a mezei gk csavar nem onmetszo. sot, egyik sem onmetszo. letezik speci, aminek van furoele, az kell az erositett C profilhoz az ajtonal. a fahiz valo is siman atmegy a feles vaslemezen, csak annyiban kulonbozik, hogy mas a menete, a hegye ugyanolyan.
nekem fémvázon van, és a mezei fémvázhoz való gk csavart. simán átmegy a ziment lemezen is, nem kell fúróhegyű. a ferdefal nekem is faváz, ahhoz 45mm-es fához való (ritkább a menet és mélyebb) gk csavart, de ott nincs fűtés.
Ahogy én látom, elsőre van akinek megy 1-2 hónapig, van akinek 1-2 hét után leállt, bár kiderült pl. hogy sok tűlevél volt benne (érzésre se raktam volna bele). Van aki második építésre majdnem végig használta télen. (de nem AE házba, így csak alap temperálásra volt elég)
Az biztos hogy folyamatos ellenőrzést, mérést, felügyeletet igényel. (bár szerintem még mindig kevesebbet mint fát hasogatni, és pakolászni a kazánhoz/kandallóhoz/kályhához)
(9)111 Építési határvonalon kívülre eső épületrész
a) az előkertbe a legalább 5,0 m-es előkertméret,
b) a telek közterületi homlokvonalára helyezett épületeken a közterület fölé - a 39. § (1) bekezdésében foglaltakat is figyelembe véve - a legalább 12 m szélességgel szabályozott közterület,
c) az oldalkertbe - legfeljebb 1,0 m-es benyúlással - a legalább 4,0 m-es oldalkert méret
esetében létesíthető.
(10)112 A (9) bekezdés szerinti túlnyúló épületrész hossza legfeljebb az adott teljes épület homlokzathosszának 4/5-e, legnagyobb szélessége (kiugrása) legfeljebb 1,0 m lehet. Az épületkiugrás a szomszédos telek határától legalább a kiugrás másfélszeresének megfelelő, de legalább 1,0 m távolságra lehet.
A c) pont azt jelenti,hogy oldalkertben is állhat az épület fala?
A "homlokzathossz" itt mit jelent? A kinyúló és nem kinyúló épületrész hosszának összegét vagy ...???
Létezik működő, méretezett komposzt kazán ma Magyarországon? (Azt, hogy engedélyezett van-e, már meg sem merem kérdezni. :-) ) Mindig nézem a lányom lovardájában a trágyadombot, és csípi a skót szememet a gőze, miközben az öltözőben szinte meg lehet fagyni.
Egy ismerősöm kontaktált egy kivitelező céget, és azt mondták neki hogy: "az energetikai taníúsítvány nem ismeri a levegő levegő szivattyút, csak a levegő vizet"
Mert hogy légkondis fűtés lenne.
Ez micsoda? Mi az hogy nem ismeri? Ha akarom fűtök plutóniummal, vagy komposzt kazánnal baze, mi közük hozzá?
Tényleg, komposztkazán padlófűtéssel megfelel a központi fűtés kritériumának? :)
Nyugalom, ne izgasd fel magad, nem vitázni, személyeskedni szeretnék. És vitát generálni sem!
El tudom fogadni hogy vannak akiknek ez így rendben van. A világháló elbír mindent, a papír is csak az ilyesmivel az ember negatív bizonyítványt állít ki magáról. Jelen esetben is ezek az első képek az első benyomások amik meg kéne hogy fogják a leendő beruházókat. De így? És ez most szakmától független. Innen most inkább ki töröltem a sok negatív jelzőt..:-)
Mit gondolsz egy olyan fotósról akinek csupa bemozdult, kiégett vagy alexpós képek vannak a honlapján? Rábíznád az esküvőd fotózását?
Az alaprajzon lévő elrendezéseket direkt nem hoztam szóba.
Na, ez a baj.
Felőlem ülhet valaki a konyhában is a budin.
Igen, erről is már tárgyaltunk és az átdolgozott tervek már nem is úgy vannak, ha jól láttam. Ezek a lényegi kérdések nem a buxus elhelyezkedése a 3D ábrán. A kezdő építkezőknek pont ezek a tanácsok jönnek jól.
Nem tudom te mivel foglalkozol, de ha tőled elfogadják az ilyen felületes összecsapott munkákat vagy te elfogadod mástól és ezeket tovább is adjátok, hááát… Pfff.
Nem is kell tudnod, teljesen lényegtelen.
De én is még azon maradik közé tartozom, akik fogaskerék metszeteket és kapcsolódásokat kézzel is rajzolt. Nem érdekel a 3D varázslat, a terv szempontjából az a legkevesebb.
