A numizmatika éremgyűjtés beszélgető fórum azzal a céllal nyílt meg, hogy a régi és új pénzérmék, bankjegyek gyűjtői tudjanak itt eszmét cserélni.
Az alaptéma a gyűjtés, rendszerezés, egyes darabok azonosítása, és egy kis pénztörténeti csevej.
Itt lehet bemutatni egyes kérdéses darabokat, kérni a hozzáértők segítségét a beazonosításban, esetleg hozzávetőleges értékelésben.
Miután a reklámozási tevékenység fizetős az index alatt arra legyünk különös figyelemmel.
A fentiektől eltérő, az egymást ingerlő hozzászólások topic rombolásnak minősülnek az ilyenekért tiltás jár.
A Numizmatika címszó alatt pénzekkel, pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudományt értünk legfőképp ehhez tartsuk magunkat.
Köszi mindkettőtöknek, asszem kipróbálom ezt az összejövetelt. Addig is letöltöttem egy listát amin rajta van, miből hány db lett kiadva aztán otton szortírozgatok kicsit.
Nagyon amatőr vagyok, de van néhány forgalomból kivont magyar (és NDK-s, Csehszlovák, Román királyi stb) pénzérmém 1921-1990-ig.
Próbáltam utánanézni, hogy mennyit ér,de nem lettem igazán okosabb. A pénzverde honlapján vannak fenn pénzek meg árak, és teljesen meglepődtem, hogy a 10-20 filléreseket évjárattól függően akár 2000 Ft felett is kínálják.
Ha el szeretném adni a pénzeimet, viszonyíthatok ezekhez az árakhoz, vagy ezek irreálisak? Egyáltalán találok az interneten valami katalógusfélét a felvásárlási árakról is?
Az egyesület budapesti központtal, megyei szervezetekkel illetve területi csoportokkal mûködik.
ha bpi vagy, akkor
A budapesti összejövetel:
- helye: MABÉOSZ székház I. emelet
Budapest, VI. Vörösmarty u. 65.
- idõpontja:
minden kedden: 14.45 - 18.00 óráig
minden szombaton: 9.00 - 12.00 óráig
vidéket kérdezd meg a központban, cím, tel. stb. a honlapon.
sziasztok!
meg tudna nekem valaki mondani, hogy az 1990-es labdarugo vb-re, 1988ban es 1989ben kiadott, 100ft-os emlekermeknek mi lehet az 'erteke'? weben sajna nem talaltam.
nos én amatőr vagyok, de amit láttam:
1. az előlapi köriratban a fényképen csak egy szövegelválasztó rozetta van legfelül a fej felett, a többi kettőspont.
az Ungerbeli rajzon pedig még 6 db összesen 7 rozetta van.
a képen az egy rozetta jobb és baloldalán is van kettőspont.
2. a kardot tartó balkéz a képen lentebb van mint a rajzon.
3. az egész körirat más-más ritmusban van az alakhoz képest.
mivel nem egy évjárat ábrázolásai biztos, hogy más-más verőtő.
abban az időben azért ilyen eltérés azt hiszem megengedhető volt, úgyhogy lehet csak változat.
Sziasztok!
A nagymamám talált egy régi pénzt:1763 a dátum,a felirat rajta:M THERES DGR IGE HUBO REG ,szerintem rézből.Szerintetek mennyit érhet?
Hol lehetne eladni?
1. profi:
szakértő kell, meg a pénz a maga valójában.
2. amatőr:
addig is vesd össze a képét Huszár, Unger stb. irodalmakkal. (kíváncsiságból kinyomtattam a képet és viszem haza)
A regipenz.hu oldalon a hírek címszó alat található leírás róla.Ingyenes, hétvégén sokan vannak.A kezdetektől-idáig nagyon szép a kiállítás. Érdemes megnézni, nekünk nagyon tetszet. Üdvözlettel:zo.zo.ka
A rádióban hallottam, hogy talán a Magyar Nemzeti Bank épületében nyílt egy pénztörténeti kiállítás.
Valahol a neten meg lehet tudni erről valami bővebbet? Nyitvatartás, belépő, ilyesmik érdekelnének.
Tanácsot kérnék.
Kezembe akadt egy Német 1 Eurós (2002, G, azaz Karlsruhe verdejellel)
A probléma az, hogy a szabványtól eltérően az egész érme homogén,egyszínü, egyféle ötvözetből (réz-nikkel)áll. Szó sincs elszineződésről.
Ennek szeretnék utána járni.