Keresés

Részletes keresés

Szeged6724 Creative Commons License 2019.06.03 0 0 143225

Sziasztok!

 

Érdeklődni szeretnék arról volt -e már valaki embrióbeültetésen Szlovákiában (ISCARE, Repro Medica, Ferticent) vagy Csehországban. Milyen vélemény alakult ki bennetek az adott klinikáról? Pro és Kontra minden érdekelne?

 

A különböző honlapokat találtam: a  GENNET - Praha pl. különösen magas sikerrátát ígér az oldalán. Volt e valakinek ezzel a céggel valamilyen tapasztalata?

https://www.gennet.cz/en/

 

 

Köszi

Fragilis Creative Commons License 2019.01.24 0 0 143220

Hello jim32

 

Elsősorban hozzád szól a kérdésem, ha még olvasod a topikot.....

 

AMH 0,0 

FMR1 Premutáció

Hashimoto

 

A fenti három dolog ismeretében érdemes bármibe is belevágni?

Buborékk Creative Commons License 2017.08.18 0 0 142977

Sziasztok! Tudna nekem segíteni valaki, aki találkozott a spermium vizsgálat során pmn elasztáz pozitívitással, hogy ez mit jelent. 

A maximum érték 380 és a férjemé pedig 520. 

Előre is köszönöm szépen. 

úgyissikerülnifog Creative Commons License 2017.08.10 0 0 142973

Kedves Mindenki!

 

Egyik kedves barátnőm ajánlotta ezt a fórumot, ő anno itt nagyon sok hasznos információt, tanácsot, tippet, bíztatás szerzett, azóta anyuka :)

A férjemmel (39 éves, én 31) tegnap tudtuk meg amitől nagyon féltünk: azoospermia, vagyis 0 sperma volt a mintában. Már 3 hónapja volt egy spermavizsgálat, ugyanezt mutatta, aztán Dr. Kopa javasolt egy 3 hónapos hormonkezelést, ami után nem történt semmi változás. Azt írta az orvos hogy saját genetikai állományú utód nemzését célozva a továbbiakban sebészi/mikrosebészeti spermiumnyerés végzése jöhet szóba, mélyfagyasztásos háttérrel, beavatkozás során kb 50% eséllyel várható sikeresség. Amennyiben sikerül ivarsejtet izolálni, kizárólag ICSI jöhet szóba. És hogy keressünk egy lombik centrumot, illetve készüljünk fel donorra vagy örökbefogadásra mint utolsó esélyek majd. Hát mit ne mondjak lesokkolódtunk... :(

Mi ezt nagyon furcsának találjuk mert olyan 1.5 éve még semmi gond nem volt, aztán egyik napról a másikra nem jött ki semmi csak egy kis folyadék 0 spermával. Mellékhere gyulladása volt páromnak miután abbahagyta a szteroidot (amit más betegség miatt kellett szednie), azt kezelték több hetes antibiotikum kúrákkal. Mi ehhez kötjük a probléma kezdetét, mert ezelőtt minden rendben volt.

 

Történt valakivel hasonló? Nagyon magunk alatt vagyunk :(

 

Több kérdés is felmerült bennünk:

-        Azt hogy egyáltalán termelődik-e sperma (csak nem jut felszínre) csak műtéti beavatkozással (biopszia) lehet megállapítani?

-        Ha pl ondóvezeték elzáródásra gondolunk, azt sem lehet kimutatni semmivel csak műtéttel? Azt tudom hogy az ultrahang elvileg az ilyet nem tudja kimutatni…sajnos

-        Akik hasonló helyzetben voltak/vannak mit javasolnak? Hogy kezdjünk hozzá? Át akarunk térni egészséges életmódra, fogyni is szeretnénk, nem dohányzunk, nem iszunk alkoholt… Van valamilyen ötletetek ami elősegíti a sperma képződést, mennyiséget, termékenységet? Most szelént kezdett el szedni a párom, arról olvastam hogy segít a spermiumok mozgékonyságában (ártani nem árt)

-        Maca vibe-ról, méhpempőről illetve Ferulant kapszuláról olvastam eddig, ezekről mi a véleményetek?

