Keresés

Részletes keresés

midnight coder Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74356
Az elektronikát (legalábbis a számítástechnikát) - általában - elég kis árréssel forgalmazzák a nagykerhez képest. Persze érdekes módon nem mindent - van aminél 1-2% van a nagykerhez képest, van ahol több mint 50. Ez amúgy néha elég érdekes tud lenni: mivel maguk is elég nagy tételben árusítanak, néha olcsóbban tudják adni az end-júzernek mint amennyiért a kisker megkapja.
Előzmény: Törölt nick (74352)
krezidiesel Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74355

Van 30 évünk váltani?

És ha váltunk akkor az azt jelentheti, hogy minden maradhat a régiben, már ami a fogyasztási szokásainkat ileti?

Mikor kezdenek már el a médiákban a fogyasztási szokásaink  racionalizálásáról beszélni?

Bár ami már most van egy kis spórolástól az alapján igen nagy cirkusz lesz a valódi takarékosságból...

Mi lesz ha az olaj ára újból visszamászik, és vele együtt a nyersanyagoké is?

Lehetséges utána újból jön egy hasonló hullámvölgy, ami további gazdasági túlélőket tesz majd tönkre.

(ha paranoiás lennék akkor azt mondanám, hogy ezek a szélsőségek mesterségesen keltettek , és pont a középosztály eltűntetése a célja...

De én nem vagyok:-D!! )

 És az egésznek valóban a háború a célja.

Akkor meg tényleg marad az atombomba, vagy valami hasonló, mert majd ahogy mélyül az adok-kapok úgy tűnnek el a "játékszabályok"...

Előzmény: Törölt nick (74350)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74354
6. "Existing-Home Sales to Trend Up in 2008" —Headline of a National Association of Realtors press release, Dec. 9, 2007

On Dec. 23, 2008, the group said November sales were running at an annual rate of 4.5 million—down 11% from a year earlier—in the worst housing slump since the Depression.

7. "I think you'll see [oil prices at] $150 a barrel by the end of the year" —T. Boone Pickens, June 20, 2008

Oil was then around $135 a barrel. By late December it was below $40.

8. "I expect there will be some failures. … I don't anticipate any serious problems of that sort among the large internationally active banks that make up a very substantial part of our banking system." —Ben Bernanke, Federal Reserve chairman, Feb. 28, 2008

In September, Washington Mutual became the largest financial institution in U.S. history to fail. Citigroup (C) needed an even bigger rescue in November.

9. "In today's regulatory environment, it's virtually impossible to violate rules." —Bernard Madoff, money manager, Oct. 20, 2007

About a year later, Madoff—who once headed the Nasdaq Stock Market—told investigators he had cost his investors $50 billion in an alleged Ponzi scheme.

10. A Bound Man: Why We Are Excited About Obama and Why He Can't Win, the title of a book by conservative commentator Shelby Steele, published on Dec. 4, 2007.

Mr. Steele, meet President-elect Barack Obama.


The Worst Predictions About 2008
krezidiesel Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74353

Izrael Mo-ra költözik ez  ez egy folyamatban lévő dolog, kár erről beszélni is hogy hová fognak menni.

http://www.zsido.hu/aktiv/shownews.php?kategoria=aktualis&sorszam=377&oldal=hirek&nodate=

Mindenki értelmezze a kimagyarázást ahogy akarja, de nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél...

 

Kérném az olvtársakat ismételten a zsidózás felfüggesztésére, mert ez nem az a topic!

 

Előzmény: kilenctizenegy (74345)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74352

egyetértek. A hiperek nem fognak mostanában tönkremenni, érezhető elmozdulás van az élelmiszerek felé. (nagy és biztos piac). Jó példa erre az új Tesco Budakeszin, gyakorlatilag egy nagy közért.

 

Tönkremenni az eltorzított árfolyamból és tukmált hitelekből élő, hatalmas árréssel dolgozó (tintapatronok pl.) gagyitronikban nyomuló üzletek fognak elsőként, mihelyst helyére kerül az árfolyam. (elektroworld, mediamarkt stb.)

 

off

zseniális hagymás babot csináltam, igazi túlélőkaja. Legközelebb kipróbálom az erdőben is :)

Előzmény: advocatusdiaboli (74349)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74351

vagyok bátor magamat - legalábbis a környék viszonylatában - lassan kiskereskedelmi "szakértőnek" tartani, ezért válaszolok. Én úgy látom, hogy a multi áruházláncok - nagy méreteik ellenére - valami hihetetlen rugalmassággal tudnak reagálni a piac rezdüléseire. (jobban, mint sok kisbolt)

Példa erre a magyar áruk növekvő részaránya (vennének többet is, de NINCS), a jobb minőségű élelmiszerek favorizálása (Cora bio pl.), az olcsó, pl. százforintos polcok, gondolák megjelenése stb.

