Dejó lenne ha már akkora lenne mint a tiéd, az mikor lett kiültetve? Te adsz neki valamilyen tápot,hogy ilyen szép, ? Az enyém hozot azóta levelet, de a többi vége szárad el :-(
Amennyiben valakinek lenne felesleges vagy nem felesleges, de tudna küldeni Musa Basjoo sarjat postán igazán hálás lennék. Természetesen az árat megbeszélve, több példány is érdekelne.
Szobai körülmények között, nem tartom valószínűnek, hogy teremni fog, már csak a korlátozott gyökér méret miatt is. Gondolom, nem 1-2 m3-es, óriás dézsában lesz. Meg azért lakásban nincs anni fény.
Kiültetve, az egy méteres szárakra visszacsonkoltak is a tenyészidőszak végére (őszre) elérik az akár 5 métert is. Sőt teremnek is, de nem válthatod ki a sarki zöldségest mert, 1 nem terem annyit, 2 ennek a fajtának nem olyan jó az íze és tele van maggal.
Péternek hívnak és két héttel ezelőtt szereztem be egy Musa basjoo-t. Tudom hogy ez a fajta nem igazán banántermő fajta, hanem inkább díszbanán, de mégis az lenne a kérdésem hogy szobai körülmények között hogyan tudnám felnevelni úgy hogy teremjen is és be is érjen a termése? A másik hogy 2,8m a belmagasság és az a fajta ha a szabadban van akkor csak egy bizonyos méretig tud megnőni a szabadban, majd a tél folyamán elfagynak a levelei és a következő évben előröl hajtani kezd. Ha szobában van állandó hőmérsékleten akkor a növény nem érzékeli a telet és egyfolytában nő. A kérdés hogy hogyan tudnám szabályozni a méretet szobai körülmények között úgy hogy mindig ugyanazon a helyen van ugyanolyan hőmérsékleten? Tehát ne keljen cipelni állandó egyik helyről a másikra.
Sziasztok! Vettem az Oázisban egy Musa tropicana nevű banánt kb. olyan 25 cm-es.Valaki leírná Nekem hogy kell gondozni? kiültetni meg ilyesmi? teljesen kezdő vagyok még nem volt banánom :) Köszönöm :)
Nagyon szépen köszönöm a felajànlàst,ha aktuàlis lesz ,akkor megbeszéljük a rêszleteket. Jövö héten lesz tüske nélküli nagy szemü szeder esetleg érdekel? ( nem feltêtlen a banànért cserébe)Ha aktuàlis lesz,kérlek,szólj! :)
köszönettel és üdvözlettel Lujzacica
Télálló banánt keresek, de semmi különleges növényt nem tudok cserébe adni. Ezekből van felesleg: narancssárga sásliliom, agave, feketeribizli ág gyökereztetésre, egy pár eper palánta.
Sziasztok!Nagyon szeretnék egy Musa Velutinát.Ha valaki tudna nekem küldeni magot vagy kis sarjat annak nagyon örülnék.A részleteket megbeszélnénk mail-ban vagy telefonon.Debreceni vagyok egyébbként.
Ha van még hajtásod, én szeretnék egyet. Már régóta vágyom rá, vásároltam is egyet kertészetből, de még a cserépben hamarosan elpusztult. Cserébe tudok kínálni musa nanát, citromot, télálló citromot, enciánfát, virginiai szilvát.
Bocs hogy idáig nem válaszoltam. A banánom vissza van vágva. Le van takarva télire a kertben. Április közepén már biztosan ki lesz takarva. Május elején tudok adni belőle. Ha kiülteted a kertbe ott érzi igazán jól magát.
Sziasztok. Kint maradt a maurelim a fagyokban és a levelei lefagytak. Ha jól rémlik a maurelit le szokták vágni és ugy lehet szaporítani? Ilyenkor is lehet?