Majd ha odamegyek és a saját telkemre tervezett, saját házamnál is így fog kinézni a 3D terv, akkor talán reklamálok, de akkor sem biztos, ha maga a tervrajz/alaprajz jó.
Tervező aki nem tudja lerajzolni a terveit, aki nem tudja használni az őt segítő tervező programot , amit természetesen nem kötelező használni és ha csak ennyire megy akkor nem is kéne erőltetni. És ez senkinek nem szúr szemet? Csukott szemmel rajzolt? Rá nézett valaki erre a munkára a kollégák közül? Ha igen és mindenki jónak találta így, akkor megint csak nincs több kérdésem…
Ezt is leírtam már. Kérlek, az összehasonlítás miatt mutass pár jobbat amit ingyen és bérmentve kiraktak a világhálóra és magyarok.
Mindenki jót, használhatót és szépet szeretne építeni, ráadásul olcsón. Számomra nem jó előjelek azok amiket leírtam és ezzel találkozok először. Aztán az alaprajzi elrendezések, te is azt írod hogy nincs különösebb átgondoltság. Itt is az látszik hogy össze van csapva az egész. Hiányzik a gondolkodás a rajzi készség és a kontroll a végéről.
(aki arra gondol hogy nyilván kevés lehetett az idő... annak nincs igaza, az idő hiánya nem mentség a készségek hiányára)
Nem az alaprajzról beszélek. Az alaprajz amúgy egy nézete a 3D tervnek. Az alaprajzon lévő elrendezéseket direkt nem hoztam szóba. Felőlem ülhet valaki a konyhában is a budin.
Tervező aki nem tudja lerajzolni a terveit, aki nem tudja használni az őt segítő tervező programot , amit természetesen nem kötelező használni és ha csak ennyire megy akkor nem is kéne erőltetni. És ez senkinek nem szúr szemet? Csukott szemmel rajzolt? Rá nézett valaki erre a munkára a kollégák közül? Ha igen és mindenki jónak találta így, akkor megint csak nincs több kérdésem…
Nem tudom te mivel foglalkozol, de ha tőled elfogadják az ilyen felületes összecsapott munkákat vagy te elfogadod mástól és ezeket tovább is adjátok, hááát… Pfff.
ezek technikai dolgok. szinte kötözködés. az viszont, hogy egy 120m2 házban a nappaliban van a konyha, nincs kamra(a folyosó végén az egy gardrób, vagy nemtudommi), az étkezővel egy légtérbe nyílik a wc, nincs előszoba az azt jelenti, hogy nincs különösebb átgondoltság az alaprajzban.
az egyszeri építész mindig Neked TestreSzabva tervez, ezért bármilyen kritikára az a válasz, hogy a megrendelő életmódjának, igényeinek így felel meg. vagy csak simán hogy ilyenre kérték. típustervet ezért nagyon nehéz készíteni, ugyanis itt nem lehet a megrendelőre kenni mindent, kellene a komoly gondolkozás, tervezés.
Ha látok jobbat, akkor el tudom dönteni laikusként is, hogy ez valóban annyira szar terv a levegőben logó növényzet miatt vagy egy ház terveinél a 3D-s nézetben rosszul elhelyezett tárgyak a legkevesebb infóval bírnak. Mutatsz párat?
Ahhoz, hogy megnézd, te mennyit fizettél? Vagy tudsz olyanról, aki ezért(pontosan ezért, ami a weboldalon van) fizetett?
Ha ennyi kontroll és precízség szorult beléjük, hogy már a munka -1. fázisában, amikor munkát akarnak nyerni, ilyesmiket képesek elkövetni, akkor a laikus mit várjon a későbbiekre nézve?
Azért szerencsére vannak olyan oldalak ahol normális rajzokat is lehet látni, sokan nem adnak ki ilyen munkát a kezük közül és pláne nem teszik fel a netre mutogatni!
Lehet, hogy van, akinek ez bele fér, sokaknak más ettől jóval szörnyűbb veszélyesebb dolog is.
Ezért képes valaki fizetni? Bár kétségtelen vannak előnyei a levegőben lévő növényzetnek is. Kiválóan lehet nyírni alatta a füvet... maradhat a kocsibeállóban is a növényzet mert az autó úgyis át tud felette repülni, és tényleg már utcák sem kellenek, hiszen az autók vagy a földben közlekednek vagy a levegőben. :-))
Benned mi fogalmazódik meg az ilyen elő benyomások után?
és hogyan rendezed el a karton alatt hogy ne kelljen átcsavarozni?
teljesen értelmetlen nem átcsavarozni. az a célod, hogy a hőt jól átadja a kartonnak. össze kell simuljanak. én még a mezők közepében is beletoltam pár csavart hogy jól odahúzza a lemezt a kartonhoz.