De jó, hogy tudom előre más emberek gondolatait, mert ezt azért sem írtam be, mert gondoltam vannak itt anyira jó felfogásúak, hogy erre nem vonatkozik a dolog, és erre majd valaki mégis megkérdezi.
Mindenkit arra kérnék, hogy ha képet tesz be ide, legyen már arra szíves, és a kép feliratát kitölteni szíveskedjen, elég idegesítő az a kép, ahol aztán semmi, hogy hol, mikor...stb.
Az elmúlt napokban nagyon lelassult a Fórum, alig van hozzászólás. Nem tudom ennek mi az oka, de jó lenen változtatni. Ha nyílnak is új "szaktopicok", azért az ott elhelyezett hozzászólásokat itt is el lehetne helyezni, hiszen itt aztán vasutas témában szerintem minden hozzászólás "ontopicnak" kell, hogy számítson. Szerintem aki ezt a Fórumot olvassa, az a vasutat érintő témák, felvetések nagy része érdekli, ha meg nem, akkor átfutja az őt nem érdeklő hozzászólást.
Nem kell számolni, rámész a vasutas fórumra és ott (nekem 100 db-re van állítva a fórumok száma) megnézed. Nemrég az alján megjelent egy kettes. Na arra rá és látszik, hogy négy van odaát. 100+4 = 104 vasutas topik van jelenleg, a legfrisseb az 1047 barátoknak szól.
Annyi vasutas topik van, nyisson Gergő egy díjszabási topikot, és élvezkedjen ott, rögtön kiderül, hogy hány ember érdekel ez a dolog!!!
Olvastál vissza mostanában? Valaki meg is számolta, veri a százat. Érdemleges témájú topoicok süllyednek, mert kinek van kedve összekeresgélni az összeset. Nem kellene túlburjánoztatni...
Tízen meghaltak, valamint százan megsebesültek abban a balesetben, amely szombaton történt Vietnám középső részén tudatta az Objektív Hírügynökséggel az RSOE.
A vasúti baleset Hanoi és Ho Chi Minh város között közlekedő vasúti vonalon történt Vietnám Danang tartományában ma délelőtt. A hivatalos jelentések szerint a balesetben hét szerelvény felborult. Nguyen Van Hoa, a vasúttársaság szóvivője szerint a baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, a társaság még várja a helyszínről érkező kiegészítő jelentéseket. Egyelőre annyi bizonyos, a balesetben tíz fő meghalt és eddig 30 személyt szállítottak kórházba. Közülük két embernek súlyos az állapota.
Vitatkozzatok/vitatkozzunk vele érdemben, tárgyszerűen.
Ez elég nehéz,mert csak puffogtat megszokott doglokat, alpári stilusban szidalmaz olyanokat, akik nemis tehetnek róla, hogy ilyen a helyzet.
Ha mv. voltál, akkor neked is tudnod kell,hogy nem tudtad megváltani a világot, ugyanigy az sem,akiknek a dijszavbással kelll foglalkozniuk, de még vezetőkre is igaz ez.
Mások is javasolták már,hogy csináljon egy korrekt dijszabási-RENDSZERT,akkor lehet miről vitatkozni, annak a készítése során ő is rájönne, hogy nem is olyan egyszerű a dolog, pláne, hogy a társvasutakkal, és azoknak az ellentmondó képviselőivel is egyezkedni kell(ene)!!!
Biztosan igaza van sok mindenben (én sem vagyok nemzetközi dijszabásban otthon), de ez nem megoldás,meg nem is érinti az utasok nagyrészét. Olyan részét biztosan nem érinti, mint amilyen nagyság rendben itt a topicon szó van róla.
Annyi vasutas topik van, nyisson Gergő egy díjszabási topikot, és élvezkedjen ott, rögtön kiderül, hogy hány ember érdekel ez a dolog!!!
Egy kis vasúti témaként érdekel valakit az ICE3 dízelmotoros verziójáról egy -két technikai adat, stb...
Képek sajna nem álnak rendelkezésemre még, de most szervezik egyeébként, hogy Hegyeshalomba bemutatkózó látogatásra jöjjön, mivel az ÖBB ezzel akar bejárni Bp-re a közeljövőben.
Az meg más kérdés, hogy a karbantartó moderátorok eztz miért hagyják....
Mert nem az a dolguk, hogy beleavatkozzanak a kisstílű veszekedésekbe (francba, most nekem is sikerült). Abban jobbára egyetértünk, hogy AG stílusa időnként hagy maga után kívánnivalót; ezen lehet megsértődni - bár fölösleges -, és lehet a hozzászólásai tartalmát nézni...
Vitatkozzatok/vitatkozzunk vele érdemben, tárgyszerűen.
