Preda Sip-ről van valakinek véleménye? Vagy építetett már velük valaki? Egyszer beszéltem velük, szimpatikusnak tűnnek. A KöltözzMa cég partnerei, rendes irodával rendelkeznek, kiállítva a falszerkezet stb, szval nem egy meki étterembe kell tárgyalni. Ütemezett fizetés, ha én nem tudok biztositani, akkor nekik van fmv-jük, műszaki ellenőrük, szóval nem tiltakoznak a "saját" ellenőr ellen. Jelenleg 7 vagy 8 építkezésen dolgoznak, látogathatóak is. 1 évre vállalják a kulcsrakész állapotot jelenleg a sok munka miatt. Kb 510-530e/nm körül van + áfa.
A kiírt műszaki tartalom elég minimalistának tűnik:
Hideg burkolat - 3.500 Ft / nm2
Szerintem menjél be a Praktikerbe(/OBI-ba/Bauhausba, ízlés szerint), és nézd meg, hogy milyen csempét kapni 3500 Ft/nm-ért...
Ezekkel a csalogató árakkal mindig az a kérdés, hogy amint "extra" igényeid kezdenek lenni, mennyire múlik el a beetető árazás. Mert a leírt általános műszaki tartalomba szerintem senki nem akar beleférni, valahol mindenkinek lesznek egyedi igényei.
Segíts kérlek, hogy találtál véleményt, vagy mik voltak a problémák? Én próbáltam mindenhol keresni, de nem találok sehol, emiatt kezdtem el utánajárni.
SF építő - Székesfehérvár tapasztalatok érdekelnek. Korrektnek tűnnek, de hálás lennék, ha valaki megosztaná, mit tud róluk. Elvileg több projektjük is felépült már a városban, még covid idején társasház is. A kérdés, hogy minden rendben ment-e?
Sziasztok, látom nem vagyok egyedül, de engem is az Imperial Holdinggal kapcsolatos tapasztalatok érdekelnének.
2013 óta működő cég, csak van valaki, aki már épittetett velük. Az ügyvezetőjük meggyőző, de az értékesítő, akivel személyesen találkoztunk nem volt teljesen a helyzet magaslatán.
Köszönjük a jó tanácsokat, a műszaki ellenőr meg a jó szerződés a lényeg. Csak ne feküdjön le a kivitelezőnek, hiába, kis ország vagyunk. Ja és a céghálókat mindenképp kerüljük, ha alvállalkozóval akar szerződtetni akkor tipli van. Tényleg ennyire összezuhant az építőipar? Kik hullanak először, a tisztes vállalkozók vagy a kóklerek?
Ezt azoknak írom, akik építkezés előtt állnak (nem velünk, bárkivel).
Az utóbbi időben, mióta az építőipar visszaesett, nagyon elterjedtek a cégeket lejáratni próbáló kommentek, vélemények. Sajnos a digitalizációnak köszönhetően ma már büntetlenül bárki bármit írhat bárkiről úgy, hogy azt bármivel is alátámasztaná. Nagyon jó példa erre, hogy cégünknek még soha egy alvállalkozó sem mondta, hogy nem szeretne velünk dolgozni, viszont mi kénytelenek voltunk már elég sok "szakembert" elküldeni a megbízhatatlansága és tragikomikus munkája miatt. Ezen egyének kommentjei jellemzően a "dolgoztam velük és borzasztó minőség". (Ezek szerint valóban rossz munkát végzett.) :-)
Mivel aki építkezésre adja a fejét, az jellemzően egy egész élet munkáját rakja bele, sok esetben 20-30 évnyi hiteltörlesztést vállalva, ezért megpróbálok pár dolgot összefoglalni, ami segíthet abban, hogy a megfelelő céget válaszd.
- Nézd meg a tulajdonost vagy ügyvezetőt! Tudsz vele találkozni? (Nem muszáj a cégvezetőnek szakembernek lennie. Pl. sok esetben a szakember felesége az ügyvezető, mert nagyban megkönnyíti a hivatali ügyintézést, az adminisztrációt, a szerződések kezelését.) Ha nem, akkor az kérdéseket vethet fel.
