Keresés

Részletes keresés

naox Creative Commons License 2008.06.27 0 0 292
" ...az egészséges sejtek belső ionkoncentrációt stabilan tartják a környezeti változások ellenére is. A beteg sejtek viszont úgy viselkednek, ahogy azt a vegyészek elvárják, azaz a sejtfal két oldalán a koncentráció a diffúzió során kiegyenlítődik. ... Összegezve: a desztillátvíz fogyasztás tönkreteszi a beteg sejteket, de az egészségeseknek nem árt. Ilyen értelemben tisztító munkát végez."
ez sem igy van. nincs igazolt jotekony hatasa a desztviz fogyasztasnak.

"Na, ennyit a tudományról."
ez nem tudomany, hanem tudomanyra tett hizatkozassal koritett hujeseg. Nem a tudomanyt minositi, hanem a forrast.

"A magamfajta "tudománytól félő" ember tényleg nem tudja, hogy kinek higgyen."
erre nincs jo valasz. az a vilag, ahol az OKOSOK megmondtak, hogy mi igaz, az bizony elmult. A XXI. szazad arrol fog szolni, hogy mindenkinek el kell tudnia donteni, hogy mi kamu, es mi igaz. Onallonak kell lenni. konyvtar?
Előzmény: Tévémackó (280)
Tévémackó Creative Commons License 2008.06.27 0 0 291

Na, azért olyan sokat ne aludjál... :))

 

Bocs, egyáltalán nem bántani akartalak és köszi, hogy elmondod a véleményed.

 

Azért örülök, hogy a mosódióm, amit magam török fel, nem a gyártósorról érkezik :) És továbbra is inkább olivaolajat kennék a bőrömre, mint kőolajat.

 

Akkor szerinted mindent együnk-igyunk meg, szívjunk be, és úgysem menekülhetünk a mérgek elől??? Nem használsz víztisztítót sem?

Előzmény: naox (289)
naox Creative Commons License 2008.06.27 0 0 290
"Azonkívül, az élő szervezetekben hatékony rendszer biztosítja az ozmonális egyensúly fenntartását. Napi 2-3 liter teljesen tiszta víz elfogyasztása semmiféle kárt nem okoz"
A sejtjeink ugyanis nem desztvizben usznak. Az ember minden karosodas nelkulihat akar tengervizet, akar desztvizet, azert van a veseje, hogy fenntartsa az ozmotikus (es egyeb) egyensulyt. (intravenasan 100cm3 desztviz szinte azonnal halalt okoz, ugyanakkor napi 10liter infuzioban semmi problemaval nem jar)

"...viszont megtisztítja a szervezetet a felhalmozódott salakanyagoktól, bomlástermékektől, a lerakódott szervetlen ásványi sóktól. E tisztítás révén javítja a vérkeringést, megkönnyíti a máj és a vese munkáját, rugalmasabbá teszi a porcszöveteket, és támogatja az immunr...."
ami szinten nem igaz. a belso egyensulyban nem lesz valtozas. Ami teny, hogy a vesenek jot tesz, ha mukodik, azaz sokat kell inni, telen, es plane nyaron. Ha valakinek az teccik, akar desztvizet.
Előzmény: cumpika (282)
naox Creative Commons License 2008.06.27 0 0 289
(elnezest, de van napi 3 ora alvasigenyem, meg neha dolgoznom is kell :) )

Nezd, en vegyesz vagyok, tudomanyos vilagkeppel megaldva, de hiszek abban, hogy a vilagban a dolgokat bekesen kell elrendezni, es egyaltalan nem zavar, ha valaki nem osztja az en elkepzeleseimet, eljunk meg egymas mellett bekeben. Ugyanakkor a viztisztitast (meg a bio termekek nagy reszet) egy olyan aljas atveresnek tartom, amikor a "biohivot" termeszettudomanyos vonalon csapjak be. Tehat valakit, akinek a vilagkepe nem tudomanycentrikus, tudomanyos blablaval huznak le. Erted, "nem a sajat terfeleden" kuzdenek veled.
nem szerencses, ha az orvos egyszerre termeszetgyogyasz is, ez ket kulon vilag, ha a ketto keveredik, abbol mindig nagy katyvasz lesz.

