Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 32009

Én nézem a FB-n az amatőrök egyik oldalát. Olyan berendezéseket vonultatnak fel amit akkor sem tudnék felépíteni ha az egész vagyonomat pénzzé tenném és csak a rádiózásnak élnék. Ez több 10 millió forintot jelentene. Mitől amatőrködés ez??????

Előzmény: Törölt nick (32008)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 32008

A nyugatot úgy értettem, hogy RH-n nonstop élet van. Ami egy amatőrködni vágyó amatőrnek kánaán. Ezért is megy nálam mindig az RH rig :)

Előzmény: X ANTI (32007)
X ANTI Creative Commons License 2013.07.26 0 0 32007

Az, amit most amatőrködésnek hisznek sokan és az átjátszókból alkotnak véleményt, no az kihalhat nyugodtan.

Az RH nem csak nyugat. Legalább annyira kelet, dél, észak és az egész Föld. Plusz a műholdak, meteorok, aurórák.

Az amatőrködés.

Előzmény: Törölt nick (32004)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 32006

Az informatikai oldalakat megnézetem a fiammal. Baxák el az ő gépét... :-D muhaha...

Előzmény: X ANTI (32003)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 32005

Nem, az ACARS-ot tényleg szertném nézni.

Előzmény: X ANTI (32003)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 32004

Szomorú, de igaz. Ezt sajnos én sem tudtam volna jobban megfogalmazni.

És ezek után? Egyszer csak kihalunk mert nem lesz ki válaszoljon? Max RH-n nyugatról?

Előzmény: Doky586 (32001)
X ANTI Creative Commons License 2013.07.26 0 0 32003

Ez alig alapos előítélet. Olvasgatni kell többet és hamar kiderül mik az igazi oldalak. Mint bármilyen más oldalnál.

Ez az ACARS is egy olyan "trófea", amit megszerezve 2 hét után elhervad.

Előzmény: Törölt nick (31994)
TamiBT Creative Commons License 2013.07.26 0 0 32002

- szvsz.teljesen jo dolog, nekem a kocsiban es odahaza tobb mint 10 eve allandoan megy.

Előzmény: X ANTI (31986)
Doky586 Creative Commons License 2013.07.26 0 0 32001

"digitális amatőr rádiózás"

Az már meghalt. egy évtizede.

'digitális' alatt az AX.25 protokolt értem, más néven a packett-rádiót. Kb 15-20 éve tele volt a sáv vele, alig volt másodperc hogy ne használta volna valaki, volt az RMNC és a NET-node hálózat, BBS-ekkel tele, később APRS-ekel.

A ma használatos analóg hangkártyába dugott jack dugós 'digitális' RH keskenysávú üzemmódokhoz képest a packett az valódi digitális volt, az akkor elérhető technikához mérve igen korszerű.

Az ölte meg hogy azon amatőrök akik a fejlett technika-építés miatt váltak rádióamatőrré: azok számára ezen digitális mód mára múzeumba száműzhető lett akárcsak a profik X.25 -je.

Azokat pedig akik csak versenyezni (rezetdöngölni) akartak azokat azelőtt se érdekelte a műszaki fejlődés, nekik elég a CW és SSB.

Így mára a rádióamatőrizmus fejlesztő nemzetgazdasági haszna is megszünt, egy alig ismert sportággá vát csak.

Előzmény: Törölt nick (31999)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 32000

Én legény koromban megvadultam volna érte ha tudtam volna egyéni engedélyt és készüléket venni de nem lehetett. Most már megtehetném de úgy vagyok vele mint az ex feleséggel: valamikor imádtam, szerelmes voltam bele de nem kellettem neki most már vége, bassza aki akarja... Az egyik topiklakó azt írta, hogy megkeseredett vagyok. Nem, egyszerűen nem érdekel. Hallgatom az R1-et, a duma a 70-es évekre emlékeztet. a 70 centis Galyai átjátzón nincs is élet.

Előzmény: Törölt nick (31997)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31999

Nem nehéz. Keress rá a google-ban:

VMWare telepítés és beállítás. Én is így kezdtem.

Legrosszabb esetben tudok neked telepített Linuxot küldeni, amit csak bemásolsz a programba és fut is. Grafikus, windows-szerű Linux.

Előzmény: Törölt nick (31998)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31998

Na, nekem ez már bőven informatikai hókuszpókusz...

