Szó szerint bemásolom a 10-es sz. MÁV értesítőben megjelent 20/2005 Sze. Főig. sz. utasítás a FIP kedvezmények változásáról 2005 évben címet viselő kiadványt.
1. 2005. Január 1-jétől új tagként felvételre kerültek a következő közlekedési társaságok: - ZRS Boszniai Szerb Köztársaság Vasútja (Doboj székhellyel) - ZFBH Bosznia és Hercegovina Vasútja (Sarajevo székhellyel) - Attica Group Hajózási társaság
A csatlakozott közlekedési vállalatok vonalaira korlátlan számú 50%-os mérséklésű menetjegy váltható érvényes FIP igazolvány alapján a rajta feltüntetett kocsiosztályra.
Tájékoztatás a hajózási társaságról: - Az Attica Hajózási Társaságnak két leányvállalata van: - Superfast Ferries és - Blue Star Ferries
Az Attica a következő viszonylatokban közlekedtet nemzetközi hajójáratot: - Olaszország- Görögország (Ancona/Bari-Patras) - Németország- Finnország (Rostock-Hanko) - Belgium-Skócia (Zeebrugge-Rosyth)
A hajójáratokra történő jegykiadás, illetve helybiztosítás a MÁV Központi Menetjegyirodában (1062. Budapest, Andrássy u. 35.) fog történni. Tekintettel arra, hogy az Attica még nem küldte meg az erre vonatkozó részletes tájékoztatását, Magyarországról jelenleg a jegykiadás nem lehetséges.
2. A FIP ügyvezetőjének tájékoztatása alapján a P&O Ferries Limited tagsága 2005.december 31.-én megszűnik. A P&O járataira kiadott szabadjegyek legfeljebb ez időpontig használhatók utazásra. Matéczné Németh Ágnes s.k. mb. főigazgató
A kiadott rendeletet olvasva felmerült bennem néhány kérdés:
1. Jó lenne egy térkép, vagy leírás a Boszniai vasutakról. Megjelölve, hogy mely vonalak taroznak az egyes társaságokhoz, és ezek közül melyeken van személyforgalom. Kíváncsi lennék hány kilométeren üzemelnek a Boszniai vasutak.
2. A tényleges dolgozóknak is 50% a kedvezmény, vajon miért így sikerült csak megállapodni. Egyáltalán kivel kell új társaság belépésekor (vagy kilépésekor) tárgyalni a vasúttársaságoknak.
3. Az Attica Hajózási Társaság leányvállalatainak megvannak a tavaly kiadott prospektusai. Ezekben szó sincs sem a német-finn, sem a belga-skót viszonylatokról, kizárólag görög és olasz relációban nyújtottak kompszolgáltatást. Elég hihetetlen számomra, hogy azóta az északi tenger felé terjeszkedtek volna.
4. Könnyen előfordulhat, hogy a nyáron az a néhány vasutas aki igénybe vette volna esetleg ezt a kompozást információk hiányában hoppon marad.
5. Kit kell érteni a " FIP ügyvezetője" megnevezés alatt. Ez egy UIC alkalmazott lehet, vagy ki?
6. Érdekelne vajon magyarországról mennyien veszik igénybe évente a különböző FIP kedvezményeket, és hozzánk mennyi külföldi vasutas érkezik. Nincs valakinek ilyen jellegű statisztikai adata? Vagy esetleg ez is titkos?
jézusom hagyjuk már ezt az én adóm dumát...azt a pénzt úgyis elveszik (leggyakrabban már meg sem kapod), tehát kvázi nem is a tiéd....az csak illúzió :)
Ez a kép Frankfurt-Köln között készült. Nyáron játrtam arra, és tényleg ilyen hullámvasút az egész. Mentünk az autópályán, ezek meg csak úgy suhantak kétszer olyan gyorsan, mint az autók. Baromi jól nézett ki.
elmondom hogy tisztáss láss és ne gondolj annak aki miatt ma rossz a vasút :-))))))
a pénztáros nem alulkvalifikált volt hanem szándékosan károsított meg ami jóval rossabb mint ha az előbbi történt volna ...
