Keresés

Részletes keresés

pszh soför Creative Commons License 2011.06.26 0 0 1328

Üdvözlök Mindenkit!

Én voltam Lentiben junius 25-én.

Előljáróban köszönet Süle Feriéknek, remek csapat, nagyon szeretnék még a jövőben többször találkozni velük.

Azt hiszem minden túlzás nélkül írhatom, a jövőben életem nagyon szép emlékeim között tartom számon a 2011. junius 25-i Lentiben töltött napot.

Nem tudom leírni azt a valamilyen jó érzést ami ott ért mikkor 39 év után újra be mentem a kapun, az alakulótérnél, a körletbe, a telephelyen, az étkezőnél.

Én nem láttam olyan lepusztultnak ahogya egyesek korában irták.

Három épületet nem találtam ami az én időmben volt, a fogda, a gyengélkedő, valamint a fogdától lefele voltak kisebb raktár épületek, és a kettes őrség, de épült sok másik, tanterem, raktár, meg a telephelyen sok építmény.

Természetesen jól látszik az épületeket régen nem lakják, ki költöztek belőle.

Ha nem fárasztalak beneteket szeretnék még sok mindent irni, és képeket is feltenni.

Üdvözlettel Ugron István volt honvéd

Hírműhelyes Creative Commons License 2011.06.24 0 0 1327

Sziasztok Bajtársak!

Sajnos nem tudok menn a holnapi találkozóra,bár Süle Feri volt oly kedves,hogy meghívott.Talán jövőre sikerül,akkor jobban rákészülök családilag,pénzügyileg egyaránt.Kívánok Mindnyájatoknak jó találkozást,nézelődést és nosztalgiázást.!Kérlek titeket,a fényképpel ne takarékoskodjatok,tegyetek föl minél többet.Személy szerint kíváncsi vagyok az egykori telephelyre,a harckocsi javító csarnokra,és a belőle nyíló hírmühelyre.Már nem emlékszem,hogy a csarnok végében nyílt,vagy a ball oldalából,azt tudom,hogy belül volt egy külön zárható raktár helyiség.Még egyszer minden jót nektek!Üdvözlettel

Hírműhelyes

blues47 Creative Commons License 2011.06.18 0 0 1326

Szevasztok Vitézek!

Sajnálom, hogy 65-67 ből nincs senki akivel együtt dagasztottuk a jó zalai sarat, vagy csapszeget cseréltünk UHK-n a 35 fokos melegben, porban, sehol semmi kis víz stb, bár örültem volna, hátha jelentkezik itt valaki,

Terveztük feleségemmel a részvételt, de a mostani benzinárak mellett meggondolandó, lévén nyugdíjasok, egy Bp.-ről leruccanás Lentibe, egy egyébként részemre teljesen ismeretlen, de igazából nagyon rendes emberekből álló Bajtársakkal való néhány perces beszélgetésre, kajára. Ott nem aludtunk volna, délután jöttünk volna vissza.

4 unokám van, itt vannak nálunk ebben az időben, problémás az elhelyezésük, mivel a szülők dolgoznak. Így nem akarom beültetni őket kocsiba, és irány Zajda, mert hosszú ez még nekik.

Így majd kissé szomorún és egyben anyázva fogom megnézni azokat a fotókat, amelyeket közületek a látogatás után esetleg fel fog rakni. (Nagyon szeretném és egyben remélem is.)

Képzelem előre, hogy mekkora lepusztulás és romok halmaza fog szembetalálkozni Veletek, de a nosztalgia azért mindent meg fog szépíteni.

Mindenkinek jó "gyárlátogatást" és kajálást, dumálást kívánok, és főleg jó időt!!! ( " Nótát kopaszok"  vezényszó nélküli sétát!!)

Üdvözlettel

Eper

ercsenyi Creative Commons License 2011.06.17 0 0 1325

Hello obsitos3!

