Keresés

Részletes keresés

CsDA Creative Commons License 2002.10.30 0 0 4568
Szia goldnigga,

nem vagyok benne járatos, tehát lehet, hogy abszolute hülyén fog hangzani a kérdés.
Miért kell egy badisnak mindenféle lötyit megenni/inni. Nem lehet ezeket az ételekből bevinni? Max többfélét eszel.
Vagy ezekkel a szerekkel gyorsítani lehet az izmosodást? És ha lassabban éred el a kívánt formát?
Egyébként én csak a fogyis lötyiket ismerem, de annak ellenére, hogy annak idején mennyire reklámozták, nem egyszer kiderült, hogy aki huzamosabb ideig ezen élt, különböző problémák léptek fel.
Nincs ez így ezekkel a kiegészítő szerekkel?
(Másik pl. nálunk még mindig forgalomba levő, nagy nevű fogyokúrás gyógyszert más országokban betiltották, mert több embernél halált okozott.Ennek ellenére nálunk még mindig szakemberek(!) istenítik. És ráadásul megkapta a forgalmazáshoz szükséges szakvéleményeket is!)

Köszi

CsDA

Előzmény: goldnigga (4567)
goldnigga Creative Commons License 2002.10.30 0 0 4567
Robzon,

Hát igen! A saját bőrömön kellett megtapasztalnom hogy a heti 5-6 edzés egy darabig marhajó és lehet bírni de 2 hónap után rá se bírtam nézni a súlyokra.
92kg-ról 87-88 kg-ra fogytam és azóta nagyon lassan megyeget le a zsír rólam.
Feltűnt végre az a hosszú ér a bickómon (ez egyelőre csak edzés közben látható).
34-es helyett 32-es nacit hordok.
Fekvenyomásban a kezdő 75-80kg-ról 100-105kg-ra fejlődtem ha egy egyszerű 6*8-as szériát veszünk.
Guggolni már tudok 80kg körül ami nálam azért nagy eredmény mert kb 3 hónapja kezdtem guggolni, előtte kerülgettem a lábedzést:)(mint a legtöbb hülye, már bocs ha valakit sértek ezzel de még a terembe lejáró hegyomlás arcok nagy része sem lábazik és rövidnadrágban elég röhelyesen festenek:) )
A súlyomhoz képest még kevés amivel guggolok de majd idővel....
Elkezdtem néhány gyakorlatot csinálni amit azelőtt soha, pl : merevlábas felhúzás (basszus hogy lehet azt 250-300 kg-al csinálni??????Mert van aki annyival.....):)
Szemmel láthatóan alakultam de még mindig nagyon fedett vagyok sajna ezért valszeg beszedek 15kg Ephedrin-t(ez csak vicc volt).
Edzések után egy L-Carnitin+fehérje turmixot szoktam enni/inni :) nem tudom mennyi haszna van, lehet hogy semmi.
Nézegettem táplálékkiegészítőket és ha elfogy a második doboz ilyen L-Carnitin trutyi akkor szeretnék valamilyen jó minőségű fehérje készítményt venni, esetleg amino-t mert az gyorsabban felszívódik de ha az ajánlott mennyiséget szedem a súlyomhoz és az edzéseimhez képest az egy kész vagyon mondjuk 2-3 hónapra!!!!
Hát ennyi hirtelen.....

Előzmény: Robzon (4566)
Robzon Creative Commons License 2002.10.29 0 0 4566
Golodnigga!
Jah kerem, nem kellett volna "lecsoba csapni", nem baj, most mär ezt is tudod. A mell-väll eleg rossz pärositäs, mert mellizomgyakorlatokbol a väll elülsö feje rendesen kiveszi a reszet. A hät is kemenyen dolgozik guggoläskor. Mell-hät, läb-väll jobb lenne. Meselhetnel arrol is, hogy mit sikerült elerned.

NomaJean, 2ionline, CsDA!
Igazibol - szerintem - az lenne a jo, ha valaki edzeni megy, akkor leginkäbb magäval az edzessel foglalkozna, nem pedig azzal, hogy milyen ostoba mümuffok, fanyalgo cicababäk, vagy ösbenäk veszik körül. Az lenne az igazi, ha sikerülne a körülmenyeket kikapcsolni, es abban a pillanatban csak az edzes, a gyakorlat letezne. Ha ez sikerül akkor pedig teljesen mindegy kik vesznek körül, hiszen az edzesed nem roluk szol, hanem a gyakorlatrol es magadrol. A fejlödesedet se mäsokhoz kepest kell merned, hanem csak is sajät magad lehetsz a viszonyitäsi alap. Totäl erdektelen, hogy - mondjuk - a többiekhez kepest fenyevekkel elöbbre järsz, ha ugy erzed, hogy magadhoz kepest nem tudtäl eleget kihozni a dologbol. Es forditva ugyanigy: tökmindegy hogy mennyivel csodaszebbek az x evtizede edzö, jo genetikäju edzötärsaid nälad, jo lehet a lelkiismereted ha tudod, hogy megtetted amit megtehettel.