lássuk részleteiben a történetet
2. utam volt szegedre /az első akkor volt amikor még naon kissrác voltam! :-))))
így nem tudtam hány km-s jegy kell szegedig
jól akartunk utazni az egyik haverommal így tehát ic első osztályt választottunk oda-vissza: a pénztáros mentlitása kissé fura volt mintha bennem vmi ősellenséget látott volna de ez akkor nem értettem
később rájöttem nagyon csúnyán átvertek 200 km s jegy helyett 240 es et fizettett velem a nő :-((((((((((((((((((((((((((((( oda vissza két személyre össegett hagyjuk nagyjábó 500 körül lehet a lényeg abszolút nem ebben áll hanem abban hogy az alapból jóhiszemű utast csúnyán átejtették :-((((((((((((
amit pedig én csinálok 240 km-s jegy helyett 200 km-set veszek 2 hetente 1x ez nem tudom mekkora összeg /kb: 100 ft/ őszintén nem is érdekel nem az összeg miatt történik az egész csak a revans érzése miatt egy vmit nem szeretek ha hülyének néznek
így sajnálom ha megkárosítalak közvetve benneteket is de azt hiszem van aki ennél nagyobb összegeket tesz zsebre a ti adóforintjaitokból /a milliós jutalmakra gondolok itt most ami a felső vezetés számára jár/ :-(((((((((((((
remélem /ha nem is éred meg a helyzetet/ látod hogy mi az oka annak hogy így viselkedek
Nem tudom mi melyik vonatra szállt de ha ajánlhatok neki kedves dícsérő szvakat az emberektől és meleg kézfogást a mai 713-as vonatot válassza (V43 1010+6bmx).
Politikusoknak, vállalati vezetöknek nem kell érteni a cég profiljához! Hát mit képzeltek?! A közlekedés miniszter orvos, a vasútkirály mi is? Közgazdász?
Jogász? Ha egyszer, csak egyetlen egyszer vasút mérnök lenne a MÁV elnöke.
Ez olyan, mintha egy nyelviskola igazgatója "nem beszélni külföldiül".
Kedves traficc, igazán nem kötözködni akarok veled, nagyon sok tekintetben követendőnek tartom vitastílusodat, írásaidat, de...
>traficc :
Nem adom lejjebb, azért, hogy többen értsék.
Tudom, hogy ma sok gond van a szöveg értéssel(helyesen szövegértéssel), de erre nem az a helyes megoldás, hogy bulvárosodással, vagy slendriánsággal válaszoljak, a könnyebb értshetőség(ez meg ugye érthetőség) kedvéért.<
És mindezt egy, a helyesírásodat feszegető hozzászólásra tett válaszodban. A második hiba biztosan a sietség műve és szerintem az első is. Hidd el, az általad hiányolt szövegértési problémák a legtöbb hozzászólónál ugyanúgy a sietségből adódnak, mint a te félreütéseid, elírásaid. Ráadásul a te szövegértéseddel is baj lehet, hisz látszólag nem jöttél rá, hogy vaskerék elsősorban a helyesírásodra célozgat.
Remélem nincs harag, igazán nem megsérteni akarlak. Már csak azért sem, mert az én helyesírásom is hagy elég sok kívánnivalót maga után.
Ha mégis megharagudnál, akkor segédeidet a Baross 216-os szobájába várom. Előre közlöm, hogy - mint kihívott - egy alkalmas vonaton elkövetett heveny alkoholpárbajt fogok választani:-)
Tudod ez olyan mint mikor a hülye újságírónak mondanak egy butaságot ( 250 kmh-s ÁTLAG sebeséggel fog mnni a vonat a Bécsig) és hülyécském meg leírja, megjelenteti.
Odáig már nem ér fel szegény visszafogottam agya, hogy emlékezzen, saját, általános iskolai VII. osztályos tanulmányaira.
Így van Kukely is.
Jelenthet a beosztott bármi hülyeséget, kutya kötelesége rákérdezni, hogy . :
- Igaz Ez ?????
Attól főnök.
Egy főnök nem attól főnök, mert azt írták ki az ajtajára.................
Ugyanez helyesen így hangzik :......"..........A Céget az EU csatlakozásra felkészíteni ELMULASZTÓ emberke átkerült az asztal túloldalára..........."
