Ugyan, ez csak 6 napnyi vesztesség ára! Nem is volt drága tapasztalat... :(((
Bár ennyi pénzből ugye...
De ne is beszéljünk sem szakmai nihilizmusról, sem köztörvényes droidokról. Látom, tólják a szekeret mind az 50 ezeren és jó irányba! Végülis ilyetén módon ingyen kótyavetyélték el az ingatlant, ugye?
Én nem hiszek a véletlenekben. Miért bukuk ki minden évben valami nagy összegű panama? Vajon hány csontváz lehet a szekrénybe, vagy ami rosszabb: belebetonozva a Vezérigazgatóság falába?
Erre is áll a Call-Centeres írásom kérdései: Felelős? Számonkérés? Ki hagyta jóvá? Ki végezte a tranzakciót?
Na pont ezért írom le, ki a szerkesztő és ki az aláíró egy-egy hozzám eljutó dokumentumon! Akár teccik ez khamosnak, akár nem...
Tegnap műemléki szelvénykövet leltem Budapesttől 100, Zágrábtól 230 kilométerre. Legalábbis ott ezt hittem, de itthon belekukkantva a menetrendbe, ennek 32 km híja van. Vajon mi az igazság?
Nem véletlen, hogy Gaal célzott a MÁV ingatlangazdálkodási "tapasztalatlanságára".
Azt a 3 000 000 000 magyar királyi forintot, biza - nagy valószínűséggel - elbukta a MÁV.
Tanulság : Nem szabad, ingatlan ügyekben sem, politikai pártoktól érkező telefonok útán át meg átszabni az ingatlangazdálkodással ( eladással) megbízott MÁV nemecsekek feladatait, két naponta.
Mind a Stadlerrel, mind a Talenttel az a gond, hogy NEM arra készült, mint amire a MÁV használni akarja.
Ugyanis na-a-aagy különbsg van elővároi vasút és elővárosi vasút között.
Ahol már jár, ott az elővárosi közlekdésnek ez egy kiegészítő szerepű, kb. 30%-os részarányú közforgalmú, KÖZÖSSÉGI közlekedési eszköze.
Nálunk meg fordítva van.
Még.
A budapesti elővárosi közlekedésben a vasút fő teherviselő.
Nálunk még nem közösségi közlekedés van az elővárosi vasúti közlekedésben, hanem elővárosi TÖMEG közlekedés van.
Ezért ha azt akarják, hogy bármit is fejlődjön ennek a színvonala, akkor biza reggelenként befelé, az új, négykocsis villamos motorvonatokat CSATOLTAN kell közlekedtetni, és még így is csak kb. 400-440 ülőhelyet kínálnak majd.
Úgyhogy a két csúcsórában lesz még ezeken a vonatokon is álló utas, bőven.
Ennek a siófoki lassújel hátterébe belegondolva (ugyebár korábban fékeztetik a vonatot, hogy ne az illető háza előtt zajongjanak a féktuskók), most perelhetne az, akinek a háza elé került a V betű, így még előrébb kellene lakni. A vége az lenne, hogy Aligától 60-nal lehetne csak közlekedni.
>Én meg úgy tudom, hogy valaki elfelejtett ez ügyben fellebbezni. Van egy érdekes jogi ügy a MÁV szereplésével a mostani HVG-ben. Most a MÁV azon gondolkodhat, hogy az íreknek fizet 3 milliárdot, vagy Demjánéknak a valamikori ponkok telke miatti ügyletek miatt. Úgy tűnik, ki is kell :)) (A MÁV alakú fejűeknek: ez a pénz >3 Milkabika ára.)
>de most szervezik egyeébként, hogy Hegyeshalomba bemutatkózó látogatásra jöjjön, mivel az ÖBB ezzel akar bejárni Bp-re a közeljövőben. Remélem, erről időben tudomást szerzünk! A MÁV biztosan, és iparvágánynak nyilvánítja a Hegyeshalom-Győr vonalat, és minden vonat előtt egy hétig gondolkodik, hogy beengedje-e.
