Én is ott voltam e koncerten. Meg egy páran a levlistrôl is...
Sôt, ha Te vagy az az illetô, aki egy "kicsit" hasonlít Martin Gore-ra, akkor ott álltam a hátad mögött, az elsô sorokban középtájt... :))))))
Húú, azthiszem mindketten mást-mást mondunk, de ugyanazt értünk.
A jin/jang-ról írottak igazak.
Viszont most tisztázok valamit:
Először van a "szex". Fizikai dolog. A tökéletes testi harmónia.
Másodszor van a "szerelem". Asztrális dolog. A tökéletes érzelmi harmónia.
Harmadszor pedig az "eufória". Mentális dolog. A tökéletes szellemi harmónia.
(Ezek itt összetartoznak. Mindegyiket a tökéletességre való vágy kelti)
Azt ne mondd nekem, hogy te mind a hármat egyszerre tapasztaltad, mert neked akkor valahol ott kellene most csücsülnöd Szent Péter mellett... S éppen ezért nem lehet szexuális érzés a szerelem, hanem vágy az érzelmi egyesülésre (ill. az), és nem lehet a gondolatiság szexualítása az eufória, hanem vágy a szellemi egyesülésre (ill. az).
A dolgok csak jó esetben történnek meg "mind a három síkon", ez manapság felettébb ritka. (nemhogy egyszerre)
Körülbelül 3 ezren lehettünk a szombati Ákos-koncerten Békéscsabán. Volt Keresem az utam is, valamelyik mixel-t verziója, azt hiszem a Sweet Iris Mix, gitárral megspékelve. Ákos ezt mondta a koncert vége felé:
"A BS leégett, de bennetek tovább él! Fantasztikusak vagytok!"
A jin/jang energiák éppúgy megvannak férfiban és nőben, csak más-más arányban.
Amiről én beszéltem, -az energiaáramlás- egy teljesen hétköznapi dolog, ami mind az érzelmek, mind a gondolatok irányába megy, de szeretkezésnél tapasztalataim szerint igencsak felfokozott.
Tény, hogy az érzelem nélküli szexről nekem nem posztom beszélni, merthogy ilyen élményem a saját részemről még nincs, és szándékaim szerint nem is lesz. Tehát nem tudhatom, hogy ott hogyan működik, de kétlem, hogy gondolat és vágy nélkül lehetséges lenne, -még ha csak így kis betűvel is.
Kicsit mintha elbeszélnénk egymás füle mellett, de ha már elkezdtük hasogatni szegény szőrszálat, hát fél-munkát ne végezzünk!
Én is hasonló cipőben járok, mint Te, bár én nem keresem önmagam, hanem próbálok hű maradni mindahhoz, ami a lelkem mélyén vagyok. Elvekhez, álmokhoz, értékekhez, érzésekhez. Ebben a mostani túlhajszolt, pénzéhes és érzéketlen világban ez nem könnyű és nem is veszélytelen vállalkozás...
Oberic barátunknak igazat adok, -bár a stílusa kicsit erős volt-, nem a könyvekből fogod megtudni, hogy ki vagy.
Én azt tanácsolom, hogy "Tedd azt, amit helyesnek érzel!" És azt ne, amit helytelennek. Csak meg kell tanulni odafigyelni az embernek a saját belső helyesség-érzetére. (És ez nem is olyan könnyű!)
Hosszú Út az, amire vállalkoztál, szívből kívánom, hogy legyen elég kitartásod hozzá!
Nekem a példaképem a sziklák közül kinövő virág: -megtalálja ott is a túléléséhez szükséges minimális tápanyagot,
-képes egy passzív, kitaró erővel áttörni a földrétegen a fény felé
-és végül mindeközben meg tudja őrizni magában azt a lágyságot, amivel aztán virágbaborul.
Remélem, hogy esetleg találsz majd valami számodra is hasznosíthatót a fentiekben.
Nemtudom jelent-e neked majd valamit, de lenne egy tanácsom. Ne a New Age-el folgalkozz, beszennyez! A Folyó mindíg a forrásnál a legtiszább, te pedig valahol olyan helyen akarsz inni ahol már mások belepisiltek és belekakáltak előtted. Ezt még időben hagyd abba, és még időben keresd meg a gyökereket, "kövesd a víz útját"... Nehéz lesz, nagyon nehéz.