 

Előzmény: Semmisem (74346)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74350
No,közel kelet és társai.
Bárki,aki azt hiszi hogy ez a probléma nem érnit minket,környezetünket,vagyh ogy ez azon országok szigoru belügye téved.
Ez a jelenlegi szitu 50 éve alakult ki,de a helyzet jelenlegi formájában nem maradhat fenn további 30 évig.

30 éven belül váltani kell az atomenergiára:a közel kelet is nekikezdett atomreaktorok telepítéséhez.
30 éven belül a szaporitó reaktorokra alapozott technologiák ott fognak tartani,ahol ma most a "rendes"reaktorok.

Ez annyit jelent,hogy 30 éven belül,ami kevesebb mint egy generáció váltás helyre kell hozni a hibákat,amik el lettek követve az XX. századba,vagy pedig sok probléma egyszerű megolása az atombomba lesz nagyjábol 2030-2040 körnéykén.

jelnleg 3 dolog van,amire od érdemes figyelni:
-atomenergia elterjedése
-lézeres dusítás
-Nuclear Non-Proliferation Treaty,a leszerelés és az ellenörző funkciók teljes körü alkalmazása
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74349
Nem nagyon lehetséges. Már csak azért sem, mert a kis boltok sajnos szolgáltatási színvonalban sem versenyképesek - sőt... A színvonal általában rosszabb, mint a hipermarketekben, választék meg nem nagyon van - az árak is magasabbak, persze kétszeres árakról azért nem beszélhetünk. A kis boltokat kizárólag az tarthatja és tartja életben, hogy sok helyen nincs kényelmes közelségben hipermarket, és a napi apró szükségleteket (tej, kenyér stb..) kézenfekvő az útba és közel eső kis boltokban megvenni.
Előzmény: Semmisem (74348)
Semmisem Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74348

Kérdésem nem arra vonatkozott, hogy hogy zajlik ez, ki kit szorit vagy nem szoríít ki.Hanem: "lehetséges, hogy itthoni tecsó és hasonló pompás áruházláncok is tönkremennek, visszaadva a megélhetési lehetőséget a "kisboltoknak"?" , következtetve minderre, a lenti hírből, és a már korábban taglalt nehézségeiből az ilyem áruházláncoknak.

 

Egyébként ez amit leirtál az imperialista kiszorítósdiról meg árakról sem ilyen egyszerű (és megintvcsak nem erre irányult a kérdésem!!!)... Mert ha 5 éves adómentességet kapsz akkor nem nehéz megölnöd a kisboltokat és a hazai kereskedelmet. Aztán már ha visszavették a mentességet, akkor meg már nem tűnik fel a sok birkának, hogy lehúzzák. Beszerzési áron alul adni bizonyos termékeket amúgy sem szép dolog, ejnye bejnye. Stb. ,de utoljára mondom ez a része nem érdekel, kérdésem az h hasonloan a britt lánchoz ezek is tönkremehetnek e. 

Előzmény: kilenctizenegy (74347)
kilenctizenegy Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74347

"lehetséges, hogy itthoni tecsó és hasonló pompás áruházláncok is tönkremennek, visszaadva a megélhetési lehetőséget a "kisboltoknak"?"

 

A nagy áruházláncok nem azért szorítják ki a kiskereskedelmet, mert a gonosz imperialisták így akarják, hanem mert a hazai fogyasztó preferenciarendszerében az ár olyan mértékben kitüntetett helyen szerepel a kiszolgálás minőségével szemben, hogy a fogyasztó maga rendezi át a piacot. Ha kétszerennyi ember lenne hajlandó megfizetni a kétszeres árat azért, mert a kis bolt közelebb van, ott ismerik és köszönnek neki, akkor kétszer ennyi kis bolt lenne. Mi döntünk.

