Keresés

Részletes keresés

Robzon Creative Commons License 2002.11.12 0 0 4625
Szomi_szomi!
Többfele elktromägneses-fekezesü konstrukcio van, nekem a fenntemlitettel vannak jo tapasztalataim. En is 4 * 2-öt akartam irni, csak felrebökött a kacska ujjam.

Bike!
Jah. A görgövel mäs gond nincs is, mint hogy (a bringäval együtt) nagy, (szerintem) koszol, a szobabringäzäshoz nem optimälis a bringäs testhelyzet, es bazi hangos. En olyan 60 rugesz körüli ärakrol tudok. Ez inkäbb bringäsoknak valo teli sportszer, mint alakformälo-szobabicaj alternativa. Szerintem.

Előzmény: szomi_szomi (4623)
bike Creative Commons License 2002.11.12 0 0 4624
Ha valakinek van normál utcai biciklije, akkor nem kell + szobabringát vennie, elég egy görgő. Nem országutisra gondolok, amelyiken egyendúlyozni kell, mert átlagembereknek az nem egyszerű, és nagyot lehet esni. Van olyan, amelyikbe befoghatod a hátsó tengelyt, és egy mágnesfékes ellenállás fékezi a hátsó kereket. Én 22e-ért vettem. OK, nem ma volt, de ez a megoldás most is kijön 35e körül. Ráadásul amikor majd tavasszal az ember elkezd a szabadban biciklizni, nem lesz izomláza, mert a saját biciklijén tekert. Sokan nem értik, hogy mitől nem megy a bringázás nyáron, pedig egész télen szobabiciklizett. Ha találok valahol képet róla, belinkelem, hogy mire is gondoltam.
szomi_szomi Creative Commons License 2002.11.12 0 0 4623
Köszi a magyarázatot! Na, ilyenek teljesen hiányoznak a tájékoztatókból. Te honnan hallottál ezekről?

SZVSZ ilen szobabringát nem kapsz Mo.-n 100e Ft alatt. De ha sikerül légyszi írd meg a típusát.

Csak 2 óra lesz heti 4szer. Ambícióm meg azért ilyen nagy, mert szeretek tévézni és így lelkiismeretfurdalás nélkül tehetem. :-)

Majd beszámolok, hogy mennyire bírom.

Előzmény: Robzon (4622)
Robzon Creative Commons License 2002.11.11 0 0 4622
Szomi_szomi!
A potenciometer egy vältoztathato ertekü ellenälläs, jelenesetben inkäbb egy többälläsu kapcsolorol van szo. Na ha ez az ize bowdeneket huzigat, akkor ott gond van, nem az optimälis a cucc. Jobb bringäkon, ezzel a többälläsu kapcsoloval tudod azt beällitani, hogy melyik ellenälläson keresztül terheled azt a generätort ami a bringa elektromägneses fekezeset adja. Gyakorlatilag olyan az egesz mintha a bicoval egy dinamot hajtanäl es azt tudnäd ällitani häny lämpa legyen a dinamora sorosan räkötve (minel több fogyaszto van räkötve annäl nehezebb hajtani). Na az ilyen fajta bringäk az örökeltüek.
Gratulälok az ambiciodhoz, de azert a heti 4 szer 3 ora mär eleg sok. Persze ärtani nem ärt, söt fogyasztani nagyon fogyaszt, csak eleg nagy psziches megterheles.
Előzmény: szomi_szomi (4621)
szomi_szomi Creative Commons License 2002.11.11 0 0 4621
Mi az a potenciométer?
Gondolom arra a kattogós tekerőre gondolsz. Nekem szép nagy, de könyörgöm ki gondolta volna, hogy a bovdeneket egy műanyag kis szarral kapcsolják össze?! (Úgy látszik ezt a sokkot még mindig nem hevertem ki.)

A lendkerék súlyát meg általában még az eladó se tudja az általad leírt kategóriában.

Mondjuk most belegondolva, a Kettler Speednél lehet, hogy probléma, hogy egy idő után melegedni kezdenek a dörzsfékek.

Egyébként napi 40 perc tekerésnél tartok heti 4 nap (plussz 2 nap egyegyóra tenisz). Tervem szerint heti tíz perc emeléssel elmegyek 60 percig. Ezt a szintet tartom úgy egy hónapig, utána megint hetente emelem az időtartamot. Végcél heti 4-szer 2 óra.

Az asszony napi 45 percet nyom és élvezi. :-)
Például meglepve tapasztalta, hogy a fájós térdével mennyivel könnyebben gugol mostanában. Ja, és előtte nagyon ritkán ivott, most meg rendesen visz be folyadékot. Meg persze úgy általában fittebbnek érzi magát.

