Egyebkent Aliga volt valoban csak elirtam mert mar almos voltam, meg akkor is amikor volt az a varakozos idoszak. Elboktattam es lehet 2-3 percet en akar 10-nek is szamoltam almos fejjel.
A D752 509 SFM már 2002 óra Olaszországban volt, 2003 májusa óta bérelte az SFM egy olasz magáncégtől és most megvette. Az igaz, hogy a mozdony egykor a CD-é volt, de nem tőlük vette az SFM.
És azt se felejtsd ki, hogy az SFM többségi tulajdonosa a Railion Deutschland AG.
Rendbeszedtem kicsit a sógoréknál készült képeimet, és kiraktam őket a netre. Megtaláljátok őket itten, e: www.dzseebee.atw.hu . Kellemes szemezgetést kívánok!
Nezd nem vagy egy menetrend szerkeszto szaki, de biztosan jo amit irtal ott a vegen, hogy fehervari kesleltetes.
Nekem most az jutott eszembe a Hz kocsis vonatokrol es delelott lattam a Maestralt (valamint valami Disco hirdeteset), hogy jo 5-10 eve volt valami techno szeru videoklip amit Hz kocsis vonatrol es az ut alatt forgattak. Delibol indult mert az alagut latszodd, meg Budafok-Haros kornyeke, aztan nem tudom a 41 v. 30a-n ment abbol mar nem sokat lehetett beazonositani.
Ma délben csodálatos felvételeket láttam a filmmúzeumon, M62, M41, M61, V43-as mozdonyokról. A Dokumentum film a biztonságos közlekedésről szólt a vasúti átjárókban, és kb 1985körül készülhetett. Ha jól láttam a30-as vonal volt a főszereplő, akkor még felsővezeték nélkül.
Akkor gondolom az index is kap a bevett jogdijakbol (ugy is mint terjesztö médium), és egy alkalommal valemennyi hozzászolo is részesedik ezekböl a javakbol, hiszen az index jelentös részben a forumokbol él s azok nélkül még annyit sem érne mint az emlitett papiros.
En 23.-an szerdan jottem vele a Keletibol Balatonfenyvesig. Nekem az nem tetszett, hogy: Balatonvilagosnal egy szemely miatt vartunk es kiteroztunk Kizárt. Igaz, hogy Balatonaliga közigazgatásilag Balatonvilágos, de a 30-as vonalon az utóbbi egy megállóhely, az előbbi meg állomás, ahol a Maestral valóban vár.
Szerintem ezt Szabadi-Sostonal el lehetne intezni kb. egyszerre ernenek oda.
Nem. A mellékelt ábrán látható, hogy a 8503 16:46-ra ér Sóstóra. Ha a 856 menetvonalát meghosszabbítod az aligai érkezési időtől, akkor az 16:58-ra érne oda, így 8503 várna 12 percet.
Azonban a lehetőség adott. Tervezd meg a vonal új menetrendjét, hogy ne kelljen a 856-nak a 8503-ra várnia Baligán. A Maestral menetrendje legyen fix (évek óta 15:15-kor indul a Keletiből), a 8503-mat változtathatod.
Segítségképpen: Siófokon a 8726-ra vár, Szárszón a 854-re, Fonyódon a pénteki IC1844 zavar be.
Menjünk visszább az időben. 8503 előtt 8513. Balatonszentgyörgyön jön szembe a 8524, és vasárnap előre megy az IC1873.
Sávolyon a 854-re kell várni. Indulhat a tervezés.
A Maestralról menetrendjét én (leegyszerűsítve) kétféle módon tudom értékelni. Az egyik megközelítés a menetidő. Lehetne rövidebb is. A másik a siófoki érkezési idő, ami viszonylag stabil. A Háros - Érd elág szakaszon nem egyszerű menetrend szerint közlekedni, aztán ott van a következő akadályozó tényező; Tárnok, meg a 9706. Fehérvár a vonatokat jellemzően megkéslelteti, így Balatonaligán már ott vár a személy, a 856 meg áthalad: vagyis van a menetrendben 4 perc tartalék, hogy csökkenteni lehessen a 30a okozta többletet.
Még tegnap írtad, hogy a Luxemburgi, vagy a Belga vasút 6,4MW-os villamos mozdonyt vásárolt a Bombardier-töl. Tudtommal a gyártó palettáján ilyen teljesítményü mozdony nem szerepel. Ilyen gépet még az ADtranz gyártott
a DB számára 101 sor. számmal. Ilyen gépeket vettek volna?!
traficc :
Kedves vaskerék.!
Jogos a felvetésed.
Utána néztem.
Hibáztam.
A Bombardie Brugge-i üzeme, közösen az ALSTOM-al ( onnan jött a hajtás) NEM 6,4 MW teljesítményű mozdonyokat szállítot az SNCB-nek és a CFL-nek, hanem 5,4MW teljesítményűeket, 1998-2002 között.
- SNCB = 60 db,
- CFL = 20 db.
Ezt a 20 db-ot ( illetve abból csak 19 db-ot) ad el most a CFL az SNCB-nek.
Erről van szó :.........http://home.tiscali.be/papymbelge/........
A DB Netz által lebonyolított forgalom meghaladta az egy milliárd vonatkm-t!