Törölt nick Creative Commons License 2002.10.29 0 0 4565
2i online,
ez teccik :-) Szerintem is így kell hozzáállni a dolgokhoz!
Az irigység pedig egyike azon őszinte emberi érzéseknek, amelyek előre viszik a világot :-)
Előzmény: Törölt nick (4564)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4564
NJ: a pundingok meg egyeb cicusok engem mindig arra kesztettek hogy jobban birjam mint ok... alt. sikerult is, nem volt nehez :)) de akkor meg ott vannak az igazi klassz csajok, akik nem csak hogy izzadnak de baromi jol is neznek ki, szoval mindketto otvozve van. Nna, akkor mar orultem ha olyan jol birtam mint ok, motivaltak nagyon, "azert se allok le!" :) [irigyseg, tavozz tolem... :)
szoval azt akartam irni, hogy engem a sznob helyek is tudnak motivalni meg az atlagosak is, a koedukaltak is meg a csak noknek valok is (mindet probaltam mar), csak mindenhol mast talalok ki hogy dolgozzak :)) es ha meg a focipalyan kocogok a falumban, akkor meg a zene a fulemben motival...

2i

Előzmény: Törölt nick (4562)
aagica Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4563
Én sem találtam semmi félreértenivalót a soraidban, ne legyen lelkiismeretfurdalásod.

A konditermekről meg annyit, hogy ahol milliós cuccban kergetőznek a szolibarna, szilikonos cicák, oda nem kell menni.
Ahová én járok, ott rengeteg átlagnő van, fent emlitett egy sem. Soha senkitől nem hallottam célirányos sértő megjegyzést senkire.
(Aki ezt írta, azzal megtörtént, hogy megjegyzést tettek rá? Bocs, de nem emlékszem a nevedre...)
De ha mégis megtörténik, vissza lehet szólni...:))

Előzmény: Törölt nick (4562)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4562
Szia CsDA,
nem tudom, mit lehetett félreérteni abból, amit írtam, a fene egye meg, úgy látszik, sokkal precízebben kéne fogalmaznom, vagy mi.

Elnézést kérek, ha olyat állítottam volna, hogy a boxaerobic-macák párducok, a tae-bo-sok meg pudingok. Ezt nem mondtam, és nem is gondoltam semmi hasonlóra, egyszerű félreértés esetével állunk itt szemben. Mindkét helyen lehet találkozni "párductestű" istennőkkel (amikor ott vagyok :-) állj! csak vicceltem!), meg puding nőcikkel is, és ez az utóbbi tényleg ténykérdés.

Saját megfigyelés (is), hogy sokan, és különösen némely hölgyek (és ez még azzal se függ össze, hogy az illető túlsúlyos-e avagy sem) meg se próbálja utánozni az ütéseket meg a rúgásokat, hanem csak finoman, nőiesen kavargatja a levegőt az öklöcskéjével, úgy, mintha csak valahogy meg akarná úszni az egész edzés-macerát.
Vannak még olyan hölgyek is szép számmal, akik szinte kizárólag azért járnak fitness-terembe, ilyenolyan órákra, mert csak az új szerkóját kívánja megcsodáltatni. Vigyázva, hogy bele ne izzadjon véletlenül.

Frankón látszik ki az aki tényleg akar edzeni, és ki az aki egészen más szempontok miatt jár oda. Pletykálni, pasizni, sznobizmusból, vagy azért, mert azt gondolja, hogy a bérlet megvétele máris lesegített néhány kilót a combjáról. Ők a pudingok.
(Én azért járok ilyen helyekre, hogy alaposan kihajtsam magam. Ezen az erkölcsi alapon bírok nagyon szigorú lenni magamban azon hölgytársaimhoz, akik a fentiek szerint kiérdemlik a nem nagyon megtisztelő "puding" jelzőt. Ez azonban az én magánvéleményem. És igenis minden tiszteletem azoké, akik nem sajnálják magukat, próbálkoznak, erőlködnek, még akkor is, ha esetleg nem nagyon ügyesek).

Előzmény: CsDA (4559)
goldnigga Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4561
A (Jó így) az (Jó így ????) akart lenni:))
Előzmény: goldnigga (4560)
goldnigga Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4560
Robzon,

Visszatérve a múltkori holtpontra jutásomra megoldottam a témát a következő módszerrel:
Eddig ilyen párokban edzettem:
Mell-Bicepsz
Hát-Tricepsz
Váll-Láb

Most:

Mell-váll
bicepsz-tricepsz
Hát-láb

(Jó így)

Eddig nem csináltam a fordított piramist, ez most nálam nagyon bejön és sokkal jobban szanaszéjjel tudom magam edzeni vele, gyakran használom már ezt is.

Heti 3-ra vettem így le a súlyzós edzést és heti 2-re az aerob-ot, plusz a hétvégi erdei futi.

Sz'al most egy hónapig biztos élvezem majd megint:)))

CsDA Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4559
Szia Robzon,

Alapjában véve az erobic Jane Fondával indult. És mint (sorry Jane) vén tyúk nem tojik új tojást alapon változatatni kellett. Gondolj bele abba, hogy mennyire unalmas - és valjuk be elavult - lenne hőn szeretett Esztergályos Cecíliánk 20 évvel ezelőtti aerobic kazettájára ugrálni.
Valamivel elő kell állni a Fittness-klubboknak, hogy a nagy választék közül valamivel odacsalogassák az érdeklődőket.

