Keresés

Részletes keresés

bendeguz90 Creative Commons License 2023.11.23 0 0 113241

Elnézést az off-ért (bár ugye megállapodtunk abban, hogy a magyar sorozatokról általános is lehet itt beszélni), de úgy látszik lesz újabb propaganda sorozata a honvédségnek

 

https://hvg.hu/itthon/20231121_865_millios_allami_tamogatasbol_forgat_filmet_a_honvedseg_toborzokampanyanak_arcaval_az_Elkrtuk_producerenek_cege

janderka Creative Commons License 2023.11.22 -2 1 113240

Mondjuk azt én sem érem fel éssszel, hogy egy akárcsak közepesen is beszámítható elméjű 30-as fiatalt mi a retkes franc vihet rá arra, hogy Szomszédok rajongó legyen... Hacsak nem köti valami szeméyes családi emlék a sorozathoz. Bár fiatalok közöt taroló Korda-Balázs duó sikerét veszem, akkor nem is annyira meglepő. Bár értelemesen nem is indokolható. 

Előzmény: janderka (113239)
janderka Creative Commons License 2023.11.22 -2 1 113239

Erős hullámvölgyben lehet. Volt egy - ilyen-olyan haveri kapcsolatokkal megtámogatott, de működő - saját vándorszínháza, ami kampec lett. Közben pedig meg is örgedett. Érthető, hogy a múlt sikereiből próbál erőt meríteni. Még ha az a siker kritikus minőségű volt is. 
Az meg hogy benne van a rajongói csoportban (szerintem legalábbis) nem azt jelenti, hogy ő a motorja, hanem hogy rendelkezésére áll a fanoknak. Kicsit olyan, mint a Knight Rider vagy a Vissza a jövőbe találkozók Amerikában. Csak ott ki van hozzá építve egy egész iparág. Itt meg sufnituningban járogatnak ki az érdeklődők az egykori terepre, rácsodálkozni a még fellelhető helyszínekre és szereplőkre. 
Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk. 

Előzmény: Babetta anyo (113235)
Babetta anyo Creative Commons License 2023.11.22 0 1 113238

Es a cikk vege fele azert meg a valosag is beszuremlik, h a mai fiataloknak meeeennyit jelent a sorozat 😗

Előzmény: Babetta anyo (113237)
Babetta anyo Creative Commons License 2023.11.22 0 0 113237

Ivancsis a rajongoi klub tagja...hat ez padlo...top perszeakkor, ha nem iis varja meg, h valaki megirja,  ilyen nagy vokt Jutkakent, hanem maga is fenyezi magat a sorozatban..

Előzmény: bendeguz90 (113234)
Babetta anyo Creative Commons License 2023.11.22 0 0 113236

Hat, vessetek a mokusok ele, de en igenis szanom pl. Ivancsicsot, ha neki az orom, h tagja (o) a Szomszedok rajongoi csoportnak es ott borogatja a lelket, nyalatja korbe magat negyed evszazaddal a sorozat utan,  h o igenis ert el sikereket. Meg hogy elmegy Gazdagrerre emlekezni meg ahogy minden szarba elmennek nyilatkozni, interjuzni egy szar sorozat meg szarabb szerepe kapcsan. Nyomor.

Nem azt mondom ezzel, h ez ugyanaz, mint a lerokkant vajar, akinek eselye sem volt jo eletre, de most meg nem tudja fizetni a lakastorlesztot sem a rokkantnyugdijabol, ezert hajlektalan lesz vensegere, hanem, h szanok mindenkit, aki boldogtalan es ezert a multon sohajtozik...meg akkor is, ha reszben vagy egeszben az o hibaja is.

Előzmény: funfun111 (113233)
Babetta anyo Creative Commons License 2023.11.22 0 0 113235

En se azt irtam, h egyetertek veluk, hanem, h sajnalom oket. Oket boldogtalanna tette ez a szerep (konnyu azt mondani, h de legalabb volt, ha nem lett volna, sem biztos...sot...hogy sikeresebbek, boldogabbak lesznek)

De szar dolog kiallni (es meg szomorubb hallgatni), mikor egyfolytaban azon sirankoznak (mint a Macskakban Tus), hogy en, mikor en ezt JATSZTAM, meeeekkkkora star voltam es vqgyok ma is. Kozben meg.. Es hogy alapja is legyen, meg ugy is torzitja el az emlekezete, mint ha egy Beaking Bad vagy a Maffiozok jelentosegu es szinvonalu sorozatban szerepelt es nyujtott volna barmi emlekezeteset...

