Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
A gond az, hogy nekik, a pórnépnek, semmi közük ahhoz milyen vastagon fog a ceruza. Az érdekeltek azok, akik a bulin belül vannak: osztályvezetők IT, FB elnökök, tagok, stb. A 2010-es hatalomátvétel után a Fidesz első dolga volt, hogy einstandolta a Zrt.-ket, Kht.-ket. Pl mind a négy Zrt.-nek azonnal egy Lázár közeli ismerősöm, Borbíró Zoltán lett az ügyvezetője. Zoli az utolsó Ancsa vásárlásakor rossz közvetítőt választott, pedig addigra már kabinetfőnök lett, meg honvédkórházügyi miniszteri biztos, mert ahhoz is értett, jobban mint Kun Szabó, mennie kellett. Maróth EI Zrt.-s főcsővezető korában nem a Fideszt képviselte a katonai szállítók beszerzése során?
Én nem vagyok az Orbán kormány híve, hogy finoman fogalmazzak, de mégis azt mondom, hogy ne akarj mindent az ő nyakukba varrni. Mivel én nem a holdról jöttem, ezért pontosan tudom, hogy a rendszerváltás után minden kormány egy dolgot hajtott végre következetesen, ez pedig a Honvédség szétverése volt. Az 1. Orbán kormány előtt is már százasával rugdalták ki a hivatásos katonákat, amit az úgynevezett átszervezéssel magyaráztak. Nekem minden kormány alatt szűnt meg beosztásom, és ezzel kapcsolatosan legtöbbször az alakulatom is. A 90-es években nyugállományba került kollégáim a 2000-res évek elejére már nyomorogtak olyan kevés volt a nyugdíjuk, főleg ha viszonylag alacsony beosztásból, és rendfokozattal kerültek az utcára. Az nem volt jellemző, hogy valakinek több lett a nyugdíja mint a fizetése, csak ha a csillagok szerencsésen együtt álltak. Sokan résznyugdíjjal mentek el. Sok kollégánk éppen ezért elment dolgozni az EI Zrt-hez, nem érdekelte őket, hogy az MSZP-SZDSZ, vagy a Fidesz van-e hatalmon. Sok volt vidéki laktanyát, ahol más munkalehetőség nem is nagyon adódik, az EI Zrt állományába tartozó volt egyenruhások őriznek, néha a saját volt munkahelyét. Lehet hogy a te volt beosztottaid közül is így tettek jó páran. Az EI. Zrt. még ha ezt is próbálod itt beadni, nem a FIDESZ tulajdonában van, hanem a magyar államéban. Az ott dolgozó volt egyenruhások önként vannak ott, és gondolom eljönnének onnét, ha zavarná őket a vastagon fogó ceruza.
Az első Orbán alatt redukáltunk 90 ezerről 45 ezerre. Áldozat kollégáink zöme ekkor keletkezett. Jelentős részük biztonsági őrként keresett pár fillért még az eredeti fizetésénél magasabb nyugdíja mellé. 2012. Nem korkedvezményes vagy, hanem járadékos visszamenőleg, ide a kéthavi nyugdíjadat! Sőt! A nyugdíjad mellé nehogy má' annyit keress amennyit adnak, maj'mi megmondjuk, hogy mennyit. Van egy egérutad, megtarthatod a plusz munkahelyed, ha szerződsz nekünk önkényes védelmi tartalékosnak egyben eljössz a szocközeli In-Kaltól a mától fideszközeli hájemejizéjertéhez! Nem hiszem, hogy a Maróth et. által megvásárolt 2 db 9 éves second hand Airbus+2 Falcon "katonai szállítógép" alkotmányos költségeiből bármi módon részesültek volna a biztonsági önkényes védelmi tartalékosok. Azt is tanulságos lenne megnézni, hogy mondjuk a toborzó irodában 24 órában dekkoló egycsíkos volt kolléga mennyit kap kézhez, és mekkora rezsi óradíjjal számolja el ezt a szolgáltatást a Zrt. a HM felé.
Lehet ekézni a HM EI ZRt-t de én azt mondom, hogy amikor annak a rengeteg kirúgott katonának valamilyen munkát kellett adni, akkor náluk lehetett kapni, még ha az nagyobbrészt csak biztonsági őr munkakör volt. Vastagon fogott a ceruzájuk? Nem baj, volt katonákhoz, és rendvédelmiekhez került a pénz, amit így nem tudtak ellopni az aktuális kormányok.
Arra gondoltam, ha a Zrt.-kről, meg Kht.-kről beszélünk, ez a hír még mindig aktuális, ugyanis ekkor mondatott ki ezen cégekről a máig érvényes igazság. Dr. Ácsot eltávolították, ez intő példa nekem, nem merek ilyen keményen fogalmazni, azt szoktam írni, hogy ezek a cégek arról híresek, hogy 6B-s ceruzával állítják ki számláikat. A DSK arról jutott eszembe, hogy az amerikaiaktól kaptunk Hummereket Afganisztánban. Ha igényeltük volna, került volna rá amerikai géppuska is, de nem, maj'mi! Maj'mi szereltünk rá DSK-kat. Hende alig vette át a miniszterséget, a PRT haza utazó váltását megtámadták, többen meghaltak. Ebben szerepet játszott az is, hogy nem tudtunk visszalőni, az oszlopban lévő 5 Humvén 4 DSK a tüzelés megkezdésekor azonnal csődöt mondott. Hendének 21 hónapjába került, mire jött a hír, hogy a csúfos kudarcot vallott DSK-kat lecsrélték. Akkor sem amerikaiakra, hanem olyanra, amit a T72-esek tornyáról szedtek le.
