert most is lenne azért jópár opció, ha nem hetvennel mennének ötven helyett.
"tudod, itt a nagyfaluban úgy mennek, mintha nem lenne másnap."
Na, ha bevezetik az 50/30/20-as Bp-i sebességhatárokat, milyen király lesz az ember egy 2 ütemű 50-essel, ahogy villogja le a kocsikat a Szentendrein 60-nál.:)
Most lesz értelme mondjuk kiütött sebességhatárolós elektromos robogót venni, innentől kezdve sehol se lesz vele az ember útban 55 km/h-nál, és még meg se büntetik majd rendszám híján, mikor a körúton 50-el tolja 30 helyett.
Mit? Pl. az Avasra felment negyvennel-negyvenöttel, a Szabadságharcon (ez mondjuk a Kupecék utcájánál kicsit meredekebb) sem lassult 30-35 alá (ennél Kékestetőre sem meredekebb az út, ahol Gróf alatt, aki kisebb mint én, már harmincat sem ment az övék).
Semmi sincs benne, csak egy jó levegőszűrő, egy Malossi variátor Malossi szíjjal, így a Szabharcon 40, közepes emelkedőkön 45, síkon túlmegy az órán. Nyilván nem 2T így sem, de egészen élhető. Annyi az egész, hogy egy rendesen ki kell hézagolni a variátort.
igen, 2003-4-5(?)-ben 350 ezer volt újonnan, és még 20 ezer ft-os tesco utalvány is járt hozzá. sőt, volt egy olyan, h új seat-hoz ajiba adták.
a gear jó, de azt már karban kell tartani, nem elég hajtani (ez sokaknál gondot jelent). meg az nem megy úgy, mint egy 2t. tudom, hagytam állva gróf miklóst az egérúton. :)
Igen, de ez mondjuk az új árukon is látszott anno. Meg hát a Scara is normálisan használható, de pl. án nem veszem észre, hogy a Gearrel bármilyen baj lenne.
Én mimden nap a 18 km-re lévő munkahelyemre járok motorral, ami egy piaggio liberty 50 4t motor. Javaslom, hogy nagykerekü, tehát min. 14-es kerékkel rendelkező motort vegyél. Könnyebben kezelhetőek, az úthibát annyira nem veszik zokon, mint a kiskerekü társaik.
ebből az elsőt ajánlanám. nekem ilyen van, csak még minarelli blokkal.
2t, fiatal, szép, jó az ára. ha itt lenne a szomszédban, megvenném és eladnám 250-ért. :)
amúgy mindegyik megbízható, csak a 4t sokkal jobban megbosszulja a szar karbantartást és szarabbul megy. cserében kicsit kevesebbet fogyaszt és nem olyan büdös.
Bocsi, hogy belevau, de szvsz. tipikusan benzinszegény tüneteket produkál. Amikor a karburátor felé durrog, a beszívott keverék szegény. Míg nyitva a dúsító járat addig viszonylag elégséges a benzin mennyiség és üzemel a motor, amint a dúsító lezár, a keverék elszegényedik, motor kihagy, visszadurrog, megáll.
,,szóval mivel mostanság ráérek,tüzetesebben megnéztem!!! Valójában a tű is szabályozza a bejutó benzin mennyiségét ;)
És szerintem a dugattyú az rázár teljesen.Viszont a benne lévő tű,az "lődörög" a dugattyúban,,,,,erősen ki van kopva a helye! Szerinted lehet ez a probléma oka??
Ez a régi CVK, a nyolcvanas években használták. Viszont rossz hírem van, ez a dugattyúval zár, és azt kell benne cserélni. Annyiért, amennyit te nem szeretsz adni érte. Az új CVK-k ugyanolyanok, mint a PHV-k.