Előzmény: Alpári Gnác (113232)
bendeguz90 Creative Commons License 2023.11.18 0 0 113234
funfun111 Creative Commons License 2023.11.16 0 0 113233

"Amugy en nagyon sajnalom Ivancsisot, Frajtot, Feher Annat: idonkent probaltak elmondani, mi mindent vett el toluk a szerep,"

 

Mert mit is? Lehet, a sült galambot várták tátott szájjal, lehet, tényleg nem keresték őket anno. Bár a mai napig a mozikban, tévéműsorokban vannak olyan színészek, akik más műsorból, befutott szerepekből ismertek, népszerűek és sokan azért vesznek mozijegyet, hogy lássák az adott színészt új szerepben. Csak jó marketing kell hozzá. Érdekes, Hollywood-ban működik, csak Mester IRL univerzumában nem... Ha csak az itthoni "sztárokra" gondolunk, a vízcsapból is ugyanazok folynak, mert az emberek kíváncsiak rájuk. A motiváció mindegy, a szereplés, szerepeltetés és a pénz számít. Még tehetség sem biztos, hogy kell hozzá. Szerintem Bajor Imre nem volt egy színészi tálentum, mégis biztos jobban járt önállósított életével, mikor Mester haragjában kiírta Olinéni úr szerepéből. Csak meg kellett lovagolnia a helyzetet, bátornak kellett lenni. Nemhiába tanácsolja korunk gazdasági zsenije, polihisztora is: legyetek bátorak! De az említett szííííínműűűűvésznők tényleg elhitték, hogy igazi tehetségek és/vagy felvették azt az Opuszban látott attitűdöt, hogy jó ez, ami van, nem szabad változtatni, nem szabad többet akarni, mert nevetségessé válunk és úgyis ráfizetünk, mint Gábor Gábor a folytonos vállalkozási ötleteivel. Bezzeg Vágási Feri és Jutka, megmaradtak egyszerű nyomdásznak és tanárnő-igazgatóhelyettesnek, nem vágytak többre, meg is lett a jutalmuk: nem jutottak semmire.

Előzmény: Babetta anyo (113227)
Alpári Gnác Creative Commons License 2023.11.16 -3 0 113232

Én azt értem, megértem és elfogadom, hogy ők ezt így élik meg, de egyetértenem azért nem kell velük, talán.

Hiszen ők a Szent Opuszt is tökéletes műremekként tekintik, a televíziózás mérföldköveként, satöbbi.

 

Ezzel az erővel azt is komolyan kellene vennem, hogy Nagy Feró csak az egyik szobáját tudja fűteni és didereg otthonában, amikor éppen most is 15°C van odakinn.

Az a Nagy Feró, aki sorozatban szerepelt évekig, mellette Kossuth-díjas (édes jó anyám...!!!) és évente 10 milliókkal dobja meg őt a Lottó-főigazgatóság. Azok a boldog szép napok, ég veled... (És a jogdíj?)

 

Azon merengek, hogy vajon miért nincsen egyetlen színész sem, aki a megfelelő időben keresett pénzét észszerűen fektette volna be?

 

Jó, van azért, Kulka például ingatlanokat vett, abból él most, hogy nem nagyon tud már dolgozni.

De pl. szegény Lang Györgyinek évtizedekig volt bérelt helye a NAV adóslistáján, minden nap jön a hír, hogy X és Y 30 ezer forintos nyugdíjából tengődik, Medveczky Ilonának a szomszédai veszik az almát, mert konkrétan éhen halna és mondjon már nekem bárki egy nagyobb sztárt, mint ő volt a kisátkosban.

 

Brie Larson ugrált kicsit, meg szaladt, mint Marvel kapitány, majd a keresett pénzből lerakta a magyarul Minden kémia címen futó, kimondottan nívós sorozatot.

Jennifer Aniston és Reese Whiterspoon megcsinálták a The Morning show-t, ami szintén igen jó.

Whitersponnak ez már a sokadik produkciója, mert amikor kiöregedett a dögös szőke karakterből, nem várta a csodát, hanem elkezdett magának szerepeket és filmeket íratni.

De számtalan példát mondhatnék még.

 

Nálunk meg van az egy darab Lakodalom Lajos, de az is meg kellett kerülje a villanyórát...