Magával a mozgásformával szerintem semmi gond. Csupán fantázia kellene hozzá. Aki csapatban szeret mozogni, annak érdemes elmenni valamilyen klubba, de aki nem, az saját magától is kitalálhat - némi segítséggel (könyv,video stb)egy napi programot. Az az alapszint.

Egyébként a fittneshírességeknek is meg kell élniük, és ugyebár, ha évente nem dobnak a piacra egy kazettát, akkor mehetnének dolgozni. Így meg azért elvegetálnak. (Gondolom így születtek meg a különböző kickbox ezzezazzal és társai kazetták)
Egyre több fiatal jelenik meg a piacon - lásd Réka, Andrea stb - és igenis teret követelnek.
Szakmai tudásuk szerintem a gyakorlatból van (hiszen ebben nőttek fel), meg ha jól tudom akkor valamilyen szinten mindegyiknek van köze egyetemhez/főiskolához (egészégügyi, testnevelési, életmódmittudomén).
Ha otthonra veszel egy filmet és velük csinálod, akkor gondolom nagy kárt nem teszel magadban.Hiszen szakavatott kezek állították össze. Max veszel egy polcnyit és nem fogod megunni. (Azért a "kérje ki orvosa tanácsát" c. szöveggel a felelősség nagyobb részét ledobják)
Ami viszont rossz és szerintem ezt valahogy meg kéne oldani, hogy olyan emberek tartanak edzéseket, akik sokszor csak az alapfogalmakkal vannak tisztában. Jó megélhetést remélve,egy gyorstalpalón megszerzik a szükséges tudást és hajrá. Amíg erre nincs szabály, addig nagyon sok lesz a (szakmai?)baleset.

A nők többsége hisztériás rohamot kap, ha a testéről van szó. Sajnos más egyéb hiányzik (szeretet,család, kutya-macska stb), hogy ezt kompenzálja. Ilyenkor ész nélkül belevágnak mindenbe. Amiről hallanak (mindenféle jót?!). Nem azt mondom, hogy nagyítóval nézzünk meg mindent, de gy kis igényesség legyen bennünk.
És igenis fontos az, hogy az ember jókedvvel és odaadással csinálja azt amit csinál. (És ha neki a kickbox és társai tetszenek, akkor valószínűleg azt tovább is fogja csinálni)
Csak sajnos a jókedvét hamar lelohasztja néhány jól irányzott és célbatalált rosszindulatú megjegyzés.
Gondolom a nők többsége(!) épp ezért nem fittness-klubbokba hanem otthon "alkot". (Cicababaszindróma:-)) )
Pedig jó lenne sokszor, hogyha szakavatott kezekbe kerülhetne az illető. És sokszor fele annyi energiaráfordítással - szakértő hozáállással - sokkal rövidebb idő alatt eredményt tudna produkálni.
Egyébként nagyon nehéz eligazodni a szak és a barbár információ és a pénzhajhászok által kiadott propagandák rengetegében.

Szóval a lényeg, lehet, hogy te (mi)rátalálsz egy nagyon jó és hatásos mozgásformára, de ha azt nem szakavatott embertől, rossz minőségben, módon adják át a fene megette az egészet.
Egyébként ezért vagyok én is gondba. Csinálom a Callaneticset. Szeretnék továbblépni,fejlődni.De én ezeket a divatos hip-hop stílusokat nem csinálhatom. Ha bemegyek egy klubba, akkor adnak egy fénymásolt edzésprogramot. Nincsenek tekintettel arra, hogy esetleg neked valami gondod van. Ha igen, akkor azt ajánlják fogadj fel egy személyi edzőt. Ok. De akkor valamilyen szinten (köz)elérhetővé kéne tenni anyagilag ezeket.
Ortopédiára nem mehetek, hiszen annyira nem vagyok súlyos eset. Ígyhát kilőve mindkét sáv. A harmadik, hogy érdeklődöm és saját magam - saját tudásom alapján (ami ugyebár nem tanult szakma révén, hiányos)- megpróbálok összeállítani egy kivitelezhető torna(forma)t.
Hát ez van.
Ja, egyébként nem vagyok érzékeny, csupán nehezen tudom a végleteket elviselni. Vitatkozni is lehet velem, ha valaki nem monológot mond, hanem hajlandó ellenvetéseket is "fogni".
És mivel még mindig magamra vagyok utalva a mozgásprogramom kitalálásában, így továbbra is szívesen fogadom a segítséget.

Üdv

CsDA

Előzmény: Robzon (4558)
Robzon Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4558
tae bo letöltes tema: en csak beirtam a kazaa-ba "tae bo" es jött egy csomo talälat, volt köztük 170 MByte-os feloräs is.

Vernarancs!
A sportolok akkor szoktak rondän megrokkani amikor abbahagyjäk a komoly edzest. Az izmok-szalagok sok terhelest ät tudnak venni az izülettöl ha edzettek. Ha elgyengülnek (kor, edzes abbahagyäsa) akkor viszont magära marad a szegeny megkopott izület. Az is igaz, hogy sok korosabb badis megy a kopäsok miatt fäjdalomcsillapitoval edzeni. El kell talälni az arany közeputat a pihentetes meg a tönkreteves között. Az egyeni meglätäsom azonban az, hogy a sokkal-sokkal odebb van a tönkreteves mint az emberek gondoljäk. Nagyon sokat kibirunk, ha ki akarunk birni, es azok lesznek a legnyavalyäsabbak akik folyamatossan paräznak es vattäba csomagolva edzik magukat. "Ami nem öl meg, az megerösit", ugye.

