Az gyakorlatilag ugyanott volt, csak a felszínen, az úton. Aztán attól kezdve, hogy a vasút a jelenlegi állapot szerint kiér az alagútból Solduno megálló után, teljesen azonos a vonalvezetés, ott már nem történt változás.
A locarnoi pályaudvar és San Antonio közti szakasz meg úgy volt, hogy előbb kiment a tópartra, ott volt egy "Lago" megállóhely, aztán tett egy kört a városban, volt egy megállója a Piazza Castello-n, kanyargott még egy kicsit, és úgy ért ki San Antonio-ra. :-)
Többször volt itt szó a Goldoniról, gondoltam kipróbálom a teljes magyar szakaszon. 14-én mentem 1153-as vitte. Nem voltak túl sokan, egyedül ültem egy fülkében. Útközi érdekességek: Fehérváron állt bent 2 Szergej 314,318, gondolom ezek is kaptak új motort, eddig csak a 301-305-ösökről olvastam. Siófokon állt egy kék Szergej (002?) Debrecen honállomás felirattal . Maestrallal Szentgyörgyön találkoztunk, a keszthelyi rész kerül az elejére, a Keszthelyről jövő géppel. Tegnap a 017-es volt. Kanizsán felszálltak a határőrök, és el is kérték a személyimet, hiába mondtam, hogy nem megyek át a határon. Rendkívűl kulturált, kényelmes vonatnak ismertem meg a Goldonit. Az elején "repülőgépi" szintű utastájékoztatás is elhangzott.
Visszafele Siófokról jöttem vele. Már a jegyváltáskor mondták, hogy +50-nel érkezik, olasz sztrájk miatt. A hangosbemondó viszont semmit nem mondott. 19:20 körül (amikor Siófokról indulnai kellett volna) átrohant a 1154-es (lehet hogy ez vitte Keszthelyig a Balaton IC-t?) Fehérvár felé. Aztán 20:20 után indultunk Siófokról a 1147-essel. Az olasz részben rendkívűl sokan voltak, főleg külföldi hátizsákos fiatalok. Üres fülke nem volt, csak az 1. osztályon. Így a keszthelyi részben ültem le, ami nagyon elegáns, szép új (vagy felújított) kocsikból állt. A büfések szerint a késés oka nem sztrájk, hanem felsővezeték szskadás volt, ami Horvátországban történt. Jegyvizsgáló nem jöttt, így őt nem tudtam megkérdezni. A keletibe a 8-asra +70-nel érkeztünk.
Jaja, jelenleg nem felszíni. Csak egy bekezdéssel kellett volna továbbolvasni. Ami még nem világos (nekem), az a Locarno S. Antonio - Ponte Brolla szakasz eredeti vonalvezetése, de ez részletkérdés.
Megvolt tegnap este az elso harom sinen gurulos elmenyem:)
Az elso a rapteri terminali vezeto nelkuli gumikerekus, betonvajus gyorsvasutja???; a masik a Stansted expressz be a varosba (a kaller szerint 160 km/h-val=> halalfelelem....); a harmadik a tube, ami nem is olyan veszelyes, mint ahogy sokan beallitjak.
Egy ismerősöm kérdezte, hogy melyik MÁV menetrendkönyvben volt utoljára eszperantó nyelvú díjszabási tájékoztató, meg más szöveg (jelmagyarázat, stb.).
A magasságadatot lehet, hogy el kell fogadnom, mert én is találtam ilyet az interneten, és lehet, hogy az Eisenbahnatlas Schweiz-ban van elírva, de ott nem ennyi.