Bocs, ha túl mocskosan fogalmaztam, de igazán csak így fejezhető ki a "mérték".
Fontold meg, mit kockáztatsz.
"Keresem az Utam."-mióta él ez a szám, azóta minden nap eléneklem. A Bonanza B-t az ősidőktől bírtam. Sajnos lehetett érezni, hogy az Ákos "elment". De mintha most 2 éve újra rátalált volna az ösvényére. Igen, ezt direkt hangsúlyozom, mivel hiszem, hogy mindenkinek van valami "hivatása", vagy nevezzük "feladatnak", ebben az életben.(karma)
És nekem oly sokat jelent az amit az Ákos ír. Mert a gondolataimat hallom vissza általa, és ez a visszaigazolás jól esik. Voltam mostanában egy "jósnál"(én bíztam benne), és azt mondta persze, amit magam is éreztem a lelkem mélyén (talán a lekünk mélyen vagyunk igazak?!)és azt mondta, hogy a következő 3 évben önmagam megismerésére fogom fordítani az időt. Úgy 2 éve foglakozom a New age-s témákkal, Szepes Mária és hasonló bölcsek könyveivel.
Mindenkinek hasonló jókat! Ha van valaki köztetek, aki kereste-keresi önmagát, kíváncsi lennék rá.
Most aztán sziggggyák anyám, akik nincsenek Ákos listán, mert fogalmuk sincs, ki vagyok - viszont a listásoknak üdv. Mostan én is erre jártam, és lehet, hogy fogok is még ezután... Listára meg küldjetek részletes koncertélménymirrorozást, különben hallgatagoknak lesztek bélyegezve. :)
Exhibícionista kedvencünk tegnap forró hangulatú koncertet adott sokezer embernek Békéscsabán az Elektroház sportpályáján.
A "meglepetés" - nem nagy meglepetésre - a 12000 példányban elkelt Keresem az utam igen dinamikus "koncert" verzója volt.
U.I.: Lehet, hogy mégiscsak a ticket expressnek van igaza.....
Mintha Ákos a végén azt mondta volna hogy okt. 24-25.....nem figyeltem oda rendesen, remélem majd valaki megerősít.
Uraim!
Előszőr is szeretnélek titeket egy dologra megkérni. Vannak más eszközök is a haragunk, illetve utálatunk kifejezésére. Örülnék, ha nem kéne ilyen szavakat olvasnom a topicban, hogy b*meg és hasonlók. Előre is köszönöm. Továbbá. Putrifalvi Tufa Józsika: Nem tudom milyen végzettséggel rendelkezel, de véleményem szerint a Közgáz (szerinted a leggagyibb egyetem) kiemelkedő oktatási intézmény országunkban (lehet, hogy most már lazára veszik, mint mindent manapság, de durván 10 éve mikor végzett ott Ákos még nem lehetett jellemző rá), nem tudom mi alapján gondolod, vagy hiszed ezt róla. Mellesleg nem érzem átbukdácsolásnak ha valaki angol és olasz szigorlattal végez, és a Fazekasból felvételizik. Jelen esetben Ákosról van szó. Oberic-kel kapcsolatosan pedig ha Ákost leszólod, a rajongóit is leszólod. És nem érdemes összeveszni ilyesmiken.
Angel
Ákos szponzorálása 2000-ben Létrejött a MATÁV és Ákos, a sikeres és népszerű énekes közötti szponzori megállapodás, melynek keretében ebben az évben két single-t, a szeptemberben megjelenő nagylemezt és a budapesti lemezbemutató koncertet támogatja a MATÁV.
Igaz, hogy a létezik nem fizikai szexualítás is, ha úgy vesszük, de sokkal célravezetőbb lenne ezeket "érzelmi aktusnak" ill. "szellemi aktusnak" nevezni, mert a "szex" szó a nemiség fogalomkörébe tartozik, ami pedig nemigen lehet alkalmas attól elvonatkoztatott fogalmak megjelölésére. Úgyanis a nemiség dipólus, férfi és női princípiumra tagolódva (jin/jang), s az amiről te beszélsz pedig egy androgün/nemtelen valami. Ezek már annyira túlmutatnak a hétköznapok érzékelésein (nem fizikai érzékelés), hogy szavakkal is csak kétségbeesett próbálkozásokat tehetünk a behatárolásukra. Most is csak lovagolok a szavakon, de remélem nem hiába...
