Keresés

Részletes keresés

nettomazsola Creative Commons License 2005.02.23 0 0 734
tom milyen az amerikai palacsinta ...

csak poennak irtam az ontottvas palacsintasutot .... canadai falusi csoda .... hihetetlen jo, de iszonyu nehez!
Előzmény: markusjud (732)
Zitka Creative Commons License 2005.02.23 0 0 733
Ugyanúgy működik, mint a pumpás dezodorok. Egy nyomásra pont annyi olaj jön ki belőle, amennyi egy minimuffin mélyedéshez elég. :-)  Néha szoktam palacsintasütésnél is használni, de ott már többet kell nyomni, és jobban szanaszét spriccel.
Előzmény: markusjud (732)
markusjud Creative Commons License 2005.02.23 0 0 732

Zitka!

Hogy működik az olajszóród? Simán csak nyomkodni kell, mint a pumpás dezodorokat, vagy előtte bele kell pumpálni a levegőt?(Az Otto-féle az így működik.)

 

nettomazsola: ez a palacsintasütő nem palacsinta sütésére szolgál :) Ami készül vele, az egy felfújthoz hasonlítható inkább, vagy a csúsztatott palacsinta tésztájára. Vastag, kövér, pufi. Palacsintázáshoz - én hajszálvékonyat sütök - van két másik serpenyőm, azokat használom szimultán, és imádom.

Előzmény: Zitka (729)
nettomazsola Creative Commons License 2005.02.23 0 0 731
ha Mo-on is megjelenik a spray olaj .... azt meg ne vegyetek!!! valami irdatlan budos, barna genya az az olaj ... szornyu!!!

nekem van egy halali ontottvas palacsintasutom ... a legjobb a vilagon!!!! igaz dobalni nem nagyon lehet ....
Előzmény: markusjud (730)
markusjud Creative Commons License 2005.02.23 0 0 730
Nagyon köszi! Meg is nézem. A másik, amin gondolkoztam, hogy aluljárós-hamisparfümárusnál nincs-e vmiféle kis üveg, ami jó erre a célra (és el is adják esetleg üresen). Leginkább az amerikaipalacsinta-sütőmhöz kéne, mert annak annyira trágya a bevonata, hogy még az ecsetszőr is karcolja :(
Előzmény: Zitka (729)
Zitka Creative Commons License 2005.02.23 0 0 729

A Fackelmann-nak van hasonló szórója, szerintem az se több mint ezer ft.

Az enyémre ez van ráírva:

FACKELMANN Speiseöl- + Essigsprüher

A cikkszáma: 46875

A Kaisersben is lehet kapni szerintem.

 

A magyar forgalmazó ( most néztem meg a neten, mert papírporzsákot akarok tőlük venni)

 

FACKELMANN Hungaria KFT

Noszlopy U.1
H-1103 Budapest
Hungary
 
Telefon (+36) 1 432 1477
Telefax (+36) 1 432 1475
Email:      
iroda@fackelmann.hu

Írtam nekik e-mailt, kíváncsi leszek, válaszolnak-e...
Előzmény: markusjud (728)
markusjud Creative Commons License 2005.02.23 0 0 728
Ha találsz valahol olajszórót elviselhető áron, szólj lécci nekem is! Az Ottonál 990 Ft, ami nem lenne vészes, de nincs kedvem csomagolási, posta meg mifeneköltséget fizetni. Régen a Naksol nevű égésre való szer volt szuper üvegflaskában, azzal szórok rumot piskótára. Nem tudtok valami olyan szert, ami nem műanyagban, hanem üvegben lakik, és nem szagos? A Fa dezodorost valaha rég próbáltam, és hónapokkal a kimosása után, szellős helyen, nyitva még mindig szaglott, tehát az reménytelen. :((((
Előzmény: BONNIE (723)
markusjud Creative Commons License 2005.02.23 0 0 727

Múlt héten az egyszem minimuflitepsit vettem meg a barátnőmnek az Urániával szembeni Vasedényben, 3490 Ft-ért, tehát megint emelték az árát.

Van a Vasedénynek egy központi száma, ha kell, előkeresem, ahol meg tudják mondani, melyik boltjukban van - ha épp van.

