Hasonló esetekben bevált egy kis nagyon vékony (borotvapengénél vékonyabb) rozsdamentes lemez csíkocska. Amit be lehet tolni az épp megmelegített forr felületek közé, szétválasztani a cint. Esetleg szilikonos papír, csak az gyenge, nem lehet tuszakolni. Ilyen rozsdamentes csíkot akkucellák összekötő hídjából lehet kinyerni. Egy részük ilyen, amit nem fut be a cin. A kis keskeny csíkot egy régi töltőceruzába fogtam be, így jól kezelhető.
Csillám kondik. Jó nagyfeszültségú, nagyon profi és drága kondik. Mivel nem látom az egész áramkört, feltehető, hogy szélessávú. Ha eredeti tranyó kerül bele, valszeg nem kell (és lehet?) tuningolni.
De azokat az 1,2,3,4-eket épségben kell kiforrasztani oszt vissza. Mivel csillám, elég hőtűrő lehet.
Nem tudja valaki, hogy lehet-e olyat csinálni eqsl-en, hogy egy klikkel letöltené az összes bejövő qsl lapot egy mappába? Most úgy csinálom, hogy kép mentése más néven, de 324 lapnál ez nem megfelelő megoldás. Le szeretném tölteni mindet, hogy meglegyen a HDD-men is.
Egy naprakész osztrák átjátszóhálózati listát keresnék 2m-re és 70cm-re. Rengeteg szétszórt és nem feltétlen aktuális infót találtam magyar oldalakon, de a google ezúttal nem volt a barátom egy hivatalos lista előkerítésében.
Tud valaki segíteni?
Különösen a DV megjelölésű szimplexek és átjátszók érdekelnének.
Egyébként ami megjelent táblázat a Magyar Közlöny 2013 januári 3.számában - amiben az FM átjátszók felmenőjén (430-432MHz) tiltott az FM adásmód! - se az FNFT se a RAT-ban nem jelent meg, és máshol se az NMHH-nál...
"Mi a 469.193-as frekin veszünk,és a 459.193 adunk"
Megjegyzem valószínűleg már a frekit is rosszul tudod. 12.5kHz csatornaosztás van amit 6.25kHz-el eltolnak bizonyos sávokon. Ez az első hiba.
Ha a frekit kimérted egy 'eredeti' rádióból, ott is lehetett hiba akár a rádió, akár a mérőeszköz hibájából. Ez a második hiba.
Ha a rádiód is olyan belegányolt hogy a repsávot is fogja (előzőekben tárgyalt eltolt fm kf) akkor már eleve nem ott vesz amit kijelez. Ez a harmadik és legnagyobb hiba.
Ha a sok hibát összeadod: lehet hogy már a szomszédos csatornán vagy... ne csodálkozz hogy torz és sistereg.
Kedves IDENTITÁSOS: Sajnos nem értem mit akarsz ezzel mondani, az biztos, hogy a kérdésemhez semmi köze. Egyébként "Nem baj " két szó, leghŰségesebb pedig hosszú ű.
Kedves b3nc333 : Mi a 469.193-as frekin veszünk,és a 459.193 adunk, de a rádió sajátos beállítási rendszere miatt legközelebb csak 469.193,75 frekit tudom rajta behozni,ezért adásban,és vételben is csak sisteregve, rossz minőségben tudok vele forgalmazni.
Mire gondolsz a pontos freki alatt? Fogható tartományon kívül? Az egyéb eltérés ennél a rádiónál egy tanulmányt erről olvasva, azt hiszem hogy minimális/nem zavaró határokon belül van.