Kovács tata! Értem én, hogy a korral együtt a látás is romlik, meg a jó bor is elbódít, de a hír amit beraktál lassan 11 éves. Lehet hogy a DSK géppuskás híredet is ennyire lehet komolyan venni?
Ha az USA-ban országos káosz alakul ki a választásokat el nem fogadó szélsőjobbos csőcselék szerda esti capitóliumi fellázadása után, azt a ruszkik ki fogják használni - ahogy Ukrajnában is tették, mondjuk a Krím után most Alaszkát és/vagy a Baltikumot, esetleg Hokkaidót foglalják el/vissza a "kis zöld katona emberkék". Az USA fegyveres erőinek vezérkarában rendkívül észnél kell lenniük, mert ki tudja a trumplit futtató Putyin meddig mer elmenni, akár az atomfegyverek bevetéséig és akkor már nem kell tartós tejet vennünk? Másrészről sokak szerint az USA haderői nagyrészt trump-hívők, legalábbis az alacsonyabb-közepes rendfokozatokban szolgálók.
Az oroszoknak közben ez az utolsó esélye legyőzni Amerikát egy trumpli ügynök révén végrehajtott belső felforgatással - mert az USA polgári csúcstechnika és hadiipar olyan robbanásszerűen, exponenciálisan fejlődik (pl. Tesla, SpaceX, Boston Robotics, Amazon, Google, MS, fracking, F-35, X-37B), hogy a CCCP szétesése után megragadt oroszok sem gazdaságilag, sem katonailag nem tudnak már mibe kapaszkodni az atomfejeiken kívül.
Közben az eddig katonailag jenki-függő országok többé nem számíthatnak egy láthatólag belülről instabillá vált USA-ra. Minimum Japán el fogja törölni a békealkotmányt és méretének megfelelően újrafegyverkezik, akár atommal is, Dél-Korea szintén, szaúd is, Ausztrália is, a balti államok meg szegények egyszerűen összeszarják magukat, mivel se saját tankjaik, se légierejük nincs. Szulejmáni tábornok meg közben 72 szűz körében mosolyog a Paradicsomból, hogy járnak a jenki legyilkolói...
Persze az is tuti, hogy ha trumpli káosz-trükkje kudarcot vall, utána a Biden-rendszer nem csak az USA területén fog leszámolni az orosz ügynökökkel és a nekik engedelmeskedő hazaáruló, hűtlen amerikaiakkal - hanem külföldön is a trumpli/putyin irányultságú rezsimeket katonailag és/vagy gazdaságilag tönkreteszik és leváltják. Szóval Orbán kezdheti nézegetni, hogy milyen volt az a szibériai parasztház, ahol Róth Manó (alias Rákosi Mátyás) lakott a szovjet száműzetésben 1956-os elűzése után. A magyar ellenzéknek pedig sürgősen keresnie kell alkalmas ME jelöltet, értelemszerűen nem böszmét, nem útelágazódásost, se nem libatolvajt, hanem alkalmasat, meg alája belügy és hadügyi miniszter jelöltet is!
85-ben kerültem Pécsre. Kezdtem beleélni magam a tüzércsoport parancsnoki szerepbe. Néztem, van lövegparancsnoki lőelőjegyzés, TÜCSPK-i meg nincs is. Csináltam. Nem csak magamnak, mindenkinek. Kialakítottunk egy okmány rendszert, ami addig nem volt. Marcaliban mozgósítás, megy a pécsi csapat döntnöknek, sikeresen levezénylik a gyakorlatot, használják a Pécsett bevált okmányokat. Hónapok múlnak el, a szemlében olvasok egy tanulmányt: Felderítési adatok gyűjtése és osztályozása. A cikkben okmányminták. Jé! De ismerősek!Akkor a nemzőt már megtaláltuk.
Az hát. A fegyveres/rendvédelmi szerveknél mindig annak az aktuális verzióját veszik, ha az informatika hadi/veszélyhelyzeti jellegét kell demonstrálni. Ennél drágább pc-t egyszer sikerült csak, az egy Linx Microbus kéziszámítógép volt.
Hiaba a csucsszuper technika ameddig a mentalitas meg mindig a rendszervaltas utani gengsztervaltas allapotaban van. A katonanak nem fog jut . Jarni jar de nem jut.
Az automatizált csapatvezetési rendszer fejlesztője a HM EI Zrt. volt tüzér kollégám Furján Attila nyá. alezredes bábáskodása mellett. Gondoljátok, hogy az Armcom bármit is tud az EI Zrt.-nél folyó munkákról és most a HUNTACCIS-t szerelik a törökbe? https://honvedelem.hu/hirek/muvelet-iranyitas-digitalis-eszkozok-segitsegevel.html
Bekövetkezett, amitől féltem, megindul a magyarosch berhelés. Megvesszük a török páncélozottat. Nem rossz. Teszünk bele maj'mi kommunikációt. XXI-edik századit! Ja, amit kiszereltünk az R142-ből. Orr a távirányítású fegyver torony. Maj'mi teszünk bele DSK-t, mer' abból van sok. https://honvedelem.hu/hirek/az-unnepek-alatt-sem-all-meg-a-munka.html