Jól is teszed, hogy nem választod szét a dolgokat. Ezt kellene mindenkinek tennie. Külömbségek helyett hasonlóságot keresni. Változni hagyni, és nem változtani akarni.
Gondolom emlékszel: "minden egy", nos ez most sincs másképp...
Az Ákos idézetek nagyon tetszetősek és kifejezőek, de én kíváncsi lennék a saját gondolataidra is!
Megtisztelnél vele, ha leírnád, mit is gondolsz a témáról.
Köszönettel:
Szerintem a szex sem csak fizikai. Túl sok és túl erős energiaáramlás zajlik ott ahhoz, hogy csak az legyen. /De ezt ne boncolgassuk, mert biztos van köztünk véleménykülönbség eleve abból fakadóan, hogy Te férfi vagy, én pedig nő.../ Én nem szívesen választom szét a fizikai és a lelki történéseket.
Ja, amit a gyereknek maradásról írtál, az nagyon tetszett! Ezen a téren teljes mértékben egyetértek veled!
Először is: ismételten megköszönném, hogy viszontírt.
Másodszor: szeretnék újraregálni, ezúttal "normálisabb módon", tudván azt, hogy nem kell válaszra ingerelni önt.
1.-A hírességek többnyire valóban exhibícionisták. Vagy azok voltak mindíg is, vagy azzá váltak útközben.
2.-Az elismerést mindenhol osztogatják, ahol ember ill. közönség van. Így van ez Ákos esetében is. Neki van közönsége, emi elismeri.
3.-Az, hogy az emberek ízlése annyi ahány, az egy dolog. Viszont az, hogy több ezer embernek teszenek Ákos zenéi és versei, az meg tény, és biztos hogy nem véletlen. Nem mindenki érti meg az ő szövegeit, és mondanivalóját. Sőt úgy igazán csak nagyon kevesen.
Többen értik félre.
4.-Szerencsés vagy szerencsétlen dolog e őt ismerni? Valószínű, hogy illúzióromboló hatásai vannak ("vigyázz, ha ledől a bálvány"), elvégre "sztárrá" lett, és ő is csak egy ember a maga hibáival. Nemszoktam tévézni, inkább olvasok.
5.-Úgy őszintén: szerintem senkinek se tesz jót, ha egy pszichologus nyitja fel a szemét, vagy oldja meg a problémáit. Mindennek eljön a maga ideje... Ki-ki söpörje a maga padlóját.
6.-Szerintem addíg szép az élet, amíg nem növünk fel. Gyereknek lenni annyi, mint rugalmasnak maradni a világ dolgaira. Ha felnövünk, megmerevedünk. (ehe, ez nem szexuális célzás)
7.-Biztosan nincs sivár érzelemvilágod, viszont reméltem ettől majd írsz róla pár szót...
8.-Bocs, de szerintem olyan gagyi az a "Putrifalvi".
Most már én is tisztelettel...
A szerelem kétségtelen nem "holmi egyszerű fizikai dolog", mert nem is fizikai. A szerelem egy érzés, egy vágy.
Talán a legbonyolultabb.
(lehet csak azért, mert a mai tudomány még nem tudta a hülye szerelemhormon elméletét bizonyítani)
A szex viszont mindenképen az. Egyszerű, fizikai, és dolog. A szexualítás alapban csak fizikai, viszont hozzájárulhatnak a fent említettek (vágy, szerelem).
Valószínű, hogy félreértessz...
Kedves Putrifalvi Úr!
Kellemesen csalódtam. A jelek azt mutatják, hogy sikerült önt megfelelően fehergelni ahhoz, hogy újra írjon.
Most azzal, hogy vállalta magát, majd' az összes rágalom (mert ezek szerint azok voltak) visszavonásra kerül!
Köszönöm az üzenetet, ezt vártam öntől.
Nagyon örültem a hozzászólásodnak!
(Ha esetleg elküldenéd az e-mailemre egy versedet, az nagyon meghatna és viszonoznám is.)