Bár azt azért hozzá tenném,hogy hat éve vettem erősen hiányos állapotba! Se henger,se hengerfej,se dugattyú,se szelepfedél nem volt hozzá.És tényleg nem vagyok szerelő,és ebből kifolyólag valószínűleg nagyon hiányos a tudásom.De nekem hülyének sikerült beszerezni hozzá minden hiányzó alkatrészt.Sőt mi több sikerült is úgy összerakni,hogy hibátlanul működött három évig!! Sajna egy meggondolatlan patakozásnál,megmerült a motor.....
Na szóval nem gondolod hogy a dörzsár volt a legdrágább megoldás,,,,,, ;) Elárulom neked,hogy tizenezret nem adtam volna érte,de kétezret úgy gondolom megért!!
Ja és hál istennek nem a motor fogott ki rajtam!! Csak a karbi,,,ez ügyben kértem hozzászólásokat! És sajna ahogy írtátok lehet a dúsító ludas,,,de egyenlőre ilyen paraméterekkel rendelkezőt nem találtam :((
Nem, azért építik át, mert az olcsóbb, és a harmincadik 4000 forintos kínai szívatóval is megszívták már, hiszen fingjuk sincs, hogy milyen a jó. Vagy azért, mert versenyeznek, és befulladna a motor a köztes fázisokban, amikor az automata zárni kezd, vagy éppen csak nincs szükség olyan hosszú melegítésre.
Egy gyári automata gond nélkül elmegy 5-10 évig, vagy 50-60 ezer kilométerig, aki arra azt mondja, hogy nem megbízható, az egy hülye.
Remélem, hogy észrevetted, hogy azt a csatorna vezeti meg. Ezt neked azért is fontos észrevenni, mert a CVK tűje mindentől eltér, így a belevalónak tűnő szívatókkal sem működik jól.
Szóval készre munkáláshoz való.A akkor qrva érdekes,mert két sorral lentebb azt írtad,hogy gyári fúvókát kell venni,mert az pont akkora!!! Akkor mit is munkálunk meg rajta??? :DDDDD
Egyébként tudom az árakat,tudom mennyibe kerül,,,,,,és azt is írtam miért nem veszek :)))) Én épp hogy csak átugrottam a kerítésen....
Egy teljes kalibráló idomszersor (12-20 darab szokott benne lenni, attól függ, hogy mihez való) kerül olyan 8000 forintba (de van 4500-ért is, tákolt öreg szarokhoz még az is túl jó). Ez három normális dörzsár ára. Viszont egy Keihin gyári fúvóka, ami biztosan akkora, amekkorának lennie kell, 800 forint.
,,igen,fúvóka kaliberezővel!! És valószínűleg lenne is,ha napi,vagy heti szinten szednék szét karburátort!!Így marad a dörzsár:DDD Azért megkérdezném tőled,hogy szerinted mégis mire való a fúvóka dörzsár készlet??
Ha nincs megfelelő fúvóka, akkor veszel gyári kalibráltat. Olyat, hogy nem látszott a méret, utoljára valamikor a XX. században láttam, meg kínai vackokon, de ezzal ugye épeszű ember nem foglalkozik.
,,meg ugye arra is jó a dörzsár,hogy kitisztítjuk a fúvókát,,,meg arra is,hogy leellenőrizzük a méretét vele,ha esetleg beütések nem látszanak,vagy olvashatatlanok,,,,meg arra is,ha esetleg kisebb fúvókád van kéznél ami felesleges,de nagyod nincs,akkor is jó a dörzsár!! :)))
...hogy aztán a következő tulaj, amikor megpróbálja gyári állapotra hozni a gépet, érdekes hibajelenségekkel szembesüljön. Mondjuk egy jól induló, gyorsuló de nagy fordulaton és terhelésen torpanó géppel. Pedig minden tiszta, benzinszint rendben, a beütött számok alapján a fúvókák is gyári méretűek. Amikor meg rájön mi volt a gond - az n+2 karbi szétszedés után - , szidja a fúvókareszelő édesanyját...
Igaz gondolhatta volna, hogy aki egy csavarra sajnálja a pénzt, fúvókasort sem fog venni (amúgy ez az szakmunka működött, csak jelzésértékű na..)