Ilyen KÖZÖS nyíltlevél azonban elképzelhetetlen, pont a fórumon tapasztalható, személyemet érintő nagy arányú megosztottság láttán...
Ez kutyajó! Milyen megosztottság??? Bár végül is a 90-10% is megosztottság, bár gondolom ezt nem érzekeled.... Fölösleges veled bármit is csinálni, mert kisistennek képzeleed magadat, pedig te sem tudnál sokkal töübbet elérni IDEBENN...
Azzal az ámokfutzással,amit itt csinálsz semmi sem fog megjavulni. Ha pedig javitó szándékkal szeretnél valamit csinálni, tudod, hogy kiknek kellene benyujtanod azokat... Lehet,hogy attól félsz, hogy akkor megfordulna a helyzet, és akkor neked kellene a soksok hülyeségre válaszolni, meg rádöbbenél, hogy mennyi hülyeségre kell figyelniük azoknak, akik ezzel IS foglalkoznak. Mert hiába van valakinek valamilyen beosztása, amellett még milliónyi hülyeséget kell megcsinálnia, meg tucatnyi főnökkel kell egyezkednie!!!!
Amit csinálsz,csak annyit érsz el, hogy szétrombolsz egy vasútbaráti topikot, kisajátítod magadnak, hogy kiélhesd baszogató hajlamodat. Évek óta olvasom több kollégával a topikot (még mielőtt "igazgatósági droid" lettem, már akkor kezdtem), sok érdekességről, de az utóbbi időben irdatlan mennyiségben -és szinte csak eeről irsz ide. Még,ha igazad is van egyes kérdésekben,mert ezt nem hiszem, hogy vitatják sokan, akkor sem fog ezzel semmi váltzoni a cégnél, csak a topicot rongálod. Az meg más kérdés, hogy a karbantartó moderátorok eztz miért hagyják....
Nekem úgy tűnik, hogy Andó Gergely stílusa, vsz a kritikák hatására, határozott javuló tendenciát mutat. Azt nem mondanám, hogy már nincs mit csiszolni rajta, csak azt hogy javul.
Ez a te stílusodról viszont már nem mondható el, az utóbbi időben sikerült őt rendesen alulmúlnod.
Attól, hogy Gergelyt sikerülne esetleg innen kitúrnod, nem lesz tisztább a Bko ülése, nem fogják jobban tudni a pénztárosok a nemzetközi díjszabást, és a Déliben sem lesz könnyebb hozzájutni a panaszkönyvhöz.
Szerintem is kívül-belül minősíthetetlenül mocskos a vonatok jó része, a sógornőmet múltkor jól átvágta egy trehány vagy rosszindulatú pénztáros a Keletiben, engem is többször megpróbáltak becsapni a Déliben, Kelenföldön, Nagykanizsán. Legutóbb egy írástudatlan, valamint 2 hiányos vonalismerettel rendelkező vagy egyszerűen csak a valagát megemelni lusta jegyvizsgáló, valamint a helyfoglalási cetliket elhelyező, szintén analfabéta jómunkásember csapatmunkája okozott néhány kellemetlen percet nekem Budapest és Hegyeshalom között. Ha Gergelyt kitiltatod innen, majd beírom én. Eddig nem tettem, mert végülis azonkívül, hogy nem kevés csomaggal 3x végigmászhattam a szerelvényt, más kellemetlenség nem ért. Nem kell túl gyakran vonatozni, sem kifejezetten a bajt keresni, hogy ilyenekkel szembekerüljön az ember. Kíváncsi vagy a részletekre?:)
Egy dolgot nem akarsz megérteni: Lehet, hogy amit leírsz igaz ( fogalmam sincs a díjszabásról) de ezzel a stílussal az olvasók nagy részében CSAK ellenszenvet váltasz ki.
"Gizi": általános alany, pont azt a célt szolgálja, hogy IRL módon leírjam a helyet, időt és a pénztáros személyét! Ez esetben ugyanis arra kívánom felhívni a figyelmet, hogy bizonyos "jelenségek" nem személyfüggők, azok vizsgálata NEM csak a konkrét személyek esetében szükséges.
"Köztörvényes droid": Ha erre azt írnám, hogy a tények makacs dolgok, újra rohannának sokan a moderátorért, ugye? Én így fejezem ki a nem tetszésem egyesek munkavégzése kapcsán, te máshogy. Szerintem az e névvel ellátott személy kárt okoz! Vagy az utasnak, vagy a vasútnak, vagy mindkettőnek... De hívhatod őket máshogy is...
"Nihil banda": olyan csoport, melyek tevékenységének eredménye nem eseik egybe a csoport dekralált céljával. Csak így kiírva ez hosszabb... :)))
"Állítható de (még) nem bizonyítható.": Tévedsz! Több esetben világosan kiderült: így a Keletiben és gonoszbrekeke által is...
