Én, ha csak egyedül kell utaznom nagyobb távolságra (>300 Km, <1000 Km :) ), sokszor megyek vonattal (nem kell harcolnom az autópályán) és - ha lehet - éjszaka, hálókocsival (- 1 éjszaka a szállodában). Ez kb. kéthavonta egyszer előfordul. Alapesetben nincs semmilyen kedvezményem, de eddig még egyszer sem "sikerült" teljesárú jeggyel utaznom! A kedvezményeket viszont sehol sem találom meg leírva, csak a jegyvételnél derülnek ki. Én is azon a véleményen vagyok, hogy jobban kellene ezeket a kedvezményeket publikálni. Hallottam olyat is, hogy bonyolult a díjszabás. Ezt elfogadom, DE ezt könnyen fel lehetne oldani a repülőjegy-rendelésekhez hasonló módon. Már akkor is jó lenne, ha legalább azt kiírná (a megfelelő paraméterek megadása után), hogy mennyibe fog kerülni a jegy. Jó, tudom, ez még az ÖBB-nél, meg a DB-nél sincs így. De vajon miért???
Igen, állítőlag volt olyan kérés, hogy 2 pár legyen, hogy reggel is el lehessen Pécsről Bécsbe jutni. Ezt egy újságban olvastam. Kiváncsi leszek, hogyan fogják megváltoztatni.
Nem esszik olyan forrón a kását! A németek csak kettőt vesznek át a 12-ből. Az említett májusi szám a két némethez képest többszörös áron rendelhető meg a kiadótól. Túl sokat azonban ne várj tőle!
"Ugye nem gondolod, hogy a MÁV-nak végig kell néznie a fehér oldalakon szereplő valamennyi vonat valamennyi adatát a társvasút menetrendjéből?"
DE, sajnos én teljesen komolyan gondoltam:)
A MÁV a meneredkönyvében közölt velem adatokat arról, hogy a MÁV hálózatát is érintő nemzetközi vonatok mikor indulnak.
Szerintem a MÁV-tól elvárható lenne, hogy törkedjen ezen adatok helyességére és legalább azt tudassa pontosan az utasaival, hogy Aradról Békéscsabára mikor megy a vonat.
Nem Berlinből Stockholmba, nem Lisszabonból Madridba, hanem Aradról Békéscsabára.
Az, hogy miért nem jó adatokat közöl, az engem vasútbarátként érdekel, utasként nem érdekel, oldja meg.
Még azt is elhiszem, hogy a menetrend kiadáskor ezek az adatai álltak a társvasutaktól rendelkezésre (amúgy miért is törvényszerű, hogy évek óta a nemzetközi részt kell - évek óta mindig hibásan először kinyomtatni?).
Azóta eltelt több hónap, de azért még nincs vége a menetrendi évnek.
Egy nap alatt át lehetne bizony nézni a társvasutak menetrendkönyveit a nemzetközi oldalak szempontjából és a módosításokban javítani.
Például az R.1. mező megérdemelne egy fedvényt, mert alig van időadat, ami egyezik, az R.2. viszont jó.
"Neked elfogadhatatlan. A MÁV utasainak kb. 1-2%-a, ( most csak fehből írom) nemzetközi utas. Abból is 90%-uk fix helyre megy pl. Szalontára vagy Szabadkára csencselni."
Nekem azért csípi a csőrömet, mert ezt lehetne jobban csinálni, a jelenlegi kedvezmények megfelelő propagandájával lehetne lazán javítani a nemz. vonatok kihasználtságán... Az utasank persze, hogy elfogadható a jelenlegi állapot, mert nem tudja, milyen lenne.
A dolog másik része: A dezinformáció mindenféleképpen elfogadhatatlan. És itt nem A.G. féle Kiruna-Gellivare vonatpótló buszokról van szó, hanem Mo-ról induló vonatokról!
Jó, akkor ismerjük, be hogy ez sem megy nekünk! Ne is jelenjen meg a fehér rész a könyvbe! Aztán boltoljunk a németekkel, hozzunk be párszáz "Europa" menetrendet és minden gond megoldva! (És traficc által is írt Szalonta, meg Szabadka állomásokig a belföldi részbe olvasztjuk a J-s és R-es oldalakat!)
Értem. Vannak dolgok amik nem mennek. Nagyon nem. Akkor meg miért erőltetik?