Előzmény: Törölt nick (31995)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31997

Nem is vettem kötekedésnek, maximálisan igazad van. A rádiózás egyéni sport, de valami akkoris történt itt. Negatív irányba. Emlékszem még kisgyerekként a rendszerváltás előtt, szinte mindenkinél volt CB vagy valamilyen rádió. Egy akkori amatőr rokon fertőzött meg a rádióamatőrködés iránti kíváncsisággal. Emlékszem még, hogy amikor be akarta mutatnmi hogy is megy egy amatőr készülék (valami 2m-es FM-es kütyü volt), akkor órákat kellett várni, hogy felszabaduljon egy csatorna. Mi lett? Ez hova lett? Ez nem pénz kérdése....

A kínaiak elárasztották az országot a puxiwuxi gagyimutyi rádiókkal. Rádió tehát van. Ember nincs? :)

Előzmény: HA7PJ (31996)
HA7PJ Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31996

Relatív igazságokon töprengünk és ítélkezünk.

Mert az igazság olyan amilyen oldalról nézzük

A rádiózás az egyéni hobbi.A kötélhúzás már tömegsport.Azért rádiózunk mert ez jó nekünk és nem azért, hogy ismeretlen embereket nyerjünk meg, győzzünk meg ennek a hobbinak a szépségéről.Én nem említenék hívójeleket mert túl sokan lennének akinek a DXCC-je 300 felett van.Ezért valamit kellett tenni mert ide kevés a duma.

Az, hogy nyugaton mi és miként működik lehet beszélni  de minek?

Beszéljünk arról, hogy a mi mozgalmunk és a szomáliai rádiózás között mi a különbség.

Nálunk a rádiózás lehetősége adott és elérhető.Az , hogy komoly anyagi vonzata van nem a mozgalom hibája.Olyan lett a világ, hogy aki nem gyári berendezéssel dolgozik az nem is  ember.Roofing filtert és TXCO-t vesznek és ha neked ilyen nincs akkor fujj vagy.

A MRASZ is lehetne más de erre van pénz.Lehet, hogy nyugaton kevesebb stadiont építenek és nem csökkenetenek rezsit.Így több marad másra.

Semmi bajom nincs veled.Nem kötekedés csak saját meglátásom.

Előzmény: Törölt nick (31985)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31995

Van erre is megoldás, legalábbis nálam bevált, amikor nemrég megszívtam:

VMWare alatt futtatott Ubuntu Linux. Windowd alapú vírusokra immunis és a virtuális gépről nem "jön át" a fertőzés a valós gépre. Próbáld ki!

Előzmény: Törölt nick (31994)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31994

Engem csak az ACARS érdekelne de nem jutottam vele semmire informatikai hókuszpókusz nélkül. Az informatikai oldalakat pedig látogatni életveszélyes mert a tyúkmellűek telerakják vírussal és más "okossággal".

Amelyik oldalakat esetleg informatikusok látogatják azok nálam tabuk.

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31993

Csak félig jogos. Én is éhbérért dolgozom és én is évekig spórolok 1-1 készülékre. De akkoris fejben dől el minden. Az igény az nem pénz kérdése.

Előzmény: X ANTI (31991)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31992

Mit szólnál pár üveg minőségi is finom Guinness sörhöz? Én sem szeretem a gagyit.

Dobj rám egy mailt és megbeszéljük!

cserebere qkac stornophone pont hu

Előzmény: Lajos88 (31990)
X ANTI Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31991

Mert van idejük hobbi célokra!!!

Nem kell kidolgozni a belüket a fennmaradásukért.

Előzmény: Törölt nick (31987)
Lajos88 Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31990

Az RFPARTS-nál van UM9415 is az 1KW-ig jó. 

UM9401 SMD meg van nekem pár darab. Nem akarok megválni tőlük, viszont nagyon szeretem a különleges söröket. Egy megfelelő ajánlatnak lehet hogy nem tudnék ellenállni.

Előzmény: Törölt nick (31966)
b3nc333 Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31989

ezt az idézetet már én is akartam írni :) tökéletesen rámutat a lényegre. X Anti véleményét is maximálisan osztom. 

Előzmény: gg630504 (31988)
gg630504 Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31988

Pontosan.

A társadalom, amely feladja szabadságát a biztonságáért, egyiket sem érdemli meg, és mindkettőt elveszíti. Benjamin Franklin.
Üdvözlettel: Gábor, a HG9IEG állomás kezelője.