-        Ha lombikra kerülne sor, hallottam hogy az állam 5 alkalmat támogat. Ki melyiket preferálja, az államit (fizetve a hálapénzt) vagy magán klinikát (ahol fél millió egy beültetés, ami nagyon sok, főleg úgy hogy nem is biztos hogy sikerül elsőre :( )

-        A magánklinika jobb? Megéri a fél milliót meg az extra költségeket? Itt gondolok a lelki oldalára, orvosok, nővérek segítőkészsége, nem leszarom a beteget és mint a futószalagon, következő, segítőkészség, mindent alaposan elmagyaráznak…

-        Tudtok ajánlani lombikhoz orvost akivel meg vagytok elégedve?

 

Köszönöm szépen a tippeket, tanácsokat, válaszokat. Én egy pozitív ember vagyok, mindig én vagyok az aki felvidítja a másikat a ‘hülyeségével’. Igyekszem nem elveszteni ezt az énemet és úgy feldolgozni, hogy minden rendben lesz, minden okkal történik. Nem tudom elképzelni hogy ne legyen gyerekünk…Viszont nagyon parázós is vagyok. Most per pillanat azok a gondolatok cikáznak a fejembe, hogy ok ha biopszia, találnak egyáltalán spermát? Ha találnak és beültetik, sikerülni fog? Nem vetélek el? Ha már a finishben leszünk, tuti egészséges lesz a gyerekem?... Jaj tudom h butaság ilyenkor már ennyi mindenen aggódni, lesz elég lelki bajom még, összetörésem, de ezt nem lehet irányítani. Próbálom nyugtatni magamat h minek aggódok ennyire előre, lehet be sem következik, el sem jutunk odáig… Próbálok mindig csak a következő lépésre fókuszálni és nem sokat aggódni.

 

Szóval rámfér minden bíztatás, információ, még nagyon ‘szűzek’ vagyunk ezen a területen.

 

Köszönöm szépen!!!! Kitartás nekünk! :)

 

úgyissikerülnifog Creative Commons License 2017.08.10 0 0 142972

Szia!

 

Mi a helyzet azóta nálatok? Most olvastam ezt a bejegyzésedet ésmi detto ugyanebbena cipőben járunk. Segített végül a Fer14 vagy mit szedett a férjed? Tudsz mesélni mi történt veletek azóta? Mi tegnap tudtuk meg h férjemnek semmi spermája és még nagyon magam alatt vagyok, még emésztgetem a hallottakat...A durva hogy neki még 2 éve minden rendben volt, aztán volt egy mellékhere gyulladása illetve abbahagyta a szteroid szedést amit más betegség miatt kellett szednie és ezekután egyik napróla másikra megszűnt, csak egy kis folyadék jönki, de semmi sperma (3 havi hormonkezelés uátn sem). Mi még elzáródásra gondolounk de Dr. Kopa ezt egyből kizárta és már a biopsziát javasolta... Köszönöm szépen a váalszodat :)

Előzmény: ciska6 (140820)
almirena Creative Commons License 2017.08.06 0 0 142971

ha csak a hígítószer volt benne (semmi hatóanyag) akkor minél hamarabb ujra kellene szúrni a jó keverékkel (szvsz).

 

Előzmény: Canin (142970)
Canin Creative Commons License 2017.08.05 0 0 142970

Sziasztok! 

Most kezdjük a lombikozást. Injekciók, gyógyszerek. Nagy hülyeséget csináltam. 3. napja bököm magam, de megzavartak és az egyik szurit figyelmetlenül hatóanyag nélkül adtam be.

Járt már így valaki?

Doki mit mondott? Van még remény arra, hogy minden rendben zajlik így is? 

Most nagyon padlóra küldtem magam ezzel a húzással.

Köszi a válaszokat.

Gitkuspille Creative Commons License 2017.06.16 0 0 142967

Szia!

 

Ha államilag támogatott inszemre mész, akkor 3 hónap várakozás van kettő inszem között. Ha fizetsz érte, akkor akár a következő ciklusban is mehetsz.

Előzmény: psion2101 (142966)
psion2101 Creative Commons License 2017.06.16 0 0 142966

Sziasztok!

Azt meg tudnà nekem mondani valaki,hogy a Jànos korhàzban milyen időközönként végeznek inszenimàciót?