NarmaJean!
Bizottsäg, 10 fö a közös edzös haveri körünkböl. Csak meg azt nem tudjuk mit kap a gyöztes. Volt szo valami extra vacsorärol, de ha nekem megint szep lesz a hasam, akkor soha többet nem vacsoräzok, az tuti. :)))

3color!
A kinyilatkoztatäsaimat, pläne smiley-k szegelyezik { :) } celszerü nemi ironiäval ertelmezni. Remelem amugy senki sem fogadja el a velemenyemet kritika nelkül. En se fogadom el mäset, feltetlenül. Talän meg ekkor se mindig, ha orvos az illetö. Ha meg nem az - mint peldäul en se vagyok orvos, de meg csak edzö se -, akkor meg föleg nem. Ha te szakertö vagy az izület temäban, vagy nem vagy szakertö de hatärozott velemenyed van rola, akkor nagyon jo lenne, ha beirnäl a sport + izületkopäs + kezeles temärol egy bövebb fejtegetest. E mindenesetre nem vagyok biztos benne, hogy a gyogyuläsnak kivülröl kell jönnie, es szerintem nagyon sok mulik azon, hogy betegnek erzed-e magad. Es nagyon nem fekszik nekem az ätlagember hozzäälläs sem, hogy valaki meggyaläzza nap mint nap az eletvitelevel a testet, es az orvostol meg elvärja, hogy gyogyitsa meg. Szoval szerintem az embernek elöször magänak kellene megtennie a szükseges lepeseket. Persze ha valami baja van, az a legjobban teszi, ha orvoshoz fordul. A kerdes csak az, hogy hol kezdödik a baj. Biztos, hogy a "fäj" az mär baj? A gyogyszerekkel kapcsolatban pedig mär többször emlitettem az ältalam ismert es hasznält Condrosulf-ot, ami kimondottan ezt a problemät kezeli, biztos meg sok ilyen van. Csak szakorvos irhatja fel.

CsDA!
Bocs hogy beleszolok de itt valami felreertes van, szerintem NormaJean nem arra domboritott, hogy a Tae-Bo-sok benäk (micsoda hülyeseg), hanem hogy ältaläban mokäsan neznek ki a küzdösport aerobic resztvevök, küzdösportos szemmel nezve.
Ezt en mondtm, es elmondom mit ertek alatta. Elöljäroban szt szeretnem leszögezni, hogy szerintem tök jo a Tae-Bo, meg a boxaerobic, meg az összes többi ilyen. Tök jo, mert jol tolerälhato, eltereli a mozgäs a figyelmed a szenvedesröl. Märmint fökent azoknäl akik ezzel jobban tudnak azonosulni mint a tänccal, vagy a steppel. De ezentul teljesen mindegy, hogy a 45, vagy 60 percben mit kapälozol. Ami a lenyeg, hogy azt azert vegyük eszre, hogy a küzdösport szerü mozgäs, nem küzdösport. A küzdösport tecnikäk, -egy sima egyenes boksz ütes is, - rendkivül bonyolult, evekig kell gyakorolni, aki probälta tudja. Meg van a maga ritmusa, a fokusza minden mozdulatnak, nem arrol szol, hogy a zenere kapälozol. Probältam amugy tae-bo-ra mozogni, hät hidd el, hogy nem is lehet - nekem nem sikerült - felig jo technikäval sem zene ritmusra mozogni. Kapälozni lehet, "ugy kinezni mintha" lehet, de ezeknek amozdulatoknak köze nincs a korrekt technikähoz. Ha egy x-eve tae-bozo valaki megprobälna csak egy legalapabb sima egyenes ütest bevinni ellenfelnek a max amit elerhetne, hogy kitöri a csuklojät. Mert meg a kezfejet sem tudja normälisan tartani, sem rendesen ökölbeszoritani. Egy ütes nem a kez energiäjäbol fejti ki a hatäsät, hanem egeszen melyröl a vädlibol indul, belteszed a läbad, a csipöd, törzsed, hätizomzatod, vällad, melled, es ezt csak ätadja a kezed, a fokuszpontba gyüjti, es ott robbantja, az ellenfel älla mögött 2 centivel. Evek gyakorläsa kell egy hatäsos technikähoz. Es hol van akkor meg az elmozgäs, a vedekezes, a kominäciok, a "lyukak" megerzese, a tererzekeles, stb... Nem tudod, mennyit kell gyakorolni, csak azt, hogy nezzel. Hülyen hangzik, de miközben vernek, meg ez sem egyszerü. A küzdösportok szellemisegeröl (fegyelem, önleküzdes, koncenträcio) nem is beszelek. Szoval ezek a küzdösport aerobicok, nem a küzdösportokrol szolnak, azokhoz semmi közük, azon tul, hogy egy avatatlan szemlelö szämära hasonloan nez ki a mozgäs. Ez - mondom - nem azt jelenti, hogy rossz, csupän mäs a celja, de ne higgyük el a teveröl, hogy tigris, csak azert mert csikosra van festve.