Nagyon sajnálom, hogy igy szakadt meg a kapcsolatunk (nem ért véget!), de tényleg, eléggé el vagyok havazva. Amint irtam, az ujjamat széthasitottam, eltörtem, a saját hulyeségem miatt. Polgári Természetör is vagyok, az erdö sorompoját engedtem le, mellé akart menni, alá nyultam, erre szétnyirta az ujjamat, de még el is törte (öreg csont nehezen forr). Ráadásul, tegnap a Tájházban egy ujonnan épitett épulet ajtaja alá kerult a kezem, amikor azt beállitottuk, az is széthasította a jobb kéz gyurusujjának felsö percét. Nos, a 24 és fél honap katonaság alatt nem "sebesultem" annyit, mint most egy honap alatt. Mit is várok, 62 évesen az ember már ne akarjon "szupermen" lenni, de PSZH vezetö sem, de nehéz tudomásul venni, hogy "vén szarok" lettunk. Örulnék, ha átjössz a Dunán és felkeresed Heves megyét, ellátogatnál hozzánk is. Ugyanez a meghívás vonatkozik minden Lentiben katonáskodo BAJTÁRSRA is, csak Szoljatok elöre, megoldunk egy jo Heves megyei "látogatást" Szépasszony völgy, Eger. Mégegyszer, bocsássatok meg, hogy most nem tudok részt venni a találkozon. A Polgár Jenö Hivatal engedélye nálam van, ha szukséges, írjatok egy címet, elkuldöm. Bár igy, ha a feldetítökkel mentek, ugy gondolom, nem szukséges.

udv mindenkinek ercsenyi

Előzmény: obsitos3 (1321)
SüleFeri Creative Commons License 2011.06.17 0 0 1324

Szia Obsitos3! Köszi a válaszodat megértettem.A helyzet az hogy nem ismerem a társaidat és sajnos téged sem.Mind ez csupán biztonsági kérdés, mi évek óta erre a helyre járunk nagyon jó a kiszolgálás, az étel, a szállás az árak  szóval minden .Itt szeretnek minket és forditva.Természetesen mindenkit szívesen látunk aki jönni szeretne, mint írtam keressen engem Rengeteg munka és persze költség egy találkozó megszervezése az időről nem beszélve.Mi minden évben június utolsó szombatján talizunk , van aki már pénteken le jön lehet pecázni, wellesselni,kirándulni, lovagolni, kocsikázni, főzni szóval ami szem-szájnak kellemes.Légyszíves írj privibe arra a címre amit elküldtem talán tudunk másról is beszélni esetleg segítehetek a ti dolgotokban is.Az a kis kutya már nem él sajnos elaltatták mert beteg volt de van helyette egy magyarvizsla csoda kutya 1 1/2 éves, ő a világ legjátékosabb kutyája.Várom jelentkezésedet üdvözlettel:Feri

obsitos3 Creative Commons License 2011.06.16 0 0 1323

Szia SüleFeri!

A fórum látogatói nevében köszönöm a meghívást és az információkat.A feltételeitekkel kapcsolatban:korrektek,de szerintem alaptalan a félelmed,az a kategória,amiről írsz,(mértéktelen piálás,tivornya,balhé)itt nincs jelen.Nem ír,nem olvas,pláne nem jelentkezik a találkozóra.Lehet,hogy volt ilyen figurától hsz.,de biztos,hogy lemorzsolódott.Akik ebből a társaságból jelentkeznek,biztosan tudnak viselkedni.A zöme akkor volt lentiben katona,amikor a legtöbbünk még ovodás vagy iskolás volt,az ezred éppen megalakult,nagyon sajnálom,hogy nem tudok velük találkozni.Sajnos az én részemről a dolog a megadott időpontban aktualitását vesztette,mivel amikor kiderült,hogy még ilyen nyögvenyelősen sem áll össze a dolog,átprogramoztam a nyaram,ezen már nem akarok változtatni.Talán majd jövőre.Üdv:obs

ui.:a nyilvános oldaladon láttam egy vizslás képet,mennyi idős?játékos még?