A kajálást még szokás szerint nem optimalizáltuk, de lassan annak is nekiállunk.

Előzmény: Robzon (4620)
Robzon Creative Commons License 2002.11.11 0 0 4620
Szobabringatema:
En speciel a Kettlert nem tartom jo märkänak, szerintem az ärähoz kepest kifejezetten gyenge. En toväbbra is a legtartosabbnak az elektromägneses fekezesü konstrukciot tartom, azok közül is azt (az olcso azaz 100eFt alatti kategoriäban) amelyiknel a terhelest nagy bivaly potenciometerrel lehet ällitani, nem pedig elektronikusan. Ezeken viszonylag keves elromolnivalo van. Szomi_szomival max. 1etertek, szerintem is frankobb egy külön pulzusora, es olcsobb is mint a beepitett (märmint ha nem egy fülklipszes gagyirol beszelünk, hanem olyanrol ami müködik is.) Persze a lendkerek tömege is lenyeges szempont. Regebben lättam pär gyärtot amelyik levegö-fekezesüvel probälkozott, itt egy bazinagy propellert forgattäl, aminek lehetett ällitani a lapät-dölesszöget, igy volt vältoztathato a terheles. Viszonylag könnyü egyszerü es olcso konstrukcio, miert nem terjedt el, nem tudjätok?

Murdock!
Ird le hogy most hogyan van az edzesed felosztva! A csajjal kapcsolatban meg mit mondjak? Akär milyen fura is, a nök is emberböl vannak, nagyjäbol ugyanugy müködnek fiziologiailag mint a hapsik. Agyilag mäsok, azt nehez többnyire felfogniuk, hogy amiröl azt hiszik, hogy fäj, az igazibol csak nehez, es ha azt akarod, hogy az edzes hasznäljon akkor az a minimum, hogy nehez legyen. A hormonhätterük miatt kicsit nehezebben izmosodnak, es könnyebben zsirosodnak. De ezeken tul ugyanzok az edzeselvek ervenyesek a nökre is, ha zsir van rajta feleslegesen akkor zsiregetes, ha izom hiänyzik rola akkor izomepites. Persze ez nem azt jelenti, hogy ugyanazokat a gyakorlatokat kell egy nönek csinälnia, mint egy hapsinak, föleg azert nem, mert a nöknek mäsok a problemäs zonäik. De a guggoläs näluk is a lenyeg. Es valoszinüleg nem 50-es karokat akarnak a csajok maguknak, hanem mondjuk eleg izmot a seggükre-mellükre ami elbirja es nem hagyja logni az iderakodott zsirt. A vädli is problemäs szokott lenni, de ezek a dolgok näluk jobban egyenfüggöek mint a hapsiknäl, es szerencsere könnyebben is korigälhatoak, mert egy szep nöi testhez aränytalanul kevesebb izom kell, mint egy ferfihoz, es az izomepites az ami idöigenyes igazäbol.

Gabka44!
Tudunk informäcioval szolgälni, tökig van szobaringäval a topic. Keress rä.

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.09 0 0 4619
Ja, egyébként 58 kg a lány, azóta megtudtam. És kb. 170 cm magas, vagy annál picit alacsonyabb.
Előzmény: Törölt nick (4601)
szomi_szomi Creative Commons License 2002.11.08 0 0 4618
Az enyém szűk egy hónap után olyan hangokat ad, hogy bármi történne semmin sem csodálkoznék. De egyelőre működik.
Előzmény: mirminc (4616)
szomi_szomi Creative Commons License 2002.11.08 0 0 4617
Mondom _semmi_ elektronika, _semmi_ mágnes. Sima patkófék széles pofákkal, amit egyre szorosabban nyomhatsz a lendkerékhez. Persze kopik, de valami szivacsféle van rajta, amit simán házilag is lehet cserélni SZVSZ. Itt láthatólag az anyagért és a kidolgozásért kérik el az árat.

Na megtaláltam a neten is:
http://www.bookmark.hu/fitness/
Kettler gépcsalád alatt van és SPEED a típusneve

És bocsánat, csak 18 kg a lendkerék. De ültem rajta és nagyon jó tekerni.

Ár:
3 havi minimálbér. Ami azt jelenti, hogy egy átlagkeresetű, 1 év alatt összespórolhatja, ha akarja.

Persze, akinek kilóg a segge a gatyából az menjen futni.

