...persze lehet hogy ez nem is akkora probléma, egy bot többé kevésbé 1xűen kiretusálható...
(a viaduktosnál homogén égbolt a háttér, ott zéró nehézségű feladat, a szepesvárnál kicsit bonyolultabb, talán egy picit látszik is a nyoma, de az is lehet, hogy hallucinálok... :-))
oké, ez frappáns megoldás, de mi van a (kamerát kilógató) bottal?
ha azt nem mozgatod el, akkor hogyan szerkeszted ki a képből?
minél nagyobbak a távolságok annál jobban elmászhat a kamera...
akkor konkrétan: egy 4x4es szobánál kb. mekkora lehet az elmozdulás?
1mm, 1cm, 10cm?
megugye minek a távolsága?
mertha egy főteret gömbpanorámázunk, akkor az épületek lehetnek akár pár100m-re is, de a padok, szökökutak, fák néhány 10m-re lesznek, a föld meg 1-2m-re...
nemrégiben egy elég szűk helyen kellett fotóznom, és az egyik képnél nem volt hová bújnom. szóval beálltam a kép bal oldalára, (fotó), jobb oldalára (fotó) és a két képet simán összevágtam PS-ben. Itt úgye nincs fókusz pont változás
"mennyire mászhat el a fókuszpont, hogy a képek még normálisan összerakhatók legyenek?"
minél nagyobbak a távolságok annál jobban elmászhat a kamera
én is erre gondoltam először, de ezesetben hogy oldja meg, hogy ő ne legyen rajta a képen?
hameg 2 helyről is kilógatja, majd a toronyról készült 2 kép azon részeit rakja össze, amin ő épp nem látszik, akkor hogy oldja meg, hogy a kamera (ill. annak fókuszpontja) mind2 esetben ugyanoda kerüljön?
egyáltalán: mennyire mászhat el a fókuszpont, hogy a képek még normálisan összerakhatók legyenek?
(én mindenesetre helyből lementem hídba, pedig láttam már pár gömbpano-t...)
a kérdésem az lenne, hogy van valakinek valami halvány elképzelése, hogy ilyen "lógok a semmiben és úgy fotózok" című mutatványokat hogy a bánatban lehet kivitelezni?!?
Tudnád pontosítani hogy mi is a kérdés? Mi a feladat?
QT formátum működik Windows-on és osx-en. Ehhez telepített qt kell és a mov formátumú panóráma. DelvaVr is a mov fájlt használja, ez csak egy megjelenítő plguin, ami részben szebb megjelenítést tesz lehetővé, részben okosítható, viszont csak win-re létezik. Van flash és java megjelenítő is.
Mit köszönsz? Ha nem jár erre senki, nincs aki válaszoljon, a fórum már csak ilyen. De pl. a Google mindig válaszol... Egyébként nem értem a kérdést, mert QT Player PC (Win) alatt is van, de a DevalVR-t te is megtaláltad, az is jó.
Sziasztok ! Felmerült egy megoldandóm,több helyütt láttam panorama fotókat quick time megjelenítésében ,szépen lehetett terelgetni a kurzorral őket ide oda .Nos én PC -s vagyok, hasonló progi van erre is esetleg ?Szívesen veszek hozzászólást.