Keresés

Részletes keresés

Allia Creative Commons License 2005.11.17 0 0 8638
Egyelőre labdán csücsül. Hajnalban még csöpögő magzatvíznél hajat mosott. :-) Lassan tágul, próbálja szedni a CAULOPHYLLUM-ot. Néha tud pihenni, nem érzi fáradtnak magát.
Előzmény: tasha (8636)
Cicafül Creative Commons License 2005.11.17 0 0 8637
wow! akkor szül, mint én? :)))
Előzmény: Allia (8634)
tasha Creative Commons License 2005.11.17 0 0 8636
hehe :) annyira tudtam h ma reggel ilyesmi hír fog várni :)) Drukk neki, reméljuk beindulnak a dolgok és hamar meglesz a baba.

t.
Allia Creative Commons License 2005.11.17 0 0 8635
Izgalmamban a nevét se tudtam leírni. :-)
Allia Creative Commons License 2005.11.17 0 0 8634
Jó reggelt lányok!
Catiilin magzatvize 00:47-kor elfolyt, jelenleg másfél ujjnyi tágulásnál tart.
További hírekkel, amint lesznek, jelentkezem.
Cicacsaj Creative Commons License 2005.11.17 0 0 8633

Egyébként pedig szép jó reggelt mindenkinek!

Olyan hideg szél fúj, undorító idő van. Akkor már inkább hó essen, az még szép is. Eljött ez a nap is, ma vagyok 40+0, de ez a gyerek csak nem akar kijönni.

Este megint keményedtem, szúrkált-nyilalt, egyszer alig bírtam felkelni a klotyóról, mert most már kisugárzik a fájdalom a combomba is, isteni.

Egyébként éjjel olyan jót aludtam. Mindjárt vissza is bújok. Ma asszem csak filmeket fogok nézni, szóval pihi lesz.

Caitlin? Mi újság?

Cicacsaj

40+0

Cicacsaj Creative Commons License 2005.11.17 0 0 8632

És akkor hol lesz a szülés? Mert arról nem írtál.

Másik dokit nem akartál volna választani? Az enyém pl. tök jó fej, normális, olyan 35 körüli. Maximálisan megbízom benne. Ha gondolod, leprivizhetjük.

Igen, azt én is hallottam, hogy amióta átment a Forgács dr. a lombikosba, azóta nem vállal szülést. Ismerek egy ilyen lányt, aki szintén nála szült anno.

Egyébként merre laksz (már ha publikus), hogy a dél-pestit választottad? Vagy csak a dokid miatt?

Én fogadtam szülésznőt, valamilyen Andi, nagyon szimpi. Hát a csecsemősök nekem sem voltak túl szimpik, sőt. De aztán majd meglátjuk, hogy élesben milyenek lesznek.

A lilaszobát néztem ki magamnak szülésre, aztán ki tudja szabad lesz-e.

Előzmény: Chipie (8621)
ertal Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8631
Rókamancs, gratulálok! Nagyon szép kisbaba!
Chipie Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8630
akkor ez a teória is megdőlt.....:-)
Előzmény: Fogár (8629)
Fogár Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8629

hát igen...nekem még nem volt szülésem, most lesz :)

de ha abból indulok ki,h anyukámat mamám farfekvéssel szülte meg...anyu engem meg símán...délután kezdődtek a fájások és én este fél8ra megvoltam...hááát...absz nem hasonlít náluk...bár én örülnék,ha az enyém hasonlítana az én lányom születésére :)))

Előzmény: zsuzsahd (8628)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8628
Nekem nagyon nem olyan volt a szulesem, mint ahogy en szulettem. Anyukamnak nagyon nehez szulese volt, velem is, ocsemmel is, nekem meg rendkivul konnyu. :-)
Előzmény: Chipie (8626)
Fogár Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8627

Sziasztok!!!

Rókamancs: nagyon szép a kislányod!!!! Gratulálok hozzá!

Caitlin: tök izgi ez az online szülés dolog. Ma én is azt hallottam, hogy úgy is meg lehet állapítani szülés van-e kilátásban,v csak riogatás,hogyha fáj akkor beülsz egy kád langyos vízbe és ha elmúlik akkor csak vaklárma, de ha erősödik akkor jó lesz megtörölközni és lassacskán elindulni és komolyan venni a jeleket :))) de azért drukkolok, hogy a döntő pillanatban tényleg tudjad indulni kell :))))

Ma megint kaptunk kislánynak rucikat...olyan aranyosak :))) már várjuk bele nagyon a lakóját :)))

és még 7 hét :) jajj...

na pucolok el a szgéptől...

neglom: nagyon úgy néz ki, hogy holnap megyek úszni :))) és majd mesélek!!!

addig jóéjt mindenkinek!