Előzmény: BONNIE (721)
BONNIE Creative Commons License 2005.02.23 0 0 726

kezd derengeni a kulonbseg papir es papir kozott :-)

a kep kicsiben nekem sem latszott tulsagosan, de amikor rakattintottam, es kinagyitotta magat, akkor kiveheto volt.

ezzel az oldaliranyba terulessel nem feltetlenul ertek egyet, a mult heten pl nutellasat csinaltam ugyanezzel a modszerrel, es azok szepen felfele nottek. majd korulnezek, valahol arrol is vannak kepek, valamelyik tulbuzgo lefenykepezte azokat is :-) jok ezek a hetenkenti csoportterapiak, mire lediplomazunk sutni is megtanulok :-)

most elszaladok suliban, es delutan ujra fogok probalkozni. meg jo, h elfogyott "utkozben" a papir, es az almas tesztaol maradt egy jokora adag, igy csak a soroset kell ujrakeverni :-)

Előzmény: Zitka (724)
Zitka Creative Commons License 2005.02.23 0 0 725
természetesen nem greaseproff, hanem greaseproof :-)
Előzmény: Zitka (724)
Zitka Creative Commons License 2005.02.23 0 0 724

>a sutopapir mivel van tuningolva a mignonpapirhoz kepest?

 

aztat :-) pontosan nem tudom, de valami zsírpapír-szerűség. Sőt, amit én most használok - normál sütőpapírt -  (A-Pack - ez itt a reklám helye :-) ) az szilikonos bevonatú. De ilyen kapszlit sajnos még nem gyártanak. pedig jó lenne... :-)

A kapszlit Bécsből hoztam, az van ráírva a dobozra, hogy Papier fettdicht, ill. angolul: greaseproff paper.  A mignonpapír meg sima fehérpapír. Szerintem. :-)

 

Kimentettem a gépemre a képet és kivilágosítottam, mert itt alig látszott. Most látom, hogy te muffintepsi nélkül sütötted? Hát akkor nem csoda hogy szétterült. Tudod, a muffin is olyan lusta természet, hogy a könnyebb ellenállás felé megy. Mivel oldalról nincs ami "megtámasztja", oldalirányban terül.

Előzmény: BONNIE (723)
BONNIE Creative Commons License 2005.02.23 0 0 723

ez a vicc megvolt, csak valahol a passziv memoriaban :-)

most, h igy mondod ezt a mignonpapir dolgot...kikotortam a kukabol a csomagolasat, es tenyleg az volt... a sutopapir mivel van tuningolva a mignonpapirhoz kepest?

auchan nekem picit messze van, es az ido is szorit, uh hazafele belepek a tescoba, es veszek egy adag papirt, meg nezek olajszorot, hatha...

itt egy kep, sztem baromira lapos is lett, pedig beletettem a sutoport...

Előzmény: Zitka (722)
Zitka Creative Commons License 2005.02.23 0 0 722

> döglenek a libák.... hmm?

 

Jééé, még nem ismered a viccet? :-)

Akkor OFF

Kohn elmegy a rabbihoz:

- rabbi, döglenek a libáim, mi lehet a baj?

- Hát etesd őket árpával

Két hét múlva visszamegy:

- rabbi, árpával etettem, de újfent megdöglött vagy húsz

- Etesd őket kukoricával

Újabb két hét múlva megint ugyanez a helyzet

- rabbi, már alig van libám, mit tegyek?

- Etesd őket búzával

Pár nap múlva kisírt szemmel megy Kohn a rabbihoz:

- Rabbi, megdöglött az _összes_ libám

- Milyen kár, pedig lett volna még pár jó ötletem...

 

:-))))))))))))))))

ON

 

Na szóval a "libák döglenek" címszóval a ki nem próbált ötleteket szoktuk osztogatni. :-))))

Olvass vissza pár hsz-t, pl. markusjud is vett minimuffin tepsit valamelyik Vasedényben.  Még fotó is van a minimuffinjairól. Én az Urániával szemben vettem még tavaly Húsvét táján. Ebbe nem lehet kapni kapszlit, de viszonylag könnyen kijönnek belőle, jó minőség. 3e ft körül van az ára. Én akkor 30%-os kedvezménnyel vettem, húsvéti akció volt.