Chino-San Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4557
akkor most én kérdezek:
mi az egyik és mi a másik?

chino/nemérti.komolyan

Előzmény: CsDA (4554)
CsDA Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4556
lefogyjon,
aerob+küzdősport (hasonló mozgáskultúra)
Előzmény: CsDA (4554)
sylvike Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4555
Régen Ju-Jitsuztam, aztán aerobicoztam, de kb 3 éve semmit nem sportolok. Ez részben a lustaságomnak tudható be, részben pedig annak, hogy van egy majdnem 10 hónapos kisfiam, aki minden időmet leköti. De! Egyre inkább vágyom a mozgásra, úgy érzem, muszáj valamit csinálnom.
Igaz nincsen rajtam 20 kiló felesleg, de így is biztos elég nehéz elkezdeni. Aerobikozni sosem szerettem, tök bénának éreztem magam a sok cicababa között. Kíváncsi leszek a tae-bora; lehet, hogy ugyanígy fogok róla is vélekedni, bár ez sokkal testhezállóbbnak tűnik.
Üdv:
Sylvike
CsDA Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4554
Szia Chino-San,

hidd el, akinek túlsúlya van, az elég jól körbenéz, ha le akar fogyni! És remélhetőleg a megfelelő segítséget kapja. Ha tényleg le akar!Így általában ésszerű dolgokat kezd el. Ha nem, akkor a szervezete úgyis lereagálja
Amit pedig előbb írtam, az tény. Sajnos sok ember, annak ellenére hogy tesz azért, hogy lefodjon, nem csak a zsírpárnáiba ütközik, mint visszatartó erő, hanem az emberek unempátiájával.
.
De ne csak a túlsúlyosokról beszéljük. Beszéljünk azokról, akiknek normál súlyuk van, de mégis úgy néznek ki mint egy zsák krumpli. Olyan semmilyenek.
Amit viszont nem értek és ez akkor továbbiakban is kérdés:
Ha mindkét edzés aerob (jellegű?), akkor az egyiken miért vannak puding testűek, a másik meg miért párducok(?). Nincs semmi kötözködés bennem.
Mivel csak az írásom látod ezért ezt előre le szeretném szögezni :-)
Szóval az egyik miért béna puding nők gyülekezet a másik nem?

Üdv

CsDA

Előzmény: Chino-San (4553)
Chino-San Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4553
mér' van az, hogy tökmást értetek egy páran, mint amiről szó van???

xerintem NJ nem azér' írta a "pudingtestűeket", merhogy azok úgyis reménytelenek és egyébként is mit keresnek ottan...
hanem, mert ez a fajta mozgás nem 20+ kilóval választandó. (javíts ki NJ, ha tévednék)

ne vegyétek már' rögtön bántásnak, ha valaki leírja az igazat. (és ez esetben xerintem nem szubjektív igazságról van szó)
(hihi! delyookat tudok írni egy mondatban, "xerintem" és "nem szubjektív"((c:§)

bizonyos százalékú túlsúly felett, és bizonyos edzettségi szint alatt egyszerűen tééényleg egészségtelen belecsapni a lecsóba! ez tény. tudományosan, orvosilag, edzőileg, stb. alátámasztva.

ennyiről volt xó.

Előzmény: CsDA (4552)
CsDA Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4552
Kedves NormaJean,

szerintem az, hogy valaki elkezd egy boxaerobic edzést, az saját magánügye. Függetlenül attól, hogy mennyinek ítéle meg DAGADT-ságát ("kövérségét").
Az pedig, hogy "béna pudingtestű nőszemélyeket" látsz egy-egy edzésen teljesen egyértelmű. Hiszen miből élnének meg a Fittness-termek, ha nem belőlük.
Egyébként a teljes felhozatalt azért nem láthatod, mert 1-2 edzés után megalázva hazamennek és keresnek valami kevésbé lelkileg(!) leterhelő edzésformát. Miért? Mert nem felétlen a kritikaérzékükkel van a baj. Csupán lehet, hogy segítséget várnának.
Egy kis empátiát. Holott az akarat és a mozgás utáni vágy sokkal nagyobb formában megvan bennük mint azt hinnénk.
És ha már a harci edzésformáknál tartunk a párductestű boxing-os és puding tae-bos lányoknál (remélem nem cseréltem fel), akkor célszerű lenne tisztázni, hogy itt csak előítéletekről beszélünk-e. Hiszen mindkettő ötvözi a harcművészet elemeit. Akkor az egyik miért pudingosabb a másiknál?

Üdv

CsDA

Előzmény: Törölt nick (4549)
trikó Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4551
szalagok és izomrendszert => szalag- és izmrendszert :)
Előzmény: trikó (4550)
trikó Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4550
Hát ha az izületikopás miatt fáj, akkor hülyeség odairni a még-et. Az addig fog fájni, amig protézist nem kapsz.

Kedves Robzon! Nem szeretnék mélyen belefolyni a kirtikai elemzésbe, de ez azért kissé káros és elkedvtelenítő általánosításnak tűnik azok számára, akik e problémával küzdenek és feltétel nélkül elfogadják, elhiszik a kinyilatkoztatásokat....