Gesundheits Creative Commons License 2017.06.13 0 0 142965

Mindenkit sok szeretettel üdvözlök,én is kaáli intézetben lombikoztam négy évvel ezelőtt,sajnos én személy szerint sikertelenül.Hét beültetésen vagyok túl!Nekem más segített..Próbálkoztam én mindennel, amit épp hallottam, vagy olvastam. És mindenben hittem is! Egészen addig, amíg kiderült, hogy nem működik. Helyesebben: nálam nem működik.
Hamar. 2008 novemberében kopogtattam először a kedvenc dokim ajtaján. Akkor még nem telt el a „hivatalos” egy év „próbaidő”. Sőt, talán csak pár hónap, de én szinte az első pillanattól éreztem, hogy nem stimmel valami. Nem tudtam megindokolni, hogy mi (most sem tudom) csak éreztem…Azóta már Németországban élek.Szeretnék segíteni másoknak is,ha érdekel az én történetem,küld el az email címed és elküldöm.Mindenkinek sok sikert kívánok és mielőbbi babásodást!Két gyermek édesanyja

Gitkuspille Creative Commons License 2017.06.04 0 0 142963

Szia! Először is nagyon gratulálok! Írnál nekem e-mailt, mert lenne egy komplett doboz utróm Neked, és ott megbeszélhetnénk a részleteket, meg lenne még pár kérdésem is. Köszönöm! (gitkus@gmail.com)

Előzmény: Törölt nick (142962)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.03 0 0 142962

Sziasztok! Nagyon régen jártam erre, azóta sok minden történt... Most jó hírt hozni és lelket önteni jöttem, hogy elmesélnem, nincs lehetetlen. A kisfiunk (Kaális lombikbaba) júliusban lesz két éves. Csak azért nem kezdtük még el a kistesó projektet, mert még szoptatom, és halogattam az elválasztást (javarészt azért, hogy halogassam az újabb lombikot, és az ezzel járó lelki megterhelést). De mivel én sem leszek már fiatalabb, és nagyon vágyunk még egy babára, pár hete eldöntöttük, hogy kérünk egy őszi konzultációs időpontot, amiből talán év elejére lesz lombik. Fel is hívtam az intézetet - és még azon a héten spontán teherbe estem :-) Biztos ti is ezer ilyen sztorit hallottatok már - hát én a legszívesebben letépték volna azoknak a fejét, akik ilyenekkel traktáltak (kb annyira utáltam hallgatni, hogy "másodjára majd magától összejön", mint a sikeres lombik előtti négy évben azt, hogy "ha nem görcsölnél rá, biztos sikerülne"). Na most egy vagyok én is az ellenpéldák közül. Fel sem fogom még, mekkora hihetetlen szerencse ért minket, úgy gondolom, ez most a kárpótlás a sikertelenségekért. Még csak 7 hetes a baba, akármi megtörténhet sajnos, de eleve az a tény, hogy képes vagyok spontán teherbe esni, hatalmas siker. 

Nagyon-nagyon szurkolok mindnyájatoknak, mihamarabbi sikeres lombikokat, kétcsíkos teszteket kívánok!

Jaj, és ha véletlenül van valakinek felesleges Utrogestanja, szívesen megveszem! A dokim nem írt fel annyit, ami kitartana a következő találkozásig.

nyula:) Creative Commons License 2017.06.01 0 0 142961

Sziasztok! Ma délelőtt olvasgattam a fórumot, kb. az elmúlt 2 évet végig és nagyon jó tudni, hogy másoknak is vannak komoly depis napjai, aztán meg újult erővel indulnak tovább. Én a 3. lombikomra készülök éppen, holnap lesz a leszívás, hétfőn pedig a beültetés, ha lesznek babák (lesznek). Az első nem sikerült, 4 sejtet szívtak le, ketten maradtak, nem volt beágyazódás. A 2.-nál 11-et szívtak le, ketten maradtak, volt beágyazódás, de a 6. héten elhalt a terhesség, műtét lett a vége. Most pedig itt állunk a 3. kapujában és jöttem hozzátok, hogy erősítsük egymást, könnyítsük meg a várakozás heteit. Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki mostanában készül lombikra. :)

Maja0520 Creative Commons License 2017.05.08 0 0 142958

Sziasztok!