- Nézd meg a cég előző éveinek árbevételeit! Egy nagy bevétellel rendelkező cégnél kisebb az eltűnés veszélye, emellett nagyobb az esély az esetleges garanciális javítások elvégzésére. Egy kis cég is lehet jó, viszont ha mutat 100 referenciát, de a cégnek a bevétele ezt nem támasztja alá, akkor ott valami gond van.
- Nézd meg a cég irodáját! Van irodája vagy egy pláza kávézójában írsz alá egy 50-80 milliós szerződést?
- Nézd meg a cég referenciáit! Ha van lehetőséged, akkor látogass ki egy építkezésre, esetleg kérd, hogy szervezzenek egy találkozót a megrendelővel, aki elmondhatja az addigi tapasztalatait a cégről.
- Nézd meg a cég social media felületeit! Jelenleg folyó építkezéseket is találsz rajtuk vagy csak hirdetés. Nem mindegy, hogy egy cég csak hirdet vagy épít is.
- Amennyiben kiválasztottad a céget, szerződéskötéskor mindenképp egyeztessétek a fizetési ütemezést (pl. addig nem kérheti a következő teljesítést, amíg az előző munkafolyamatot a műszaki ellenőr nem vette át), illetve vállal e a cég árgaranciát. Ez nagyon fontos! Sok cég szerez úgy ügyfelet magának, hogy beígér egy alacsony árat, a kivitelezés közben pedig jönnek a "meglepetés költségek".
- Szerződésben rögzítsd, hogy a cég vállalja az e-napló vezetését! Egy esetleges bírósági eljárás esetén az e-naplónak nagy jelentősége van.
- A szerződés tartalmazza a pontos műszaki tartalmat! Csak ez alapján fogod tudni számon kérni a céget.
- Rögzítsétek az átadás időpontját és esetleges kötbért! (Sajnos mi is fizettünk már néhány esetben késedelmi kötbért, de ez is védi az ügyfelet.)
Remélem tudtam néhány embernek segíteni!
Szakiellenőrt idézve: "Építkezzetek jól és Isten áldd a tisztes ipart!"
Honnan sikerült összeszedni ennyi zagyvaságot? :-)
80 befejezetlen építkezés? Tavalyi évben volt 17 szerkezetkész rendelésünk és átadásunk. Azokra gondol? Emellett tavaly átadtunk 40+ házat a boldog tulajdonosoknak, jelenleg is elég sok építkezésünk van folyamatban.
Örülnék, ha felfedné valódi nevét és elérhetőségét, hogy legalább megértsem rosszindulatának okát, mert a liaporosok mi vagyunk! :-)
ui: Marketingesünk, Dr. Makrai Gábor és Réka nevű, jogász mennyasszonya (aki nem a cégvezetőnk, még csak nem is dolgozott nálunk soha) nagyon jól megvannak boldogságban!
A nm áras írásodhoz nem kívánok hozzászólni, mivel úgy írsz árakat, hogy nem írod mellé a műszaki tartalmakat. Műszaki tartalom feltüntetése nélkül árakat írni kb. olyan, mint az, hogy "mennyibe kerül egy autó?". Sajnos manapság jellemző, hogy ad valaki az ügyfélnek egy nagyon kedvező árat, az ügyfél őt választja, majd a kivitelezés közben jönnek a meglepetés költségek. Kevés olyan cég van, aki a kivitelezési szerződésben vállalt árra garanciát vállal. Mi büszkék vagyunk arra, hogy az ügyfeleinknek soha nem került többe a háza, mint a szerződésben vállalt ár (pedig volt infláció, háború, anyaghiány, stb...).
Ezt az írásodat kommentálnám:
"Én egyébként a PR Elementet egész korrekt csapatnak tartom, csak drágák nagyon. Már voltam náluk a tüzöltö utvcai irodájukban, de náluk egy Liapor négyzetméter 650-700-ra jön ki. most nem tudom, hogy ez túl van-e árazva, vagy ez-e a reális, mert normális cégnek tünnek. A Liapor mondjuk mindenhol drága. De megprobalok azért náluk olcsóbbat keresni vagy üsszehasonlítani másokkal legalább. egyébként elmondták, hogy a Hones4You-nak az összes házat ők építették:-))) a Homes4You egyet sem csinált meg saját maga, és a Liapor falakat is tőlük veszik. Úgyhogy szerintemha valaki Liaporban gondolkodik, az érdemesebb, ha őket megkeresi, mert megspórolhatja a rájuk tett extra profitot, és ugyanazt kapja:-)))"
Az, hogy a Homes4you-nak ők építették az összes házat egyszerűen HAZUGSÁG! A Prelement a Homes4you-nak falakat szállított, azon kívül nem készített a Homes4you-nak sem alapot, sem tetőt, sem semmilyen más munkát. Ha ők valóban ezt mondták, akkor kérem írja meg nekem a boldizsar.andras@homes4you.hu-ra a nevét és elérhetőségét, mert tanúra lesz szükségem, hogy a szükséges jogi lépéseket megtehessem!