Amennyiben az izületi kopás természete megengedi, porcépítő gyógyszerezéssel és gyógytornával tünetmentessé, fájdalommentessé tehető az izület mozgása. Ez nem jelent persze feltétlenül gyógyulást, hiszen többnyire nem a kopás okát szűnteti meg, hanem megállítja azt, illetve a gyógyszerezés javítja az izület egymással kontaktáló felületeinek siklási kepességét. Ezen felül az izületet összetartó szalagok és izomrendszert gyógytornával rá lehet venni adott esetben arra, hogy megfelelően támasszák és összetartsák az izületet. Ez pedig már magát a kopást is fékezi, esetleg ki is küszöböli.

Nagyon nem mindegy, hogy a tünetek genetikai, fejlődési eredetűek, életmód - munka -sport következményei, vagy netán egy sérülés következtében keletkeztek. Nem szabad tehát feladni a gyógyulás, vagy tünetmentessé válás lehetőségét, hanem szakemberhez kell fordulni, mert igenis vannak esélyek a protézisen kívül is.

Bővebb infó az ortopédiai intézetekben beszerezhető:))
(Klinika a Karolina úton, illetve a volt országos intézet (ORFI) utódja a Budai Irgalmasrendi Kórház a Frankel Leó u.-ban)

Üdv: 3color

Előzmény: Robzon (4542)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4549
Helló Robzon,
köszi a választ. Mondjuk ezt a boxaerobic-ügyet csak a magam szempontjából kérdeztem, egy percig se gondoltam volna, hogy kövér és edzetlen embereknek ezzel kellene kezdeni fitness-pályafutásukat (volt már aki megpróbálta, oszt az edzés végére elhunyt. Majdnem).
A görkorizás is nagyon király, az is az a fajta edzés, amiről észre se veszi az ember, hogy amit éppen csinál, az tulajdonképpen edzés.
Hasilag meg hajrá. Amúgy ki dönti el, hogy melyik has a szebb?

Sylvike,
a tae-bo szerintem elég jó, van olyan jó, mint más ugribugri, ha nem jobb. Az állandó rugó mozdulatok pedig isteni izomlázat szerkesztenek az ember fenekébe, biztos nem véletlenül. Robzon aszongya, hogy viccesek ezek a küzdősportot imitáló aerobicok, valahol igaza van (a legtöbb tae-bo órára bekukucskálva az ütéseket bénán imitáló puding nőszemélyeket elnézve tényleg vicces), de szerintem amellett, hogy jól átmozgat, még némi agresszió-levezetésre is alkalmas, ha netán lenne belőle fölösleg az embernek :-)

Előzmény: Robzon (4542)
mirminc Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4548
egy ideig jártam tae bo-ra. nagyon szórakoztató volt, másfél órán keresztül izzadtuk szét az agyunkat, és közben észre sem vettük, hogy már másfél órája szenvedünk :) egyszer ezt is érdemes kipróbálni, aztán vagy tetszik, vagy nem.
Előzmény: sylvike (4538)
mirminc Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4547
köszi, ez jólesik :))
Előzmény: Robzon (4535)
vérnarancs Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4546
Szerintem is igenis komolyan kell venni az izületi problémákat, mert nem mindegy, hogy életed utsó 30-40 évében hogy birsz mozogni.
Az apám 40 éves koráig nagyon keményen sportolt, súlyzós futás, stb., aztán 52 évesen a csipőforgóit kicserélték platinára. A csere előtti utolsó évben járni alig tudott, a sirás környékezett, ha ránéztem. Ja, és ezekről a cserékről annyit kell tudni, hogy a protézis 10-15 évig jó, utána lehet újra cserélni, persze már nagyobb darabot metszenek ki a csontból, mert egy rész elhal közben...

Szóval szerintem mindenki tud olyan sportot találni, ami nem terheli meg a beteg részt. A súlyzózást, legfőképpen ami a térdet, meg hátat terheli, nem biztod, hogy olyan óriási súllyal erőltetni kell, főleg, hogy a legtöbb edzőteremben nincsen olyan profi edző, aki meg tudná mutatni a helyes végrehajtást.

Régen én is jártam olyan aerobicra, amin az oktatónak fogalma sem volt alap dolgokról (mit hogy lehet terhelni, milyen mozdulatokat nem lehet csinálni, milyen gyorsaságú zenénél nő erősen a sérülésveszély), most már ha látom, hogy ilyen abszolút hozzánemértő az edző, inkább kijövök és bringázok, vagy taposok, vagy futok, meg a saját súlyzós programomat csinálom, mert nem szeretném a családi hagyományt folytatni...

Előzmény: Kicsijucus (4545)
Kicsijucus Creative Commons License 2002.10.27 0 0 4545
Szia CsDA!
Köszi, nekem is eszembe jutott a callanetics,ismerem,sokáig csináltam is.2 éve azzal kezdtem a mozgást,mikor drasztikus fogyókúrára szántam magam.Akkor jó volt,bár ahogy erősödtem,egyre kevesebb volt.Pont ma gondolkoztam rajta,hogy megint ez lenne a jó megoldás.Igaz,hogy izületkímélő,de kevésbé zsírégető,mint a cardioedzés,lassabban megy a zsírpárnák eltüntetése.De most türelemre vagyok intve,úgyhogy megfogadom a tanácsot és elkezdem szép lassan.