Tud e valaki segíteni?

2009-ben volt lombikunk, amiből kislànyunk született. Ha újra próbàlnànk idén, szükség van e megint a laparoszkópiàs műtétre (méhtükrözés és petevezető àtfúvàs)

Köszönöm

argia Creative Commons License 2017.05.08 0 0 142957

Írtam neked. Engem érdekelne.

Előzmény: muzoffru (142956)
Nano120 Creative Commons License 2017.04.13 0 0 142954

Szia, én is hozzá járok, csak valamiért nem tudok privátot írni.

Előzmény: LJudit75 (142905)
dohonyiz Creative Commons License 2017.03.29 0 0 142953

Nálunk is ez a probléma, a kórházban mondták, hogy amíg pár éve havi 3-4 biopszia volt, most napi 6-7......és Ők sem értik, mitől.

Előzmény: jim32 (142952)
jim32 Creative Commons License 2017.03.27 0 0 142952

Sziasztok!

 

Mielőtt spam-ezéssel vagy reklámozással vádolna meg valaki jelzem, hogy 17 éve írtam először ebbe a topicba, azóta is olvasom több-kevesebb rendszerességgel és a keresztlányom is IVF-el készült (ahogy a két testvére is) - de ő már gimis azóta :-)

 

Húsz éve foglalkozom a meddőség kérdésével és ezalatt megdöbbentő módon megnőtt azoknak a pároknak az aránya, ahol a férfi oldal miatt nem jön létre terhesség. Akit ez a dolog érdekel, olvassa el ennek a honlapnak a bevezetőjét a címoldalon:

 

www.valeofert.hu

 

Remélem, van, akinek segít. Én írtam :-)

gyvanita Creative Commons License 2017.03.05 0 0 142951

Köszönöm szépen :)

 

Az a hír járja manapság, hogy altatnak (v. bódítanak) az átjárhatóságinál. Igazán én sem értem. Lehet most nem ér rá v. túlterhelt. Már nem fogad 8-10 beteget, csak 4-et egy nap. És a kollégának is kell a munka :)

De a mico, ureo stb... kérte. Úgyhogy ha az sztk-s nem hajlandó kénytelen leszek elmenni magánba :(

Köszönöm a biztatást, ez lesz az utolsó körünk és befejeztük. Nem nyúzzuk magunkat tovább, eddig nem toltuk teljes gőzzel, de rengeteg pénz elment 7 év alatt. Ha olyat talál, ami miatt egy drága vizsgálat vagy beavatkozás kell (pl IVIG) akkor befejeztük, mert arra nincs pénzünk.

Előzmény: LJudit75 (142950)
LJudit75 Creative Commons License 2017.03.01 0 0 142950

Szia,

 

Próbálok válaszolni a kérdéseidre, mert mostanság elég halott a fórum.

 

1. Szerintem nem gond, ha másnap mégy el. Egyébként én is jártam a Fülöphöz, és sosem értettem, hogy minek kell menni minden másnap. Köztudott, hogy a tüszők naponta kb. 1,-1,4 mm-t nőnek, akkor ezt nem lehet kiszámolni? Ha jól emlékszem, nekem is volt olyan, hogy vasárnap kellett volna mennem, de csak hétfőn mentem.

 

Nekem ott egyszer néztek hormont, úgyhogy szerintem nem kell többször. A hormonoknak a ciklus 2-3 napja körül van jelentősége.

 

2. Passz, nekem ilyet eddig még egyik se kért.

 

3. Mihez kell az altatás? Gondolom nem az UH-hoz. És az átjárhatóságihoz minek? Nem olyan vészes. Egyébként ez azért érdekes, mert nekem Fülöp a saját magánrendelőjében csinálta meg potom 50 e Ft-ért. Az általad említett orvost nem ismerem, és nem is értem, hogy miért nem ő maga csinálja meg?

 

4. Sztem ezt feleslegesen csináltatod meg magánban. BTW én most csináltattam a Synlabnál 30 ezerét. Sztem felesleges olyat megcsinálni ami nem olcsó és nem is kéri.