de hogy a kerdeseidre is valaszoljak:
"Tehát szerinted egy olyan kozmetikumban, ami csak tisztán növényi anyagokból készült, ugyanaz van, mint ami tele van nyomva szintetikus alap- illat-, konzerváló stb. anyaggal?"
nezzuk vegig:
alapanyag: egy ruzs ugyanabbol a zsirbol, vagy mikrokrist. viaszbol keszul, akkor is ha bio, akkor is ha nem. A dezodor ugyanigy alkoholban vagy vizben van oldva.
illatanyag: a nem bio cuccok is altalaban termeszetes illatokat tartalmaznak, a mestersegesek nem jobbak. Viszont konnyebb oket engedelyezni, a gyarto is jobban jar, ha ilyet hasznal.
konzervaloszer: bioba is tesznek, leginkabb parabent, ami biokompatibilis.
ugyanaz a gyar, ugyanazon a gepsoron, lenyegeben ugyanugy gyartja a ketfele termeket, az arkulonbseg meg siman lehuzas.
(es igen, a biotermelok ugyanugy permetezhetnek, csak bizonyos szereket nem hasznalhatnak. de a bioparadicsom egyaltalan nem meregmentes. Olvasd el a szabalyoakt, engem teljesen kiakasztottak.)

"A mosódió a fán terem, szerinted hogyan állíthat ilyet elő ipar?"
ipar dolgozza fel. csak toredeket forgalmazzak diokent, nagy reszebol biomosoport csinalnak. A hagyomanyos szappan pl. bionak szamit, kemiailag nehezen megmagyarazhato, hogy miert felunk tole kevesbe, mint a nagyipari termektol.

"miért kell tudományos készpénznek tekintenem, amit Te mondasz"
nem kell annak tekinteni, ez egy forum, ahova az ember leirja a velemenyet. Igyexem olyan tenyeket kozolni, amik meggyoznek. Ha nem, nem baj.
Előzmény: Tévémackó (279)
cumpika Creative Commons License 2008.06.27 0 0 288
Nem vagyok forgalmazó, csak felhasználó.

Ezt használom 4 éve
Előzmény: Tévémackó (286)
Tévémackó Creative Commons License 2008.06.27 0 0 287
BOCS, az utolsó mondatom NAOX-hoz szólt....
Tévémackó Creative Commons License 2008.06.27 0 0 286

Oké, de már teljesen kész vagyok :((((

 

Minél jobban beleásom magam a témába, annál kevesebbet TUDOK.

 

MINDEN gyártó azt hazudja magáról, hogy az övé az egyetlen, a legtökéletesebb, a forradalmian új.

 

HOL AZ IGAZSÁG?????

 

Cumpika, Te amúgy forgalmazó vagy ;)?

 

Na jó, szóval Te melyik készüléket használod?

 

Amúgy a lenti kozmetikum-mosás hozzászólásomra nem válaszoltál...

cumpika Creative Commons License 2008.06.27 0 0 285
Ez egy orosz gagyi amerikainak álcázva, hamis minősítésekre hivatkozik,
elhallgatva a gyártási-származási helyét a készüléknek.

Ezek után egy szavukat sem hinném el.
Előzmény: Tévémackó (284)
Tévémackó Creative Commons License 2008.06.27 0 0 284

http://www.aquaphor.hu/product.htm

 

Ezt ismeri valaki?

cumpika Creative Commons License 2008.06.27 0 0 283
A sejt nem egyszerűen ozmométer.
A sejt egyik fő funkciója, hogy specifikus metabolikus és membrántranszport-folyamatok aktiválása útján megtartsa térfogatának állandóságát a sejten kívüli tér ozmolalitásbeli változásai ellenében.