Előzmény: Törölt nick (4614)
mirminc Creative Commons License 2002.11.08 0 0 4616
nálam (napi egy órás igénybevétel) olyan 3 hónap után kezdte megadni magát a gagyi. azóta is folyamatosan jelentkeznek a problémák, de -mint már mondottam volt- berendezkedtünk már a szervizelésre :) szerencsére nem egy bonyolult szerkezet, úgyhogy gyorsan meg lehet csinálni.
Előzmény: szomi_szomi (4613)
mirminc Creative Commons License 2002.11.08 0 0 4615
nagyon jó! imádom! én a MOM parkba jártok, de voltam már a Mammutban is. szórakoztató, és jó lesz az állóképességed tőle.
Előzmény: gyrk (4612)
szomi_szomi Creative Commons License 2002.11.08 0 0 4613
Sajnos a baj az, hogy az árazás nem a mechanika minősége, hanem az elektronika bonyolultsága alapján megy. Ha megnézed, szinte sehol nem látod kiírva a lendkerék súlyát.

Ezért ajánlom a valamivel drágább, elektronikát mellőző, de mechanikailag és lendkerék súlyát tekintve nagyon tuti gépeket. Veszel hozzá egy pulzusmérőt és profi felszerelésed van.

Illetve kezdőknek továbbra is az olcsó árkategóriásat ajánlom, mert a probléma csak akkor jelentkezik, ha valaki félévnél tovább használja. Ruhaszárítónak jó az olcsó szalagfékes is. :-)

Jelenleg én is ezt a taktikát követem. Szeretném ha kibírná egykét évig ez a gagyi, addigra kiderül, hogy kell-e tovább is vagy nem. Ha igen, akkor veszek egy komolyabbat.

Előzmény: Törölt nick (4609)
gyrk Creative Commons License 2002.11.08 0 0 4612
sziasztok,

vannak esetleg spinning tapasztalatok a topiklakók körében?
kacérkodom a gondolattal. a kerékpáros topik 2.0-ban van néhány észrevétel már.

Málik Creative Commons License 2002.11.08 0 0 4610
Öregem, jól rájöttél a nagy eszeddel a szobabicaj biznisz lényegére. Javaslom szállj be az üzletbe, ha már ennyire érted a mélységeit!
Előzmény: Törölt nick (4609)
Darth Bane Creative Commons License 2002.11.07 0 0 4608
Sziasztok!

Nem tudna nekem valaki fitness terem nyilvántarto-beléptető rendszerrel kapcsolatban segiteni?

plusssuni Creative Commons License 2002.11.07 0 0 4607
[Szobabringa]
Egy honapja vettem egy Kettler Corsa szobabringat. 70k-ert adtak a Hervisben. A markakereskedesben is 80k az ara. Igaz a "kompjuter"-e (igy irta a szervizes csavo a garanciapapirra) rossz volt, de szo nelkul kicsereltek.
Kettler-ek kozul ez a leggagyibb, de szerintem mindent tud ami nekem kell.
A legnagyobb elonye, hogy ra tudtam szerelni az utcai bringam nyerget es pedaljat, mert a gyari az bena.

Suni

kaktusz7 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 4606
Robzon
Lehet, hogy Te már olvastad a könyvet és tök fölöslegesen rendelted meg? :-)
Na kiegészítelek kicsit, csak hogy én is okostojásnak érezzem magam.
A tejsavat tovább bontja a szervezet, abból is energiát nyer. Ha több tejsav termelődik, mint amit el tud bontani, akkor okoz izomlázat. Szóval egy anaerob mozgás sem okoz feltétlenül izomlázat. Az edzés utáni levezetést pedig azért szokták ajánlani - többek között - hogy az el nem bontott tejsavat a szervezet az aerob mozgás során felhasználja energiaforrásként.
Előzmény: Robzon (4594)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.07 0 0 4605
Ja, az a piknikus, a nemtom milyen meg atletikus alkat. Így már értem :-)
Előzmény: Törölt nick (4603)
kockasfulunyul Creative Commons License 2002.11.06 0 0 4604
Nem szoktam, de ha már szóba került, egy kollégám árul egy mágneses fékezésű szobabiciklit. Részleteket nem tudok, de ha írtok a címemre, elküldöm a telefonszámát és nevét és tőle lehet érdeklődni. 25e.
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 4603
Ja, szoktak lenni. :))

Ektomorf, meg endomorf, meg mezomorf. A 3 alapvető emberi alkat-típus. Schwarzenegger enciklopédiájában van róluk magyarázó ábra, meg le vannak írva szépen a jellemzőik. Egyébként a korábbi könyvében (Utam a csúcsra) is megvannak, csak nem olyan részletesen. Meg Weider testépítés-bibliájában is, ha jól emlékszem.