De akkor is kozos = egy vonaton. Most mar azt arluja el kend, hogy ki volt a laptop taskas es ki a kisero? A menesztest vegzo MAV alkalmazott nem jatszhat:P
Bocsánat, kicsit félrefogalmaztam..... Késő ( vagy korán?! ) van... A Desiro-t csak példaként hoztam fel, úgy akartam írni, hogy a FLIRT marad SBB színekben, mint a Desiro németben.... Mindenesetre, hát nem tudom. Most ott van például a Milkabika. Háááát, az ugyan kék lett, de nem lett túl fantáziadús..... :/ Tehát nem tudom, mit várhatunk, milyenek lesznek kékben az új mocivonatok....
A Desironál az a helyzet, hogy az amott is piros, és a dízel-motorvonatok ideális esetben nálunk is pirosak, így nem annyira feltűnő az azonosság. A FLIRT esete kicsit más, a fehér-piros és a kék-sárga fényezés nem hasonlít egymásra :-)
Csak válasszanak neki szép színeket, nehogy egy az egyben átvegyék az SBB-színtervet. Meg nehogy kék-sárgára fessék, mert attól meg én hidalok le...
Az még egy szép dolog lenne! Mint a Desiro-kat, német színekben, mert úgy olcsóbb.... Akkor megintcsak lehidalnék én is..... Adjanak neki Hernyó, vagy Samu mintát, azt jóvan :)
A minap kisebb viharokat váltott ki az "üzleti szakasz" esete az osztrákiába tartó EC-ken. A távirat szövege egyértelmű (bár kérdéses, hogy az utasra nézve mennyire irányadó!):
"Az üzleti/business fülke kizárólag nemzetközi forgalomban az 1. Kocsiosztályra érvényes tcv menetjeggyel és a felár megfizetése mellett vehető igénybe (valamennyi nemzetközi kedvezmény igénybe vehető). A felár magában foglalja a helybiztosítás díját is."
Tehát lényegében a "belföldi utasok csak a kijelölt kocsiban utazhatnak". Csakhogy ez nincs így leírva, főleg, hogy nem kocsiról, hanem csak szakaszról van szó. Arról nem is szólva, hogy az első osztályon nemzetközi forgalomban utazók sem valószínű, hogy "v-9507/2003"-at lapozgatnak indulás előtt. És engem Vizsy Feri és öt társának utolsó mondata sem győz meg erről: "Kérem a fentiekről az érintett jegykiadókat, az utastájékoztatásért felelős dolgozókat, (információs) és a vonatszemélyzetet kimutathatóan értesíteni szíveskedjenek."
Ezzel mi utasok még nem vagyunk kisegítve! Az, hogy ez Vizsynek nem esett le, az nem meglepő. De Kiss Gábor Tarifa Osztály vezetőnek sem? Hát ez tragikus.
Milyen műszaki szivonalat képvisel az a vasúttársaság, mely ezzel kezd egy modatot: "A jelenlegi szoftver elégtelensége miatt,... " Majd igen hosszan magyarázzák, hogy mit hogy kell a gép HELYETT a jegyre felirni.
Számomra mégis ez a mondat a legérdekesebb:
"Az elektronikus helyjegyre írt megjegyzést az egyesített pénztárszám-bélyegzővel kell hitelesíteni, mivel elektronikus jegyekre kézzel írni nem szabad."
Ebben nem az az érdekes, hogy milyen is egy "elektronikus jegy" (mert ez így egy nagy képzavar), hanem maga a tény! Sok fejtörést okozott, hogy kell, vagy lehet-e a számítógéppel kiadott jegyre bélyegzést tenni, vagy nem. A "bélyegzés helye" rovat ugyanis egyes országokban gép áltral kitöltött, máshol bélyegzett. Nos úgy tűnik egyik sem szabálytalan...
Köszönetem fejezem ki a CÉG lelkiismeretes dolgozójának, aki szó szerint véve Vizsy úr utasítását vette a fáradságot és "utastájékoztatott". Így kéne ezt MINDENKINEK!