Gyanakodtam a szívatóra is,,,,működni működik azt néztem!Lezár,csak mintha tömítene rendesen,vagy hiányozna egy tömítés a fészkéből,vagy csak felkeményedet ahol tömítenie kellene!
De tegnapelőtt leszedtem a szívó csonkot is,,,,,mintha ott is átfolyt volna egy helyen a benzin.Letömítettem,ma várom a dörzsárakat,belövöm a szelep méreteket!És ha így sem lesz jó,akkor következő lépésként veszek egy szívatót...
Suzuki Eiger 400.Motor fúrva,új dugó,gyűrű,tömítések! Hengerfej síkolva,szelepek becsiszolva.Szelepek beállítva.keihin CVK autómata szívatós karbi van rajta,kipucolva,üzemanyagszint jó a karbiban.
Szóval hidegen a motor pöcc röff indul,viszont ahogy az autómata szívató lezár,el kezd dadogni,fulladozni,,,gázadásra vagy leáll,vagy visszadurrog a karbiba.A gyertya kicsavarás után benzines,és s szívócsonknál is lehet látni el nem égett üzem anyagot!!Valószínű túl sokat kap,,,de felújítás előtt tökéletesen működött ezzel a karbival.
Szóval kérdés,hogy valaki találkozott már ilyen vagy hasonló esettel,,,,,illetve mi lehet a probléma??
Van egy 2010 évjáratú Gilera runner 50 SP karbis robogónk.
Utóbbi években nagyon ritkán használtuk.
Eddig nem volt bajunk vele de most sajnos igen. Pöcre indul alapjárat szép egyenletes de ha gázt adok befullad és le is áll. Hidegen amíg a szívató megy lehet túráztatni de ahogy melegszik
és a szívató már nem megy akkor egyből fullad gázadásra. Ha időben visszaengedem a gázt akkor alapjáraton szépen elpöfög. Benzincsőben van üzemanyag,
Karburátor lehet eldugulva? Esetleg valami tipp? Mit kellene megnéznem.
Igaz, hogy három óra után megáll most az élet az országban, (nem tudtam már beugrani sehova sem) de korábban egy olajpumpa cserét követően a rossz pumpán megmaradt a két "zöld" cső,amiből a nagyobb átmérőjűt fel tudtam használni.
Kicseréltem azt a kis vákumcső darabot, és kipróbáltam. Tartós teljes gázon szépen ment, nem jelentkezett a korábbi probléma.
Esetleg, ha más baja is van, akkor tud az működni vákum nélkül is.
Nekem a benzincsapomban egy tűnyi lyuk bedugult, így állandóan engedte a benyát. Persze az úszószelep zárt, így csak akkor vettem észre, amikor le akartam szerelni a tankot.
16. ker.-ben tudok, ha nem a világvége neked. Nagyobbacska szervizt is (ilyenkor hosszú várakozás) meg "normális " kis szerelőt is. A nagyot nem ismerem, a kicsi már javított (családon belül)
Leírtad, hogy vagy alacsony a benzinszint, vagy meg elfogy a benzin. Első körben nézd meg a benzincsapot vezérlő vákuumcsövet, ha repedezett, akkor tud ilyet csinálni. Maga a benzincsap is lehet hibás, de gyakran csak a szűrője koszos (ha egyáltalán rajta van).
Az alábbi problémám van a sportcity one 50 2t-mel.
Akár hidegen, akár melegen pöcre indul, és szépen teszi a dolgát. Mivel csak városban használom, ezért lámpától lámpáig nincs gond vele, de amennyiben egy hosszabb egyenes következik, amit gázelvétel nélkül teszek meg, vagy egy felüljáróra megyek fel, ami „nagyobb igénybevételt” jelent a motornak, olyan jelenség lép fel, mint ha elfogyna az üzemanyag. Ha tovább húzom a gázt csak lehörög a motor és fullad, de ha nem csinálok semmit, akkor alapjáraton ketyeg, (persze teljesen lelassul, csak gurul), ameddig újra fel nem töltődik gondolom a karburátor benzinnel, majd ha gázt adok, mintha semmi nem történt volna elindul rendesen és húz mint normál állapotban.
