Na ezt nem bírom követni, vagy ez egy titkos kódnyelv köztetek:
Formula3000-en 6900 5 liter, motorolajbolt.hu-n 5x1400, szal 7000ft ugyanez. A közelség és a szállítás függvényében ki-ki eldöntheti, hogy a 100ft különbség számít-e neki. Mit kell még 1x olvasni?:)) Lehet én vagyok már fáradt...
Amúgy tényleg félrevezető, a hülye Mobil kiad így simán, meg kiad Mobil 1 néven is, nem is tudom valahol olvastam ugyanígy és én is azt hittem, hogy 10w40, na mondom az nem is fullszint vagy mi van, erre írja különösen jó hidegindítási kenés vagy ilyesmi, nem értettem, mire leesett, hogy Mobil 1 0w40, szal díler nincs egyedül ezzel:)
Húh látom a Tiédben már 11ezer km van, lehet ezért van a munkadíj, a szűrő meg gondolom drágább a dízelbe. Én 2000-nél vittem, ami ingyenes.
Biztosan nem rossz az olaj, acea b4-et tudja... közben rájöttem miért is nem akarjátok a dízelbe az 5w30-ast tölteni... ott vannak a csíkok ugye, hogy milyen hőmérséklet tartományban használható... és ugyanaz az 5w30 benzinnél -25-től akármeddig, míg dízelnél -25-től max 40 fokig használható. Érdekes, más a hűtése biztosan, vagy valami ilyesmi, amihez amúgysem értek:)
AutóÓbuda szervíz meg ihajj nem tudom miből él meg, rugalmasság nincs, ára az egekben...:) Lehet a Mazdások tartják el, mert hogy KIA-Mazda egyben.
Auto-Don-nál nem lesz gondod, olyan volt, mintha egy ismerős műhelyében lettem volna:)
* A Mobil 1 0W-40 csúcsteljesítményű szintetikus motorolaj tökéletes tisztító hatást,kopásvédelmet és kiemelkedő teljesítményt biztosít. * A Mobil 1 0W-40 Protection Formula (EU) túlteljesíti az újabb benzin- és dízelüzemű személygépkocsi-motorokra vonatkozó ipari és gépgyártói előírások követ
Egyébként utoljára -20 fokos több napig tartó hidegre utoljára a '90-es évek legelején emlékszem akkor is szűkebb pátriámban szabolcsban,
Van egy digitális külső-belső hőmérőm ami "megjegyzi" a max-min hőmérsékleti értékeket.
No a kis készülékem által a tavalyi télen (februárig bezárólag) mért lagalacsonyabb hőmérséklet -11,8 C volt! Ja és talajszinten van a külső hőmérséklet érzékelő.
A 10w-40 télen elég híg lesz a turbónak? Addig lecseréled úgyis. Persze extrém hidegre gondoltam. Manapság ritka. Nyáron oké.
Először én is a Q8 10W-40 -esre gondoltam, tudja a B4-et, az a lényeg.
A minap viszont felfedeztem annál is kevesebbért, hogy az olajboltban 7600Ft az 5 literes Total Quartz 9000 5W-40. Csak! A szervizem ajánlata szerint 21.000-ért adja ugyanezt. Na, ez már elgondolkodtató.
Én a teszkóban szoktam venni ~2 hetente, valami 1500 - 2000 korul jutok hozzá, ha jól emlékszem. ( Cavinton nincs benne :) ) Szép kék doboz, a tévé tetején a csipketerítő és a porcelán kismacska alatt is jól mutat.
CPF (Katalizátoros részecske szűrő) nélkül ; API Service CH-4 vagy jobb, ACEA B4 CPF (Katalizátoros részecske szűrővel); ACEA C3
A gazdaságosabb tüzelőanyag-fogyasztás érdekében az SAE 5W-20, 5W-30 (API SJ, SL / ILSAC GF-3) viszkozitási indexű motorolaj használatát javasoljuk. Ha azonban ilyen motorolaj nem kapható hazájában, válasszon megfelelő viszkozitású motorolajat a motorolaj viszkozitási táblázatból.
No én "is" befejeztem az autó óbudával, így csupa kis betűvel.Nem hajlandók beletenni a gépbe a hozott olajat!
