Hát igen.azzal a 9605-tel már én is megjártam.nem volt szerencsém.akkor is késtünk Veszprém felől és így kénytelen voltam Ukkig elmenni a csörgő+By+Bko+Bko összeállítású vonattal majd onnan a kukoricaföldön át gyalog be a faluba majd busszal,hogy Sümegi átszállással egyáltalán Tapolcáig eljussak.
Vannak benne szépségek. Megszűnik a napi Tapolca-Nyíregyháza, csak hétvégén lesz. Az esti déli parti IC nem 19:00-kor megy, hanem 16:40-kor. És a 06:50-es és 09:40-es keszthelyi IC-ből lett a 08:35-ös. Elsőre ennyi.
múlt hét pénteken valószínű a havazás miatt jelentősen késett a 9002-es gyors
(V43 1149+By+Bo+BDbh+Bo+B+B)kb 35 perc késéssel ért Veszprémbe .de akkor már itt keresztezett a 9007-es gyorssal (V43 1037+Bo+Bo+By+B+B+B) így még összeszedett 15 percet.ez utóbbi gyors mindössze 3 percet késett.érdekes ha nyár van és szikrázóan süt a nap, a szombathelyi gyorsvonatok akkor is gyakran késnek.a 39615 rendben indult a maga idejében.
egy érdekesség:Lepsényben láttam pénteken a Máv Hajdú KFT kékszínű 2-es szergejét (40-62-002-3)
A pénteken megjelent Heti Válasz című újságban van egy cikk, kritika a MÁV honlapról.
"Hogy mit várunk egy vasúti portáltól? Először is menetrendet - az van. Másodszor különféle utazási információkat - akad ez is. Harmadszor pedig mozdonyokat minden menynyiségben, főleg hatalmas gőzösöket, kívül-belül, alulfölül körbefotózva - na ilyen egyáltalán nincs. Illetve a Magyar Államvasutak Rt. honlapján találunk mozdony témájú fotográfiákat, és még ízléses háttérképeket is, de ügyesen eldugva a médiatárban, nehogy valaki akaratán kívül szembesüljön a mellékvonalakon szolgálatot teljesítő Bzmot motorvonat toalettjének felújítás előtti állapotával. Egyébként a hivatalos színek, a sárga és a kék uralkodik a puritánnak tűnő, valójában ötlettelen rovatokban. Mintha nem az egyetlen, hanem az épp utolsóként, kevés alaptőkével startolt családi utazási vállalkozás még szerkesztés alatt álló weblapját böngésznénk. Az Infocenter link például elsőre mindenkit félrevezet, mivel a várt érkezési és indulási adatok helyett az üvegzsebprogram részleteiről tájékoztat.
A fő oldalt pedig csühösök és egyéb, megszállottaknak kedves masinák helyett a magyar puszta fölött lebegő kísérteties nőalak uralja, hogy a szája szegletében játszó cinikus somolygásból minden halandó pontosan érzi: vasúti szerencsétlenség közeleg. Mosolyban utazunk - ez a kísértet szlogenje, merthogy valójában interaktív nyereményjátékról van szó. A szabály pedig roppant egyszerű: ha útközben megnevettet bennünket a kalauz, akkor kitöltjük a menetjegyhez mellékelt szelvényt, és vidám vasutasunk az év végén jutalmat kap. Masiniszták, pályamunkások, tolatási szakértők és kerékkopogtatók kizárva, hacsak nem derülünk attól jobb kedvre, hogy a szikrázó hidegben sem fagy be a váltó, és menetrend szerint érkezünk a célállomásra.
Az internetes menetrendet viszont nagyon szeretjük. Elvira a neve (az Elektronikus Vasúti Információs Rendszer állam az államban a maga www.elvira.hu címével), és ugyan csúnyácska meg igénytelen, de tökéletesen kiszolgálja igényeinket. Érteni sem kell hozzá, mivel aki vonatozásra adja a fejét, általában ismeri a honnan és a hova kérdésekre a választ - a haladók az átszállást is bekalkulálhatják -, a többi pedig már Elvira dolga.
Kár, hogy a jegyrendelés nem került föl az internetre, és a pénztáraknak a digitális világhoz csupán annyi közük van, hogy tízjegyű kódszám ellenében vehetjük át a telefonon igényelt menetjegyünket. Legkésőbb fél órával a vonat indulása előtt, a pályaudvaron, csak hogy internetes ügyfélként se maradjunk ki a várakozás élményéből."
Sziasztok, egy kis segítséget kérnék a vasutat (nálam sokkal) jobban ismerőktől: Áruljátok el, hol található a mellékelt szobor ??? Gyanítom, a szocreál idejéből, egy állomáson, de hol? Előre is köszönöm: wa
Sőt azt is,hogy az alépítmény is elég gyenge..."elég" sokat utazom erre....
De azért ujjá lehetne építeni,meg attól is javulna a helyzet,ha az elág.tól északra is lenne foglaltságérzékelés,s nem kellene állomásközi közlekedéssel szenvedni a nyári "csúcsban"...:(
De addigra majd jön a ZalaVolán...meg a sztráda...:)
"A váróhelyiségben és a vasútállomás utasforgalomra megnyitott részében csak érvényes menetjeggyel szabad tartózkodni. Az utast kikísérő vagy fogadó személyek menetjegy nélkül is tartózkodhatnak a vasútállomáson."
Itt nincs egy kis ellentmondás?
A váróterem utasforgalomra megnyitott rész, vagy sem?
Hogyan lehet azt bizonyítani, hogy valaki vár valakit ("vagy fogadó személyek"), vagy csak úgy ott van?
Vagy, ha megérkezett a várva várt utas, akkor vissza kell mennie az őt igazoltató személyhez, hogy íme itt van akit vártam?
És, ha a következő vonattal várom, csak kicsit (3 nappal korábban mentem ki elé?).
A palya elegge romlott es van az elegazas B. szentgyorgy feloli reszetol nezve az elojelzo elott egy nagy iv. Hasonloan az allomasra valo bejarasanal is nagy iv van.
... miért gondolod azt, hogy provokálok? Nézelődök, gondolkozom és kérdezek. Én régóta látom így a kocsit. A klíma nem olyan régen hiányzik, mint az ablak. Az itteni hozzászólásokhoz képest a provokáció szó ebben az esetben erős.