-Igen, ott van valami örök tűz, valami nagyon mély belső erő, de engem az is érdekelne, hogy ez honnan, miből fakad!
-Egyetértek, Ember ő az emberek, zombik és fél-emberek tömkelegében. Persze ne felejtsük el, hogy it miköztünk is lehetnek (és minden bizonnyal vannak is) Emberek és éppen affelé tartók. Ami szerintem megkülönbözteti Őt, és plussz terhet rak a vállára, az az, hogy élő mítosszá vált. Ez pedig egyrészt magányossá teszi, (olvasd csak vissza amit írtál!) másrészt pedig tőle el is várják azt, hogy legyen támasz, és ne szoruljon segítségre.
/Néha csak azért boldogul az ember egyedül, mert senki sincs, akire támaszkodhatna, támaszkodni merne./
Persze, én nem tudhatom, hogy Ákos mennyire magányos vagy sem, de talán nem véletlenül beszél meg énekel ilyesmikről.(is)
Üdvözlettel:
Ranger
Kedves Mindenki!
Visszatérve még mindig egy kicsit Putrykánkhoz:meg lehet a véleménye...ha az jo neki..nem kell nekiugrani, azzal csak fokozzuk a diadalát, összesen csak annyit kell tenni, hogy nyugtázzuk:"jol van Putrykám, van más topic is a világon..."na, hát erről ennyit..
"Vitathatatlan, hogy Ákos nagyon erős és mély hatást vált ki az emberekből. Szerintem érdemes és érdekes lenne egy kicsit boncolgatni, hogy miben is áll ez a hatás és (Főleg!) hogy vajon miből fakad."(Ranger)
Hát igen , ez egy érdekes t-ma...Azt hiszem abban mindjáan egytértunk, hogy Ákos egy igen értékes EMBER...igen egyszeruen csak EMBER, bár ez még sokaknak nem egészen nyilvánvalo, értem ez alatt azokat, akik kicsit eltulozzák a fanatikus rajongást...szoval...hogy a magam példáját hozzam fel:amikor eloszor kerult Ákos kazi a kezembe, akkor még kis csitri voltam...(hmm nem is volt az olyan rég..:o)))ez a Beavatás volt...és azt hiszem ennek koszonheem azt , hogy egy egészen más emberre fejlodtem, mintha csak ugy lettem volna a világban.A koromhoz képest érett gondolkodásunak tartanak mind a kornyezetem, mind a tanárok...saját gondolatok vertek bennem gyokeret, és buszkén állithatom:verseim sokaknak megnyerték a tetszését..természetesen ezek a versek is Ákos hatására irodtak, vagyis, hogy FELNYITOTTA A SZEMEMET A VILÁGRA!!Igazábol ezt akartam kihozzni....Ákos erre azért volt képes, márminthogy felrázzon a "realworld"-be, mert van benne vmi érthetetlen, mély, égeto tuz, ami állandoan futi, hajtja elore...és magával ragad...na igen, neki is vannak hibái, mégpedi szép számmal, de senki sem lehet tökéletes..senkisem...és mi ha azt eldontottuk, hogy ot hallgatjuk és szeretjuk, hogy tole kérunk-kapunk kozvetve-kozvetlenul segitseget, vagy támaszt, akkor ugy kell elfogadnunk, ahogy van...
kulonben nincs ertelme az egesznek...
Lehet, hogy meglepo, de én azon az álláaponton vagyok, hogy mint koltot, mint embert elfogadom, ahogy van szorostul-borostul, de mint személyesen tényleg megismerni nem akarom...lehet, hogy tul kiábrándito lenne, nem tom...Nekem elég az , amit igy is nyujtani tud:a versek/dalok, az ero, a támasz, a gondolatok, és az a kozosség, ami miatta jott létre...nem mondom, szivesen beszélgetnék vele sokszor mindenrol/barmirol, ami csak szobajohet, de talán ezzel nem vagyok egyedul...és ezaz: "ezzel talán nem vagyok egyedul.."ezzel a pár szoval akartam kifejezni azt, hogy tekintetbe kell venni azt, hogy o számomra és sokunk számára elérhetetlen..nem szabad vele-miatta őrült ábrándoka kergetnunk magunkat...bár ezt sajnos sokan megteszik...és ez már embertelen..szerintem Ákos azt akarja uzenni nekunk talán tudatalatt is, hogy EMBEREK MARADJUNK, magunk, amik vagyunk...hisz olyan kevés nagy betus ember rohangál az utcán..:((
Ákos FELNYITJA A SZEMUNKET A VILÁGRA, hogy élunk!gyerekek!éllunk!!!mert élni kell, meg kell látni a szépet, a rosszat, a jot. a rondát, és át kell élni a nehéz pillanatokat, és élvezni kell a kellemes perceket egyaránt..egyszeruen: EMBERSÉGESEN KELL ÉLNUNK, és ez az emberségesség nem holmi nagyvilágba roppentett szo a szambol...