Chipie Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8626
van egy olyan teória, nem tudom, menniyre működik, mindenesetre nálam és több ismerősömnél bejött, hogy úgy szülsz, ahogy születtél. Nem pontosan, de nehézségre, és tudom, hogy én is nagyon gyorsan és könnyen születtem, anyukám, emlékszem, azt mondta, hogy olyan volt fájdalmilag, mint egy durva hasmenés, csak hogy tudjak viszonyítani...és tényleg :-)))))
Előzmény: ertal (8625)
ertal Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8625
Anyám sokszor szórakoztatott a születésem történetével. Így aztán nem is féltem egy csöppet sem. Állítólag annyira meghízott velem, hogy széle-hossza egy lett (hihetö, hisz csk 150 cm magas). A magzatvíz takarítás közben ment el otthon. A szülöszobán egy orvostanhallgató odaadta a kezét, hogy szorítsa, aztán könyörgött, hogy ne szorítsa annyira... :) Aztán állítólag repültem. Máig ezeken vigyorgok! Úgy tudtam, a nök a mi családunkban könnyen szülnek. Nem féltem, és nem is csalódtam. Vízbe szültem, és könnyen, bár repedtem. Anyám szerint (és szerintem) nem a fájdalmat érzi az ember, hanem a csodát. Ha megnézed a hozzászólásaimat, többet is megtudhatsz. :)))
Előzmény: maci18 (8609)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8624

sajna nem tudok visszaolvani. :((((

Volt valakinek jóslófájása a 31. hét környékén? Jozsóval egyáltalán nem voltak, csak keményedések. Most pedig vannak, elvétve, össze-vissza. Bekeményedik olyankor mint állat, meg fáj, rendes fájás, csak rövidebb (pár msp) és nem rendszeresen. Ez baj lehet?

pngac Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8623
tasha, köszi :) akkor valszeg lesz egy peg perego kocsi mózes nélkül, helyette ilyen puha mózes, meg egy olcsóbb autósülés/hordozó :) asszem :) otthon nektek mi volt még külön?
Előzmény: tasha (8622)
tasha Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8622
persze! Mondjuk mi itthon nem tettuk ebbe a gyereket mert volt más, de simán lehetett volna az elso 1-2 hónapban.
Előzmény: pngac (8618)
Chipie Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8621

én jól megszívtam, mert most Ketteskét már nem ott fogom szülni, mert a dokim kirúgott:-(

Dr. Forgács Vince volt a dokim, nagyon jófej, higgadt pasi, régebben ő volt ott a szülész-főorvos, majd csinált egy lombik-intézetet, amivel teljesen behavazódott, és most, amikor felhívtam, beközölte, hogy már nem vezet le szüléseket....:-(

Maga a kórház okés is meg nem is, van két VIP szülőszoba, azok jók, én ott szültem, szép színes, van bordásfal, labda, minden vacak, magnó, kanapé, hiper-szuper szülőágy (ezeket mind leszartam ott hirtelen, egyedül a labda volt jó, pedig nagyon elterveztem, hogy hú meg ha, meg lágy zene, stb, de ott és akkor már dögmindegy volt, felőlem heavymetál is szólhatott volna:-)

de ezenkívül a két szobán kívül egy folyosó-szerű van, ahol egymás mellett van vagy 6 szülőágy csak függönyökkel elválasztva, no intimitás, az nem néz csak bele a szülőcsatornádba, aki nem akar és nem jár arra, szóval az gáz.

Szülésznők mind nagyon helyesek, nálam pont váltás volt, mindegyik szimpi volt és jó humorú, a csecsemősök viszont rettenetesek, barátságtalanok, és ha nem figyelsz, nyomják a cukros vizet a gyerekbe, szóval erősködni kell, hogy nemnem, csak a te saját tejedet, és azonnal adják oda, és arra is készülj fel, hogy semmiben nem segítenek, csakis és kizárólag, ha erőszakosan és többször rákérdezel, és még akkor is hárman négyfélét mondanak, nekem spec a szobatársam segített a legtöbbet, mert hiába olvastam előtte össze mindent, ott helyben hirtelen, totál kezdőként csak gőgicséltem...:-)))))))))

Előzmény: Cicacsaj (8617)
Szipolyka. Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8620

Szia Maci

Áltatás lenne azt mondani, hogy nem fáj, vagy hogy csak kicsit fáj. Merthogy baromira fáj. De ezzel együtt olyan élmény, aminek boldogan vártam az ismétlését. És ismét fantasztikus volt. Ott, a fetrengés közepette is arra gondoltam, hogy most nem cserélnék senkivel...