Robzon!
Soraid kellő képpen felráztak az önsajnálatból!
Addig nem is érdekelt a fájdalom,míg meg nem tükrözték,ez más jellegű fájdalom.Megkaparták az izületek felszínét,eltávolították az oda nem illő részeket.Nagy mennyiségben szedem a Condrosulfot és várom a hatást.Nem érzem betegnek magam,ezt nem jól látod!Alig várom már,hogy kick-boxolhassak,vagy hasonlót csinélhassak,de a családom ágyhoz akar szögelni!Szóval,a szándék megvan a mozgásra,csak meg kell várnom,míg délután 3-ra nem dagad 2xesére,utána jöhet a sport.Addig viszont beérem a "nyugdíjas-tornával",az is több,mint a semmi. ?

Előzmény: CsDA (4541)
sylvike Creative Commons License 2002.10.27 0 0 4544
Szia Robzon!
Miért ne lenne sport? Idézem: "A Tea Kwon Do, a boksz és a tánc elemeit egyesíti egy hip-hop zenére folytatott edzésben." Ez csak jó lehet...
Próbáltam letölteni valami videót, de nem sikerült találnom. Ha tudsz valami címet, ahonnan le lehet tölteni, mondjad, légyszi!
Köszi.
Sylvike
Előzmény: Robzon (4542)
vérnarancs Creative Commons License 2002.10.27 0 0 4543
Hello Robzon,

Mondanál egy cimet tae bo videohoz, mert a kazaa-val és a winmx-szel is csak néhány perces viedokat találtam.

KÖszi.

Előzmény: Robzon (4542)
Robzon Creative Commons License 2002.10.27 0 0 4542
NormaJean!
Én is foként saját példámból okulok. Es azt hogy értek nem merném állitani. De vannak elképzeléseim. Azt elhiszem, hogy neked nem jön be a szobabringa, nekem se nagyon. De sokan jól el vannak vele: reggel felpattannak, és miközben megnézik a börzei hírmüsort szépen lenyomják a kis 40 percüket, zuhanyzás, és indul a nap. Jól be lehet igazitani az életvitelbe, és ehhez képest tök hatékony. Magamszámára most a korizást tartom nagyon frankónak. Mondjuk egy esetlen túlsúlyos embernek azért nem javasolnám.
Persze, hogy az aerob tartomány fölötti edzesnek is van értelme. Sot sokkal több értelme van a számodra (állóképességfejlesztés). Csak annyi van vele, hogy egy kövér embernek nem ez a legcélravezetobb módja a fogyásnak, mert az edzés közbeni zsírégetés kisebb. Persze az intenzívebb edzés, nagyobb energiadeficitet okoz, tehát még jobban is fogyaszthatna, ha ezt az energiadeficitet nem glykogénból, és izomfeherjébol fedezné. Persze úgy is nézheted, hogy ez a glykogén amúgy talán zsirként rakódott volna le... Meg kell találni a feladathoz megfelelo edzésmódot és a túlsúlyos emberek esete sok szempontból speciális. Edzetlenek, az anyagcseréjük a raktározásra van beállva, az izületeik fokozottan veszélyeztetettek, mozgáskordináció sehol, állóképesség nulla. Egy ilyan embernek, egészen mást jelent egy boxaerobic mint mondjuk neked. Es másként is 6 rá, lesérül, izomtömeget veszit, es alig ad le zsírból. Badisoknak, - akik nagyon féltik minden gramm kis izmukat - se feltétlenül jo az anaerob tartományban történo állóképességi edzés, az izomtömeg veszteség miatt. A badis is külön faj, akárcsak a dagadt. Részemrol mostanában variálom a dolgot, olyan 50 perctol 3 óráig terjedo korizásokat szoktam eloadni, 130-160 as pulzus között. Ha csak 50 percet nyomok akkor vegig 150-el megyek, a számított aerob tartományom amúgy 117 és 131 között lenne. Jó lenne nekem is vegre nagyobb súlyt fektetnem a zsirégetésre, mert versenyzünk egy haverommal, május 26-áig melyikünknek lesz jobb hasa. Es ez a szemét nagyon beelozött, hülyére futja meg hasazza magát. Én meg most minden vagyok, csak nem szálkás, igaz ha nem nézek tükörbe nagyon jól érzem magam, sose volt jobb az állóképességem, es erosebb vagyok mint bármikor. De leküzdöm a nyavalyást, mert most bekeményitek én is. Nehogymá. Ráadásul még nálam is öregebb. Amiazédurva. :)

Murdock!
Hát öreg cimbora, annak megtapasztalását hogy mi áll jól neked, meghagyom a lányoknak, ha nem haragszol. :)
Másrészt asszem most nem értesz mindent ebbol a témából, de abban teljesen igazad van, hogy ennek a szegény kövér nonek a problémája sokkal nagyobb teret kapott mint amennyit érdemel. Még szerencse, hogy ott van jobboldalt a scrollbar, ha valami olyat látsz ami nem érdekel használd egészséggel, egyszerübb mint puffogni, szerintem. De aztán puffoghatsz is legfeljebb én nyúlok a gördítosávra. :) Ez egy ilyen müfaj. Majd közben beszéljünk azért alakformálásról is, pl. nem irtad, hogy állsz a fekvenyomással... Gondolom a bicepszedet se kímélted, mert az is elöbbre volt, ha jól emlékszem.

