Jó ha néha kijön az emberből :) És ez kőkemény igazság, úgyhogy csak így tovább a "kitörésekkel" :DD
Sajnos az Új-Zélandi vörös és Vadas Óriás Kosorrú anyám nem fialt le:( Biztos a nagy melegbe nem vemhesültek... :(
(az Új-Zélandinak ez volt a 3. lehetősége... elsőre nem nevelt, másodszorra nem ette le a magzatburkot a picikről és most harmadjára nem fialt :( ezért szegényke el fog menni az örök vadászmezőkre :'(
De még ott a Sárgavadas-kabátrajzos anyám... benne reménykedem. Holnap reggelre meglátjuk érdemes volt-e várni 31 napot :)
Várjatok.. én megfejtem a nagy talányt.. Ez flamand óriás!!! Emlékezzetek pár hete Geva28 vs Felvidekinyulasz ütésváltására.. Abban lettünk kioktatva, hogy a Belga óriás az nem belga, hanem Flamand.. itt mindenki, még a standard könyv is rosszul tudja:)))))
Igen.. igazad van, nem könnyű, de azt gondolom a háziállat tartása házi koszton még mindig olcsóbb és egészségesebb, mint a tesco gazdaságos felfújt Exxx adalékanyagból készített, nevelt, kétes származású import szemét.
Én örülök ennek a kezdeményezésnek és bár hála Istennek nem vagyok abban a helyzetben, hogy nincs miből megélni, de még mindig inkább fogadnék el ilyenfajta segítséget, mint segélyt és siránkoznék folyamatosan. A tétlenség a legrosszabb.. Azok akik ilyen segítségnyújtás mellett sem képesek valamit tenni önmagukért, azok vagy életképtelenek (már bocsánat a kifejezésért), vagy leginkább lusták és büdös a munka. A kifogásokat keresik, hogy mit miért nem, ahelyett, hogy mit hogyan miért! Ezen a szemléleten kellene változtatni.. Péter! íme egy újjabb ami kijött:))
Igérem bejezetem ezennel az efajta bölcselkedést:))
Nekem van egy belgaóriás keverék nyulam, az hasonló a képen látott nyúlhoz. Én rögtön azt mondtam rá, hogy belga.
Sajna a kisnyulaim hullanak kifele a sorból. :-(( Ma emésztésjavító gyógyszert kaptak, hátha helyre hozza őket. Farmi tannin a gyógyszer neve. Fosás ellen jó, bár régről írtam hogy ilyet adok nekik.
Nem beégetni akartam, csak már játszotta hogy nem Belga óriás! Holott nekem is meg vannak a standardok! 16 nyúlász szakkönyvem van! Gyűjtök mindent ami nyúllal kapcsolatos!
Mennyi az a zsebkendőnyi? Mert most nagy területet kívánsz. De van vidéki ismerősöm 2500 m2 kerttel. Művelgeti is. De egy városi ember nem biztos hogy tudja milyen az, mikor négy óra után nem sokkal jön az autó és este nyolc után visz haza. Mert a munkáért utazni kell. És ez mellett még ott a kert. Állatot mikor etessen?
Aki meg nem dolgozik, nem kertészkedik, szarik a világra az egy más kategória.
Szóval igazat adok neked, csak ha belekóstolnál abba mennyi munka egy nagyobb kert (otthon nekem is kicsi a kert, de van 10 km-re 3000 m2 ami gyümölcsös) lehet újra a kicsit kívánnád csak.
;)
Mire kijutottam szüretelni, már nem volt mit. De ez egy másik probléma.
350/bála? Itt a szalmát adják annyiért. Ilyen alacsony árak mellett itt vidéken nem éri meg termelni. Egy bála 100ft. (a bálázás ára). Számold a 360ft-os gázolajat, meg a munkát, és időt. Már rég minuszba vagyunk. De nagyon fura, hogy milyen ég és föld a 2 része az országnak. Itt az órabérek az alacsonyak a munkaerőpiacon. Átlagosan nettó 220-350 ft egy szakmunkás/operátor fizetése.
Azért nem foglalkoznak vidéken az állattartással, mert drága a takarmány! Itt le is kopogom nagyon olcsó a takarmány!3000/q nál kezdődnek! Mi 3500/q és 5000 ig meg is állunk! Nem sok földünk van, annyi hogy gabonát el is tudunk adni, az idei év kimagaslóan jó volt, lucernát nagyon szépet hoztam haza! H avalakinek kell 350/bála!
Ékes példa erre, A Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány
mert vetőmagokat, csibét, kacsát, tojótyúkot, nyulat, kecskét és malacot ajánlott fel a 47 legrosszabb helyzetben lévő kistérség hátrányos helyzetű családjainak, hogy ezzel önellátóvá váljanak.
A megtermelt árukat akár el is adhatják, mert ugye csibével nem lehet fizetni a villanyért.
A vidéki emberrel kapcsolatban is nagy igazságot írtál,
otthon ülni és sírni, hogy nincs kenyér az asztalon az a trendi mert az állattartás büdös
no és nem is éri meg.
A félreértések elkerülése végett, én is vidéki vagyok! ;)