 

Mindent összevetve kívánom hogy legyen sikered Fülöpnél, és bírd pénztárcával, mert nem nagyon akad a városban tőle drágább orvos, és semmit nem csinál meg TB-re.  Ettől függetlenül jó szakember hírében áll, még a Kaáliban is elismerik.

De pl. nekem majd kell egy has és méhtükrözés, amit félmaszekban megcsinálnak 100 ezerét, Fülöp meg 500-ért Hát no comment. Egyébként nekem hidegrázásom van tőle, ahogy beszél, meg mikor több óra várakozás után olyan nyugodt, hogy legszívesebben ráborítanád az asztalt.

 

De az ember mindent el tud viselni a sikerért, úgyhogy hajrá.

 

Judit

 

 

Előzmény: gyvanita (142948)
gyvanita Creative Commons License 2017.03.01 0 0 142949

Még eszembe jutott egy kérdés. A PCT-re és a tükrözésre 2 külön dokit adott meg. Gondolom ha adott elérhetőséget, akkor oda kell mennem és nem választhatok mást és nem is fogja elfogadni. Vagy csak segítségként adja a címeket? Egyszerűbb lenne mindent egy helyen megcsináltatni....

gyvanita Creative Commons License 2017.02.28 0 0 142948

Sziasztok! Olvasgattalak benneteket mostanában, de nem nagyon szóltam hozzá, mert nem volt esemény.

Eljutottunk Fülöphöz múlt héten. Lehet kifogtunk egy jó napját, de azon kívül, hogy nehezen érthető amit mond nem volt annyira vészes (Annyi tapasztalatom szerencsére van, hogy megértettem a szakszavakat. Bezzeg a férjem azt mondta a 99,99%-t nem értette :))) Úgy tűnik sok minden változott mostanában nála azokhoz képest amit mesélni szoktatok vagy olvastam. Pl. elég 1 hónap hormonmentes időszak a vizsgálatokhoz.

Lenne kérdésem, persze ott nem jutott az eszembe semmi a sok info miatt.

1. Ciklus monitor: mi van ha hétvégére esik az a bizonyos nap, amikor mennem kéne (pl most a 10. nap vasárnap), akkor mehetek rá következő napon vagy azt nem fogja elfogadni? Azért elég nagy mák kéne hozzá, hogy minden uh-os nap hétköznapra essen.

A hormonokat elég csak egyik ciklus során levetetni vagy azt is ugyan úgy meg kell 2x ismételni mint a tüszőnézegetést?

2. Helicobacter: A helyi doki biopsziázni akart, de szerencsére sikerült lebeszélnem és kilégzéses lesz. Olvastam tanácsokat, hogy mit ne együnk/igyunk, hogy ne rontsa az eredményt. Tudtok segíteni?

3. Járt már valaki dr. Tidrenczel Zsoltnál? 3D UH kell és átjárhatósági. Ő altat? 3 helyen rendel, nem tudjátok hová kell bejelentkezni, mert csak egy honlapcímet kaptam?

4. Elfelejtettem odaadni neki egy eredményt és utólag jöttem rá. Elméletileg volt ősszel a lombik előtt mico- ureaplasma és chlamidia tenyésztésem (ezt kértem). A doki itt vidéken nem nagyon akarta megcsinálni, mert drága vizsgálatok, de azt mondta azért vesz kenetet, viszont azt nem mondta mit. A leleteket nem külön kaptam meg mint korábban, hanem a synlab ezeket írta rá: Kórokozó baktérium és sarjadzó gomba nem tenyészett ki. Mikroszkópos vizsgálat eredménye: Normál Döderlein fóra látható, sarjadzó gomba negatív, neisseria gonorrhoeae negatív, trichomonas negatív, fehérvérsejt nem látható. Én ebből arra következtetek, hogy ilyen vizsgálatot nem kért, így kénytelen leszek magánba levetetni.

 

Bocsánat ha hosszú voltam, köszönöm a segítséget :) Szép estét mindenkinek :)

cicamica04 Creative Commons License 2017.02.20 0 0 142947

Tudunk beszélni privátban? cicamica04@citromail.hu 

Előzmény: Leánder17 (142891)
LJudit75 Creative Commons License 2017.02.17 0 0 142946

Sziasztok,

 

Azt tudja valaki, hogy a ciklus 2-3. napján milyen LH és Ösztradiol érték tekinthető jónak?