Előzmény: Semmisem (74346)
Semmisem Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74346
Naiv kérdésem az volna, hogy ebben az esetben lehetséges, hogy itthoni tecsó és hasonló pompás áruházláncok is tönkremennek, visszaadva a megélhetési lehetőséget a "kisboltoknak"? (mert gondolom élelmiszert azért kell majd árulni, bármekkora gond van, é s akisboltok csak könnyebben átszerveződnek,nem?)
Előzmény: H. Zs. (74337)
kilenctizenegy Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74345

"Vazze, talán nem veszitek észre, de most vágjátok haza maradéktalanul a teljes eddigi tevékenységeteket, most adjátok végképpen tanúbizonyságát annak, hogy valójában paranoid elmebetegek vagytok, mind egy szálig"

 

A téveszmés őrült akkor érzi legtisztábbnak és legkövetkezetesebbnek saját érvelését, amikor a normális környezet a legőrültebbnek látja azt. Ha ez a paradoxon nem lenne, az őrület gyógyítható lenne racionális dialógus útján.

Előzmény: advocatusdiaboli (74334)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74344
Egyetértek - próbálok is amennyire lehet objektív lenni. Erősen szubjektíven gondolkodó emberek persze ezt nem így gondolják.

Az árvízveszélyes helyekre pedig sajnos építkezünk - mert sok esetben más terület nincs. Vagy szerinted Hollandiát akkor hová kellene költöztetni?

Bájosak ezek a "rakjuk át Izraelt az Ausztráliai sivatagba, vagy az Antarktiszra" ötletek, bájosak, csak éppen irreálisak. Realistán viszont belátható, hogy az összes problémájával együtt Izrael mai helyén való újjá-alakulása gyakorlatilag predesztinált volt. Más nem is igazán jöhetett értelmesen szóba.
Előzmény: Törölt nick (74343)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74343
Objektivitás és azonos elvek használata.
Ha zsidot/cigányt/arabot/magyart/kinait vagy angolrol aklotsz véleményt ugyanazokat az elveket kell használni,és objektiven kell értékelned .
ennyi.

Még egy elv:árviz veszélyes területre nem építkezünk.Árviz veszélyesnek pedig azt tekinthetjük,ahol már az épületek viz alá kerültek egyszer.
Előzmény: advocatusdiaboli (74335)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74342

hivatkozhatok az írásodra? Írnék egy cikket belőle (amelyik úgy kezdődik, hogy aki az 1960-as évek után született). Ha gondolod (meg van rá időd), előtte elküldöm. (magamat ismerve, nem holnap lesz)

 

tisztelettel

Tono Zsámbékról

 

http://www.zsambekimedence.hu/

 

Előzmény: H. Zs. (74337)
kilenctizenegy Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74341

"Bárhova mentek, nem nyugszunk, amíg egy is van belőletek"

 

Még szerencse, hogy nem vagy se fasiszta, se náci. Ha az lennél, akkor nem tennéd ki a szájlit, vagy mi?

Előzmény: Törölt nick (74333)
kilenctizenegy Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74340
Bomlat, gyere át a Közel-Kelet topikba az elméleteidell, hogy ki kinek a "területére" telepedett le, ott majd részesülsz kellő bírálatban (és támogatásban is, de arra nem leszel büszke)! Itt inkább az antinukleáris társaságot győzködd, vagy döngöld agyagba, mert az talán vezet is valamire, ráadásul abban a témában nagyon is tudod, mit beszélsz, meg ráadásul ontopik is.
Előzmény: Törölt nick (74305)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74339
többeknek mondtam/mondom, hogy kihagyva a karácsonyi mézesmadzagokat érdemes a leamortizált ruha- és cipő(!)állomány felújításával várni legalább februárig. Maradék pénzemet összeszedve én is tervezek egy németországi kirándulást olcsó (de jó minőségű) beszerzés reményében. A mások (politikus"aink") csődjén úgyis csak veszítünk, legalább egy-két bezáró áruházlánc maradék készletén osztozhassunk :)
Előzmény: H. Zs. (74337)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74338

civilizációs ütközésben

 

Pár napja halt meg Huntington prof 81 évesen, nekem mindmáig nem sikerült megszereznem a könyvét (Clash of civilizations), nincs meg valakinek?

 

http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,598522,00.html

 

Viszont megtaláltam Sir John Hackett tábornok általam már egyszer hivatkozott könyvét a harmadik világháborúról :) (1985 augusztus). (mielőtt kérdeznétek, az a címe - váratlan fordulat - , hogy The Third World War)

 

Az antiszemitizmus kifejezés egyébként minden tiszteletem mellett nem helyénvaló az arabok vs. zsidók vonatkozásában, mintha mindkét nép erős sémita gyökerekkel rendelkezne (de ez nem az én szakmám, meg off). Ahogy arra nagytiszteletű Moammar el Gaddafi is volt bátor rávilágítani az oriana fallaci nevű balliberális, feminista, magát okosnak képzelő (okostojás) hülyep.csának a nyolcvanas években adott interjújában. (miután az agyonsztárolt médiakedvenc feltette Líbia urának a kérdést: Ön antiszemita?).