E funkció jellege változik attól függően, hogy a sejtet hipo-, illetve hipertóniás hatások érik, továbbá aszerint is, hogy ez a hatás akut vagy krónikus természetű-e.
Mivel a sejtek fala a víz számára szabadon átjárható, térfogatának megőrzéséhez két eszköz áll rendelkezésre:
– az anorganikus ionok leadása vagy felvétele;
– a nem ionos természtű metabolitok, az úgynevezett organikus ozmolitok leadása vagy felvétele.
Az ionfelvétel és -leadás is szabályozott módon a membrán ioncsatornáin keresztül történik. Bár az utóbbi a gyorsabb, akár másodpercek alatt végbemehet, mégis ez az előnytelenebb út, mivel az ionok a sejten belül több további kivédendő változást idéznek elő.
A sejttérfogat megőrzése más módon a nem ionos ozmolitok útján történhet. Ezek sokfélék lehetnek. Példaként csupán a mioinozitolt és a taurint említjük. A sejtvolumen állandó szinten tartásának ez a módja lényegesen hosszabb időt vesz igénybe, hiszen hipertóniás környezetben ehhez az ozmolitok termelésének fokozására, illetve hipotónia esetén a termelés gátlására, majd az ebben a folyamatban részt vevő kódológének transzkripciójára van szükség.
Végeredményben e két mechanizmus révén a külső környezet ozmolalitásának változásai esetén volumenének állandóságát a sejten belüli hiper-, illetve hipotónás állapot létrehozásával éri el a sejt.

A sejt egyik fő funkciója, hogy megtartsa térfogatának állandóságát a sejten kívüli tér ozmolalitásbeli változásai ellenében
Előzmény: cumpika (282)
cumpika Creative Commons License 2008.06.27 0 0 282
"Ezzel szemben Dr. Borsányi Mátyás, elmondta, hogy a desztillált víz rendszeres fogyasztása kifejezetten káros, mivel nincsen benne só, kivonja a sejtekből a vizet, és kiszáradást okoz. Ekkor az az ozmózis nevű folyamat zajlik le a szervezetben,

Ez a kedves Borsányi beülhetne egy élettan kurzusra,mielőtt ilyen hülyeségeket állít.

Ez a tévhit német tudósok által végzett kísérletek eredményeinek köszönhetően terjedt el: ők nagy tisztaságú (desztillált) vízbe helyeztek vörösvértestecskéket, és azt tapasztalták, hogy ilyen környezetben a vörösvértestek súlyosan károsodnak. Ezek a kísérletek azonban „in vitro”, azaz laboratóriumban történtek. Az élő szervezetekben teljesen másként mennek végbe a folyamatok: az állati és az emberi szervezetbe bekerülő bármilyen anyag (így a teljesen tiszta víz is) már a tápcsatorna legfelső szakaszán is nyálat, a nyálban levő enzimeket old, vesz fel, a gyomorban pedig gyomorsavat és emésztoenzimeket, így nulla koncentrációjú vízként nem érintkezik közvetlenül a sejtekkel.

Azonkívül, az élő szervezetekben hatékony rendszer biztosítja az ozmonális egyensúly fenntartását. Napi 2-3 liter teljesen tiszta víz elfogyasztása semmiféle kárt nem okoz, viszont megtisztítja a szervezetet a felhalmozódott salakanyagoktól, bomlástermékektől, a lerakódott szervetlen ásványi sóktól.

E tisztítás révén javítja a vérkeringést, megkönnyíti a máj és a vese munkáját, rugalmasabbá teszi a porcszöveteket, és támogatja az immunrendszer működését, azáltal, hogy annak nem kell foglalkoznia a „hagyományos” ivóvízzel a szervezetbe kerülő mérgekkel, hormonokkal, antibiotikumokkal, gyógyszermaradványokkal stb.
Általánosan elterjedt aggodalom, hogy a teljesen megtisztított víz, mivel nem tartalmaz ásványi anyagokat, hiánybetegséget okoz.

Ez is egy tévhit. A vízben levő ásványi anyagok szervetlen vegyületek, ebben a formában a szervezetünk nem tudja hasznosítani őket. Csak a szerves mátrixba ágyazott ásványok, ásványi sók épülnek be a szervezetünkbe. Ilyen, szerves mátrixba ágyazott ásványi sók kellő bőségben vannak jelen a zöldségekben, gyümölcsökben, a húsokban, a tejben, tejtermékekben, a tojásban, a gabonafélékben - s így minden olyan élelmiszerben, amely ezekből készül.
Előzmény: Tévémackó (280)
Mormogi7 Creative Commons License 2008.06.27 0 0 281
A bőr felszívó képességére építve készítenek különböző gyógytapaszokat, gyógykrémeket, sőt oltásokat. Legelterjedtebb Pl. a nikotin tapasz a leszokni akaróknak. De sok festő, vagy mezőgazdasági vegyszerrel dolgozó májkárosodása sem az alkoholtól van, hanem a rengeteg vegyi alapanyagainak felszívódásától.
Előzmény: Tévémackó (279)
Tévémackó Creative Commons License 2008.06.27 0 0 280

http://tudatosvasarlo.hu/cikkek/367

 