 

Persze értem én, hogy egy hollywood-i gázsi az nem ugyanaz, mint a Szomszédok, de a költségek is nagyságrendekkel kisebbek.

És ha Hajdú Szabolcs, meg Reisz Gábor kis túlzással mobiltelefonnal tud csinálni olyan filmeket, amik nem csak hogy sorra nyerik a díjakat, hanem konkrétan jók is, akkor a lehetőség azért adott.

 

De nem, a legtöbb, amire nyújtóznak, a színházigazgatás, meg a rendezés, mert érteni nyilván nem kell egyikhez sem.

Csakhát pártunk kivette a seggük alól a TAO-t, aztán most pislognak, mint hal a szatyorban...

 

Amúgy ilyenkor mindig Várkonyi Zoltán jut eszembe, aki amikor bement hozzá az egyik színésze, hogy fizetésemelést kérjen, felhívta a miniszteriális illetékest, kedélyesen elcsevegett vele, miközben két különböző papíron számolta a kalkulust, hogy a vicc végén be tudja mondani az összeget, amennyit kér.

És ő emellett jelentős rendező és színész is volt, nem ilyen ügyvédbarátom.

Előzmény: Babetta anyo (113231)
Babetta anyo Creative Commons License 2023.11.16 0 0 113231

Nyilvan nem uj Gobbi vagy Ruttkai egyikojuk sem, de epp ezert tudott rajuk egni a szerep, h masban nem, h fo-, de mellek- vagy karakterszerepbe se kelljenek, meg fiatalon, hamvason se, nem, h kesobb...
Azt meg nem hiszem, hogy barki konnyen meg tudna tenni, h onkent kiszall az osszkomfortos mezesbodonbol, plane, ha utolag az az authorizacio ra, h "de legalabb ennyi jutott a jobol".. ..
szemben mondjuk a bekescsabai harmadik szolgalot jatszo szinesznovel, akinek ennyi sem jut, no de az elet sosem igazsagos (noch da zu: a nyaron pont veluk lattam a Balcsin az Oscart -nem a Stallone fele, hanem az eredeti, ait meg Funes is jatszott- es tenyleg nem volt benne kinos alakitas, fele annyira sem, mint mondjuk Csuros muveszno Etuskent es Karcsikent nyujtott remekei. Persze, nyilvan segitett, h a darab is meg volt irva hozza..) 
Szoval, azt ertem, h az ami jutott, az "jart", amit nem kaptak meg, az viszont hiany, az faj, meg akkor is, ha nyilvan Kulka siman kijatszotta magat Magenheimbol es tenyleg csak azok azonositottak a ketezres evekben a nagy feher szerepevel, akik soha a labukat szinhazba, moziba nem tettek (rajtuk meg ugyse lehet segiteni)

Nyilvan fajdalmas beismeres lenne, h -mindamellett, h szineszNOkent nehezebb mondjuk a negyvenes eveidben is sztarnak maradni*- magadnak is koszonheted, h benneragadtal... Ennel joval egyszerubb inkabb -ha mar erre tenyleg orok igeny mutatkozik- azzal turnezni vegig a mediat rendszeres idokozonkent, h "meg mindig hihetetlenul nepszeru" meg "orok ertek" es "akkor meg keszult minosegi sorozat" (ja, csak nem ez)

 

*https://24.hu/szorakozas/2023/11/14/gryllus-dorka-kor-nok-otven-felett-film/

Előzmény: Alpári Gnác (113229)
janderka Creative Commons License 2023.11.15 -2 0 113230

Oké, hogy a legtöbbjük középszerű színész volt, de szakailag nem ismerjük az életüket. És lehet, hogy pont emiatt a középszerűségük miatt zavarta őket, hogy a sorozatbéli "túlismertségük" miatt nem számoltak velük egy-egy klasszikusabb színházi vagy filmszerepnél, noha esetleg azoktól vártak volna valamiféle szakmai kiemelkedést a Szomszédok adta anyagi biztonságuk mellé. Hiszen ők még a régi iskola utolsó generációjából jöttek. Nem úgy mint Liptay, Ábel vagy Elek Feri - akik ráadásul a Szomszédok kipurcansakor még kvázi végzős főiskolás korúak voltak.  

Előzmény: Alpári Gnác (113229)
Alpári Gnác Creative Commons License 2023.11.15 -3 0 113229

De mit??? Konkrétan mit vett el tőlük a szerep???

 

És miért nem vette el ugyanazt Kulkától, Bajortól, de akár Ábeltől, vagy Liptaitól?