Ha ennyire félsz, kérj edát... Én pl. abba halnék bele :-))))

De ne félj, inkább éld át. Nem sokszor lesz rá alkalmad.

maci18 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8619
koszi majd elmegyek, mert a sote I, olyan, mint egy nagyuzemi terep. a dokim jo, aranyos, de baromi sokan vannak, hiaba fogadott orvos, aki persze mindenre valasyol, kicsit mindig sokan vannak. koszonom a felvilagositast es majd ho0lnap benezek.most elrohanok kenyeret sutni sok sajttal mweg szalamival a belsejeben, hogy potoljam a feherjet, meg a ^koleszterolt^. most meg legalisan dagadhatok par kilot
Előzmény: pngac (8618)
pngac Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8618
tasha, köszi :) akkor jól értem, ugyi, hogy ezt rá tudod tenni mondjuk egy teljesen egyenesre ledöntött peg perego veneziara, és attól zártabb lesz, plussz otthon is cipelheted benne a bébit? :))

maci18, télleg először a saját kórházadnál érdemes körülnézni, mert ugye mindenhol más a gyakorlat. a jánosban nagyon korrekten elmondták, hogy hogy zajlik egy szülés, egy császármetszés, milyen a kórházi gyerekágy, stb. (hat alkalmas előadássorozat). Ha kifejezetten az érzéstelenítés érdekel, ajánlom, hogy menj el jövő kedden a szent imrébe, ott egy nagyon jó fej doki az ottani felkészítő keretében pont erről tart majd előadást. Én még az előzőt láttam, nagyon megnyugatató volt. Ide bárki bemehet, nem kell, hogy ott akarjál szülni :) elmondta a különböző eljárásokat, de leginkább az epidurált mutatta be.
Előzmény: tasha (8600)
Cicacsaj Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8617
Chipie, én is a dél-pestiben fogok szülni! Ki a dokid? És mikor szültél? És milyen a benyomásod a kórházról? Szülésznőt fogadtál? MINDEN érdekel, ha van egy kis időd, légyszi írd le. Jöhet akár priviben is (n.moni@tvnet.hu).
Előzmény: Chipie (8615)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8616
Szia maci18,

" ha valakinek vannak jo stb tapasztalatai barmi, ami nem ugy kezdodik, hogy majd meghulyult a fajdalomtol, halas lennek ha leirna."

Nekem csak jo tapasztalataim vannak a szulesemrol. :-) A tortenetem nincs fent a gyujtemenyben, mert akkor meg read only voltam. Meg van irva ugyan, de nagyon hosszu, es egy csomo dolog benne csak az ismeroseim szamara ertheto. :-) De a kedvedert leroviditem, ha holnap benezel, megirom, hol olvashatod el. :-)
Chipie Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8615

legjobb tudomásom szerint a kórházban, ahol szülni fogsz, kell lennie felkészítő tanfolyamnak, én a dél-pestiben szültem, előtte elmentünk, megnézhettük a szülőszobát, és okosan, higgadtan elmondták előre a részleteket, beöntés, első napok hogy lesznek, stb.

Én nem kértem epidurált, nem éreztem kibírhatatlannak a fájdalmakat, és a mostaninál sem tervezem, főleg, hogy amásodik már aszongyák könnyebb. Én jobban félek az epidurál mellékhatásaitól, mint a tolófájásoktól:-)

AMi a légzéstechnikát illeti, igazából semmi extra, én úgy tudom, hogy csak akkor van rá szükség, ha vmimiatt vissza kell tartani a bébit pár fájás erejéig, és mivel a tolófájás nem viccel, akkor muszáj tolni, de ha mégsem szabad, akkor felszínes, hasi légzéssel meg lehet állni, de ezt csak olvastam, nem saját tapasztalat.