nem a gyarlo emberi tulajdonságokat kell elotérbe helyezni, hanem azt ami tényleg bennunk van...a jot..
Ha valaki még minig nem teljesen érti, amit itt elmakogtam(higyjétek el nem csodálkoznék.:o)), annak melegen ajánlom:
Jozsef Attila:A számokrol c.versét...akkor talán nyilvánvalo lesz, mit akartam itten uzenni nektek.
Béke veletek!
Kehes
A szerelem, a szex szerinted "holmi egyszerű fizikai dolog"!? Kérlek nyugtass meg, hogy csak félreértettelek!
Kedves PutrifalviTufaJózsika és ellenlábasai!
Ha mindenki egy véleményen lenne, nem lenne miről beszélgetnünk és halálra unnánk magunkat a Földön.
Nem gondoljátok? Nem az lenne a cél, hogy mindenki egymás torkának ugorjon!
Mellesleg mindenki hajlamos arra, hogy saját magát az átlag fölé helyezze egy pár dologban, és az is tény, hogy a művészek nagyobb exhibicionizmussal rendelkeznek, mint az átlag. Merthogy éppen az az alkotás értelme, hogy másoknak megmutassa az egyén, mi is zajlik benne.
(Ha már szakembert hívtatok, hát megszólalt belőlem a pszichológus-tanonc.)
Ajánlok inkább egy új témát Ákos és rajongói (ellenrajongói) ego-ja helyett, hátha mást is érdekel a téma rajtam kívül!
Tehát:
Vitathatatlan, hogy Ákos nagyon erős és mély hatást vált ki az emberekből. Szerintem érdemes és érdekes lenne egy kicsit boncolgatni, hogy miben is áll ez a hatás és (Főleg!) hogy vajon miből fakad.
Üdvözlettel:
Ranger
Kedveseim, régen jártam erre, bár ha jól emlékszem én indítottam ezt a topicot (talán egy másik nickel?). Nagyon jó érzés ám, hogy ennyire fent van, és hogy ilyen sokan ennyire sok félét írtok. Visszaolvasgattam egy kicsit és Putry barátunk hozzászólásához --- "gyáva kötekedő exhibícionista ...hmm..asszem az alábbi erények közül az átlagost egyikben sem múlom felül (Ákos papa viszont a harmadik kategóriában már korrekt grammyket zsebelhetne be :)" --- annyit fűznék hozzá, hogy szerintem aki színpadra áll, főleg ennyi ember elé, annak az átlagosnál nyilván nagyobb az exhibicionizmusa, különben nem állna ki.
Van némi igazság Putry véleményében is, másfelől meg ez a véleménye, hát jó.
Egy dolog nyugtalanít csak: ha Ákos nevetséges szövegeket ír (ezt többnyire nem is vitatnám :-)), hogyan lehet Martin L Gore utánérzésed? Megköszönném, ha ezt kifejtenéd részletesen annak ellenére, hogy nem terveztél további hozzászólásokat. Kössz.
A BB-s időszakról nem a zenét meg a szöveget találta visszanézve gázosnak, hanem a külsőt
( PVC dzseki, stb... ).
Ha nézted a műsort, rájöhettél volna, hogy a ZIMIDZSről volt szó.
Csak tudnám miért kell egymást fikázni, ahelyett, hogy a témára koncentrálnátok.
Mindenkit jellemez a saját hozzászólása, nem kell hozzá, hogy mások is véleményt alkossanak róla a topicban... OK? OK... na csá
Tiszteletem mindenkinek!