 

De térjünk vissza az Armageddonhoz (nem a filmhez)

Előzmény: advocatusdiaboli (74335)
H. Zs. Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74337
Az első "fecskék", ahogy vártuk:

Megkezdődött az egyik legpatinásabb brit áruházlánc, a már novemberben csődbe ment Woolworths felszámolása. Várhatóan tízezrek veszítik el állásukat.

[url]http://index.hu/gazdasag/vilag/wool6764/ [/url]
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74336

valójában paranoid elmebetegek vagytok, mind egy szálig, a világvége-várás valójában csak beteg elméitek komplex tünethalmazának egyik eleme.

 

Tényleg nem nézek tévét, csak végszükségben, de tegnap ment az armageddon brúszvilisszel, láttad? :) Tulajdonképpen csak űrhajót meg kilövést akartam mutatni a legkisebbnek, (mostanában ilyeneket játszunk) de ottragadtunk. Meg egy csomó kérdésre nem tudtam igazán értelmes választ adni :(

 

Amúgy az offtopic engem is zavar egy idő után, már csak azért is, mert több helyen megadtam ezt a fórumot referenciának, innentől kezdve a szavahihetőségemmel játszom :) (az, hogy hülyének néznek, nem szokott zavarni, de ha megadok egy fórumot, mint információforrást, és anyázást talál benne az ismerős polgár, az nekem is elég "zsenánd".)

Előzmény: advocatusdiaboli (74334)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74335
Lehet, hogy neked megfelelne (bár a végén azért mégiscsak mások nyakába varrtad volna a dolgot), de az adott területen élő érintettek zömének biztosan nem felelt volna meg. És biztosan nagyon sokan lettek volna, akik akár fegyveres harccal is meg akarták volna akadályozni, hogy költözködniük kelljen. Spanyol-Fr. között, gondolom valahol a baszk területek pont ideális lett volna, vagy esetleg a Gascogne-i szeparatistákat kellene kitelepíteni...

Nézd, palesztin nép nincs. Nem létezik, soha nem is létezett, ők arabok, akiket önálló népként éppen Arafaték próbáltak elfogadtatni. Akik hajlottak rá, azok el is fogadták. Tegyük hozzá: Izrael mai területe átfedésben van a történelmi Izraellel, annak a területnek biztosan a legrégebbi, legalább négyezer éve ott tanyázó folytonos lakói a zsidók, nagy számban éltek ott folyamatosan, míg az arab törzsek tényleg jövevények, hódítók (persze, végeredményben mi is azok vagyunk itt a Kárpát-Medencében).
Történelmi hivatkozási alap tehát pro és kontra egyaránt van, a Szentföld, mint Izrael állam újra-alapításának helye nagyjából annyira kézenfekvő, mint ha egy természeti katasztrófa miatt költözködni kénytelen magyarság mondjuk az Etelközben szeretne újra államot alapítani (csak még megspékelve azzal mondjuk, hogy a lakosság nagy hányada az Etelközben máig magyar lenne, és a magyarság politikailag-gazdaságilag vezető tényező lenne máig arrafelé - ugye, mennyire másképpen nézne ez ki?).

A XX. század közepére a Földnek lakható, élhető, ugyanakkor nem lakott, nem rendezett status-quo-ú területe már nem volt, egy új állam alapítása tehát csak efféle osztódással volt lehetséges. A zsidók meg elég keményen reagáltak a kiűzésükre-megsemmisítésükre tett kísérletekre, de igazándiból nem tudom, mi mást várhattunk volna tőlük. Pár évvel azután, hogy Európában gyakorlatilag megpróbálták fizikálisan kiirtani őket (félig sikerrel - és teljesen nyilvánvalóan nem kicsit paranoiddá téve minden túlélőt - hogy is lehetett volna másképpen?), az államiságuk kikiáltásának éjszakáján megtámadták őket az arabok, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy majd befejezik, amit Hitler elkezdett.