A német infrastruktúra manager, a DB Netz AG növelte a szolgáltatásának mennyiségét. 2004 év végére a társaság által kezelt vonalakon egy milliárd km-t meghaladó mennyiségben igényletek és közlekedtettek vonatokat az üzemeltető cégek. A cég tájékoztatása szerint e mennyiség az eddigi legmagasabb mióta a vasúti reform megkezdődött Németországban. Az állami pályakezelő 35 000 km-nyi pálya felett rendelkezik kapacitáselosztási feladattal, naponta átlagosan közel 37 000 vonatot közlekedtetve le. 310 vállalat rendelkezik engedéllyel a pálya használatára, ebből 290 nem a DB csoporthoz tartozik. Az elmúlt évben a magánüzemeltetők 25%-kal növelték teljesítményüket, elérve a 87,8 millió vonatkm-t. Ez közel 9%-os részesedésnek felel meg.
Francia-német interoperabilitásról szóló megállapodás
A német-francia határ átjárhatóságának feljesztése immár második fázisába lépett. A jövőben a két ország meghatározó áruforgalmi cégei ( a német Railion és a francia SNCF FRET) valamennyi határátmeneten megállás nélkül haladhatnak át az egymás közötti forgalomban, átalgosan közel két órával csökkentve ezzel a menettartamot.
A két társaság elnöke február 9-i kölni találkozójukon írta alá az erről szóló megállapodást. A német vasút e relációban a négyáramnemű 185-ös sorozatú mozdonyait fogja használni, míg a franciák a 437000-s sorozatot vetik be e viszonylaton. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az eddigi csak a Forbach/Saarbrücken határátmeneten 2003 decembere óta érvényes rend az itt közlekedő napi 60 vonat mellett a Apach/Perl (Mosel) határátmeneten további napi 40, a Strasbourg/Kehl relációban napi 6 vonattal egészül ki. Így a vonatok a főbb rendezőpályaudvarok között (jellemzően a Köln-Gremberg - Metz-Woippy viszonylaton) megállás nélkül, 120 km/órás sebességgel közlekednek.
A kölni kikötő és vasút üzemeltető cég 2004-es évről szóló jelentése
A kikötő és vasút üzemeltető Köln, Hafen und Güterverkehr Köln AG (HKG) publikálta a 2004-es év forgalmáról szóló jelentését. A kikötő forgalma 13%-os növekedéssel elérte a 10,1 millió tonnát, ami a legjobb eredmény a kikötő 100 éves története során. Ezen belül a konténerek mennyisége 24%-kal bővült, elérve 455 ezer TEU-t. A vasúti szállítási részleg hasonlóan kiváló eredményekről számolhatott be. A teljes szállítási mennyiség elérte a 9,1 millió tonnát, ami 6,8%-os növekedés. 2005 év során további növekedést várnak. E szerint tehát a kikötő forgalmának 90%-át vasúton hozzák-viszik.
A híreket az X-rail.net alapján Andó Gergely állította össze.
Nagyon örülök, hogy végre Magyarországon is megjelenik egy, a vasúttal foglalkozó igényes havilap. Az Indóház lap íróinak, sok sikert kívánok a lapjukhoz!!!
"Még tegnap írtad, hogy a Luxemburgi, vagy a Belga vasút 6,4MW-os villamos mozdonyt vásárolt a Bombardier-töl. Tudtommal a gyártó palettáján ilyen teljesítményü mozdony nem szerepel. Ilyen gépet még az ADtranz gyártott
a DB számára 101 sor. számmal."
És a BD 185 sorozatot szerinted ki gyártotta? Ennek a sorzatnak van 4200kWos (004-049) és 5600kWos változata.
"Viszont kiváncsi lennék a Titibire oly mély nyomot hagyó levezetésre a MÁVdolgozók számával kapcsolatban! Ha itt nem szeretnéd publikálni, jöhet e-mailben is!"
Nem besztéltem MÁV dolgozók létszámáról szerintem, azt mondtam, hogy velem is elhitették azt, hogy kell a pályahasználati díj. És elég baj az, hogy egy nem vasutas vasútmániás kell, hogy rádöbbentsen ez mennyire igazságtalan. A saját felső vezetésünknek ez fel sem tűnik.
Még tegnap írtad, hogy a Luxemburgi, vagy a Belga vasút 6,4MW-os villamos mozdonyt vásárolt a Bombardier-töl. Tudtommal a gyártó palettáján ilyen teljesítményü mozdony nem szerepel. Ilyen gépet még az ADtranz gyártott
a DB számára 101 sor. számmal. Ilyen gépeket vettek volna?!
Az, hogy a Taurus nem MÁV pályára készült, nem teljesen igaz. Egy mozdonyt
30 évre terveznek, így az akkor várható feladatoknak is meg kell felelnie, vagyis
nem a jelenkor feladatataihoz kell tervezni. A törzsvonalakon a teljesítmény szükséglet a nagyobb sebességü tehervonatok miatt növekedni fog. Így igenis
szükség van rájuk. Mellesleg kisteljesítményü (3MW) mozdonyokat egy gyártó
sem készít.
Az, hogy egy 1047 Egerbe húz egy nágykocsis IC tényleg komikus, miközben
gyorstehervonatok, és RoLa-k V43-akkal kínlódnak, a határon mozdonycserékkel.
Összeütközött egy személyvonat és egy személygépkocsi vasárnap reggel Kisújszálláson, az autó vezetője a balesetben súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset a kisújszállási vasúti átkelőnél történt, jól működő fény- és fémsorompó mellett. A vonaton senki sem sérült meg.