"Lehet,hogy kevesebb van nekik,mint..."
Na neee! Én írom a díjszabást, vagy ők? Nekem van ellenőrzési, munkáltatói jogköröm, vagy nekik? Nem a fórumon kell válaszolni, megelégszem "közvetve" a hibák kijavításával is. Csakhogy ilyen tevékenységre az elmúlt 8 évben elvétve volt példa, de ahhoz már FVF kellett...
"és reagálni se tud az őt ért kritikákra ha egy olvasótársa nem hívja fel a figyelmét egy másik topicra..."
Te vagy az Elhárítás dolgozója vagy, vagy csak szimplán nem tudsz mit kezdeni a szabadidőddel! Nekem ebbe nem fér bele az index összes fórumának olvasása. A "megkérdeztük a moderátort" topik nincs a "kevencekbe" benne... Egyébként meg nem ott kell elkezdeni a kritikát, hanem itt, és nem ott kéne egyes khamosnak burkoltan a kitiltásomért kampányolni, hanem itt...
Én csak azt nem értem, hogy a khamos félék miért nem a belső fórumon nyomulnak az elv társaikkal? Miért itt játszák a sértődöttet? Vagy miért nem a kollégáikat figyelmeztetik a színvonalas(abb) munkavégzés fontosságára? Mert amíg az utas csak tetveket és bolhákat kap a vasúttól a pénzéért, joggal használhat erős kifejezéseket a tapasztalt helyzetek jellemzésére!!!!
nekem ugy tunik, a topik nem elsosorban szemelyed korul forog, a nagyaranyu megosztottsagot nemtom honnan veszed. megosztottsag max abban lehet, hogy az igen pallerozatlan modon idehanyt hozzaszolasaid tartalmaval erdemes-e foglalkozni. ha van is olyan, aki szerint mindegy, hogy milyen bunko modon adod elo a mondanivalodat, az biztos kisebbsegben van
"Khamos véleményével ellentétben hozzászólásaim nem az embergyalázásról és a cél nélküli droidozásról szólnak! "
Keletis Gizi?Köztörvényes droid?Nihil banda?(Akkor ezek biztos dicséretek és véletlenszerűek.)
"Sőt, állítható, hogy a hozzászólásban nevzettek rendszeresen megkapják személyüket, tevékenységüket érintő hozzászólásaimat!!! "
Állítható de (még) nem bizonyítható.
"Nem értek egyet azzal az állítással sem, hogy a valós nevükön szereplők nem tudják "gátlástalan rágalmaimat" megválaszolni. Nekik erre igenis van lehetőségük. "
Lehet,hogy kevesebb van nekik,mint az egyszeri embernek,aki egy internetes fórumon következetesen Macázik egy Andreát,bliccel(t) MÁV vonaton és reagálni se tud az őt ért kritikákra ha egy olvasótársa nem hívja fel a figyelmét egy másik topicra.
Tudod ki az igazi politikus? Aki úgy küld el "melegebb éghajlatra", hogy alig várod az indulást. Próbálj egy picit politikusabban fogalmazni, pl. a "köztörvényes droid" kifejezést kihagyni, megírni a hozzászólást, majd törölni az egészet, és megírni másodszor (esetleg harmadszor vagy negyedszer is :-))) neveket kihagyni, stb.
Nekem egy vasutas mondta, hogy a MÁV-nál szegecs van a sapkában, ergo nem nagyon számíthat az ember bármilyen változásra...
Ez utóbbi. A húskombináton túli dombon van Szentjakab. Ha jól tévedek, régebben alapították, mint magát Kaposvárt. Annak idején Bencés apátság állt itt, a törökdúlásban pusztult el, de a romjai megvannak. A vár maradványait is fel lehetne valamilyen szinten tárni(bár nagy dolgok nincsenek, nem kővár volt, csak egyszerű palánk. Erőssége a mocsárban rejlett), ott van a gyékényesi és fonyódi vonalak összefonódásánál, csak jórészt ráépült a NOSTRA gabonatároló, ami szintén műemlék építmény. Amúgy Kaposvár - Kaposszentjakab a köznyelvben továbbra is csak Húskombinát megálló, és Kaposvár - Kapostüskevár(Akkor már miért nem egyszerűen Kaposvár - Tüskevár???) is inkább Fonó néven emlegettetik, bár a városrész neve valóban Tüskevár.
Tisztelt moderátorok, Mogorva Öregúr, khamos és sincica!
