Én nem tudok róla,hogy valahol le van-e irva a belföldi utazások között...de máshol sem..csak a nemzetköziről tudok...
Amúgy a fülkeajtóra ki van írva? Ezt nem figyeltem,bár én ha van 6személyes másodosztályú fülke a vonaton,akkor inkább abban utazom,mint az első osztályon...az nekem már túl nagy egyedül...:)
Itt nem az a lényeg, hogy azt az ingatlant a Commodore vagy bárki más épitette, hanem, hogy az nem volt soha állami, igy a tulajdonosai ma azt tesznek, amit akarnak vele, és arra használják amire akarják.
A (volt) államvasutak soha nem lesznek ilyen helyzetben, illetve ha ezt teszik akkor az megint csak a K/H (stb.)szagu lépés, amivel sokan irto jol járnak a valamikori állami javakbol....
Majd küldök egy mailt, és szivesen látom majd a legujabb vasutas sajtoterméket. Elöre is kösz.
"Belföldön elvileg nem utazhatsz vele,a gyakorlatban meg ez attól függ,hogy a jv nem zavar-e el a jegykezelés alkalmával(ha nem,akkor sima +200ft-os pótdíjjal utazhatsz itt)."
Khmm, lehet hogy ez a gyakorlat, de le lett ez irva valahol? Tavirati rendelekezes nem er! Utasok szamara hozzaferhetoen kell kihirdetni egy vonat igenybeveteli felteteleit (azaz legalabb az uzletszabalyzatban). Menetrednben egy szo sincs rola, az egyetlen MAV iromany a honlapon levo marketingszoveg. Az pedig hogy a fulkeajton ki van irva nemetul, nem sokat er itthon.
"fülkés fele milyen külön feltételekkel <pótdíj, vagy egyéb> vehető igénybe?"
Khm, tavaly nyaron en is boncolgattam a problemat. Ausztriaban elvileg 15 euro/25 euro felarral lehet igenybevenni, a 25 euros felar eseten sajat fulkeje van az embernek. A szervizben welcome drink+ulohelyi kiszolgalas is benne van.
Ha valaki itthon belfodi jeggyel beul ide Bp-Gyor kozott, nem hiszem, hogy barmi potdijat be lehetne vasalni rajta. A kalauz nekem egyszer pedzegette igy a 15 euro problemat, megkertem, hogy mutassa meg az USZ-ben :))))
Ek en idaig csak jegyvizsgalokat meg rendoroket lattam utazni ezekben a fulkekben...
Annyiban pontosítanálak, hogy a védelmi felülvizsgálat (lehetne ilyet a MÁVnál is:-)) után megalkotott struktúrában nincs többre szükség, tehát a pluszt kell eltakarítani valahova.
A Migek kivonása is költségcsökkentéssel indokolható, a kompatibilitás meg jópár Euróba került a Gripenek esetében is szóval minden csak viszonyítás kérdése, de lassan atom OFF leszek:-)
60-as vonal: örülök neki, hogy arra megy az IC. Bár a 41-est sajnálom, mert vacak a pálya, és a vonat is egyre kevesebb. :(
Szerintem a 60-as vonalo egy menetrendi reformmal sok utast lehetne nyerni. Ha rajtam múlna, akkor a kiöregedő MD-ket csuklós Bz-kel váltanám fel. De nem úgy, hogy egy MD-egy csuklós Bz. Hanem Pl. kora délután elindulna két csuklós Bz. Az egyik Barcsig menne, és mindehol megállna. A másik meg sebesvonatként menne Nagykanizsáig. Nem Gyékényesig, onnan meg szerelvényvonatként az utasok bosszantása és a fafejű menetrendtervezés (nem szerkesztés!) miatt.
Sebesvonat: Vagy végig sebesvonatként (Ez esetben lenne egy másik személyvonat is ezen a szakaszon, vagy Barcs és Gyékényes majdnem mindenhol megállna.
OFF: nem tudja valaki, hogy ezeket a kitűzőket ki gyártja? Kellene Németországba küldenem 20 kitűzőt és 20 nyakkendőtűt, de szeretném, ha nem ugyanazon az áron kapnám, mintha egy darabot vennék, márpedig a jelenlegi források csak ezt teszik lehetővé.
Az általad leírtakban az a szépséghiba, hogy az MD probléma attól még megmarad, hogy beszereztünk 40 Usgyit (és a keményf...ú MÁVosok beengedték a "piros-fehér-zöld vér áztatta magyar földre"), amiból jó ha hosszútávon 20-25 üzemképes lesz, ami kivált kb. 12-15 MD-t.
De ettől még nem termett más, új vonat se Debrecen, se Pécs térségére.
Ráadásul az Usgyi MD pótlásra több esetben kicsi, nem elég. (csatolva meg 4 motor üzemel benne, biztos, hogy rém gazdaságos - igaz, ez sose számított)
Elvileg a MÁVCargo csak vásárolhat MÁV Rt GÜ mozdonyt.(nem kaphat)
Mondjuk vesz 50-100 db a nagyjavításuk óta 500 000-1 500 000 km-t futott V43-at.Ki van segítve vele?A privatizált javítóbázisok számláit állja vagy megveszi Dombóvárt,Miskolcot?50-100 milliót költ darabonként a nagyjavításukra?Elég a 2200 kW teljesítmény?
Vagy bérel bárkitől "kulcsrakészen" Csauruszt,Dispolok gépet,stb.
Utaztam a nyáron a 60-as vonalon. ó volt hallagtni a lehúzott ablaknál az egyenletes zakatolást, amikor egyenletesen haladtunk Gyékényestől berzencéig.. tadam-tadam----tadam-tadam
Ha arra terelik a Corvinust, akkor a 40-esen egy Bp-kaposvár gyorsvonatpárt kellene helyette Gyékényesig vinni, jó csatlakozással.
Köszi, lehet, hogy nem figyelmesen olvastam. Egyszer, majd lehet, hogy kipróbálom, az a vonal úgyis érdekel. Lehet, hogy addig a 41-es vonal is kap egy nemzetközi vonatot, esetleg pont a 30-ason kevéssé kihasznált Goldonit.::)))
Nemcsak csefere, hanem a tőlünk szerencsésebb országok vasútjai sem véletlenül vittek néhány száz mozdonyt a saját "ÁFU" szakágukba. PL: DB cargo stb. Nem véletlenül!
Én nem mondtam azt, hogy nem örülök és azt sem, hogy örülök az új topicoknak. Ha visszaolvasol láthatod, hogy az az én meglátásom, hogy nehezen követhető, hogy az ember mikor hol mit szólt hozzá, mit kérdezett esetleg mire válaszolt. Ez az én véleményem, de egy szóval nem mondtam, hogy egyet is töröltetni kellene. Azt majd eldönti a többség.
Azt, pedig, hogy a Nohab barátok topicjának megnyitása indította volna el ezt a folyamatot, erős túlzás lenne állítani. A topic már régen ment, mikor elkezdődött a topicnyitogatási láz.
Részemről ezt a témát le is szeretném zárni, mert még a végén én leszek a topicnyitogatók mumusa. :-))))))))))))
Pedig aztán miattam annyit nyitnak amennyit akarnak. :-)
1047-nek. A Desirók beszerzése nem volt kényszermegoldás. A MÁV diesel motorvonatra írt ki tendert. A vonatok beszerzését az EU anyagilag is támogatta, és a Siemens Desiró nyert. Ennyi.