,

Előzmény: SüleFeri (1322)
SüleFeri Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1322

Szia Obsitos3!  Jók az infóid arra az időpontra szerveztük mi is a találkozónkat.Lehet csatlakozni a laktanya látogatáshoz és a többihez is alkalmazkodva a következőkhöz:nálunk nem divat a mértéktelen piálás , az ellátást egyben kell fizetni ebéd előtt.Amennyiben ezt vállalni tudjátok jöhettek de  előzetsen nekem tudnom kell név szerint ki jhön mit fizet meddig marad.Mivel nem ismerünk titeket és semkinek nincs a homlokára írva a jelleme.Fix helyünk van évek óta nem szeretnénk szégyenbe maradni aki balhét akar akár otthon is maradhat.Aki jönni szeretne írjon a suleferencVfreemail.hu címre üdvözlettel: Süle Ferenc  mélységi felderítő

obsitos3 Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1321

Szia Karcsi!

Sajnálom,hogy problémáid adódtak,jó lett volna találkozni,dumálni egyet.Úgy néz ki,mi még nem értünk meg egy ilyen találkozóra.Talán tényleg az a megoldás,amit prw...(nem tudom pontosan a betűkombinációt) javasol,hogy aki be akar jutni a laktanyába,csatlakozik a felderítőkhöz.A program hasonló,(laktanyalátogatás,utána ebéd,vacsora,gondolom utána duma,pia,alvás,másnap lehet hazamenni.Nem hosszú eltáv!)Ráadásul az időpont is azonos.

Üdv:obs

Előzmény: ercsenyi (1318)
prwhrqkt Creative Commons License 2011.06.11 0 0 1320

figyeljetek csak Urak!

mivel Süle Feri már többször felajánlotta,hogy aki gondolja azt szívesen látja a felderítő z. bajtársi összejövetelén ,ezért utólagos engedelmével ide teszem az ezzel kapcsolatos legutóbbi üzenetét: 

"Süle Ferenc Katonák Lenti 54-es felderítő zászlóalj ezt írta: MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!!!!! 2011 06 25-ÉN 9 30-KOR TALÁLKOZUNK A LAKTANYA BEJÁRATÁNÁL .AKI NEM AKAR ODA JÖNNI AZ MENJEN A GOSZTITÓKA KEMPINGBE OTT LESZ AZ EBÉD ÉS A VACSI IS"

csonyi74 Creative Commons License 2011.06.02 0 0 1319

Üdv Mindenkinek!

Régóta olvasgatom a fórumot, a történeteket. Jómagam is Zajdán szolgáltam '93-'94-ben, az alakulat megszűnésének utolsó éveiben. A találkozó szervezésével kapcsolatban szívesen segítek, Lentiben élek. A találkozón én is ott leszek...

ercsenyi Creative Commons License 2011.06.02 0 0 1318

Szevasz obsitos 3!

Bármennyire is sajnálom, de én nem tudok részt venni a talalkozon. Feleségemet nem engedték el, nekem pedig etörött a bal gyurusujjam. Még rövid távon ugy-ahogy tudok vezetni, de ilyen hosszu utra nem merek vállalkozni. a volt lenti (1967-69) katonacimbora visszamondta a jövetelt, pedig ugy számítottam, hogy az  uton felváltva fogunk vezetni. Amugy is, ilyen gyér éedeklödés nekem nem éri meg ezt a hosszu utazást, plusz az anyagiakat (nyugdíjas). Nos, sok szerencsét kívánok Nektek, remélem, azért tartjuk a kapcsolatot és egyszer még találkozunk.

Jo egészséget kívánok mindnyájotoknak, családotoknak, ha mégis találkoztok, tegyetek fel képeket.

udv ercsenyi

Előzmény: obsitos3 (1315)
blues47 Creative Commons License 2011.06.02 0 0 1317

Halihó Mindenki!

Mi is megyünk a feleségemmel Budapestről, van 2 férőhely itt is. Autó: Citroen C4 KVN-671 (kurvanagy, ez a rendszám rövídítése!!!!)

Laktanya bejáratnál leszünk 10:00 órára.

Remélem találkozom évfolyamtárs harcosokkal 65-67.

Látogatás utáni kajálásba benne vagyunk, de időnk véges.

Délután aztán mi jövünk vissza, rokonokhoz megyünk látogatóba.

Egy kérésem lenne Hozzátok : valaki tudna szerezni örökbe nekem 2db harckocsizó fegyvernemi jelzést, a kisunokámnak igértem, hogy hozok neki. Télen majd a sapkájára tűzök egyet, másik tartalék. (Jó hülyeség részemről)

Teljesen be van indulva a technika iránt, minden amiben harckocsi van, nézni kell a Spektrumon, NatGeon, könyveim vannak harckocsi-harcászat, típusok, méretek, adatok, állandóan mutogatni és mesélni kell neki  stb.