 

Az említettek közül egyedül Fehér Annát tudom értelmezni, mint színésznő, de hát ő sem volt soha az új Gobbi Hilda.

Tucatszínészként 13 évig keresték az átlagos színész-fizetés többszörösét egy rettenetes minőségű sorozatban. Hát miről beszélnek?

Előzmény: Babetta anyo (113227)
Babetta anyo Creative Commons License 2023.11.15 0 0 113228

Meg me egy allando elem, ami a hasonlo interjukrol eszembe szokott jutni: 

"En...mikor en...."

https://youtu.be/onRAWe-UhwU?si=1Rqq6nhocjxTpFlj

Előzmény: Babetta anyo (113227)
Babetta anyo Creative Commons License 2023.11.15 0 0 113227

Na jo, ez a reszlet tuti nem az interju, hanem az "Igy NEM talakkoztam Bartok Belaval" kabareszambol vett idezet es itt mar a tartalomipari szakmunkas is rohogott sajat magan 🤪🤪🤪🤪

"Hosszú évek óta nem jártam azon a lakótelepen, pedig a történet szerint a Vágási család is ott lakott. Elmentem a ház előtt, s összeszorult a szívem. Az első emeleti lakásba nem csöngettem fel, de még így is megrohantak az emlékek”

 

https://youtu.be/U1V08p8Q0mc?si=DRj2nsqHAFxRpQGQ

 

Amugy en nagyon sajnalom Ivancsisot, Frajtot, Feher Annat: idonkent probaltak elmondani, mi mindent vett el toluk a szerep, de aztan ahogy a korukkal fogytak a szerepek, siman belesimultak abba, h ha mar massal nem tudnak a lapokba kerulni, akkor meglovagoljak a nosztalgiat a sorozat irant (ami szinten nem csak a sorozat iranti nosztalgia, hanem kicsit a kor utani nosztalgia, amiben jatszodott es amihez kepest a ma, amiben elunk tital kaotikus es atlathatatlan)

Előzmény: funfun111 (113226)
funfun111 Creative Commons License 2023.11.14 0 0 113226

Szomszédok-titok: Ivancsics Ilonát a mai napig Nemcsák Károly feleségének hiszik a rajongók

 

https://www.blikk.hu/sztarvilag/hazai-sztarok/ivancsics-ilona-szomszedok-nemcsak-karoly/fm9131e

 

Minden mondata arany, találomra néhány foszlány:

 

örökre összemosódott a Szomszédok ikonikus sorozatával,

a rajongók mai napig házaspárnak tartják őket

a rajongók a mai napig Nemcsák Károly feleségeként gondolnak rá.

„A mai napig gyakran megállítanak az utcán,

ma már ez egyáltalán nem zavarja őt.

az elmúlt évtizedekben nagyon sokszor ismételték a tévében a Szomszédokat, több generáció felnőtt rajtunk

még mindig mi vagyunk a szerethető, kedves házaspár

amikor egyedül mentem vásárolni, rendszeresen megkérdezték tőlem, hol van mellőlem Feri

A tévénézők számára mi voltunk a példaértékű pár, akikért őszintén rajonghattak

a színésznő, aki kiemelte, hogy azóta nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy kellene az épületen egy emléktáblát elhelyezni.

 

Eléggé fele sem igaz érzetet okoz a cikk. Próbálom elképzelni a rengeteg rajongót, akik több évtized távlatából is felismerik a műűűűvésznőt, és akik annyira ostobák, hogy képtelenek a szííínműűűvésznőt és a szerepét elválasztani.

 

Egy talányos mondat: "Ma már egyikük sem tartja a kapcsolatot a filmbeli fiúkkal, Matyival." - Na de melyikkel? 1.0-val vagy 2.0-val?

 

A zárómondat igazi újságírói-nyelvművelői bravúr: "A színésznő meg sem ismerte volna, ha az nem szólítja le őt." A megszólít és leszólít nem szinonim fogalmak, más jelentést hordoznak, felködlik Béla bácsi esete a zsebhokival. Az is szép teljesítmény, hogy a "mai napig" ötször szerepel a rövid cikkben, ráadásként hatodiknak a képaláírásban, a "rajongók" négyszer. Általános iskolában ilyen (szóismétlésektől hemzsegő) fogalmazásra biztos nem jár az ötös, de még négyes sem.

