A numizmatika éremgyűjtés beszélgető fórum azzal a céllal nyílt meg, hogy a régi és új pénzérmék, bankjegyek gyűjtői tudjanak itt eszmét cserélni.
Az alaptéma a gyűjtés, rendszerezés, egyes darabok azonosítása, és egy kis pénztörténeti csevej.
Itt lehet bemutatni egyes kérdéses darabokat, kérni a hozzáértők segítségét a beazonosításban, esetleg hozzávetőleges értékelésben.
Miután a reklámozási tevékenység fizetős az index alatt arra legyünk különös figyelemmel.
A fentiektől eltérő, az egymást ingerlő hozzászólások topic rombolásnak minősülnek az ilyenekért tiltás jár.
A Numizmatika címszó alatt pénzekkel, pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudományt értünk legfőképp ehhez tartsuk magunkat.
Beszereztem egy nagyobb tétel vegyes krajcáros, nem valami jó állapotban, de ki lehet belőle hozni valamit. A lényeg, hogy van benne egy II. József 1 krajczáros, S(Szomolnok) verdejellel, 1780as évszámmal. A Huszár féle katalógusban ez a típus, ezzel a verdejeggyel csak 1781től szerepel.
Nem hinném, hogy valami publikálatlan ritkaságra bukkantam, de azért akinek esetleg van valamilyen szakirodalma ami célzottan ezzel a korszakkal foglalkozik(mint pl. a Rádóczy féle könyv Mária Terézia pénzveréséről), megtenné, hogy utánanéz?
A www.penzvero.hu oldalon a Magyar Pénzverő Rt. honlapján megtalálhatod azokat, amik még vannak a verdében. Ez az egyik legolcsóbb beszerzési forrás. Árakról meg a itt vagy a vaterán lehet tájékozódni, többé-kevésbé a kereslet-kínálat alapján megfelelő árak alakulnak ki. Jó hely még a Numizmatikai klubok összejövetelei, ott is jól lehet vásárolni, tájékozódni.
Gondoltam, hogy nem ezzel alapozom meg a jövőmet :-)
De nekem nem igazán fontos, hogy ezt őrizgessem.. Valószínűleg a hadifogság során került az öreghez.
nagy vagyonra ne számíts, amennyit a svédből értek, itt 27 svéd koronát (~730ft) adtak egy szép darabért:
http://www.tradera.com/auction/Sedlar/aid_6666526
nagyapó nem a frontról, v. hadifogságból hozta?
inkább tedd el emlékbe.
Bocsánatot kérek, hogy kérdésemmel itt zavarkodom, de úgy tűnik itt hozzáértők vannak.
Tehát: Nagypapám hagyatékában találtam egy 1910-es évjáratú orosz 100 rúbelest.
Mi a véleményetek? próbáljam meg eladni? ha igen, mennyit érhet?
Egyáltalán nem értek ezekhez a dolgokhoz, ezért nem szeretném, elkótyavetyélni... nagyon szép darab.
http://aes.iupui.edu/rwise/banknotes/russia/rus013_f.jpg
köszönöm. na ezt nem tudtam. és valszeg az sem aki meg akarta venni tőlem. nem tudtok valami oldalt, ahol meg lehet találni az aktuális adatokat a pénzekről?(kerestem bankoknál, numizmatikai oldalakon, de nem találtam)
arra volnék kíváncsi, hogy van-e itt olyan hozzáértő aki meg tudná mondani mennyi egy díszcsomagolású milleniumi kétezresnek a jelenlegi értéke. amennyiért már ér eladni.
Az Árpád Érembolt 1999-óta áll a gyűjtők rendelkezésére. Kínálunk antik pénzeket, Árpád Vegyesházat, Habsburg, Szabadságharc, Horthy, Forint, emlékérmek, külföldi fém és papír többezer darab. Mindenkit szeretettel várunk boltunkban vagy weblapunkon.
Rádóczy Gyula katalógusa szerint a koronázási 5 koronásból készült U.P. jelzésű, és jelzés nélküli proof kivitelű utánveret is, azt hiszem, hogy ezeknek a kiszűrése nem okozhat problémát.
Szeretném mindenkinek figyelmébe ajánlani weblapomat, hátha valakinek tudok új információval szolgálni a lengyel érmékkel kapcsolatban.
Összevetettük egy korabeli egykrajcáros anyagával, és stimmelt a dolog, tehát tényleg akkor készült. Valószínűleg a verdében csinálta egy munkás magának "emlékbe".
nos, ha csak kb., akkor nehéz árat még saccolni is.
nem akarsz a klubba menni.
ok Te tudod.
teendőid:
1.a. vásárolsz egy Weltmünzkatalog XX. Jahrhundert-et (jó drága) oszt kikeresed benne
1.b. vásárolsz egy kétkötetes World Coins-t (egyenesen qrva drága) és mint 1.a.
2. nézegetsz a weben, használsz mindenféle keresőket
Köszi mindkettőtöknek, asszem kipróbálom ezt az összejövetelt. Addig is letöltöttem egy listát amin rajta van, miből hány db lett kiadva aztán otton szortírozgatok kicsit.
Nagyon amatőr vagyok, de van néhány forgalomból kivont magyar (és NDK-s, Csehszlovák, Román királyi stb) pénzérmém 1921-1990-ig.
Próbáltam utánanézni, hogy mennyit ér,de nem lettem igazán okosabb. A pénzverde honlapján vannak fenn pénzek meg árak, és teljesen meglepődtem, hogy a 10-20 filléreseket évjárattól függően akár 2000 Ft felett is kínálják.
Ha el szeretném adni a pénzeimet, viszonyíthatok ezekhez az árakhoz, vagy ezek irreálisak? Egyáltalán találok az interneten valami katalógusfélét a felvásárlási árakról is?
Az egyesület budapesti központtal, megyei szervezetekkel illetve területi csoportokkal mûködik.
ha bpi vagy, akkor
A budapesti összejövetel:
- helye: MABÉOSZ székház I. emelet
Budapest, VI. Vörösmarty u. 65.
- idõpontja:
minden kedden: 14.45 - 18.00 óráig
minden szombaton: 9.00 - 12.00 óráig
vidéket kérdezd meg a központban, cím, tel. stb. a honlapon.