Kapszli: a 60 db/120 ft nagoyn jó árnak tűnik, de valóban sütőpapírból van? Nemcsak sima mignonpapír? Mert abba nem csoda, ha beleragad. :-(

Az Auchanban 300 ft körül lehet kapni 100 db-osat, talán Duni márkájú??? Mostanában nem néztem. A Fackelmann meg 450 ft/100 db, de az már arany mintás. :-)

Előzmény: BONNIE (721)
BONNIE Creative Commons License 2005.02.23 0 0 721

ja, valamelyik nemet oldalrol szedtem le, de mivel egy doc-ban tartom az osszeset, mar nem tudom melyikrol :-)

döglenek a libák.... hmm?

minimuffin tepsimet  hol szerezted? mert ez a csak papir-taktika (duplan) kicsit megdobja a ktgvetest....bar most talaltam a kedvenc papirboltomban 60db-ot 120ert. eddig azt hittem, h a tescos 75db 380ert a legolcsobb. persze ez a kismeretu ara. a nagy tepsibol meg csak max 12est lattam eddig. persze azt is scsillagaszati arakon :-(

ezt az olaj-temat kiprobalom, delutan kap meg egy eselyt a soros cucc, beigertem holnapra a csoportterapiara a tobbieknek, uh nem mehetek oda soros nelkul, hiaba kezsult el azota egy dozis almas fahejas (egyebkent azzal is beegtem, de az inkabb a cikis topikba valo sztori :-))

Előzmény: Zitka (719)
markusjud Creative Commons License 2005.02.23 0 0 720
Bocsi, off:( Csak Zitka hsz-ából jutott eszembe. Csilla, megvan még az olajszóró flaskád? :) Működik? Mert akkor próbálok magamnak is szerezni.
Zitka Creative Commons License 2005.02.23 0 0 719

Szia BONNIE! Úgy látom, ez a recept a muffin-paradies.de -ről van. :-) Bár ott  a lisztezést nem írja, csak az alapos kivajazást.

Én is jártam már így sajtos muffinnal! :-( Úgy kellett kirágnunk a kapszliból a muffinokat. :-))))))   Azóta sós-sajtoshoz nem használok kapszlit.

Egy megoldást tudnék, ill. inkább ötlet. Ha már úgy is döglenek a libák.... :-)))))

Próbáld meg egy ecsettel kiolajozni a kapszlikat. Tudom, macera, de hátha... A minimuffin tepsimet én sprayzni szoktam olajjal. Tavaly karácsonyra kaptam egy légpumpás olajszóró üveget, azzal csinálom.

Előzmény: BONNIE (718)
BONNIE Creative Commons License 2005.02.23 0 0 718
sziasztok muffin-szakik!
segitsetek rajtam, besultem az egyik recepttel :-( egy bajor soros muffin cimu koltemenyt akartam megcsinalni, ami kb a kovetkezokeppen nez ki:
  • 420 g feherliszt
  • 5 Tk sutopor
  • 1/2 Tk so
  • 1/2 Tk orolut bors 
  • 2 Ek cukor 
  • 0,5 L sor
  • 50 g reszelt sajt

a recept azt irta, h jol vajazzuk ki a format, es lisztetzzuk is be... vszeg itt rontottam az elsot... mivel papirban csinaltam, ez utobbi ket muvelet elmaradt, uh nem jon ki a papirbol. de szvsz a papirt nem lehet kivajazni.. vagy van erre valami trukk? a masik, ami nem tetszik, h sztem nem kelt meg. az mitol lehet?

elore is koszi az okossagokat.

chupi Creative Commons License 2005.02.22 0 0 717

Neked nem lyukadt ki a citrom főzés közben? Én eddig kétszer is főztem (másodszorra nem a muffinhoz, nekem nem ízlett) és mindkétszer kihasadt és persze beleömlött egy csomó lé a főzővízbe.

A muffinba nem tettem lisztet, szerintem nem hiányzik belőle - az más dolog, hogy  nem lopta be magát a szívembe. :(

Előzmény: JamiC (709)
markusjud Creative Commons License 2005.02.22 0 0 716

Sziasztok!