A MÁV Személyszállítási Üzletágának egyik legjövedelmezőbb tevékenysége lehet(ne) a nemzetközi jegyek értékesítése. Azok árának jelentős része ugyanis a CÉG-nél marad. Vélhetően most is jelentős összeg marad a kasszában. A nemzetközi egyezmények alapján ez a jegykiadás költségei mellett a "marketing" költségeket hivatott fedezni. Vélhetően Sto maca el is költi ezt a pénzt mindenféle eredmény nélkül. Ez a baj! Mert ha "anyagi" kérdés volna néhány dokumentumot kreálni és elhelyezni a neten még tán igazat is adnék. Azonban az adatok jelentős része a CÉG-nél digitális formátumban megvan, csak publikálnia kéne...
Így a tényállás: a MI pénzünkből tartják fent azt a szolgáltatást is, ami nem az alaptevékenység része, és nyereséges kellene, hogy legyen. Az üzleti szellem azonban totálisan hiányzik. Attól, hogy néhány pénztárost elküldünk tisztképzőre, majd kinevezzük mindenféle "előadónak", attól még sem képességük, sem szemléletük nem feltétlenül lesz ezen tevékenység ellátására.
Így nincs mit csodálkozni a Tarifa Osztályon tapasztalható állapotok, és "termékek" láttán.
Ez a szolgáltatási szint 2005-ben már ELFOGADHATATLAN!!!!!
traficc :
Neked !
Neked elfogadhatatlan.
A MÁV utasainak kb. 1-2%-a, ( most csak fehből írom) nemzetközi utas.
Abból is 90%-uk fix helyre megy pl. Szalontára vagy Szabadkára csencselni.
Marad pár andógergő akit nagyon érdekel, hogy a fogaskerekűkompokra mekkora ES-ID-EC-IC-ED stb. kedvezmény kapható ha háló kocsi helyett kusettbe kérem, de vakvezető kutya kedvezményem is van.
Gergőkém!
Egyet értek minmden sóhajoddal.
De pont annyira tartom fontosnak, mintha Gyurcsány felállna holnap az országgyűlésben és kijelentené :
- Mindent fontost kérdést ( lakás, jövedelem, stb.) már megoldotunk, az előttünk és az ország előtt álló legfontosabb megoldandó feladatunk, hogy :.........a déli sarki expedición vendégként résztvevő két magyar közül az egyik a székelykáposztát szereti a másik meg a rakott káposztát.
Kérem az országgyűlést szavazzon, mit küldjünk nekik !
"A vasutak a menetrendkönyveiket a társvasutak menetrendtervezetei alapján állítják össze, így lehet az, hogy a román vasút esetleg a tervezethez képest sokat változtatot a véglegeseben."
Az adatközlés a vasutak között hivatalosan történik, jegyzőkönyvek alapján. A vasutak felelősek a jó adatokért. A MÁV menetrend fehér oldalai mennek először nyomdába, annak van a legkorábbi "lapzártája", vélhetően korábban, mint a CFR vasút menetrendjének. Ugye nem gondolod, hogy a MÁV-nak végig kell néznie a fehér oldalakon szereplő valamennyi vonat valamennyi adatát a társvasút menetrendjéből? Egyszerűbb lenne a helyes/megváltoztatott időpontokat közölni.
"Az EU regio árakról semmiféle ajánlat nem lelhető fel a MÁV oldalán,"
Ennel is durvabb az, hogy az OBB tajekoztatokban bent van ay ER jegyeknel az, hogy "minden vonaton ervenyes". Kivancsi vagyok mi errol mondjuk az EC25 jegyvizsgalojanak velemenye nalunk...
Az EU regio árakról semmiféle ajánlat nem lelhető fel a MÁV oldalán, a GySEV oldalán és az ÖBB-is csak példákat mutat, többségében ráadásul "kirándulójegyre".
Ez a szolgáltatási szint 2005-ben már ELFOGADHATATLAN!!!!!
No lám, a svéd vasút honlapja szerint a mav.hu-n foglalható és vásárolható menetjegy. Szegények még hisznek a mesében! A mav.hu-ra kattintva azonban sem angol, sem német, sem magyar nyelven nem lelem e lehetőséget.
A GySEV sem kispálya. A Sopron-Bécs távra való árajánlat NEM lelhető fel. Az "Aktuális" oldal kapásból ezzel indul: "Csoportos vasúti kedvezmények gyermekek és diákok részére 2002-es évben belföldi viszonylatban". Ez OK, de az 3 éve volt? Mi ezen az aktuális?
A bérletjegyek között lehet kapni Turista bérletet 7, ill. 10 napra a MÁV vonalaira. Valaki be tudná írni mik az alkalmazásának a feltételei? Hol lehet megvásárolni?
Sziasztok! A 16-os vonalnak csak egy 7km-es szakasza villamosított Hegyeshalom-Mosonszolnok között, illetve a Szombathely-Porpác közötti része (bár az már a 20-sal közös rész). Üdv M412192