 

Alpári Gnác Creative Commons License 2023.11.13 -2 0 113225

Én úgy fogalmaznék, hogy ügyvédbarátom megpróbálja a melósok nyakába varrni a balesetet, főigazgató úr azonban előrébb tart egy brossúrával és megpróbál menekülni a süllyedő hajóról. Főméltóságú Urunk viszont amondó, hogy vájjá-vájjá...

Előzmény: funfun111 (113224)
funfun111 Creative Commons License 2023.11.13 0 0 113224

Ügyvédbarátom alaposan utána fog járni a dolgoknak.

 

https://24.hu/kultura/2023/11/13/nemzeti-szinhaz-baleset-mihalyi-gyozo-szinhazi-dolgozok-szakszervezete/#

 

"Az igazgatónak és a gazdasági igazgatónak is szerepe van egy ilyen bizottságban, de a színpadmestert, az főőőőügyelőt, a színészeket is meg kell hallgatni."

"A szakszervezeti elnök kiemelte a színpadmester és az főőőőügyelő szerepét"

 

Csütörtök este pedig a következő részben epizódban fejezetben Kutya főőőőügyelő úrral és Sümi műűűűvész úrral olyan bátran mondatja el Mester a véleményét az esetről, amilyen bátran Etuskó főőőőműűűűvésznő is mindig megemlékezett 1989 előtt az 56-os családi mártírokról.

Generic Jingle Creative Commons License 2023.11.09 0 0 113223

Csaba tanár úr IRL meghalt, ő már nem visz semmit Jutkának.

Előzmény: funfun111 (113221)
Adani12345 Creative Commons License 2023.11.08 0 0 113222

Feri is berakhatja már a kazettáját Veronika lejátszójába és lehet meccset nézni :)

Előzmény: funfun111 (113221)
funfun111 Creative Commons License 2023.11.08 0 0 113221

Ivancsics Ilona egyedül van a szakítása óta - Így él most a Szomszédok Vágási Jutkája

 

https://www.blikk.hu/sztarvilag/hazai-sztarok/ivancsics-ilona-valas-vallomas-egyedullet/0yc6z2q

 

Csaba tanár úr és Bujáki viheti a presszó teraszára rostosozni Jutka tanárnőt akár felváltva, akár partiban. Vilmácska meg rástartolhat Ferire a málnás dobozával.

Higroszkópos Sándor Creative Commons License 2023.11.07 0 1 113220

https://24.hu/belfold/2023/11/07/tejfol-egesi-seb-osi-praktika-nepi-gyogymod-eletveszelyes-allapot/

Valaki túl komolyan vette a "reanimázó" úszómester praktikáit.

Adani12345 Creative Commons License 2023.11.07 0 0 113219

Mintha rémlene az is ,hogy mikor András zuhant le a toronyházról  akkor felvetették páran, hogy egy profi orosz bérgyilkos nem keverhette össze a célszemélyeket, hiszen Attilát kellett volna megverniük, nem téveszthették össze hát kaptak fényképet róla hogy néz ki. Erre  egy forgatáson készült képet raktak ki, hogy nem látta jól, mert a fények a szemébe világítottak, mutatva a softboxot, amivel megvilágították a tetőt.

Előzmény: Babetta anyo (113218)
Babetta anyo Creative Commons License 2023.11.07 0 1 113218

de az csak mezei baki volt, nem lett elmagyarazva, h kuss, pont igy akartak es egyebkent is, sekelyes dolog ilyen apro, picinyke hibat felroni egy olyan tortenelmi kordokumentumnak, mint ez a korsazkalkoto remekmu 🤣

Előzmény: janderka (113217)
janderka Creative Commons License 2023.11.06 -1 0 113217

Hát azért volt a BK-ban is két snitt közti sebvándorlás meg frizuracsere...

 

Előzmény: Babetta anyo (113216)
Babetta anyo Creative Commons License 2023.11.06 0 0 113216


https://24.hu/elet-stilus/2023/11/05/wekerletelep-budapest-kos-karoly-ter-baratok-kozt-riport/

 

 BK es Wekerle, de emlegetik a Szomszedokat is:

 

 "Míg a nagy elődnek számító Szomszédok jeleneteit valódi helyszíneken forgatták, addig a Barátok közt epizódjait javarészt stúdióban rögzítették.

Márton István rendező azt mondja, azért, mert a folyamatos, egésznapos forgatások nem oldhatók meg másképp. Míg a Szomszédokból kéthetente került adásba egy félórás epizód, addig a Barátok köztből hetente ötször ment le ugyanennyi.