"Ezzel szemben Dr. Borsányi Mátyás, elmondta, hogy a desztillált víz rendszeres fogyasztása kifejezetten káros, mivel nincsen benne só, kivonja a sejtekből a vizet, és kiszáradást okoz. Ekkor az az ozmózis nevű folyamat zajlik le a szervezetben, aminek ellenpárját a fordított ozmózissal vizet tisztító berendezéseknél fogjuk röviden tárgyalni. "

Az egyik hozzászólás: "A sejthártya un, ionos hatásánál fogva tud kommunikálni a környezetével. Ha semleges környezetben van, ez a deszt víz, a sejtben lévő oldott sók, a sótlan irányába akarnak menni. Olyan mintha hígulni akarna a sejtben lévő só. A hígabb felé törekszik, és a sejt elveszíti sótartalmát, s elpusztul. Tehát a sótlan víz, a sok desztillált víz, mint sejtméreg jelentkezik. Folyamatos ivása ezért veszélyes."

 

" ...az egészséges sejtek belső ionkoncentrációt stabilan tartják a környezeti változások ellenére is. A beteg sejtek viszont úgy viselkednek, ahogy azt a vegyészek elvárják, azaz a sejtfal két oldalán a koncentráció a diffúzió során kiegyenlítődik. ... Összegezve: a desztillátvíz fogyasztás tönkreteszi a beteg sejteket, de az egészségeseknek nem árt. Ilyen értelemben tisztító munkát végez.

Na, ennyit a tudományról.

A magamfajta "tudománytól félő" ember tényleg nem tudja, hogy kinek higgyen. Ez  a fő gond.

 Ráadásul a fenti érvelés is ugyanolyan hihető, mint az ellenkezője.

 

Amúgy a fenti cikkben is sok hülyeség van.

 

 

Tévémackó Creative Commons License 2008.06.27 0 0 279

"biokozmetikumban ugyanazok a molekulak vannak, mint a nem bioban"

 

Tehát szerinted egy olyan kozmetikumban, ami csak tisztán növényi anyagokból készült, ugyanaz van, mint ami tele van nyomva szintetikus alap- illat-, konzerváló stb. anyaggal? Juj.

 

"mosodiot ugyanugy az ipar allitja elo, mint a mosoport"

 

A mosódió a fán terem, szerinted hogyan állíthat ilyet elő ipar? (Fel kell törni, kiszedni a magját és a héjával mosok.)

 

"A mosodio helyett megveheted a szaponint, ami ugyanaz."

Ez érdekel, hol vehetem meg?

 

"tudomanytol felo, biztos-ami-biztos-biohivo emberek"

"Ha nem hiszel a "tudomanyban", es felsz mindentol, ami "mereg", akkor ne akarj olyan keszuleket hasznalni, ami tudomanyos alapokon mukodik, mert be fognak csapni. "

 

Én nem említettem sehol, hogy nem hiszek a tudományban, vagy hogy félnék tőle, csak nem értem, hogy miért kell tudományos készpénznek tekintenem, amit Te mondasz. Mert a szavaidból ez derül ki. Pontosan azért tájékozódom sok helyen, mert szeretnék közelebb kerülni az igazsághoz és nem vakon mindent elhinni, amit a gyártók mondanak.

 

Szerintetek mi a helyzet azzal, amit a zuhanyszűrők forgalmazói állítanak, mármint hogy egy zuhanyzás alkalmával annyi káros anyag jut a szervezetedbe a bőrödön keresztül, mintha meginnál 4 liter csapvizet?