Sylvike!
A tae-bo már sportnak számít? Nocsak. :) A pulzuskontrollos zsírégeto arobedzés kritériumait nem valósitja meg az valószinü. De biztos, hogy nem rosszabb az aerobicnál. Igaziból szerintem tök mind1, csináld ha kedved van hozzá. Engem speciel kicsit idegesitenek ezek a "küzdosport aerobic"-ek, de csak azert mert küzdosport szempontból nézem oket, es igy nézve szörnyü. Aerobic szemmel nézve meg tök mindegy mit kapálózol lényeg, hogy szórakoztasson és elmenj legközelebb is. A netrol meg bármikor le tudod tölteni, ha szerzoijogi gátlásaid nincsenek, (ellenben van legalább DSL-ed), javaslom a Kazaa-t.

Kicsijucus!
"szeretek tornázni,de azt nem merek,mert még fáj" Hát ha az izületikopás miatt fáj, akkor hülyeség odairni a még-et. Az addig fog fájni, amig protézist nem kapsz. Utána meg mégjobban, csak majd máshol. :) Az én térdemet 14 évvel ezelött kelett volna megmüteni, ugy széjjel van kopva, hogy a dokik mókásabbnak találják a röntgenképemet, mint a Móritzka magazint. Ez a térdmütögetés annak idején még gyengébben ment nekik mint ma, ma azért már van olyan akinek jobb lesz utána. :) Részemrol nem aggodalmaskodok, ha fáj, hagy fájjon, ebbe azert nem halok bele. Mondjuk az is igaz, hogy nekem nem szokott bevizesedni, igy viszonylag könnyen magyarázok. Aztán lehet, hogy pont azert nem dagad be, mert folyamatosan edzek, ezt már nem tudjuk meg sosem. Ha engem kérdezel totál nyugodtan edzzél vele, csak ne fuss kemény talajon. (Bár én állat vigan járok squash-olni is, a kedvenc sebészdokim szeme elött guggolgatok másfél mázsával, 30-40 km-eket korizok, látod mégis élek még.) Akkor vagy beteg, ha betegnek érzed magad, betegként kezeled magad. Csak mi emberek hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy tökéletesnek kell lennie az alketrészeknek bennünk. Francokat! Hagy villogjon néha az olajnyomáslámpa, elmegy igyis ez a kotroc 70 evig. Söt jobbal elmegy mintha vitrinben tartanánk. Az izületikopás nem betegség, csak egy állapot. Amugy halottál a Condrosulf nevü izületgyógyszerröl? Kérdezd meg a dokidat, azzal elég jól szinten lehet tartani a dolgot.

CsDA Creative Commons License 2002.10.27 0 0 4541
Szia Kicsijucus,

én sokmindentől el lettem tiltva az elmúlt időszakban (mozgásformák), de le kell/ett adnom jópár kg-t belgyógyászi ukászra(!).
Szerintem érdemes lenne kipróbálnod a callaneticset. Ha nem akarsz könnyvekkel bajlódni, már lehet VHS, vagy DVD-n kapni

Üdv

CsDA

Előzmény: Kicsijucus (4539)
CsDA Creative Commons License 2002.10.27 0 0 4540
Sziasztok,

lehet, hogy lehetetlen eset vagyok, de hátha... :-)
Az elmúlt időszakban lefogytam 14 kg-t. Étkezéssel és callanetics-szel.
Lehet, hogy nem tartjátok sokra (callanetics), de nekem az adott körülményekhez nem sok választásom volt.
A túlsúly, térdeim sajnos intnzívebb mozgásformát nem engedtek. Így is azért szerintem teljesítmény a leadott súly. :-)
Még 10 kg-t le kell adni ahhoz, hogy elérjem a normális súlyom (belgyógyász szigor(!) :-))).
Mi a véleményetek a callaneticsről illetve a yogáról? Esetleg ismeretség?
Az étkezésem belgyógyász állította össze, úgyhogy az már adott, csak valahogy fel kellene kicsit turbózni a folyamatot, illetve jó lenne kicsit "sprotosodni" :-)
(Sajnos az uszodáról is le kellett mondanom, úgyhogy ez a variáció is kilőve.)
Tehát ha van valami ötletetek, akkor szívesen fogadom

Köszönettel

CsDA

Kicsijucus Creative Commons License 2002.10.26 0 0 4539
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek:
Nem régen megtükrözték a térdizületemet,s megállapították,hogy csúnyén ki van kopva az izületem.Azt tanácsolták,hogy kíméljem a térdem,uganakkor erősítsem a combizmaimat,hogy tartsák az izületet a megnyúlt szalagjaim helyett.Én nagyon szeretek tornázni,de azt nem merek,mert még fáj,lépcsőzni sem bírok.Félek,ha nem mozgok, meghízom.Milyen térdkímélő,de hatékony zsírégető mozgást javasoltok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!