Lelasult az anyatopic,melynek többen vélni vélik az új tpicok elszívó hatását........
hüümmm
Látom abban NEM változott az anyatopic, hogy a TÖBBSÉg lusta.
Lusta olvasni és számolni.
Megint több a HIT mint a tudás.
Pedig ilyenkor elég lenne az általános iskola II.osztályos ismereteket elővenni kinyiltkozás helyett.
Amúgy is egyre több a pont itt kinyilatkozó.
Ezt az "ipart" hagyjuk meg a szekta alapító guruknak.
Tehát a "".""..lelassult topic".".. tegnap a lassulása egyik tetőpontján produkált 216 hozzászólást.
Épp elég átolvani.
1999-2001-ben nem volt ritka a napi 10-30 hozzászolás
sem.
NEM lasult le semmi.
Jötek ( ..'hál Isten ) újak, jöttek fiatalok, kik ( "hál Isten) szeleburdiak, sok sületlenséget kérdeznek, jöttek ( NEM "hál Isten) kinyilatkozók, hivatalból fürkészők, és önként - 10 év múlva már szégyellt, - pitiáner előnyökért minket vizslatók is.
Így kerek a világ.
165.000 hozzászólásnál tartunk.
Vanak közöttünk, jól és kevésbé felkészültek, nyíltak és segítők, vannak buták és rosszindulatúak is.
vannak olyanok kik civilben okoksak és mérték tartók, de itt köteleség szerűen védik a mundért.
Nem baj.
Magyarok, színesek, olyanok mint Magyarország.
más
Andó Gergely.
Nem vitatta senki, vagy úgy fogalmazom, hogy az értelmesebbje sohasem vitatta, hogy amit Gergő ír a vasútról az sajnos igaz.
Szomorú, de igaz.
Amit régen (is)vitattak az a stílus.
Gergő stílusa sokat finomodott.
Még így is bánt sokakat.
Sokaknak nem tetszik a droidozása.
Nekem sem.
Azt viszont tudom, hogy kevesebbeket bántana, viszont nagyképübbnek tartanák, fennhéjazóbbnak, kioktatónak ( mint pl.engem is ) ha azt írná....:
........"........a MÁV dolgozóinak NAGYOBB része, képes : egyszerű feladatokat, szoros felügyelet alatt, állandó számonkéréssel és sűrű útmutatások közepette, szükségszerűen, elégséges szinten elvégezni........."
Pedig ez ugyan azt jelenti, csak épp egy MÁV ...." Belső bizalmas ".. anyagból való.
GERGŐ-nek a topic közönsége többségének jóindulatának megnyeréséhez át kellene térnie az ilyen stílusú fogalmazásra.
Ezt ugyan nem értené a topic közönségének fele, viszont nem is bántanák miatta Gergőt.
Hogy mik? Hol??? :)) Végre egy Hernyósimogató topic :)))) Mellékesen megjegyzem, hogy én sem értek egyet ezzel a sok Topiccal, régebben sokkal jobb volt ide benézni, mert minden itt volt, egy helyen. Ma már itt baloldalt egész listám van, és nem győzöm nézegetni, és sanos mostanában már nem is nagyon szoktam emiatt....
Ha a NoHAB nak lehet topikja miért ne lenne a többinek is.
Erre nem írok semmit, mert nagy sértődés lenne.
De akkor nem értetek engemet.
Valaki lát valami érdekeset, mondjuk M47 személyvonattal drót alatt Cegléden...stb. Na ezt hírt az illető beírja az M47 topikba, és tudja 10 ember, míg én meg a többiek meg nem, pedig engemet is érdekel.
Tehát ha valmi közérdeklődő dolog van, naponta 100 topikot lapozzak fel, hátha ott van valami olyan vasúti dolgo, ami érdekel?
Ha meg nem teszem, akkor lehet valami fontos, érdekes infót vesztek el.
Tehát ez az én bajom.
Időm meg nincs annyi, hogy ennyi topikot nézegessek, na meg a beírás, aztán keressem, hogy mit írtam be, hova, és hol válaszolnak rá. Erről a problémáról már más is írt itt.
Senki nem tudja, hogy végül a 4 Amx merre távozott Pestről tegnap?
Öööö. Eleddig nem találkoztam ezzel fogalkozó hozzászólással, így lehet hogy mégsem felesleges:
Tegnap reggel a Gazdasági Rádió infó szekciójában azt mondta örömködve a KI, hogy lesznek mentesítővonatok. Említett egy plusz ícét Kaposvárra 17.15-ös indulással.
