Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
már néztem a Iweld pocketig 205-öst,de kevesellettem az 1 potmétert.ezért kerestem másikat.szerintem jobb,ha a főbb paramétereknek van külön tekerője,amire az ember kapásból rá tud nyúlni,ha akar egy kicsit állítani.
az awi rész,az lehet nem is kell,mert eddig sem használtam.csak gondoltam,ha van az nem baj.ki tudja nem-e kell valamikor,de a fő irány inkább a mig,de tudjon mma-t is.
Végre kipróbáltam az iweld pocetmig 185-öt és a iweld superpulse 200 gépet mma üzemmódban és szépen dolgozik mind a kettő :) nem csalódtam egyikben sem :)
Az a baj azzal az MTS-el amit linkeltél hogy az awija csak koppintós. Oké hogy "szinergikus a MIG/MAG funkció, de kihasználod-e?
Ha komolyabban beállítható gép kell és még mellé néha awi, akkor ott van bexxternek az eladó Iweld pocketig 205.
A gorilla/alfaweld 185 viszont teljesen jól használható kis cucc. A gyári görgő 0,8/1,0 az 5kg-s (200mm) és a 0,5-1kg-s (100mm) dobok rakhatók a gépbe.
Nincs róla videóm, nem is gondoltam rá.Az ív gyujtása nagyfrekvenciás,nyomod a kapcsolót indul a gáz meg a hegesztő áram, nem kell az anyaghoz érinteni a wolfram elektródát.Legutóbb 6mm vastag mezőgazdasági tárcsának hegesztettem be a 4 szögü allját 1,6- os wolfram 80A
Köszönöm a válaszodat. Esetleg videót készítettél róla működés közben vagy tervben van? :) Awi részével kb. milyen anyagvastagságig lehet dolgozni? Illetve ez koppintós vagy mi is a neve? Előre is köszi.
Állítólag a 1,5 fm es mind a két kábel sőt a 220 is . De én 3 méteresre szeretném cserélni . Valaha a Foniuszon szolgát ,ott is 2 fm esek voltak gyárilag . De ott volt amikor bő 4 méteres kábellal dolgoztam ,ott nem volt gond .
Most épp a weldi a jobb :-) mert azzal dolgozom 7 éve,előtte nagyjából 8 évig használtam a bmaxot akkor az volt a jó.Viszont az itthoni Hanyec féle finomabban dolgozik mind kettőnél.A weldin szénsav palack van, mig a sajátomon a gyártó javaslatára kevert gáz.Egy ideje a bmaxokon is kevertgáz van és máshogy "égetnek" mint szénsavval.
Nincs mit én köszönöm a gépet :) régóta filóztam ezen a gépen de ez kihagyhatatlan ajánlat volt nem lehetet kihagyni. Remélem mi hamarabb összejön a palackok is a két gépre. Nekem is sikerült eladni blm 2000 dtm-et most hétvégén lesz egy kis szabadidőm igy jobban megnézhetem a gépeket. :) következő terv a hegesztőkocsi lesz.
Nekem ilyen gépem van, egyszerűen kezelhető vannak előre beállított értékek az awinál ami itthonra bőven elég.Meg hegesztettem vele a 0,5mm- es réz lemezt is.Természetesen vannak sokkal jobb gépek drágábban, kérdés meg éri e hozza vagy viszi a pénzt.
Köszi ,de a 130 A es gépet kicsinylem .A shopon pedig még 1500 pénzel többet kérnek .Szerintem sem foghatok nagyon mellé elektrodás géppel . Majd kiderül szerintem belevágok .
Nos azért gondoltam erre az Iweld 170 es invertere, mert 160A ert tud tehát 3,25elektrodát is letudom ovasztani biztos .Mindeszt 60% on es 37500 ért,szerintem ár és használhatóság aránya legjobb . Persze biztos van jobb inverter a piacon de nem ennyiért ,csak gondoltam hátha van valakinek ez a típus és használati tapasztalata .
Sziasztok! A közeljövőben tervezek venni egy MMA és AWI kombi gépet otthoni használatra. Nézegettem az Alfaweld TIG 200QT gépet. Ez mennyire vállalható? Használ valaki megelégedéssel ilyet? Awi része mennyire jó? A hegesztésben nem igazán vagyok otthon, de szeretnék awi funkciót is később.
Vagy milyen más gépeket tudnátok ajánlani? Előre is köszönöm.
Mielőtt egy ilyen átalakításba beleölöd a sok pénzt,(min.:25E.Ft) az előtolót is meg kell vizsgálni, hogy képes lesz-e a hosszabb munkakábelon megfelelően kitolni a huzalt.Mert ha nem, akkor nagy köpködés lesz a vége. Márpedig ezek a gépek nem arról híresek hogy nagyon darvas előtolójuk volna.