Endomorf: kerek arc, széles csípő, jelentős zsírraktárak, ilyesmik

Ektomorf: minimális zsírtartalékok, szűk mellkas, hosszú vékony izmok, hosszú felsőtest, hosszú kar és láb, keskeny kéz- és lábfej, ilyesmik

Magyarán szólva az ektomorfok az alapvetően sovány arcok, akiknek az izomépítéssel van gondjuk, az endomorfok meg az alapvetően kövér, hízásra hajlamos emberek, akiknek van a zsírral van gondjuk. A mezomorfok meg a legjobb alkatok, alapvetően izmosak, erősek, stb., ők formálnak legkönnyebben alakot.

Persze nem igazán vannak tiszta típusok, van millió altípus, és az emberek általában a 3 alkat keverékei, aminek a jellemzőiből a legtöbb van bennük, legerősebben annak az alkatnak a képviselői.

Előzmény: Törölt nick (4602)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 4602
Te Murdock! Miaza ekto- meg endomorf?

(Mennyi új szó van errefelé! :-)

jdm

Előzmény: Törölt nick (4601)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 4601
Üdv!

Na.

1. A fekvenyomásban valóban gyenge vagyok, ahogy azt már említettem korábban is. A mellem egy időben jó erős volt, mint mondtam a testsúlyomnál nagyobb súllyal szériáztam 6 sorozatban, másfél perces szünetekkel, szabályosan. És kinyomtam a 82,5 kilót. Mostanra viszont a mellizmom egyértelműen a gyenge pontommá vált, mind kinézetben, mind erőben. Szeretnék is kérni tanácsot Robzon, szerinted hogy hozzam fel? Jelenleg tehát úgy néz ki, hogy heti 4 napot edzek, és ebből egy olyan nap van, amikor mellet is edzek.

2. Van egy lány ismerősöm, aki lehet elkezdené az edzést... Sok mindent azonban nem tudok neki mondani, mert a lányok edzéséhez (ami, gondolom alapjaiban más felépítésű, mint a fiúké), nem értek. 20 éves a lány, kb. 170 cm magas. Nemtom hány kg lehet, a lényeg hogy nem túl sovány, és nem is kövér.
Átlagos alkat, szerintem alapvetően ektomorf. Legalábbis régebben sovány volt. Mostanra felszedett magára annyit, amennyi szerintem kellett neki, és ettől egyáltalán nem lett kövér, de vannak rajta endomorf jellemzők is. Tehát van rajta zsír. Kis úszógumi. :) Sport múltja nincs, huzamosabb ideig nem edzett.
Nem tudom, nyilván számít súlyzózásnál is, hogy az aerob teljesítménye elég gyenge... Lyukas szívvel született ugyanis, azóta persze már begyógyult a dolog, de a futás nem igazán megy neki.
Szerintem alapvetően megvan hozzá az alkata, hogy eredményesen tudjon alakot formálni, fittebb lenni. Hiszen nincs elhízva, és már nem is olyan vékony, mint régen. Szerintem most van a legjobb időpontban fizikailag az alakformáláshoz. Csak a zsírt kell szépen elégetni és izmosodni. Csak nem igazán tudok neki tanácsot adni, úgyhogy ebben is a segítségedet kérem, Robzon. :)

