Megvolt tegnap este az elso harom sinen gurulos elmenyem:)
Az elso a rapteri terminali vezeto nelkuli gumikerekus, betonvajus gyorsvasutja???; a masik a Stansted expressz be a varosba (a kaller szerint 160 km/h-val=> halalfelelem....); a harmadik a tube, ami nem is olyan veszelyes, mint ahogy sokan beallitjak.
Egy ismerősöm kérdezte, hogy melyik MÁV menetrendkönyvben volt utoljára eszperantó nyelvú díjszabási tájékoztató, meg más szöveg (jelmagyarázat, stb.).
A magasságadatot lehet, hogy el kell fogadnom, mert én is találtam ilyet az interneten, és lehet, hogy az Eisenbahnatlas Schweiz-ban van elírva, de ott nem ennyi.
Nem, egész máshol vannak. Mindkettő nagyjából ugyanazon a területen van, a Genfi-tónál is jóval alacsonyabban, és mindkettőt használják. Ha már tudod, hol keresd, az egyik nagyon kézenfekvő.
Azt egy 612-es csinálta, de a vezető észnél volt, és nem szálltak ki. A Bombardier-vonat sem fenékig tejfel, akkor azok járta egy jódarabig billegés nélkül, EZT a hibát már kijavították. A többi...
Van még hol takarékoskodnia a MÁV-nak. A légkondícionálás-célú és az internetezés-célú villamosenergia-felhasználás messze alatta marad az USA-beli aránynak a vontatási célú villamoseneriga-felhasználáshoz képest. :)
Felszín alatti legmélyebbre az első gondolatom a zürichi, villamosok által használt felhagyott metrószakasz volt. Emellett eszembe jut még a berni földalatti vasútállomás is. Felszíni legmélyebben fekvő állomásra tippem sincs. Talán a Genfi-tó környékén lehet valahol vagy Bázel környékén, de őszintén szólva tippem sincs. :-)
Üdv! Csatlakoznék radio100Józsi topikellenes hangulatához, sőt, azzal még kiegészíteném, hogy azon túl, hogy sok finomságról így lemaradunk, sokszor van az, hogy belekattintok egy nemrég frissült topikba, és akkor a következő hozzászólással nézek szembe: "Nem pörög a topik" vagy "Mail ment". Ez ABSZOLÚT NEM ÉRDEKEL. Másrészt a guta megüt, hogy a vasutas fórumcsoport kettes számú legfontosabb, mondhatni anyatopikját, a Vasútmodellezést, tegnap a negyedik oldalon találtam, de kis lángocskával a pörgése miatt! Nevetséges! Itt szeretnék olvasn az újabb ABvmz fővizsgáról, a Samuk TGV-s BVh-s stb. szerepléseiről, az "Iker-Bz" Usgyi-csuklójáról, Badacsonytördemic-Szigliget muskátlijairól, M61 006 kővonatáról, egy új vasúti magazin születéséről, egy váltófelvágásról, Vendégsín szakszerű hozzászólásait is itt látnám a legszívesebben, itt olvasom az útibeszámolókat, lesem a képrejtvényeket (amiket többnyire nem fejtek meg), számolom a szegecseket és örülök az újabb házasságoknak, diplomáknak, unokáknak, (lány)-oknak, pantográfoknak, topiktaliknak és anekdotáknak. Hajrá VONATBUZULLS!
Benbe
ui. ez egy szerény vélemény. Kéretik nem figyelembe venni, a benne szereplő, sokatoknak talán ismeretlen témáknak nem új topikot nyitni. Tökön szúrom magam.
Talán inkább az emberiségnek. Tegnap a vonatomra várva a másik vágányon megálló ellenvonat két különböző folyosóablakában ketten is dohányoztak, majd mindketten lazán elengedték a csikket, eszükbe sem jutott a hamutartóba helyezni.
A tegnapi 6001 Debrecen - Budapest utolsó kocsijában utaztam. Gondoltam megörökítem a MÁV - nak. Amikor beértünk a Nyugatiba felszállt néhány munkás helyreállítási szándékkal, de esélyük sem volt.