Előzmény: naox (273)
naox Creative Commons License 2008.06.26 0 0 278
magyarorszagon sose volt savaseso, a Ruhr-videken, meg az oroszoknal volt tipikus problema (SO2 kibocsajtas), de gyak. mexunt 20 eve, most max kinaban fordul elo. Ja, a savas eso kenessav-tartalma nem mergezo, eppen az ihatosagon nem valtoztat, a gond az, hogy a saverzekeny novenyeket vagta haza.

"Ezer és ezer kórokozó kerül bele"
csak olyan, ami a levegoben van. Nem tipoikus, hogy a levegotol kapnank el betegseget, meg az influenzajarvany soran sem. De ha megiszod, akkor a gyomrod szinte biztos, hogy kinyirja a korokozokat.

A legfobb legszennyezo a por (ez mindig is volt az esoben), de ez szuressel, ulepitessel kimegy, meg a korom, ami nem, de a kozepkor ota ez is jelenvan, mennyisege inkabb csokken.

Szal, ha a levegot belelegezzuk, akkor az esot igazan megihattyuk.

szerintem.
Előzmény: Dolce Gabbana (277)
Dolce Gabbana Creative Commons License 2008.06.26 0 0 277
Az már aligha desztillált víz.. Ezer és ezer kórokozó kerül bele, a savas esőkről meg ne is beszéljünk.

Az eső valaha a legtisztább dolog volt, de ez a múlté... A légkör is szennyezett, innentől az eső tisztasága is erősen kétséges..
Előzmény: cumpika (276)
cumpika Creative Commons License 2008.06.26 0 0 276
Ezekben a dolgokban is egyetértek Veled.

nemtom mi az az "elo" viz,

A "halott"kifejezést ezért tettem idézőjelbe.


Nem tudom honnan szedik egyesek ezt a butaságot.
Úgy gondoltam mindenki tudja a víz eredendően esőből származik, ami gyakorlatilag deszt.víz.

Több száz millió ember és állat ezt issza naponta mert nincs más.
Az eszkimókról nem is szólva.
Az ásványvíz forgalmazók terjesztik ezerrel,hogy szükséges a vízben ásványi anyag.
Előzmény: naox (275)
naox Creative Commons License 2008.06.26 0 0 275
"Hát pont ez az,eredetileg nincs benne ásványi anyag."
erdekes dolog ez az asvanyianyag-tartalom (a gyakorlatban Ca-Mg-t jelent). Karsztos teruleten az emberek mindig is gyakorlatilag telitett meszesvizet ittak (25-30nK), maig is ezt isszak. Ugyanakkor a vulkani teruleten soxor alig van mesz a vizben, (0.2-1nK). pl. Finnorszagban az "asvanyvizek" majdnem desztvizek. Egyiktol se lesz semmi bajod, nyugodtan lehet inni.
csakhogy, ha valaki az egyikjet szokta meg, annak a "masik" nem izlik. En pl. a finneknel nem tuttam egy jot inni (max. sorbol), ugy ereztem akarmennyit iszom, nem csokken a szomjam, es viszont, ok az egri csapvizet erzik kellemetlennek, es nem szomjoltonak.

nemtom mi az az "elo" viz, de a legtobb edesvizi eloleny eletben marad desztvizben is. Ja, az elet ugye a tengerben alakult ki (valszeg, sot annak is a szottyogosabb reszen), azert meg nem iszunk sos vizet.
Előzmény: cumpika (274)
cumpika Creative Commons License 2008.06.26 0 0 274
Valószínűleg eredetileg pont annyi ásványi anyag van benne, amennyire a szervezetnek szüksége van.

Hát pont ez az,eredetileg nincs benne ásványi anyag.Az esővíz még tiszta!
Már nem, a levegőszennyezés korában.

De még mindig tisztább mint a csapvíz.

Egyébként a háztartási RO berendezés nem szűr ki mindent 100%,pont annyi fémes elem marad benne hogy ne legyen "halott "víz.

Az Aquasana mindenképp a jobb választás, a gagyik közül kiemelkedik.

