Nem tudom válaszolt-e már neked valaki, hogy ezt a bizonyos Kukely féle maszek vonatot mi továbbította? A lényeg, hogy az MMV féle társaság szoros kapcsolatokat ápol a Hajdú kft-vel /ha minden igaz benne vannak egymás cégében is annyira ápolják kapcsolatukat/, korábban ők hoztákel a kocsikat hegyesből vagy rajkáról /ez mindegy/ az MMv részére. Mivel az MMV saját gépet a MÁV hatásos tevékenysége miatt /mondjuk ez tetszik/ nem tud üzemeltetni, így nem maradt más mint a Hajdúék három A62 közül valamelyik.
Ez a megoldás biztos olcsóbb eperjeskéről, berementére vinni a vonatot, sőt környezeti szempontból is jobb /ez csak a zöldek kedvéért/. Kukely meg mindenképp röhög az egészen mert, ha nem viszi el vonattal majd elvitte volna közúton saját kamionjaival, így is úgy is jól jár, JÓ NEM?
Tetézzük a dolgokat, balaton déli patján feszmentesítés lesz, amihez a MÁV már vezényelte is a mv-ket villany kitolóra, meglepetésként a Vasútvill ezt a munkát megrendelte a Hajdú kft-től, így marad munka nélkül a MÁV mv, de legalább a pénze meglesz /K.Sz szerint/. Azt gondolom ez már egy kicsit vérlázító, ezért is részemről a MÁV fennmaradásáért drukkolok és harcolok /adott lehetőséggel, ha lesz, vagy lenne/, és a sok hozzászóló is így gondolkodik remélem mert higgyétek el itt a maszek vasúti cégek vezetőin /hozzáteszem saját vezetőinken/ kívül nem jár jobban senki.
Sőt tetézem, kicsit örülök is, hogy a Floyd gépét /sajnos csak eggyet/ már lemondta a GySEV és hazatávozott romániába.
Na most lehet szidni, bár azt mondom hajrá MÁV /na nem ezzel a vezetéssel/ és tegyünk mi érte /mindeniki saját eszközeivel és lehetőségeivel/, ha más már nem tesz semmit.
"65 ev felettiek ingyen utazasa, eddig buszon utazott ott szemelyit mutatta es vagy nem kapott jegyet vagy ugynevezett nullas jegyet. Vasutnal hogyan megy ez>?"
Úgy látom még senki sem válaszolt: a helyjegy és pótjegy nélküli vonatokra (személyvonat, gyorsvonat) egyszerűen csak felszáll a 2.osztályú kocsiba és a jegyvizsgálónak (kalauz) mutatja a személyit. Ezeknél nem kell előre 0-s jegyet vennie, vagyis, ha ilyen vonattal utazik, nem kell a pénztárhoz menni.
A helyjegyköteles (pl. InterPici), pótjegyköteles (EC,EN,külföldre menő IC vonatokon belföldi utazásnál) , illetve pót-és helyjegyköteles (belföldi InterCity, ICR) vonatok esetében az utazás megkezdése előtt meg kell vegye teljesáron a helyjegyet, pótjegyet, pót- és helyjegyet és azzal szállhat fel a vonatra.
Menetjegyet ezekre sem kell váltania, ha 2. osztályon uatzik.
Az Internettón jónak tartottam, hogy a topicgazda moderálhatta a saját topicját. Így nem kellett folyton a topicnyitó hozzászólásra hivatkozni, ha elszabadultak a kedélyek, a gazdi ment és gyomlált.:-)
A MÁV-nál nincs ma olyan, aki, vagy akik képesek lennének létrehozni egy Hatóságot, pláne megalkotni egy Vasúti törvényt. Versenyelemzés készítéséről meg ne is beszéljünk.
Ismét a túlzott általánosítás vétkét követed el!
Hidd el, vannak még ilyen emberek a MÁV-nál. Ezek közül legalább 2-t te is ismersz (de az egyiket mindenképpen). Az más kérdés, hogy jelenlegi poziciójuk nem hagyja, hogy érvényesülhessenek és jóval előrébb vigyék a vasutat.
Meghalt az az autóvezető, akinek kocsija vasárnap reggel Kisújszállásnál összeütközött egy személyvonattal.
Az 50 éves kisújszállási lakos Volkswagen típusú autójával egy földútról, a fénysorompó piros jelzése ellenére, úgy hajtott a sínre, hogy kikerülte a leengedett félkarú fémsorompót.
A mozdonyvezető észlelte a sínen álló járművet, hangjelzést adott, az autó azonban nem mozdult, az ütközés elkerülhetetlen volt.
A feltehetően öngyilkossági szándékkal történt baleset után a férfi belehalt sérüléseibe.
A vonaton utazók közül az eddigi információk szerint nem sérült meg senki
Egyebkent Aliga volt valoban csak elirtam mert mar almos voltam, meg akkor is amikor volt az a varakozos idoszak. Elboktattam es lehet 2-3 percet en akar 10-nek is szamoltam almos fejjel.
A D752 509 SFM már 2002 óra Olaszországban volt, 2003 májusa óta bérelte az SFM egy olasz magáncégtől és most megvette. Az igaz, hogy a mozdony egykor a CD-é volt, de nem tőlük vette az SFM.
És azt se felejtsd ki, hogy az SFM többségi tulajdonosa a Railion Deutschland AG.
Rendbeszedtem kicsit a sógoréknál készült képeimet, és kiraktam őket a netre. Megtaláljátok őket itten, e: www.dzseebee.atw.hu . Kellemes szemezgetést kívánok!
Nezd nem vagy egy menetrend szerkeszto szaki, de biztosan jo amit irtal ott a vegen, hogy fehervari kesleltetes.
Nekem most az jutott eszembe a Hz kocsis vonatokrol es delelott lattam a Maestralt (valamint valami Disco hirdeteset), hogy jo 5-10 eve volt valami techno szeru videoklip amit Hz kocsis vonatrol es az ut alatt forgattak. Delibol indult mert az alagut latszodd, meg Budafok-Haros kornyeke, aztan nem tudom a 41 v. 30a-n ment abbol mar nem sokat lehetett beazonositani.
Ma délben csodálatos felvételeket láttam a filmmúzeumon, M62, M41, M61, V43-as mozdonyokról. A Dokumentum film a biztonságos közlekedésről szólt a vasúti átjárókban, és kb 1985körül készülhetett. Ha jól láttam a30-as vonal volt a főszereplő, akkor még felsővezeték nélkül.
Akkor gondolom az index is kap a bevett jogdijakbol (ugy is mint terjesztö médium), és egy alkalommal valemennyi hozzászolo is részesedik ezekböl a javakbol, hiszen az index jelentös részben a forumokbol él s azok nélkül még annyit sem érne mint az emlitett papiros.