Egész délután ezt a könyvtárat vadászom. Az új installban benne sincs, holott a könyvtár kezelő szerint telepítve van. Mindenféle egyéb I2C kezelőt leltem de az eredeti, gyári nem tudom honnan lenne letölthető.
Akinek megvan tegye elérhetővé lécci. Köszönet előre is.
Van egy 5V táp IC a nyákon a Nanohoz ami az 5V lábra adja be a tápot. Nem használom a beépített táját, mert az is okozhat fagyást, mert melegszik. ( tapasztalat)
A relék 12V-ről mennek és a léptetőmotor vezérlése szintén.
A füstgáz szabályozása nem arduino alapú volt, az is megdöglött idővel, ez nem az arduino sajátossága.
A szivattyúkat kapcsolja a kazán/szoba termosztát is, a biztosítás nem egyszeri.
Egy bizonyos cégnél magasszintű automatizált rendszeren is, ipari eszközök mellett fordul elő rendszerhiba, az egyéni megoldásaimnak van még hová fejlődnie.
A vezérlés elemenként is megvalósítható, de egy szinten túl sok lesz az elem, itt jön képbe a mikrovezérlő.
Ma fűrészbakot hegesztettem, a keringető szivattyúk méltatlankodásától kisérve, + ki kellett kapcsolni az Arduino automata vezérlést, állandóan lefagyott.
Mi lenne, ha a tápegységéhez beiktatnék egy hálózati zavarszűrőt?
Vettem 5V-os reléket is azokra kapcsolna 5V-ot a jelenlegi relé, és azok kapcsolnák a szivattyúk 230 V-ját, messze az Arduino-tól.
Én 1 poti és 1 nyomógombbal úgy oldanám meg, hogy gombnyomásra olvasnám be a poti értékét. Először poti beállít, aztán gombra olvas. Persze ha lényeges, hogy melyik poti állás melyik változóhoz való, akkor kell valami visszajelzés is, hogy hol tart éppen a léptetés.
Nem az a baj, hogy várnom kell, hanem a cmd elküldése után olyan gyorsan megjön a > jel, hogy a program nem észeleli és vár tovább. De nem is ez a gond, mert ezt kihagyva is működik. Ami legtöbbször gondot okozott az a string lenght számítása:
A 9.2 és 9.3 megvalósításra gondoltam. Én ebből kiindulva csináltam meg 1 potival és 1 nyomógombbal. ( a rotary encoder-n gondolkodtam, de nem volt időm belemélyedni a feladatba)
Én egyenlőre minden cél nélkül, hobbiból kezdtem el foglalkozni Ardiuino programozással C++. Pár dologra már rájöttem, viszont az elején már elakadtam, hiába szántam rá több estét a keresgélésre semmi siker, ezért is fordulnék hozzátok. Potival meg tudok adni változónak értékét (pld. hőmérsékleti értéket), amiből tovább tudok lépni, viszont ennek az a hátránya, hogy ahány változó, annyi poti kell. Lenne ennek egy gyakorlatiasabb változata, miszerint egy mikrokapcsolóval lépkedni lehetne a „menüben”, másik kettő digitális bemenetre kötött kapcsolóval pedig növelni vagy csökkenteni lehetne az értéküket. Ebben ha Valaki segítene, nagyon megköszönném.
2 hónap hibátlan üzemelés után egyszercsak nem vette észre a program a ">" jelet ( utolsó előtti sor) és
nem küldte az adatokat el. Vagyis 20-ból egyszer elküldte, de legtöbbször nem. Nem jöttem rá miért, de kihagytam ezt a sort és
a cmd után várok egy kicsit és küldöm. Így működik.
De ami nem áll össze az a String hossza adat.
Először ugye el kell küldeni, hogy hány karakter a küldendő adat, majd el kell küdeni az adatokat. Már sokadszorra járok úgy, hogy nem jön ki a hossz az adatokkal és csak részlegesen mennek át az értékel. Például leutóbb a puffer százalékot float-al számoltam. 4 karakter és 1 tizedes konvertálással "dtostrf(temp, 4, 1, buf);" Egész addig jó amíg 10% felett van. Alatta lesz ugye egy üres karakter a 9.0 előtt, és így már nem egyezik a lenght és nem küldi el.