A tesztekben azért nem találtad a Wellnet vackát,mert ismeretlen eredetű,gyártója származása nem ismert,nincs hiteles adat semmiről.
Előzmény: Tévémackó (272)
naox Creative Commons License 2008.06.26 0 0 273
"Én csak annyit tudok tenni, hogy megpróbálom ezek magamhoz vételét minimalizálni, pl. csak természetes kozmetikumot használok, mosódióval mosok..."
Nezd, a biokozmetikumban ugyanazok a molekulak vannak, mint a nem bioban. A mosodio helyett megveheted a szaponint, ami ugyanaz. Nem letezik rossz es jo molekula. A mosodiot ugyanugy az ipar allitja elo, mint a mosoport. Nagy biznisz kezd lenni a tudomanytol felo, biztos-ami-biztos-biohivo emberek intezmenyesitett becsapasa. A viztisztitok jo resze ugyinebbe a kategoriaba tartozik.
A valosag az, hogy nincs olyan moccer, ami "kiszűr belőle annyi rosszat, amennyit lehet, a jókat meg benne hagyja". Ha bizonyos szennyezok zavarnak, azok eltavolitasara van eljaras.
En is (harcos) kornyezetvedonek tekintem magam, de a kornyezettudatossagot csak "tudomanyos" modon tudom elkepzelni.
Ha nem hiszel a "tudomanyban", es felsz mindentol, ami "mereg", akkor ne akarj olyan keszuleket hasznalni, ami tudomanyos alapokon mukodik, mert be fognak csapni. Irgalmatlanul kihasznaljak a felelmedet. (gondolj bele, hogy szinte az osszes keszulek muanyagbol keszul, amibol bizony sokminden kioldodik)
Ha a csapviz klortartalma zavar (mint engem is), akkor vegyel egy nagy kancsot, tegyel az aljara egy darab marvanyt es pihentesd a csapvizet 2-3 orat mielott meginnad (en pecsi gyerek vagyok, es nagyon szeretem a kemeny vizet).

Előzmény: Tévémackó (272)
Tévémackó Creative Commons License 2008.06.26 0 0 272

Lehet, hogy nincs "tele". Valószínűleg eredetileg pont annyi ásványi anyag van benne, amennyire a szervezetnek szüksége van.

 

Az ÉLET is a vízben keletkezett, (nem halott vízben).

 

Továbbra is csak az érdekel, hogy kiszűrjek belőle annyi rosszat, amennyit lehet, a jókat meg benne szeretném hagyni. Még akkor is, ha ez csak félmegoldás.

 

Ahogy az egyik alábbi hozzászóló mondta, a víz csak egy sík.

 

Minden lehetséges síkon mérgeznek bennünket: az élelmiszerek, a levegő, a víz, a föld, MINDEN tele van mérgekkel. Ezt tette az emberiség.

 

Én csak annyit tudok tenni, hogy megpróbálom ezek magamhoz vételét minimalizálni, pl. csak természetes kozmetikumot használok, mosódióval mosok, minimális vegyszert használok, részben bioélelmiszert fogyasztok, kiköltöztem a városból.

 

De a világot megváltoztatni már nem lehet.

 

A kérdésem ugyanaz: az Aquasana vagy ahhoz hasonló szűrők közül melyiket érdemes megvenni.

 

Köszi

 

Előzmény: cumpika (270)
Tévémackó Creative Commons License 2008.06.26 0 0 271
Bocs, én az aktívszenes szűrőkre gondoltam és azért gondoltam mechanikusnak, mert egyszerűen átfolyik rajtuk a víz, nem? Tehát, hogy mégegyszer világos legyek: az Aquasana szűrőre gondoltam, vagy minden hasonló elven működő szűrőre. Mivel nem értek a témához, ezért a különbségeket nem ismerem.
Előzmény: naox (260)
cumpika Creative Commons License 2008.06.26 0 0 270
Nem azért van tele a víz ásványi anyagokkal, mert nincs szüksége rá a szervezetnek. Egy olyan víz, amiből MINDENT kiszűrünk, halott víz.

Alapvető tévedés, a víz nincs "tele" ásványokkal.

Az élelmiszerekhez képest elenyésző "ásvány" van benne.
Ami benne van azt viszont nem tudja a szervezet megfelelően hasznosítani.

Miért nem attól félsz,hogy mi van a vízben?
Miért attól,hogy mi nincs?
Előzmény: Tévémackó (256)
Dolce Gabbana Creative Commons License 2008.06.26 0 0 269
Akkor az arzén - nitrát páros benne marad.. :( Ez igen sajnálatos lenne, hiszen két különösen mérgező anyagról van szó..

