Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Engedély nélkül tartható ,hatástalanított fegyverek,elöltöltős-muzeális stb-piactere
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímedet ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címedet nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Eladó Mosin Nagant M44 (eredeti orosz gyártás) gáz-riasztós hatástalanítás. Engedélymentes Nagantok közül a legszebb eljárással lett átalakítva. Kihajtható szuronnyal, szép gyűjtői állapotban. Érvényes PKLV - tanúsítvánnyal rendelkezik.
Nem tudom van-e köztetek aki forgácsol, főleg esztergál.
Az a helyzet, hogy nekem van elég sok új megmaradt esztergályos szerszámom, bronz és réz alapanyagom.
Arra gondoltam, mivel már nekem nincs rájuk szükségem, így elcserélhetném hatástalanított fegyverekre.
Mondjuk előbb is eszembe juthatott volna, mert december óta, amikor elkezdtem venni őket, azóta már 7 darab fegyvert vettem. Biztos akad még olyan típus, ami érdekelne engem.
Szóval, ha valakit érdekel a dolog, az email címem publikus.
Szerintem inkább figyeld a megfelelö oldalakat, mert aki ilyesmit akar eladni, annak nem nagyon kell az ajánlataival kopogtatnia. Neked kell résen lenned hogy meg tudd venni mielött megveszi más.
A korábban meghirdetett csomagot megvehetjük közösen. Nekem csak a tárak kellenek, a hevedereket mennyiért vinnéd? A többi apróságokat elosztjuk. Érdekel?
Bármennyire is ironikusnak fog tűnni a következő kérdést teljesen komolyan kérdezem.
Van-e itt olyan gyűjtőtárs aki megválna hatástalanított PKM, v. PKMSZ géppuskától vagy esetleg van-e ismeretségi körben olyan aki tud ezekkel a típusokkal kapcsolatban valakit ajánlani.
amit marci 727 az teljes körű tájékoztatásnak felel meg.Leírta,hogy a hatástalanított fegyver nem a hatástalanításról szóló jegyzőkönyvtől lesz hatástalanított,hanem attól,hogy "éles lőszer kilövésére véglegesen alkalmatlanná tett fegyver"-valójában ez a definició a legfontosabb-sajt cetli ide vagy oda.Tudtommal először a nagyközönség számára 1991 után vált lehetővé-a gombamód megszaporodő fegyverboltokban általában(voltak más beszerzési helyek is:pl. a FÉG mintaboltja,honvédségi szakműhelyek,rendőrségi kiárusítások stb..)igy volt a BM 115/1991-es Kr.-ez egy humánusabb hatástalanítást jelölt-jelent-az ilyen oéldányok értékesebb darabok manapság-aztán jöttek sorra a rendeletek,törvények-a beavatkozások meg egyre durvultak-manapság már ott tartanak,hogy csak összevissza hegesztgetett,szétszedhetetlen darabok kerülnek a gyűjtőkhöz.Papír nélkül is meg lehet venni a példányokat,ha azok megfelelnek valamelyik hatástalanítási eljárásnak.Tehát: a csőfar legyen a "töltény"hüvelynek megfeleeő átmérőjű acéldugóval lezárva-aztán az acél dugó hegesztéssel rögzítődjön a csőfalhoz-ez szabad szemmel is látható-az ütőszeg lecsípve és a cső 1-2 helyen keresztben kifúrva.Ha ez megvan,akkor a fegyver véglegesen hatástalanítottnak tekintendő büntetőjogi szempontból és nincs a világon még egy fegyverszakértő ,aki ezt iberelni tudná(tehát senki hülyét magából nem csinál..)Egyébként meg bármelyki igazságügyi fegyverszakértő egy fenteb bleírt eszközről 5 eft fejében kiállítja a hiányzó szakvéleményt.Mivel a törvény-a mostani agyonhegesztgetéses,szétbarmolásos-visszamenőlegesen nem alkalmazható-tehát egy már régen lehatástalanított fegyvert nem kell mindig újra meg újra hatásttalanítgatni mindig az aktuális előírásoknak megfelelően-igy egy régi hatástalanítású de sajtcetli nélküli eszközt is bátran meg lehet vásárolgatni mindne nemű igazolás nélkül,akár egy szimpla adásvételivel+két tanúval vagy anélkül is-persze,aki az országban össze-vissza akarja hurcimbágatni(?!)annak jó ha van valamiféle igazolása.