Így lebeszéltem az Autó Donnál, hogy csütörtökön reggel viszem a kicsikét vérátömlesztésre! Atyókával ellentétben nekem 2100 Ft az olajcsere+3680 Ft a szűrő az 1,6 CRDi-be. A légszűrővel vagyok még bajba. Most 10800km van a gépbe a szervíz (no persze) ajánlaná a cseréjét de 4700 Ft az ára. Szerintetek cseréljek?
Egyébként ezt az olajat kapja a kicsike, ami kollégám rosszmájú megjegyzése szerint "vétek" bele és 2360 Ft/ liter áron vettem át a motorolajbolt.hu Keresztúri út 130 alatt található telephelyén(6 litert vettem 1x4 literes kiszerelés+2x1 liter):
Motorolaj - Mobil 1 Protection Formula
Csúcsteljesítményű szintetikus motorolaj
Tulajdonságai és előnyei:
* A Mobil 1 0W-40 csúcsteljesítményű szintetikus motorolaj tökéletes tisztító hatást,kopásvédelmet és kiemelkedő teljesítményt biztosít. * A Mobil 1 0W-40 Protection Formula (EU) túlteljesíti az újabb benzin- és dízelüzemű személygépkocsi-motorokra vonatkozó ipari és gépgyártói előírások követelményeit. * A Mobil 1 technológiája a NASCAR versenyek hivatalos márkája * A világ legjobb nagy teljesítményű autóit gyártó cégek közül többen is ezt az olajat választották első, gyári feltöltésre: a Mercedes-Benz AMG, a Porsche, és az Aston Martin. * A Mobil 1 0W-40 csúcsteljesítményű szintetikus alapolajok és napjaink legkorszerűbb adalékcsomagjának (Supersyn Antiwear Technology) szabadalmaztatott kombinációja. * A Mobil 1 0W-40 széles viszkozitás-tartománya utolérhetetlen védelmet és üzemanyag-takarékosságot biztosít * Aktív tisztító hatású komponensek – Megelőzi a lerakódások képződését és az iszap felhalmozódását, ezáltal tisztaságot és hosszú élettartamot garantál. * Kiemelkedő termikus és oxidációs stabilitás – Csökkenti az olaj öregedését, hosszabb olajcsere-periódusokat tesz lehetővé. * Alacsony olajfogyasztás – Csökkenti a szénhidrogén-kibocsátást. * Kitűnő súrlódási jellemzők – Üzemanyag-takarékosabb autózást biztosít. * Kiváló alacsony hőmérsékleti jellemzők – Gyors hidegindítást és ultra gyors védelmet biztosít. Meghosszabbítja a motor és az elektromos rendszer élettartamát. * Magas viszkozitás index és speciális 'Supersyn Antiwear Technology' adalékcsomag – Kiemelkedően jó kenést és kopásvédelmet biztosít minden körülmények között és minden vezetési stílusnál.
Minősítések és jóváhagyások:
* ACEA A3,B3,B4 * API SM,SL,CF * ILSAC GF3 * BMW LL-01 * Daimler Chrysler 229.3/229.5 * Opel Long Life * Saab ajánlás * GM-LL-A-025 * GM-LL-B-025 * Porsche Jóváhagyott * Volkswagen 502.00/505.00,503.01
Április elején rendeltem meg az autót, és június 15.-én vettem át. 1.6 CRDI. Nem is azért írok, mert csak dícsérni tudnám :) mint ahogy mindenki itt.
Az ajándék navigációról szeretnélek kérdezni titeket, amit itt olvastam: http://www.kiamotors.hu/kia/national.aspx Itt azt írja, hogy:
"Ajándék navigáció június július hónap folyamán minden átadott KIA személyautóhoz."
Ehhez képest én a kocsihoz nem kaptam, és a kereskedő, valamint a KiaMotors három napja nem tudja eldönteni, hogy adjanak nekem, vagy sem :(. Lehet már kiveséztétek a témát, de visszaolvasva nem láttam, csak említést róla :)
Volt valaki hasonló helyzetben (június előtti rendelés, júniusi átadás) aki kapott navigációt?
Már kicsit kezd cikivé válni, nagyon fognak utálni a kereskedésben :), de szeretném világosan tudni, hogy jár-e vagy sem.
Nelkem például nem is dobozt adtak, hanem egy fóliázott egységcsomagot, ami elfér a kis táskában a többi cuccac együtt! Nem nagy pénzért lehet dobozt is kapni szinte valamennyi hipermarketben!