Emellett megemlíteném, hogy 2023-ban szerződést kötöttünk a falazat gyártójával, közvetlenül a gyártótól kapjuk a liapor falazatot, közel egy éve nincs kapcsolatunk a Prelementel. Az ebből adódó óriási keresletcsökkenésüknek köszönhető, hogy jelenleg generálkivitelezéssel próbálkoznak. Kérem nézze meg social média felületeinket, ahol valódi, jelenleg is zajló építkezéseinkre kaphat rálátást! Míg mások oldalain csak hirdetés van, nálunk a valódi munka is látható.
A homes4you?!! Másfél éve egyetlen projekttel nem csúsztunk ami nincs befejezve azt nekünk nem is kellett…. Hogy hogy nincs gond a céggel? Hol vannak akkor a feljelentések? Hogyhogy felépült majdnem 200 ház. És igen vannak régiók ahol festést és burkolást NEM vállalunk! Az ügyvezető ugyanaz a kezdetek óta a tulajok reggel 9tol délután 3ig bent ülnek az irodaban amit a ceg épített hogy a kedves érdeklődők ne az ilyen fals infóknak higgyenek! Lehet időpontot foglalni meg beszélgetni… mi az hogy a Liaporosok építettek? Mi vagyunk a Liaporosok!!! Mindenki más csak a farvizünkön próbálkozik. Ott a Facebook a YouTube és a tik tok csatorna több ezer órányi anyaggal és IGEN VAN HOGY HIBAZUNK, de van garancia és minden általunk elkövetett hiba javítva lesz! nem tudom mit ártottunk, hogy itt ilyen rossz hírnevünket kelti?! Jogi lépéseket fontolgat a cég ezügyben Kedves névtelen rosszakaró
Csak annyi történt a homes4you a Prelementtől rendelt falat. ők körülbelül 3 házat építettek volna a h4y nélkül. Gyártás szállitás, ennyi közük volt hozzá. Pontosabban ők gyártatták és szállíttatták….
KP Sales House Kft. (készpénz beszedő portál) igénytelen kivitelezése. Aki teheti kerülje őket.
A legutóbbi találkozón, amikor az elszámolásról és a hibákról volt szó nem sikerült megegyezni, mivel mint ahogy most ebben a kommentben is nem voltál tisztában vele ,hogy mikor és mit csináltatok. Illetve elzavartál minket a tököli tanyádról ,ahol ha nem jövünk el megütöttél volna. Először is a hibákból csak a glettelés lett kétszeri próbálkozás után “ kijavítja” . Ezen kívül nagyon sok hiba van,de ami a legrosszabb a fotókon látható lapos tető, ami ha rálépsz besüllyed, pedig az egyik részét úgy kértük, hogy emelet ráépítésére is használható legyen.Sajnos mi egy medencét kaptunk. Újra kel az egészet csinálni, mert a tervezett napelemet sem bírná el.Az ehhez szükséges kiállás sem sikerült kialakítani.A hibásan teljesítő alvállalkozót ki sem fizetted a drágább járólapot mi vásároltuk. Mégis a hasadra ütöttél két hajókázás közben Tenerifén és több milliót követelsz egy lakhatatlan házért. Ami teljesen ki lett fizetve. Ahogy az értékeléseknél is látszik, sajnos nem csak mi jártuk meg a cégeddel, de az hogy képes vagy a negatív vélemények után kamu profilokról dicsérni saját magadat ez mindent elárul. Miközben engem megfenyegetsz , hogy töröljem a véleményt.Igazad van te csak a pénz beszedő vagy. Van aki tartja a hátát.