 

Judit

Kölcsey-Gyurkó Sára Creative Commons License 2017.02.14 0 0 142945

Köszönöm, jó ötlet! Megkeresem az intézeteket. Nagyon szeretném, ha összejönne. 

Előzmény: Midnight Princess (142944)
Midnight Princess Creative Commons License 2017.02.14 0 0 142944

Kedves Sára! Sok sikert neked a projekthez. Klasszak a képeid, nagyon. Az jutott eszembe, hogy esetleg a pécsi meddőségi központokat is megkeresheted, hátha ki tudod tenni, meg tudod jelentetni az intézeteken belül is ezt a lehetőséget. Hátha segít minél több emberhez eljutni.

Előzmény: Kölcsey-Gyurkó Sára (142942)
Midnight Princess Creative Commons License 2017.02.14 0 0 142943

Azt hiszem, hogy a tüszőrepi után 11 v. 13. napon már tudsz tesztelni. Akkor neked ez a dátum közel esik majd a vv-hez. Majd írj nekünk, hogy mi újság. Mi jól vagyunk, köszönjük, most vagyok a 17. hétben, nagyon lassan vánszorognak a napok. Legközelebb jövő hèt kedden megyünk uh-ra. 😍

Előzmény: szivarvany84 (142941)
Kölcsey-Gyurkó Sára Creative Commons License 2017.02.14 0 0 142942

Kedves Mindenki!

 

Kölcsey-Gyurkó Sára vagyok dokumentarista családfotós. A megbízásaim mellett szeretnék egy egyéni dokumentarista projektet elkészíteni, emberi, méltó módon bemutatni, hogy mennyi küzdelemmel, stresszel, izgalommal, anyagi teherrel jár egy lombikprogram. 

Nekem négy gyermekem van, sosem voltam ilyen helyzetben, viszont rengeteg történetet hallottam és nem találtam még erre vonatkozóan egyetlen komolyabb fotós anyagot sem, pedig sajnos egyre többen nő/férfi, párok szembesülnek ezzel.

A résztvevők részéről ez annyival jár, hogy bármilyen lombikkal kapcsolatos fontosabb eseménykor elkísérem őket ill. készülnének képek otthon is. Remélem a történet kerek lesz és összejön a pici, így a terhességet, a szülést és az első napokat is végigkísérném.

Elsősorban Pécs környéki nőket, párokat keresek.

Kérlek írjatok email-t megírva eddigi történetetek a lombikomtortenete@gmail.com email címre.

 

Munkáimat megtekinthetitek a www.kolcseysara.hu oldalon.

 

 

Köszönöm!!!

szivarvany84 Creative Commons License 2017.02.13 0 0 142941

Na azóta egy kicsit jobb, még mindig faradtnak erzem magam de mar nem annyira. Ma reggel ugy éreztem mindjárt megjön de el is múlt fel óra alatt. Vérvételre most csütörtökön megyek, alig várom már. Köszi a drukkot 😀 meg azt szeretnem kérdezni, hogy ha a beultetes utáni  3 ik napon kaptam még egy Pregnylt akkor érdemes holnap, holnaputan tesztet csináljak vagy ugyis pozitív lesz a Pregnyl miatt? Ti hogy vagytok? Minden renben?

Előzmény: Midnight Princess (142940)
Midnight Princess Creative Commons License 2017.02.13 0 0 142940

Szia Szívárvány. Nekem nem voltak ilyen tüneteim, de simán lehetséges, hogy mindenki másképp reagál a hormonokra. Viszont pl. szédülés attól is lehet, ha nem iszol eleget, a sok alvás pedig összefügghet azzal is, hogy ahogy írod, keveset eszel. De nem vagyok orvos. Ha úgy gondolod, hogy a tüneteid már túlmutathatnak a stimus hatásokon, inkább hívd fel az intézményt, ahol ezeltek és kérdezz rá, hogy a tüneteid kapcsolódhatnak-e a lombikhoz. Mikor mész vérvételre? Drukkolok neked!!!

Előzmény: szivarvany84 (142938)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!