Különösen Obericnek, hiszen csakis és kizárólag az Ő hatására írok. Egész pontosan azért, mert Kovács úrat körömszakadtáig védő reagálása többnyire leginkább az én szapulásomba merült ki. Ezt azért nem vettem jó néven, mert hozzászólásomat újraolvasva sem találtam olyan megjegyzéseket, hogy : ..aki Ákost hallgat az primitiv bunkó... vagy ...dehüje vagy ikszipszilon mert ekkora f*sságot montál.. vagy ..te is biztos impotens vagy mert nem érted mit akar mondani...stb.
Eccerübben mondva én nem másokat b*sztattam, vagy ámblokk a közönségét fikáztam le, hanem Ákosról alkotott véleményemet írtam ide (végülis erről szól a topik asszem).Ezért örülnék ha legközelebb nekem címzett hozzászólásaidból az én megítélésemet kihagynád T. Oberic. Elöre is köszi!:)(vagy indits egy :B*asztassuk PutrifalviTufaJózsikát topikot! :))
No akkor talán reagálnék is :
1,Mint látod nem menekültem el..
2,gyáva kötekedő exhibícionista ...hmm..asszem az alábbi erények közül az átlagost egyikben sem múlom felül (Ákos papa viszont a harmadik kategóriában már korrekt grammyket zsebelhetne be :)
3,Elismert művész ??? ezt a címet hol osztják ? posztgrad képzés kell hozzá?..mert ha a népszerűségre vagy ismertségre gondolsz akkor Zámbó Kappan Jimmy vagy a Lagzilajos is az..Elődkéről már nem is beszélve. Az általad ráaggatott jelző kiérdemléséig még hosszú utat kell megtennie. Egoizmusának fitogtatását pedig esetleges szellemi fölénye sem indokolja (ugyanis én sem azt állítottam hogy setét a fickó - megvan az esze csak nem kéne rá úgy felvágni).
4,Tapasztalatom szerint a zenészek 80-90%-a szellemileg kissé korlátolt, igazad van Oberic , ezek közül valóban kiemelkedik.
5,Felettem áll vagy sem...nem hinném hogy ezt Te vagy kompetens eldönteni.. bár ebben a topikban népszerűségben uccahosszal nyerne ezt nem vitatom :)))
6,A minőségi jelző relatív fogalom ..technikailag valóban minőségi munkát végez és a bedolgozó zenészek is profik valóban.. zeneileg és szövegileg azonban... nálam a futottak még kategóriába tartozik. Verseskötetei sem tartoznak a magyar irodalom mérföldkövei közé... az Élet és Irodalomban szivesen látnék némi elemzést róluk..
gyanítom hogy sosem lesznek kötelező általános iskolai anyagok.
A jótanácsokról:
1,Van szerencsém ismerni Kovács urat és udvartartását.. (kriszta nejét is csalja rendszeresen ha érdekel...:), zenei munkásságát is (télleg..most monta az izében a filipkálmánnak, hogy visszanézve mijjen gázos is volt a bonanzás időszak--remélem Oberic te is láttad :)
2,Gondolkottam..pszichologus még ráér..(inkább az akkora egoval rendelkező emberekre férne ez rá mint a topiktárgya)
3,Egy szóval sem írtam ,hogy mindenki hüje ...ezt mér akarod állandóan rámhúzni???
4,Hmm..kevesled anyám pofonjait?? izzik a tenyered?? nemcsodálom...ha rózsaszín álmaim bálványát reálisan gyarló, sikerhajhász, hétköznapi embernek látnám.. én is bekattannék..szóse róla..dehát..egyszer fel kell nőni..vagy nembiztos..a 70 éves nénik is frankón kajálják a Románát meg a Júliát.. és mijjen jó nekik..
5,Thx de nőből most nincs hiány (vagy ez ajánlat volt?:)). Még annyit : azért van néhány zene ami az én sivár érzelmivilágomat is felkavarja, de nemhinném hogy ezeket most le kéne írnom (maj ha nyicc nekem topikot!:))
Tanácsokat köszönöm..
Maradok tisztelettel..(némá..hát a nikkembe is belekötött:))