Azért nem sajnálom Kukelyt, mertb:
- Ő füllentette ( nagy szájon, címlapon), hofy a MÁV felkészült az eu csatlakozásra.
Ez nem igaz.
Hazugság volt akkor is, és az most is.
Vajon elképzelhető-e, hogy Kukely úr úgy tudta annakidején, hogy a MÁV felkészült a nyitásra, mert a beosztottai ezt hazudták neki... vagy a beosztottak beosztottai?
Vagy esetleg úgy hitte, mert nem mondták neki, hogy azt a templomban kell?
.........1047-005-2...:...."....A Céget az EU csatlakozásra felkészítő emberke átkerült az asztal túloldalára..........."
traficc :
Ugyanez helyesen így hangzik :......"..........A Céget az EU csatlakozásra felkészíteni ELMULASZTÓ emberke átkerült az asztal túloldalára..........."
Azért nem sajnálom Kukelyt, mertb:
- Ő füllentette ( nagy szájon, címlapon), hofy a MÁV felkészült az eu csatlakozásra.
Ez nem igaz.
Hazugság volt akkor is, és az most is.
- 9 nap alatt ment a szén vonata 170 km-t, mondja most Ő. Na és. Amedig Ő volt elnök a szénvonatok, ugyanennyi idő alat mentek 170 km-t.
Akkor miért nem fájt neki ?
- Nem fenyegetőzni kellett volna (üres szó), hogy kamionnal viteti el Záhonyból a szenet Berentére, hanem cselekedni. Odarendelni azt 75 kamiont és estére ott van a szén. Nem 9x24= 216 óra alatt hanaóem 16 óra alatt.
A vasút, a vasutak egymást szívatják.
Mindegy ki győz.
a bő sajtó hozadéka, hogy a fuvarozó azt olvassa ki belőle :
- soha semmit se vonattal, csak ha semi más megoldás nincs............:-(((
Igen szokott közlekedni Debrecen-Mátészalka, Debrecen-eger, Debrecen-Nyirábrány (ezzen ritkán) vonalokon. Valamiko ilyen kocsikkal mennek. Bo-B-Bx-Bx-Bdhv. Pl:itt a képen is
A Magyar Magánvasút (MMV) Rt. a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult, mert úgy véli, a MÁV Rt. árufuvarozási üzletága visszaél erőfölényével - közölte Kukely Márton, az MMV Rt. vezérigazgatója pénteken. A cég közleménye szerint a Magyar Magánvasút (MMV) Rt. azt kéri a Gazdasági Versenyhivataltól, vizsgálja ki azokat az ügyeket, amelyek azt támasztják alá, hogy a MÁV árufuvarozási üzletága önkényesen értelmezi a vasúti pályahasználati szabályokat. Az MMV szerint ez a magatartás végeredményben kizárja a magánvasutakat a jogilag már liberalizált magyar piacról.
Az MMV szerint a MÁV Rt. árufuvarozási üzletága 2004-ben megakadályozta, hogy a magánvasút szerelvényei megközelíthessék a bükkábrányi lignitbányát, s ezzel meghiúsította az MMV Rt. lignitszállítási szándékát a Mátrai Erőműbe. Továbbá a MÁV Rt. árufuvarozási üzletága 2005 márciusában - önkényesen értelmezve a vasúti pályahasználati szabályokat - 9 napon át akadályozta az MMV Rt. szénszállító szerelvényének továbbítását.
Az MMV Rt. a Gazdasági Versenyhivatalhoz eljuttatott beadványával azt kívánja elérni, hogy a magánvasúti szerelvények az Európai Unió vasúti irányelveinek, a magyar jogszabályoknak, a meghirdetett vasúti hálózati üzletszabályzatnak megfelelően, díjfizetés ellenében kiszámíthatóan közlekedtethessen szerelvényeivel a magyar vasúti pályákon, az ipar-, az átrakó-pályaudvari vágányokon és hozzáférhessenek a rakodást kiszolgáló létesítményekhez.
A magán vasúttársaság szerint a jelenlegi gyakorlat az, hogy a konkurens MÁV Rt. árufuvarozási üzletága ötletszerűen, saját érdekei szerint szabja meg és változtatja a feltételeket.