Háát... Magam nyitottam egy Ajka nevű topikot és 10 nap alatt rajtam kívül csak ketten szóltak hozzá. Attól még egyszer lehet az a topik pörgős, majd ha egismerik és ha a városban terjed a net. Szóval nem hiszem, hogy zavarnia kellene téged egy általad nem látogatott nem pörgő topik létének. Ráadásul a nem pörgő topik aztán végképp nem vesz el hozzászólást a kedvencedtől!
Ha a NoHAB nak lehet topikja miért ne lenne a többinek is.
Most meg az ifjú titánok topik nyitó versenyt rendeznek, még kétéséges a verseny de asszem hkv vezet méghozzá utca hosszal.
Egy kis vasúti témaként érdekel valakit az ICE3 dízelmotoros verziójáról egy -két technikai adat, stb...
Képek sajna nem álnak rendelkezésemre még, de most szervezik egyeébként, hogy Hegyeshalomba bemutatkózó látogatásra jöjjön, mivel az ÖBB ezzel akar bejárni Bp-re a közeljövőben.
Engem kifejezetten érdekelnének infok magáról a vonatról is, de legfőbbképpen a Budapestre való közlekedéséről!
Legalább 11 ember meghalt és kétszáznál több megsérült, amikor kisiklott egy expresszvonat szombat délben Vietnam középső részén. A Hanoiból Ho Si Minh-városba tartó szerelvény Danang közelében, egyelőre ismeretlen okból szenvedett balesetet. A vonat 13 vagonja közül 8 lefutott a sinekről és felborult.
A VTV állami televízió jelentése szerint 11 holttestet találtak a roncsok között és több mint kétszáz sérültet szállítottak a környékbeli kórházakba, közülük legalább harmincat válságos állapotban.
De én még azt nem értem, hogy miért az utüóbbi pár hétben lett ez a sok topik, eddig évekig elvoltunk nélkülük, mégsem tudom, hogy valaki emiatt lemaradt volna egy M62-es infóról. Az a pár altopik, meg bőven elvolt a nagy mellett. (Vasútgépész, Nohab, kéregjegy, vicinálisok, kisvasút...stb).
De az, hogy naponta 2-3 topik szülessen..., erre már nem lehet magyarázatot találni.
Én drasztikus lennék, minden olyan topikot törölnék, amiben 10 nap alatt a topikgazda nélkül számolva minimum 100 értelmes odavaló hozzászólás nem keletkezik, van ilyen bőven...
A topikon elhatalmasodott stílus és a sok hozzászólás tette kezelhetetlenné az anyát. De még így is vannak itt is értelmes hozzászólások bőven. Én pl. ezért olvasom őnagyságát.
Én ugyebár nem politizálok, azonban mai csavargásom során az alábbi táblát találtam, aztán mire hazaértem, aktuálissá is vált. A táblán olvasható más vélemény is, kisebb betűvel.
Szerintem várható volt, hogy ide jutottunk. A szaktopikok azoknak hasznosak akik célirányosak. Pl. Szütyi és az M62. Nyunyuka és a kéregjegy. stb...... Miért kellene az anyatopikban olvasniuk a sok számukra töltelék hozzászólást? Szerintem az anya is pörög mégpedig nagyon is. Ha az ember kihagy két három napot legyen türelme és ideje átfutni, hogy ne maradjon le semmiről. Mellesleg az F1 1999 topik még 10000 hozzászólással így is le van maradva pedig őkelme is pörög ezerrel. (Különösen verseny alatt.)
Ma egyébként szépen pörgött a gépész topik is. Az ős topikok közül. Az újakból népszerű az M62, M41.
Az úti élmények pedig igenis símán elférnek itt az anyában! Szerintem......
De jó, hogy tudom előre más emberek gondolatait, mert ezt azért sem írtam be, mert gondoltam vannak itt anyira jó felfogásúak, hogy erre nem vonatkozik a dolog, és erre majd valaki mégis megkérdezi.
Mindenkit arra kérnék, hogy ha képet tesz be ide, legyen már arra szíves, és a kép feliratát kitölteni szíveskedjen, elég idegesítő az a kép, ahol aztán semmi, hogy hol, mikor...stb.
Az elmúlt napokban nagyon lelassult a Fórum, alig van hozzászólás. Nem tudom ennek mi az oka, de jó lenen változtatni. Ha nyílnak is új "szaktopicok", azért az ott elhelyezett hozzászólásokat itt is el lehetne helyezni, hiszen itt aztán vasutas témában szerintem minden hozzászólás "ontopicnak" kell, hogy számítson. Szerintem aki ezt a Fórumot olvassa, az a vasutat érintő témák, felvetések nagy része érdekli, ha meg nem, akkor átfutja az őt nem érdeklő hozzászólást.