Tavaly nyáron Balatonszemesen volt egy műszaki mentő kiszuperált T-54 (különben trágya állapotú), leszerelve minden, kapaszkodók a motortér tetején, mentünk 1 nagy kört, némi készpénz ellenében.  Mikor ráindított a faszi, őrületes füst, és valami borzasztó csörömpöléssel megindultunk. Gyerek baromira élvezte, direkt a kedvéért ültünk fel, kapaszkodott mint atom, de élvezte.

Persze én is, eszembe jutott Zajda, jó kis gázolajfüst szag, örökös akkumulátor probléma, nincs levegő-palack, stb,stb. Téli olajos-ronggyal való melegítés, rothadt hidegek, és még nagyon sokminden.

Nem HK-s voltam ugyan, felderítő UHK-m volt, kisuvickolva mindíg, és leolajozva minden. Csillogott mint Salamon töke...........

Szóval 2db HK-s jelzés  (sárgaréz és két kis pöcse van, amit át kellett dugni a kabát hajtókáján) kellene.

Előre is köszönöm

üdv

Eper

blues47@citromail.hu

prwhrqkt Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1316

a felderítők találkozója még mindíg megvan ,mint lehetőség!

rendszeresen tartják , Süle Feri szervezi.

hívott már,hogy menjünk .

az már egy kiforrott dolog!

szerintem ott biztos minden meglesz.

ahhoz kéne csatlakozni!

obsitos3 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1315

Szia Karcsi!

25-én mi is ott leszünk a feleségemmel,tehát 10-kor a kapuban.Ja,ha már úgy döntöttetek,hogy a harcjármű alapján azonostjuk egymást,ezüst Toledo.Egyébként,ha a hátralévő 3 hétben hasonló intenzitású lesz a jelentkezés,nem biztos,hogy érdemes lefoglalni szállást,kaját.Azért egy tipp:Denis Étterem és Panzió.A fürdő szomszédságában van,tulajdonosa Dénes Elek,volt lenti katona.Azt hiszem,'69-ben volt,talán ezredpk sofőr.Voltam pár éve ezen a helyen,teljesen rendben volt.Ha tudunk kb. létszámot,beszélhetek vele.

Egyenlőre ennyi.obs

Előzmény: ercsenyi (1307)
Hírműhelyes Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1314

Sziasztok Bajtársak!

Emberi számítás szerint én is megyek Budapestről,lehet,hogy jön a párom is,tehát,max két fő.Van benne bizonytalansági tényező,mert van három apró gyermekem,és ők sokszor bekavarnak,no meg a fránya anyagiak is beszólhatnak.Aznap jönnék vissza,ha esetleg jönne utitárs,jelezze.Az utolsó héten biztosat tudok mondani,tudok-e menni!Az autó fehér Suzuki,rendszámom GTN-099.Üdvözlettel Hírműhelyes

hubrincs Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1313

Magam 64-66 között katonáskodtam Zajdán a légfúrósoknál.

Szívesen elmennék a talira ha nem ilyen messziről kellene mennem, így le kell mondanom róla.

Azért remélem betesztek pár képet ide, és akkor láthatom milyen lett. Jó emlékeim igazából nincsenek a néphadseregben töltött két évről, de ennek ellenére kiváncsi vagyok hova züllöttek az épületek és a környék.

Előzmény: blues47 (1312)
blues47 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 1312

Szevasztok HARCOSOK!

Én (mi) is megyek(ünk) feleségemmel, habár nem találkoztam itt olyan fiúval, aki 65-67 között volt  Zajdán.

Nem baj ha nem éppen felderítő volt, én jóban voltam a HK-sokkal is, telephelyről ismertük látásból egymást, mi voltunk mellettük beállítva egy sorba UHK-sok, és 1db BTR parancsnoki, amit a velünk egy körletben lévő híradószázadtól vezetett egy srác.