Előzmény: X ANTI (31984)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31987

Remélem, hogy utólérjük a nyugatot amatőrizmusban is :) Odakint valamiért nagyon pörög.

X ANTI Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31986

Az APRS jó játék. 2 hétig. Aztán uncsi. Itthon bő 10 éve volt érdekesség.

Előzmény: Törölt nick (31981)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31985

Nem vagyok én magam alatt :) Akkor egy kocsmában iszogatnék éppen és nem a munkahelyen imitálnám a dolgozást :)

Majdnem megfeledkeztem azokról a nagyokról akik mindenképpen elismerést érdemelnek, mert letettek valamit az asztalra. HA5IW, HA5BWW, HA7HQ és még sokan mások...

A lelkes utánpótlás és a fiatalok pedig egymás ölik jelen pillanatban is a PMR topikban. Ha rossz a kedvem, mindig benézek mulatni egyet.

No sebaj :)

Kellemes hétvégét mindenkinek és sok QSO-t!

Előzmény: HA7PJ (31983)
X ANTI Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31984

Az igazi amatőrködésben pont a teljes nyitottsága a bugi. Bármikor beeshet egy jó terjedés és végtelenné válik az elérhetőség.

A digit rádiózás alig más mint a Skype, echolink és egyéb hasonlók. A világ legszélesebb "kódolása" a CW.

A digit rádiózás feltétlen előnyös a zárt hálózatokban, céges és profi rendszerekben.

Az amatőrködés pont az ellenkezőjéről szól.

HA7PJ Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31983

Szia Tamás!

Ne legyél már ennyire magad alatt!

A rádióamatőr hobbi megy szépen a maga útján akár írsz cikket ,akár nem.A hobbi maradt csak az emberek és a gondolkodásuk változtak.Amikor én kaptam engedélyt voltunk kb. 75-en.Ebből 10 -15 belügyes de a többi valódi lelkes amatőr volt.Mind ismert nevek.

Most vagyunk 6500-an és biztos, hogy van közöttünk 150 igazi amatőr de ennél sokszorta több van csak nem ismered őket.

A digitális üzem jó játék a fiataloknak.....

TamiBT Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31982

- :)

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31981

A DND csak egy példa. Írhattam volna éppen Anico-t, kínaipiacot, rádiós börzét a Puskásban vagy a sarki kufárt az Astoria aluljárónál....tetszés szerint.

A cikk megírásában nem az motivál, hogy kit mennyire érdekel, csak mégis jobb lenne a cikk egy részét arra kihegyezni, hogy mire van igény. Tőlünk. Amatőröktől. De úgy fest, hogy semmire.  Lehessen tekergetni oszt' jó' van. Az APRS nem rossz ötlet, szerencsére egyre elterjedtebb és egyre többen foglalkoznak vele kis hazánkban, többek között HG4FC. Könnyebb egy cikket magunknak amatőröknek úgy megírni ha mi magunk is aktívan kimondjuk hogy mi kell van mi nem kell egy rádióba. Mit miért tartunk jónak, mit miért nem.

De máris van egy pont, amit meg tudok ragadni. APRS. Hajrá! Legalább már 1 van :)

Előzmény: TamiBT (31980)
TamiBT Creative Commons License 2013.07.26 0 0 31980

- haat ez van, pl. meg lehet nezni az aprs tamogatottsagat is a keszulekekben, lehetne irni itt 1-2 gyartot akik evekig direkte nem is raktak bele a radiojukba, majd kitalaltak a sajat szabvanyukat ami mar digitalisan kodolt volt es meg penzt is kertek a licencert, haat nem is terjedt el a mai napig sem.

- amugy mi ez a dnd peldalozas reszedrol? en tobbszor bementek hozzajuk (RH és modil) radio utan erdeklodni, gondolom az ott ulo (allo) elado nem nezte ki belolem, hogy meg tudnam venni az adott modelleket, mondhatni szepen elhajtott, innentol gondolhatod mi a velemenyem roluk..

- amugy egy szakmai cikk irasaban ne az motivaljon, hogy ki milyen erdeklodest mutat iranta, vagy a tema irant, ha igy allsz neki regen rossz! Vagy hobbibol csinalod vagy sehogy :) De az, hogy ki milyen erdeklodest mutat egy adott tema irant az teged ne befolyasoljon semennyire sem.

Előzmény: Törölt nick (31978)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!