Elég kellemetlen, amikor 60-65-ös tempónál, vagy egy emelkedő közepén nullára elmegy az erő a motorból.
A tanácsotokat szeretném kérni, hogy hol keressem a hibát ?
Elsőre sajnos egy kókler vállalta el a javítást ő direkt kötötte ki a külön olajzást.3 hónap után azt javasolta, hogy gyújtsam fel...a következő szerelő frankón rendberakta egyedül azzal volt probléma, hogy érzékeny volt az üzemanyagra gyakran kellett karbit pucolni.Ez egy jobb benzinszűrő beiktatásával meg is oldódott.Ezért aggódok az e10 miatt...
2Kaptam egy 50 cm3 4 ütemű robogót :-). 48 km/óra sebességgel tudok vele hasítani. Meggugliztam a helyzetet. Elvinném egy pesti szerelőhöz, hogy tudjak vele a megengedett max sebességgel is haladni ahol lehet, vagy legalább ennél kicsit gyorsabban. Nincs még szerelőm, van valakinek ajánlata egy szerelőre? Köszönöm! Évi"
Ha kiszedeted a fojtást, megy majd 56-57 körül, ami nem tűnik sokkal többnek, de a valóságban nagyon hasznos, mert akkor legalább az 50-es sebességhatárú utakon tudsz majd vele úgy menni, hogy nem pirulsz közben, hogy feltartod a forgalmat. (a valóságban az az 57 kb. 51-52 lesz)
Ha már olyan állapotban van, hogy nem működik az olajozása (a Mintnél az maximum úgy tud elromlani, hogy teleengedi a forgattyúsházat, olyat nem láttam, hogy ne szállított volna), akkor ez teljesen mindegy. Meg amúgy is, csak ne tárold benne hónapokig.
Sziasztok! Kaptam egy 50 cm3 4 ütemű robogót :-). 48 km/óra sebességgel tudok vele hasítani. Meggugliztam a helyzetet. Elvinném egy pesti szerelőhöz, hogy tudjak vele a megengedett max sebességgel is haladni ahol lehet, vagy legalább ennél kicsit gyorsabban. Nincs még szerelőm, van valakinek ajánlata egy szerelőre? Köszönöm! Évi
Van egy 90' környéki Yamaha Mint robogóm.Több éves sufniban állás után rendberakattam (furatás, szimmeringezés, stb.). A szerelőm tanácsára prémium üzemanyagot használtam hozzá OMV MaxxMotiont 1a40hez keveréssel.Tavaly tökéletesen működött. Most elővettem és hoztam hozzá a jól bevált MaxxMotiont de már a tankolás után vettem észre, hogy ez a prémiumnak hitt benzin is e10...Használhatók ezzel ezt az öreg gépet vagy inkább vegyek hozzá e5öst? Esetleg valamilyen utólagos adalék hozzáadás javasolt?
Nincs külön cikkszáma. De ha ráírsz valamelyik márkakereskedőre, lehet, hogy van megoldásuk rá. Az viszont nem véletlen, hogy a dobozokhoz raktáron kb. csak ez a zárszett (amúgy kb. 36 euro) és a zárbetét van.
Piaggio Beverly 250-hez (2005) vettem egy dobozt, viszont a problémám az vele, hogy a zárszerkezetében a rugó el van törve, így volt már, hogy kinyílt menet közben a doboz. Valószínűleg olyan rugó lehetett, amilyen itt van a képen:
Automata szívatót hogyan ellenőrzöm le, ha adok neki 12v-ot aksiról akkor működni kellene? Vissza kellene húznia a tűt, ugye? Ja ez egy honda-dio még mindig :(.