Jó nagyokat summantottunk karbantartás címén a telephelyen, 3m-es antennát kitéve, gyönyörűen jött Szabad Európa, Teenager-party., Tom Jones, Beatles, Shadows, és még nemtudom mennyi jó muzsika,és zsugázás ezerrel.

Na ez aztán megalapozta későbbi civil szakmámat is. (nem a zsuga persze)

Tehát:

nem baj, gondolom így is leszünk néhányan, de mi látogatás után, (ha lesz valami kis kajálás és dumaparty akkor persze nem), jönnénk haza Budapestre, mert másnap családi összejövetelre megyünk.

Szóval ott leszek a kapunál június 25-én 10:00 kor, homokszínű Citroen C4, hátul angliai matricákkal.

Üdv mindenkinek

Eper

ercsenyi Creative Commons License 2011.05.30 0 0 1311

Bocs, elírtam: junius 25.

ercsenyi Creative Commons License 2011.05.30 0 0 1310

Szevasz Itván!

Nem tudom, sikerul-e most elkuldenem az uzenetemet, mert már legalább tucatszor probálkoztam, ez az idiota gép szorakozik velem. Nos, köszönöm barátságos szavaidat, de ez a legkevesebb, amit tehettem. Sajnos, Heves messze van Zalátol, nem olyan könnyu az egész. A bizt. fönököt Vojtek jozsefnek hívják, tel: 30-40065 74. Bár,  Lenti honlapján lehet találni olcso szálláshelyket is, s nekunk csak aludni van rá szukségunk. Ha a gépem megadná magát, nem tudok kapcsolatot tartani, junius 20. 10.00 Zajda, bejárat. sötétkék oöpel. ("Természetvédelem" matricákkal elül-hátul).

karcsi

pszh soför Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1309

Tisztelt Károly!

Mint már korábban is irtam én megyek, én ott leszek junius 25-én . Még azt nem tudtok eldönteni, hogy hány napra egy, vagy három. Két fővel biztosan számolható vagyok.

Szállás ügyben a biztosági fönök segítségét én elfogadnám. Megköszönöm, ha megírnád hogy tudom fel venni a kapcsolatott vele.

Kedves Károly köszönöm amit teszel a találkozó érdekében. Sajnos az élet minden területén így van amig konkrétan nem kell cselekedni addig van ígéret, vágy aztán elmulik, de azt is írnám minden kezdet nehéz, itt össze jöhet egy mag, mely jövőre, és utána gyarapodik.

Őszinte Tisztelet a fáradozásaidért.

Üdvözlettel Ugron István

Előzmény: ercsenyi (1307)
ercsenyi Creative Commons License 2011.05.28 0 0 1307

Udv Bajtarsak!

Mostmár véglegesen tudnom kéne, hogy junius 25-én 10.00-kor hanyan leszunk Lenti-Zajdaban. Tegnap kaptam meg a Lenti-i Polgármesteri Hivatal írásbeli látogatási engedélyét, kb. 30-40 före. Ez Ok. lenne, de ha 12.00 után szeretnénk valamilyen vendégláto ipari egységben összejönni, azért ott is kéne egy kb. létszámot elözetesen lebeszélni, amit ha rám biztok, megprobálok megoldani. Igy azonban, hogy konkrétan senki sem mozdul rá az egészre, nagyon nehéz lesz. Egyáltalán, néhányotokon kívul, érdekel valakit az egész? Én biztosan megyek, (plusz egy (1967-69.) plusz egy fö) meg tudom, hogy néhányan elszántak vagytok, de hol van a többi? A kommentek alapján legalább 30-40 fönek (családtagokkal) tényleg össze kéne jönnunk. Meg kéne hívjuk udvariasságbol a Pogármestert (nagyon korrekt volt, igazán rövid idön belul kiadta az engedélyt) -A biztonsági örök fönökét, aki személyesen hivott telefonon és biztositott segítségéröl- tehát, írjatok már valamit, mert innen, Heves megyéböl elég nehéz intézni a dolgokat. A "majdcsak lesz valahogy" a Rejtö könyvekben jol hangzik, de ha már szerveztetek valaha is valamit, tudjátok, hogy a valoságban azért nem így muködik. Ezért kérlek Titeket, hogy legalább szoljatok az egészhez pár szot, vagy javasoljatok további megoldásokat. Egy biztos: ha most nem jön össze, én soha többet nem megyek Lentibe.