Ez nem lenne ok rá, hogy bevonják az engedélyét??
Előzmény: cumpika (265)
Dolce Gabbana Creative Commons License 2008.06.26 0 0 268
Köszi a felvilágosítást!

"Idióta jogszabályoknál is ezt utálom, amikor még külön értelmezni kell, hogy mit akart mondani az a barom, aki megfogalmazta."

Hát igen valóban nagy bajok vannak a fogalmazással és a szövegértéssel, de talán ez is csak üzlet. Ha nem tartom be megbüntetnek és nem kifogás, ha azt mondom nem értettem miről zagyvált az a hülye jogszabály. :(
Közvetlenül persze nem ezért jár a bírság, de így lesz elkerülhetetlen.
A mi tudatlanságunk a másik félnek mindig áldás, amit bizony rendesen ki is használnak...
A legrosszabb, hogy életünk minden területén ezzel kell megküzdenünk! :(
Előzmény: Törölt nick (263)
cumpika Creative Commons License 2008.06.26 0 0 267
Az aktivszen a leghatekonyabb modja a szerves nyomszennyezok eltavolitasanak

Ebben nincs "vita" köztünk.

Tegyük hozzá,hogy a megfelelő anyagból,megfelelő eljárással előállított aktív szén.
Előzmény: naox (260)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.26 0 0 266
Elhiszem, én is csak olvastam innen-onnan vagy kikövetkeztettem, amit tudtam.
Előzmény: cumpika (264)
cumpika Creative Commons License 2008.06.26 0 0 265
Ökontes víztisztító berendezést használunk már évek óta, és amúgy meg vagyunk vele elégedve. De hallottam, hogy támadják őket. Vajon ennek mi lehet az oka?

Mert megtévesztik a fogyasztókat.
Ezt a GVH 20 millió Forintos bírsággal honorálta.
Idézet a GVH határozatból,a víztisztítóra vonatkozóan:

AURA Reverz Ozmózis

Ivóvíz utántisztító kisberendezés

Az AURA ivóvíz utántisztító kisberendezés a háztartásokban jelenleg használatos legmodernebb, fordított ozmózisos technológiával működő víztisztító.


A legmodernebb jelzőt indokolatlanul, hamisan megtévesztően alkalmazta, nem tudott dokumentációt bemutatni ezen állítás igazolására, de még a származási helyre és a gyártóra vonatkozóan sem rendelkezett adatokkal.
Egy bizonytalan eredetű termék esetében nem várhatja el a vásárló, hogy azokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, amit állítanak róla.


Ráadásul az OTH "engedélye" szerint Arzén és nitrát eltávolítására nem alkalmas.

Előzmény: Dolce Gabbana (261)
cumpika Creative Commons License 2008.06.26 0 0 264
hogy túlzottan ásványmentesített vizet állít elő,

A hazai ivóvízszabvány csak és kizárólag minimum Ca tartalmat ír elő. 50 mg/l.
Semmilyen egyéb "ásványról nincs benne szó.
Előzmény: Törölt nick (263)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.26 0 0 263

Úgy kell értelmezni, hogy túlzottan ásványmentesített vizet állít elő, viszont utánsózó patront nem tartalmaz, tehát a hazai előírások szerint közvetlen fogyasztása nem egészséges. Vagyis ilyen kitétel nélkül nálunk nem lehetne forgalmazni, csak ezért kellett beleírni.


Az ugyanolyan alapelven működő Ökonetes RO berendezés tartalmaz utánsózó patront. De az utánsózót sokan szándékosan kiiktatják, akik úgy döntenek, hogy nekik az nem kell.


Igazából persze nem értem, miért nem lehet ezt ilyenkor normálisan, mindenki által érthetően beleírni. Az itteni fórumozók, meg aki kicsit már utánanézett a dolgoknak, vágja, hogy miről van szó, de például nem is olyan régen még én sem tudtam, csak néztem volna értetlenül.

 

(Idióta jogszabályoknál is ezt utálom, amikor még külön értelmezni kell, hogy mit akart mondani az a barom, aki megfogalmazta.)

Előzmény: Dolce Gabbana (262)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!