A változatosság kedvéért nekem bokormogyoróm (gömbölyű) van otthon feleslegben. Abból ugyanúgy mehet, mint a mandulából, vagy akkor is kell valami egyéb még bele? Nekem van mellékízmentes édesítőszerem, tablettácska, azt szoktam minimális vízben föloldani. Segíts, ilyenkor mit kell csinálni a kieső cukormennyiség (térfogat, állag) pótlására! Nem hiányzik az valamilyen formában? Csak a fölösleges pluszcukor elkerülésére akarom a pöttyöt használni, nem orvosi előírás, de épp elég kalória van az egyéb hozzávalókban is :(

Előzmény: JamiC (714)
sierva Creative Commons License 2005.02.21 0 0 715
sziasztok!
orulok a jo tapasztalatoknak, es egyaltalan minden tapasztalatnak!
sajna nalam nem ugy megy, hogy gondolok egyet, es mar kesz is van, csak ritkan (heti egyszer:)) sutkerezek, de ez is eleg megerolteto:) es a muffin még egyszeru. masra nem is nagyon vallalkozok. altalaban azokat a recepteket probalom, amit mar elottem masok is. nem vagyok egy konyhatunder, bevallom.
JamiC Creative Commons License 2005.02.21 0 0 714
ha mandulával csinálod, akkor szerintem nem kell bele liszt. (én is csak azért tettem bele keményítőt, mert dióval csináltam)
Előzmény: nettomazsola (712)
JamiC Creative Commons License 2005.02.21 0 0 713

van egy kis nagyon enyhe kesernyés íze. (ezt én spec. inkább az édesítőszerre fogom, mint a citromra - nem nagyon vagyok velük kibékülve, de muszáj...)

szerintem attól a 20 perc főzéstől teljesen elmegy a kesernyés íze. (a tészta nem volt keserű mielőtt beletettem az "édeskét")

 

sikeres sütögetést nektek is! :)

Előzmény: Zitka (711)
nettomazsola Creative Commons License 2005.02.21 0 0 712
egyik nap kiprobalom, de en teszek bele kis lisztet. es darabos mandulat is.
Előzmény: JamiC (705)
Zitka Creative Commons License 2005.02.21 0 0 711
Köszi a beszámolót. :-) Egyáltalán nem lett kesernyés? Vagy a héj fehér részének keserű ízét a főzés "kiveszi"? 
Előzmény: JamiC (710)
JamiC Creative Commons License 2005.02.21 0 0 710

Hát kész van!!

Kicsit lágyabb állagú lett, mint amilyenek a muffinjaim lenni szoktak, de nagyon finom!

Végülis a 15 dkg mandulát 10 dkg dióval és 5 dkg keményítővel helyettesítettem.

Nem cukrot használtam, hanem édesítőszert (haas glukonon-ból kb 7-8 dkg-t), de

szerintem cukorból sem kell 15 dkg.

Még annyit változtattam, hogy több sütőport tettem bele: kb 3/4 csomaggal. (gondoltam a dió miatt nem fog annyira feljönni, ha kevesebbet teszek bele)

És nagyon szépek lettek!

Mindegyik muffin tetejére tettem egy-egy garazd diót, és úgy sütöttem meg!

 

Próbáld ki, nagyon finom!

 

JamiC

Előzmény: JamiC (709)
JamiC Creative Commons License 2005.02.21 0 0 709

nem kell annyit várnod az "élménybeszámolóra": már főzöm a citromokat!

majd írok! :))

Előzmény: Zitka (708)
Zitka Creative Commons License 2005.02.21 0 0 708

Ugye írsz majd visszajelzést, hogy milyen lett? :-)

Nekünk is rengeteg diónk van (csak a gyerekek utálják pucolni :-( ), és én is kipróbálnám. A zsemlemorzsa jó ötlet, én elsőre étk. keményítőre gondoltam. Kb. fele-fele arányban.

Előzmény: JamiC (707)
JamiC Creative Commons License 2005.02.21 0 0 707

ez jól hangzik :))

szerintetek dióval nagyon barbár lenne? (abból van itthon jó sok :)

vagy őrölt dió+zsemlemorzsa keverékével, mert a dió azért olajosabb, mint a mandula.

na majd hétvégén kipróbálom...

Előzmény: sierva (706)
sierva Creative Commons License 2005.02.20 0 0 706

nem kell bele. mondjuk en egy kicsivel tobb manduladarát tettem bele, és mivel en is feltem kicsit a recepttol a liszt miatt (mindentol felek ami sutes-fozes), feladtam a papír nelkuli sutest, es papírral sutottem. minivel:)

koszi a csészés linket!

Előzmény: JamiC (705)
JamiC Creative Commons License 2005.02.20 0 0 705
Ebbe a citromos-mandulásba egyáltalán nem kell liszt????
Előzmény: sierva (701)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!