A vasútmániás fórumban tett 165198-as hozzászólásom törlése kapcsán az alábbi hozzászólást kívánom tenni:
A MÁV Rt. az ország egyik meghatározó közszolgáltató vállalata. Az általuk végzett munka minősége kihat az ország egész életére. E munka egyik "szelete" bizonyos díjszabások, utasítások alkotása, melyek nem csak a vasutas munkavállalók tevékenységét, hanem az utasok lehetőségeit, jogait is szabályozzak.
A MÁV Rt. Személyszállítási Üzletágának Tarifa Osztályán dolgozók feladata többek között az egyértelmű, pontos díjszabások alkotása. Ennek a feladatuknak azonban vitatható módon tettek eleget. A díjszabási rendelkezések nyílvánosak, azokat a vállalatnak elérhetővé kell tennie. A gyakorlatban ez nem mindig valósul ugyan meg, de a hozzászólásban hivatkozott rendelkezés letölthető BÁRKI által a dijszabas.uw.hu címről. Márpedig a nyílvános díjszabásban szereplő alkotók megnevezése aligha sérti a vasutasok érdekeit, különben aligha lennének a díjszabásban névvel és elérhetőséggel együtt megnevezve.
A hivatkozott IRL mondat: "Én cseppet sem csodálkozom, hogy ebben az országban nincs tucatnyinál több ember, aki értené a globáláras rendszereket. Ebben pedig elévülhetetlen szerepet játszott K. úr és D. asszony."
A hozzászólás hátralevő részében PONT ezen állításomat igazolom! Nevezetesen: a fent nevezett szerzőpáros ugyanazon jegyre egy időben két, egymásnak ellentmondó szabályozást alkotott. Ez pedig súlyosan sérti az utasok érdekeit, és nagy mértékben rontja a vasutasok munkavégzésének színvonalát. Ha ugyanis a jegypénztár a (téves) díjszabás értelmezés miatt anyagi kárt okoz az utasnak, annak akár bíróságon végződő következményei lehetnek.
Továbbá tényszerűnek tekinthető az a megállapítás is, hogy egyes mondatok "dezinformációt" tartalmaznak a díjszabásban. Ezeket az eredeti német nyelvű dokumentumok egyértelműen alátámasztják. A dezinformációt pedig nyílvánvalóan a díjszabást szerkesztő személy helyezte el a szabályzatban. Ezért pedig a felelősséget neki kell vállalnia!
Nem értek egyet tehát Mogorva Öregúr, khamos és sincica állításával.
Khamos véleményével ellentétben hozzászólásaim nem az embergyalázásról és a cél nélküli droidozásról szólnak! Hozzászólásomban nem az "egyszerű" vasutasokat szoktam nevén szerepeltetni, hanem azokat, akik a MÁV Rt HIVATALOS véleményét publikálják pl. a panaszkönyvekre adott válaszokként.
Nem értek egyet azzal az állítással sem, hogy a valós nevükön szereplők nem tudják "gátlástalan rágalmaimat" megválaszolni. Nekik erre igenis van lehetőségük. A nevezettek mindegyike redelkezik joggal és lehetőséggel, hogy a hozzászólásaimban jelzett problémákra, felvetésekre választ adjon, érdemi intézkedést hozzon. Sőt, állítható, hogy a hozzászólásban nevzettek rendszeresen megkapják személyüket, tevékenységüket érintő hozzászólásaimat!!! Ők azonban nem kívánnak élni a válaszadás lehetőségével.
Megjegyzem, a fent nevezett három panaszkodó egyike sem vette a fáradságot, hogy a hozzászólás konkrét felvetéseire válaszoljon, esetleg magyarázza a "magyarázhatatlant".
Összegezve: hozzászólásom törlése nem sok ezer vasutas érdekeit sérti, hanem pont, hogy az utasok érdekeit. Az index fórum hozzászólásait ugyanis a nagyobb keresőprogramok meglelik, így az adott vonatot és jegyet igénybe venni szándékozók pontos(abb) tájékoztatást kaphattak (volna), és nem kényszerültek volna arra, hogy egyes vasutas munkavállalók felületes ismeretei miatt jelentős összegű felárat kifizetni legyenek kénytelenek.
A moderátor állításával egyébiránt egyettértek:
"Javasolnám egy közös, nyílt levél megfogalmazását Andó Gergő részére, amelyben a topiclakók közösen kérik meg bizonyos kifejezések, jelzős szerkezetek és egyéb stilisztikai elemek bevezetésére/mellőzésére. Ha ebben a topiclakók álláspontja nem elég megalapozott, akkor Gergő hozzászólásaival semmi baj, hiszen a topic közönségének kell bizonyos téma központú irányvonalat megfogalmaznia, nem a moderátornak."
Ilyen KÖZÖS nyíltlevél azonban elképzelhetetlen, pont a fórumon tapasztalható, személyemet érintő nagy arányú megosztottság láttán...