Észrevette már, hogy a Barátok köztben sosem esik az eső? Nem véletlen.

A napi vetítés iszonyatosan feszes munkatempót követelt meg a készítőktől, az eső pedig megbonyolítja a munkát: eláztatja a színészek frizuráját, sminkjét, jelmezét, ráadásul olyasmikre is oda kell figyelni, hogy amennyiben egy szereplő az egyik jelenetben esőben látszik, furán veszi ki magát, ha a következő jelenetben – amit bár napokkal később is forgathattak, a képernyőn a következő másodpercben látszik – teljesen száraz ruhában lép be a lakásba.

Márton szerint éppen ezért nem forgattak soha esőben külső jeleneteket. Mivel a sorozat Budapesten játszódik, a sorozatbeli időjárásnak igazodnia kellett a valósághoz: ha például nagy hó volt, azt vagy imitálták valahogy, vagy utaltak arra, hogy Magdi anyus és Vili bácsi már eltakarították az udvaron."

 

Luzerek. De komolyan, kit erdekelt a Szomszedokban, h vizes lett-e a feje? Ott az sem volt baj, ha a civil neven hivtak vagy epp siman atkereszteltek a szereplot. Vagy, ha egyik adasrol a masikra hirtelen mashol lottek meg Janost, ezert mas testresze van bekotve....
Mi, az, h igazodni a valosaghoz? Majd a valosag igazodik a forgatokonyvhoz! Hat siman lehet csutortokon, lepcsohazban lagzit ulni, kiallitas nelkul vilaghires keramikusmuvesznek lenni, hat mellekallassal is ehezni, ugyanakkor taxizni mindenhova.

janderka Creative Commons License 2023.11.05 -2 0 113215

Úristen! 4 órát dumálni róla? Elképesztő! Guinnessbe vele! :)

Előzmény: sys4096 (113214)
sys4096 Creative Commons License 2023.11.05 0 0 113214

https://www.youtube.com/watch?v=uOgzWFs33PI&t=2341s

Filmbarátok Podcast #264 (Szomszédok)

janderka Creative Commons License 2023.11.03 -2 1 113213

Annyiban igenis igaza van Fehérnek, hogy kontrollálatlanul engedni a kisgyerekeknek mindent, az káros. Mert bombát ugyan lehetett gyártani (talán) már 30 éve is kézikönyvekből, de egy sima 8-dikos kémiakönyvben azért nem volt konrétan levezetve, hogy hogyan rakj össze egy vállrólindítható rakétát. Amiben meg le volt írva, ahhoz meg nem tudott hozzájutni egy unatkozó kamasz a szombat esti mgányában. Ahogy a pornólapokhoz sem - bármennyire is kaphatóak voltak már a standokon.


Szóval van veszélye a tudatlan kiskorúakra az internetnek. Sőt, a tudatlan felnőttekre  is - gondoljunk csak a dezinformciós hírekre és az egyéb kamuvideók károsságára.

Adani12345 Creative Commons License 2023.11.03 0 0 113212

Ekkora marhaságot utoljára 1997-1999 között lehetett hallani mikor arról ment az okoskodás, hogy az internet veszélyes, és a gyerekeket nem szabad odaengedni, mert ott csak bombareceptek vannak és pornóképek. még az ORTT akkori elnöke is mondott olyasmit, hogy nem olyan nagy szám az internet úgyis csak pornóképeket nézgetnek rajta másra nem jó.  Mondjuk 1998 vége óta volt otthon internet és 2 hónap híján voltam 13 mikor péntek és szombat esténként otthon betárcsázós nettel nyomattam naná, hogy a sex.com-ot is megnyitottam elsők között és nyilván rákerestem a bombareceptekre és percek alatt sikerült is találni ilyen oldalakat, Google akkor még nem volt Altavista volt meg Heuréka. De hát aki bombát akart csinálni, az megtalálta az általános iskolás kémia tankönyvben is mi szükséges hozzá, ill. a könyvtárban is megtalált ehhez minden szükséges infót. Ha meg meztelen nőket akart valaki nézegetni azt is megoldotta internet nélkül is ha akarta, a korábbi generáció SZOT üdülős nyaralásoknál szedegette össze a német turisták által eldobált XXX magazinokat vagy megvetette valakivel az "önkormányzati magazint" ( OKM)

Előzmény: funfun111 (113211)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!