Mára mindez mégiscsak történelem, Izrael új formájában már 60 éve létezik, nemsokára már hírmondó sem marad azokból, akik még ott voltak alapításakor - az unokákon meg ne kérjük számon az elődök dolgait. Én sem érzek semmiféle felelősséget személyesen mondjuk a KuK idők viselt dolgaiért. Mint országom történelmét persze magaménak érzem.
A palesztinok meg régen megállapodhattak volna, de nem tették, mert nem is akarják. Arafat annyiszor táncolt vissza a megállapodásoktól, ami abszolút nyilvánvalóvá teszi, hogy az önjelölt, valójában hadúrnak nevezhető palesztin vezetők lételeme a háború és káosz, soha nem volt eszük ágában sem békét kötni, önálló államot létrehozni és azt békében igazgatni. Ha holnap reggelre valami csoda folytán eltűnne minden zsidó a térségből, valószínűleg pár hónapon belül polgárháború törne ki a palesztin szekciók fegyveresei között, mert a békével ezek az emberek nem tudnak mit kezdeni, gazdaságot irányítani, szervezni nem tudnak, a hatalmukról-befolyásukról lemondani viszont nem lesznek hajlandók.

Szóval hagyjuk ezt mi itt a fenébe, nem a mi dolgunk innen ezt megoldani, érvek és ellenérvek pedig úgyis vannak bármi mellett és bármi ellen, mindegyik fél követett el hibákat és bűnöket is - ahogy háborúkban mindig a történelemben - ezzel együtt, mint a keresztény-zsidó gyökerű euro-atlanti civilizáció egyik tagja nem is tudom megérteni, hogy a fenébe állhat valaki puszta antiszemitizmusból ebben a vitában gondolkodás nélkül azok oldalára, akik ugyancsak gondolkodás nélkül hánynák őt is kardélre családjával együtt Allah nagyobb dicsőségére - ha tehetnék.
Egy esetleges civilizációs ütközésben (ami bizony eljöhet még) nem is lehet vita, hol a helyünk, ezért sem értem ezt az egészet. Nézzétek meg Berlin török negyedét, a tönkrement Malmöben a bejrúti állapotokat okozó arabokat, a Párizsban gyújtogató muszlim suhancokat - aztán tűnődjetek el, hova akartok tartozni...
Előzmény: Törölt nick (74319)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74334
Figyelj Te flúgos, még egy ilyet eleresztesz, és én fogok - életemben legelőször - loholni a modikhoz, és a teljes és végleges kitiltásodat követelni.

Nem lehetne már erről a qrva zsidózásról leszállni? Vazze, talán nem veszitek észre, de most vágjátok haza maradéktalanul a teljes eddigi tevékenységeteket, most adjátok végképpen tanúbizonyságát annak, hogy valójában paranoid elmebetegek vagytok, mind egy szálig, a világvége-várás valójában csak beteg elméitek komplex tünethalmazának egyik eleme.
Előzmény: Törölt nick (74333)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74332

nem lehet egyszerű az élet arrafelé sem, az biztos: ("legfrissebb")

 

http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,598534,00.html

 

Gaza/Tel Aviv - Nach den schwersten Luftangriffen seit Jahrzehnten erwägt Israel nach Informationen aus Militärkreisen auch einen möglichen Einmarsch im Gaza-Streifen. Mehrere hundert Soldaten seien auf dem Weg zur Grenze, teilten israelische Offiziere mit.

 

 

Előzmény: Heesh (74330)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74331

Ez egy szupravezető "vezeték",ebböl tekercselik a trafokat és a motorokat.
http://www.amsc.com/products/htswire/2GWireTechnology.html
Előzmény: Törölt nick (74322)
Heesh Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74330
Nem olyan helyre kell menni, ami már lakott. Akkor garantált a konfliktus. Ritkán lakott területet kell kinézni, mondjuk KAnadában, Ausztráliában.
Előzmény: Gavriel (74317)
Heesh Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74329
Én inkább Ausztráliát ajánlanám. Ott van hely bőven, és a kutya nem piszkálna titeket. Még az éghajlat is hasonló Izraelhez :) HAdseregre sem kellene költeni, meg Moszadra meg hasonló baromságokra. Most komolyan. Akkora területet, mint Izrael, biztos kapnátok valamelyik tengerparton.
Előzmény: Gavriel (74308)
krezidiesel Creative Commons License 2008.12.28 0 0 74328

Gunyolódsz?

Magyarországon bevallottan új honfoglalás folyik...

De mint irtam ez nem az a topic.

Előzmény: Gavriel (74317)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.27 0 0 74324
vékony ezüst szalagre viszik fel a kerámiát.
Előzmény: Törölt nick (74322)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.27 0 0 74320
Lehet.Kerámia alapú szupravezetőket tudnak tekercselni trafokba.Mondjuk piszok drága technologia,és ezüst alapu hordozó kell hozzá.
Előzmény: Gavriel (74318)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!