Én egyébként azt tapasztaltam - de tényleg mindenkinek másmilyen - hogy nem én döntöttem el, hogy most nyomok vagy sem, semmi tudatos nem volt benne, olyan, mint a vádligörcs, nem tusz semmit csinálni ellene, jön és kész, majd egyszercsak csussz :-)

és ha apás szülés lesz, köldökzsinórelvágással, küldd az embert súlyzózni, az én párom teljesen meglepődött, hogy milyen brutál kemény, aszonta, olyan volt, mint egy beolajozott slagot elvágni körömollóval :-))))))))

Előzmény: maci18 (8614)
maci18 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8614
koszi majd elolvasom oket. biztato
meg egy kerdes erdemes es ha igen akor hova kene menni, szulesre felkeszito tanfolyamra , legzestechnika stb.
ha jol ertem epidural nelkul szultel, hat igen en is kihagynam, tekintve, hogy azert van mellekhatasa, es ki tudja ki lesz az anaszteziologus
Előzmény: Chipie (8612)
neglom Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8613
Türelet uw-t terem... Gyűlnek a levelek, amiket magamnak írok a történésekről... Holnap végre vége az oktatásnak, nem kell készülni a köv. napra, úgyhogy estére Ti lesztek a kikapcsolódás.
Persze azt is írhatnám, hogy csak arra várok, hoyg Cicacsajt és Caitlint is kivehessem a táblából, és áttehessem a másikba ;)

Cicacsaj, köszi, remélem, én azért később szülök, mint Te ;)

Na mentem vissza a jegyzeteimhez... :(
Chipie Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8612

nekem nem voltak rettenetes élményeim, bár engem is paráztattak keményen, de nem szabad törődni vele, mindenkinél másképp zajlik le, fájt-fájt, eleinte nem volt vészes, inkább olyan mensi-elsőnap fájdalmak voltak, majd besűrűsödtek, de az jó volt, mert kiszámítható volt, emberem mérte az időt, és szólt, hogy jön, akkor tudtam, hogy most 1 percig fájni fog, majd szépen, mint egy hullám, elmegy. Majd egyszercsak már összeértek a hullámok, és az már elég vacak volt, de viszont félóra múlva kint volt a gyerek, és a tolófájásoknál úgyis transzba kerülsz, nem tudom másképp leírni, nekem kikapcsolt az agyam, pedig értelmesen beszéltem az ottlévőkhöz, de semmire nem emlékszem, ott bekapcsolnak az ösztönök, a tested lesz a főparancsnok, és az első emlékképem, hogy kicsusszan belőlem a gyerek, és utána viszont mennyeien, földöntúlian jó, lebegsz.

De itt ösze van gyűjtve egy csomó szüléstörténet, és sztem átlagban nem gázosak....

Hajráf!

Cicacsaj Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8611
És visszatért a jó öreg hányinger is.
Előzmény: Cicacsaj (8610)
Cicacsaj Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8610

Tegnapra kinyílt teljesen a külső méhszáj, meg kicsit megrövidül a méhnyak. Engem a szülésznő biztat azzal, hogy nem 0-ról kezdjük legalább.

Azt előbb elfelejtettem írni, hogy 2-3 napja nekem is bugyog a gyerek (vagy a víz?). A ctg-m meg tök lapos, 20% alatti értékek vannak csak.

Na megyek zuhizni, aztán egy óra múlva kb. férj is hazaér, vacsi és szerintem bedőlök az ágyba. Nagggggggggyon álmos vagyok.

Előzmény: Caitlin (8608)
maci18 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 8609
Sziasztok

neha beleolvasok a forumba es sok sikert mindenkinek, aki most indul neki a szulesnek. en most vagyok 33 hetes es igy a vegefele elfogott a para. eddig minden szep volt leszamitva a hanyingert, ami vegig megvolt. igy a vegen most, hogy mar minden ismerosom elmeselt egy rem sztorit a szulesrol, kezdek parazni. ha valakinek vannak jo stb tapasztalatai barmi, ami nem ugy kezdodik, hogy majd meghulyult a fajdalomtol, halas lennek ha leirna. ja es ha valaki kapott mar valaha rendes ismertetes a fadaslomcsillapitokrol, mert itt is elvesztem mar az ismeretekben.
elore is koszonom
ja es a skorpio nem gaz, kicsit lehet, hogy onfeju meg nehezen kezelheto, de nagyon fuggetlen stb, szoval ha nem birod ki meg par napig, akkor is nagy mazli egy skorpio, nalunk mindenki az, es az egyetlen rosszul sikerult skorpio a csaladban, az anyosom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!