3. Mesélj valamit Robzon a szkanderezésről.

Gabka44 Creative Commons License 2002.11.06 0 0 4600
sziasztok, tudtok nekem információval szolgálni a szobabiciklikkel kapcsolatban?? nem minden nap van időnk elmenni mozogni, és ezért gondoltuk, hogy ilyen esetekre jó lenne otthon szobabicikli.
Mennyit és milyen intenzitással érdemes rajta tekerni, hogy használjon is?? Mellette úszás, torna, futás, step aerobik van, ahányszor és ami éppen sikerül...
mirminc Creative Commons License 2002.11.06 0 0 4599
csak megerősíteni tudom! az enyém havi rendszerességgel szétesik valahol. viszont a párom az elmúlt egy évben komoly szobabicikliszerelői jártasságra tett szert :)))
Előzmény: szomi_szomi (4597)
Joana Creative Commons License 2002.11.06 0 0 4598
Köszi a részletes infót! most megyek mikrosérüleseket okozni magamnak :)
Előzmény: Robzon (4596)
szomi_szomi Creative Commons License 2002.11.06 0 0 4597
Vigyázzatok az olcsó (50e Ft körüli) mágnesfékes szobabringákkal! Bár a Ketler jó márkának számít.
Az enyém egyelőre még bírja (nem Kettler), de nem csodélkoznék, ha egyik pillanatról a másikra szétesne.
Kettlerből kb 120e Ft-ért láttam olyat, hogy 25 kg-os lendkerék sima fékkel. Minél nehezebb a lendkerék annál "életszerűbb" a tekerés. A mágnesfékes bringáknak általában 7 kg a lendkereke a 12 kg meg már nagyon tutinak számít.
Az Andrásy uton, az Oktogonon túl van egy Kettler bolt, ott láttam ilyet.
Előzmény: kolhozmenedzser (4590)
Robzon Creative Commons License 2002.11.06 0 0 4596
Johana!
Jah. Reszben. A mäsik összetevöi az izomläznak a "microtraumäk"-ok. Vagy mikek. A tejsav tema ahogy hozäszoksz a tevekenyseghez idövel aläbbhagy. Megtanulja az izmod, a tested, hogyan kell az izmot elegendö oxigenhez juttatni. Meg hogy hogyan kell a kepzödött tejsavat idöben eltakaritani. Szoval ez a bazinagy tejsav-tultengeses "mozdulnisebirok" itomläz az edzetlen emberek sajätja, illetve csak a gyökeresen mäs, teljesen szokatlan mozgästol alakul6 ki. Ha valamit rendszeresen csinälsz akkor ez mär nem nagyon jätszik, hanem csak a mikro serülesek miatti "megdolgozottsäg erzes" van. Ami jo dolog, mert a regeneräcio sorän a szervezeted szebre-jobbra-nagyobbra-erösebbre epiti vissza az izmodat, mint amilyen volt. Ez a fejlödes.
Joana Creative Commons License 2002.11.06 0 0 4595
Köszi, kezd derengeni :)
És abból lesz az izomláz?
Előzmény: Robzon (4594)
Robzon Creative Commons License 2002.11.06 0 0 4594
Joana!
Nem savazäs, hanem szavazäs. Helyi szavazäs, csak a z mindig lemarad. Amugy fogalommal sem rendelkezem az ügyben de annyira jol hangzik, hogy muszäly volt leirnom. Amikor ilyeneket irok, mindeg felteszem az ablaküveg szemüvegemet, es "ertelmes"-et jäccok. (Szämomra tök hihetö, közben kis tükörrel balrol csekkolom magam.) De maraggyunk a feltetelezeseknel. Szal. Valami olyast gyanitok a hätterben, hogy ugye huzodik az izom összefele, ahhoz neki ATP-kell ugye. Ez huzza. Ket fele kepen äll elö ez az anyag bennünk: aerob uton, es anaerob uton. Az aerob (oxigen jelenöleteben törtenö) elöällitäsänäl, a zsirbol ATP lesz, es az izomsejtek, voltakepp csak vizet meg Co2-t "kakilnak". Anaerob (oxigen hiänyäban) tortenö ätalakitäsnäl a glikogenbol ATP-lesz es az "izomkaki" tejsav. Szal, ha egy gyakorlat közben tejsav kepzödik, akkor biztosak lehetünk benne, hogy anaerob folyamat törtent, es nem zsirt egettünk el. A legmegdöbbentöbb az egeszben az, hogy a tejsavat tejsav merövel merik! Mär itt tart a tudomäny. :) A mäsik rossz hir, hogy sajnos elöfordulhat, hogy valaki a pulzus alapjän azt hinne, hogy aerob tartomänyban van, de a gyakorlat jellegböl adodan, megis anaerob uton kepzödik az ATP, un. helyi savasodäs lep fel. A gyakorlat jellegeböl adodoan: mondjuk bringäzik a päciens, es lassan, nehez fokozaton teker. Ältaläban az a jo, ha a pulzustartomänyt ugy ered el, hogy lehetöleg minel nagyobb izomtömeget mozgatsz, minel gyorsabban. Pl. bringäzäsnäl celszerü a 100 pedälfordulat/perc környeken tekerni. Tehät valoszinü hogy ha valaki mondjuk 50 pedälfordulat/perces tekeressel, nagyobb terhelessel ugyanabban a pulzustartomänyban ugyaannyit teker, megsem fog annyit fogyni, mert a gyakorlat anaerob lesz, mert a combjäban helyi oxigenhiäny lep fel. Valahogy igy kepzelem ezt az izet.
Előzmény: Joana (4592)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 4593
Megsavaznak bennünket, itt helyben :-)
Bocs, itt se vagyok...
Előzmény: Joana (4592)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!