Háát... Magam nyitottam egy Ajka nevű topikot és 10 nap alatt rajtam kívül csak ketten szóltak hozzá. Attól még egyszer lehet az a topik pörgős, majd ha egismerik és ha a városban terjed a net. Szóval nem hiszem, hogy zavarnia kellene téged egy általad nem látogatott nem pörgő topik létének. Ráadásul a nem pörgő topik aztán végképp nem vesz el hozzászólást a kedvencedtől!
Ha a NoHAB nak lehet topikja miért ne lenne a többinek is.
Most meg az ifjú titánok topik nyitó versenyt rendeznek, még kétéséges a verseny de asszem hkv vezet méghozzá utca hosszal.
Egy kis vasúti témaként érdekel valakit az ICE3 dízelmotoros verziójáról egy -két technikai adat, stb...
Képek sajna nem álnak rendelkezésemre még, de most szervezik egyeébként, hogy Hegyeshalomba bemutatkózó látogatásra jöjjön, mivel az ÖBB ezzel akar bejárni Bp-re a közeljövőben.
Engem kifejezetten érdekelnének infok magáról a vonatról is, de legfőbbképpen a Budapestre való közlekedéséről!
Legalább 11 ember meghalt és kétszáznál több megsérült, amikor kisiklott egy expresszvonat szombat délben Vietnam középső részén. A Hanoiból Ho Si Minh-városba tartó szerelvény Danang közelében, egyelőre ismeretlen okból szenvedett balesetet. A vonat 13 vagonja közül 8 lefutott a sinekről és felborult.
A VTV állami televízió jelentése szerint 11 holttestet találtak a roncsok között és több mint kétszáz sérültet szállítottak a környékbeli kórházakba, közülük legalább harmincat válságos állapotban.
De én még azt nem értem, hogy miért az utüóbbi pár hétben lett ez a sok topik, eddig évekig elvoltunk nélkülük, mégsem tudom, hogy valaki emiatt lemaradt volna egy M62-es infóról. Az a pár altopik, meg bőven elvolt a nagy mellett. (Vasútgépész, Nohab, kéregjegy, vicinálisok, kisvasút...stb).
De az, hogy naponta 2-3 topik szülessen..., erre már nem lehet magyarázatot találni.
Én drasztikus lennék, minden olyan topikot törölnék, amiben 10 nap alatt a topikgazda nélkül számolva minimum 100 értelmes odavaló hozzászólás nem keletkezik, van ilyen bőven...
A topikon elhatalmasodott stílus és a sok hozzászólás tette kezelhetetlenné az anyát. De még így is vannak itt is értelmes hozzászólások bőven. Én pl. ezért olvasom őnagyságát.
Én ugyebár nem politizálok, azonban mai csavargásom során az alábbi táblát találtam, aztán mire hazaértem, aktuálissá is vált. A táblán olvasható más vélemény is, kisebb betűvel.
Szerintem várható volt, hogy ide jutottunk. A szaktopikok azoknak hasznosak akik célirányosak. Pl. Szütyi és az M62. Nyunyuka és a kéregjegy. stb...... Miért kellene az anyatopikban olvasniuk a sok számukra töltelék hozzászólást? Szerintem az anya is pörög mégpedig nagyon is. Ha az ember kihagy két három napot legyen türelme és ideje átfutni, hogy ne maradjon le semmiről. Mellesleg az F1 1999 topik még 10000 hozzászólással így is le van maradva pedig őkelme is pörög ezerrel. (Különösen verseny alatt.)
Ma egyébként szépen pörgött a gépész topik is. Az ős topikok közül. Az újakból népszerű az M62, M41.
Az úti élmények pedig igenis símán elférnek itt az anyában! Szerintem......
De jó, hogy tudom előre más emberek gondolatait, mert ezt azért sem írtam be, mert gondoltam vannak itt anyira jó felfogásúak, hogy erre nem vonatkozik a dolog, és erre majd valaki mégis megkérdezi.
Mindenkit arra kérnék, hogy ha képet tesz be ide, legyen már arra szíves, és a kép feliratát kitölteni szíveskedjen, elég idegesítő az a kép, ahol aztán semmi, hogy hol, mikor...stb.
Az elmúlt napokban nagyon lelassult a Fórum, alig van hozzászólás. Nem tudom ennek mi az oka, de jó lenen változtatni. Ha nyílnak is új "szaktopicok", azért az ott elhelyezett hozzászólásokat itt is el lehetne helyezni, hiszen itt aztán vasutas témában szerintem minden hozzászólás "ontopicnak" kell, hogy számítson. Szerintem aki ezt a Fórumot olvassa, az a vasutat érintő témák, felvetések nagy része érdekli, ha meg nem, akkor átfutja az őt nem érdeklő hozzászólást.
Nem kell számolni, rámész a vasutas fórumra és ott (nekem 100 db-re van állítva a fórumok száma) megnézed. Nemrég az alján megjelent egy kettes. Na arra rá és látszik, hogy négy van odaát. 100+4 = 104 vasutas topik van jelenleg, a legfrisseb az 1047 barátoknak szól.