Udv ercsényi károly

sityu1 Creative Commons License 2011.05.25 0 0 1306

nem volt másik oldal nekem mint tiszthelyettesnek laviroznom kellett a legénységem más alegységek legénysége a saját alegységem tisztjei és más alegységek tisztjei kőzőtt ami nem kis feladat volt

504LACI Creative Commons License 2011.05.22 0 0 1305

Utána mi lett belőled? Hogy emlékszel vissza az egészre a másik oldalról?

Előzmény: sityu1 (1304)
sityu1 Creative Commons License 2011.05.22 0 0 1304

én nem szégyenlem 5 évet tőltőttem zajdán hivatásosként megjártaűm mind a 3 glz -ét

1982-1988 kőzőtt és probáltam emberlenni amennyire az adott kőrülmények kőzőtt lehetett

ercsenyi Creative Commons License 2011.05.22 0 0 1303

Szevasz obsitos3!

Ne köszönj semmit, ez volt a legkevesebb, amit tehettem. Sajnálom, hogy tuzérfönök és Szebenyi nem lesznek ott, de utobbinak megigértem, hogy kuldök Neki fényképeket a találkozorol. Nagyon köszönöm, hogy felajánlod az utazáshoz segítségedet, de mint már elöbb írtam, Keresztanyám Keszthelyen lakik, (25 éve nem találkoztam vele, 92 éves) így pénteken hozzá megyunk szgk-val, onnan fogunk 25-én egyenesen Zajdára utazni. Még nem tudom, hogy vasárnap indulunk-e haza, vagy hétfön szintén Keszhelyröl, ugyanis az össze-visszaság miatt lehet, hogy feleségemet csak péntekröl engedi el "tisztelt" igazgatonöje. Véleményt nem nyilvánitok, ez nem a politikai forum. Sajnalom, hogy eddig még nem sokan jelezték, hogy összességében hanyan is leszunk-kérdezte ugyan a biztonságiak fönöke (volt zajdai hivatásos), de sajnos, nem tudtam választ adni. Mégegyszer, akit érdekel a dolog, s elözö kommentemet elolvasta, megismétlem tud segíteni a szálláskeresésben, csak írjátok meg, hogy hanyan jöttök és mennyi idöre.

a viszontlátás reményében udv mindenkinek, ercsényi

Előzmény: obsitos3 (1299)
kis tibcsó Creative Commons License 2011.05.22 0 0 1302

köszi :DD

Előzmény: gazsi, a gitáros (1301)
gazsi, a gitáros Creative Commons License 2011.05.21 0 0 1301

Végre tudom, miért került a Nyugat fegyverkezési fölénybe!! :-)

Előzmény: kis tibcsó (1300)
kis tibcsó Creative Commons License 2011.05.20 0 0 1300

Nem valószínű hogy ismerlek az utászokat  nem ismertük, de azt  a kurva  fogdát elég  jól  ismertem belülről:D

Egyszer gyaksin  fejre állitottam a  pszh-t elgörbült a  gépágyu  csöve   és 30  napot kaptam érte :D

Előzmény: VANDOR (1298)
obsitos3 Creative Commons License 2011.05.20 0 0 1299

Szia Karcsi!

1284:kösz a bizalmat,megpróbálok megfelelni.

1286:sajnálom,hogy Szebenyi nem lesz ott,de az egészségi állapotával ő van tisztában.

1288:az egész zajdai brancs nevében köszönöm a találkozóval kapcsolatos áldozatos munkádat,ezek szerint,ha jól emlékszem,jun.25.-én de.10-kor találkozunk a kapuban.Persze nem tudom,mivel jösz,vagy jöttök,lehet,hogy érdemes gondolkozni a közös utazáson.Ha szfvárig lejutsz,innen mehetünk együtt.

Eger felől úgyis erre vezet az út!Üdv:ob

Előzmény: ercsenyi (1288)
VANDOR Creative Commons License 2011.05.20 0 0 1298

Udv,

en a muszaki szazadnal utaszkodtam, a fogda melletti epuletben :)

Előzmény: kis tibcsó (1297)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!