Annyi vasutas topik van, nyisson Gergő egy díjszabási topikot, és élvezkedjen ott, rögtön kiderül, hogy hány ember érdekel ez a dolog!!!
Olvastál vissza mostanában? Valaki meg is számolta, veri a százat. Érdemleges témájú topoicok süllyednek, mert kinek van kedve összekeresgélni az összeset. Nem kellene túlburjánoztatni...
Tízen meghaltak, valamint százan megsebesültek abban a balesetben, amely szombaton történt Vietnám középső részén – tudatta az Objektív Hírügynökséggel az RSOE.
A vasúti baleset Hanoi és Ho Chi Minh város között közlekedő vasúti vonalon történt Vietnám Danang tartományában ma délelőtt. A hivatalos jelentések szerint a balesetben hét szerelvény felborult. Nguyen Van Hoa, a vasúttársaság szóvivője szerint a baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, a társaság még várja a helyszínről érkező kiegészítő jelentéseket. Egyelőre annyi bizonyos, a balesetben tíz fő meghalt és eddig 30 személyt szállítottak kórházba. Közülük két embernek súlyos az állapota.
Vitatkozzatok/vitatkozzunk vele érdemben, tárgyszerűen.
Ez elég nehéz,mert csak puffogtat megszokott doglokat, alpári stilusban szidalmaz olyanokat, akik nemis tehetnek róla, hogy ilyen a helyzet.
Ha mv. voltál, akkor neked is tudnod kell,hogy nem tudtad megváltani a világot, ugyanigy az sem,akiknek a dijszavbással kelll foglalkozniuk, de még vezetőkre is igaz ez.
Mások is javasolták már,hogy csináljon egy korrekt dijszabási-RENDSZERT,akkor lehet miről vitatkozni, annak a készítése során ő is rájönne, hogy nem is olyan egyszerű a dolog, pláne, hogy a társvasutakkal, és azoknak az ellentmondó képviselőivel is egyezkedni kell(ene)!!!
Biztosan igaza van sok mindenben (én sem vagyok nemzetközi dijszabásban otthon), de ez nem megoldás,meg nem is érinti az utasok nagyrészét. Olyan részét biztosan nem érinti, mint amilyen nagyság rendben itt a topicon szó van róla.
Annyi vasutas topik van, nyisson Gergő egy díjszabási topikot, és élvezkedjen ott, rögtön kiderül, hogy hány ember érdekel ez a dolog!!!
Egy kis vasúti témaként érdekel valakit az ICE3 dízelmotoros verziójáról egy -két technikai adat, stb...
Képek sajna nem álnak rendelkezésemre még, de most szervezik egyeébként, hogy Hegyeshalomba bemutatkózó látogatásra jöjjön, mivel az ÖBB ezzel akar bejárni Bp-re a közeljövőben.
Az meg más kérdés, hogy a karbantartó moderátorok eztz miért hagyják....
Mert nem az a dolguk, hogy beleavatkozzanak a kisstílű veszekedésekbe (francba, most nekem is sikerült). Abban jobbára egyetértünk, hogy AG stílusa időnként hagy maga után kívánnivalót; ezen lehet megsértődni - bár fölösleges -, és lehet a hozzászólásai tartalmát nézni...
Vitatkozzatok/vitatkozzunk vele érdemben, tárgyszerűen.
Ilyen KÖZÖS nyíltlevél azonban elképzelhetetlen, pont a fórumon tapasztalható, személyemet érintő nagy arányú megosztottság láttán...
Ez kutyajó! Milyen megosztottság??? Bár végül is a 90-10% is megosztottság, bár gondolom ezt nem érzekeled.... Fölösleges veled bármit is csinálni, mert kisistennek képzeleed magadat, pedig te sem tudnál sokkal töübbet elérni IDEBENN...
Azzal az ámokfutzással,amit itt csinálsz semmi sem fog megjavulni. Ha pedig javitó szándékkal szeretnél valamit csinálni, tudod, hogy kiknek kellene benyujtanod azokat... Lehet,hogy attól félsz, hogy akkor megfordulna a helyzet, és akkor neked kellene a soksok hülyeségre válaszolni, meg rádöbbenél, hogy mennyi hülyeségre kell figyelniük azoknak, akik ezzel IS foglalkoznak. Mert hiába van valakinek valamilyen beosztása, amellett még milliónyi hülyeséget kell megcsinálnia, meg tucatnyi főnökkel kell egyezkednie!!!!
Amit csinálsz,csak annyit érsz el, hogy szétrombolsz egy vasútbaráti topikot, kisajátítod magadnak, hogy kiélhesd baszogató hajlamodat. Évek óta olvasom több kollégával a topikot (még mielőtt "igazgatósági droid" lettem, már akkor kezdtem), sok érdekességről, de az utóbbi időben irdatlan mennyiségben -és szinte csak eeről irsz ide. Még,ha igazad is van egyes kérdésekben,mert ezt nem hiszem, hogy vitatják sokan, akkor sem fog ezzel semmi váltzoni a cégnél, csak a topicot rongálod. Az meg más kérdés, hogy a karbantartó moderátorok eztz miért hagyják....