Nem tudom, hogy másnak is feltűúnt-e az a szeretet ami a színpadon a tagok között van, Rob-Simon, Simon-Reeves, Rob-Roger, de Simi integetése is szeretett feleségének fel (gondolom) stb. 3 példa, ami megmarad örökre: 1.,Simonnak adott puszi Roberttől a plainsong alatt asszem strasbourgban, vagy vmelyik francia koncerten, 2., Simon a just like heaven alatt bécsben integet a bal kezével fel; 3., Reeves ölelgetése Simonnal....
Tényleg előfordult, hogy Boris diktálta a tempót a zenekarnak, ha hamar le akarta tudni a koncertet. :)
Szerencsénkre a legkreatívabb időszaka egybeesett a cure-os évekkel. Nem sok értelme van azon agyalni, hogy mondjuk, jobb lemez volna-e a WMS az ő dobolásával. Hozzá hasonlóan Porl/Pearl (Pálból lett Gyöngyi :) szintén Cure-tagként produkálta a legjobb gitározásait. A későbbi munkásságuk már csak levezetés (volt).
Jason pedig maga választotta cuccon játszik, kétlem, hogy ebbe bárki beleszólna.
Emlékszem a régi The Walk-okra. Boris játékával kifejezetten élvezetes volt a dal, nem emlékszem szürke előadásra tőle.
Másik érdekesség, hogy az Opent hol szűkítve játszotta 92-ben (remélem, jól írom, nem vagyok szolfézstanár, de a taktus első pergőjét folyton 1/16-dal hamarabb ütütte le), hol az eredeti feszes 4/4-ben. A Show-n az előbbi van, a Kilburnön az utóbbi hallható.
hétvégén életében először hallgatott cure-t (tudtommal legalábbis) a keresztlányom (14 éves). plainsong-gal kezdtem, a hyde parkos élő verzióval. nem dobta el azonnal, hanem hallgatta csak furin. azt mondta hogy a zongorás betét nagyon jó:-))
nem erre gondoltam igazából.- hanam arra, hogy valahogy máshogy szól a dobolása. Jasonnek nem olyan kifinomult, és finomszerű, és az a lamentálásom tárgya h ez a stílusa miatt van vagy más szerkot adnak neki...
Alone, Pictures of You, A Night Like This, Lovesong, And Nothing Is Forever, Last Day of Summer, Want, A Fragile Thing, Cold, Burn, At Night, A Strange Day, Push, Play For Today, Shake Dog Shake, From the Edge of the Deep Green Sea, Endsong. Encore 1: I Can Never Say Goodbye, Faith, One Hundred Years, A Forest. Encore 2: Lullaby, The Walk, Friday I'm in Love, Close to Me, In Between Days, Just Like Heaven, Boys Don't Cry.
ÍGY IGAZ. Nagyon sajnálom Boris kiválását, mert szerintem messze az ő zsenije is kellett, hogy oda és akkor jutottak, amikor minden klappolt. azt is elhiszem h Boris-nak nem hiányzik 80 nap alatt 44 koncert 65 évesen, de azért na. valahogy Jason dob-szerkoja más. aki kicsit vájtfülübb elmagyarázná, miért hiányzik annyira Boris, annak ellenére is h Jason kurva jó dobos?
Nem létezik. Egy jó ideje nincs már ez a széria (ami a dizájnt illeti), csak beharangozásnál szokták digitál mutogatni, hogy tudja az ember, hogy ez "az" a deluxe edition széria.Emlékszem, először csak a műanyag slipcase-t szüntette be a Universal és áttért egy ilyen matricára (pl. Underworld reissue-k), de már a matricát is hanyagolják (mondjuk szerencsére, mert a nagyeszű kiadó nem a celóra nyomta, hanem magára a papírtokra... A Second Thoughest... UW lemez tokja ráadásul uncoated papír, szóval alig tudtam sérülés nélkül lehúzni azt a szart)
Ahogy azt előttem Gregor Samsa megaszondta, van az a vonal, ahol a hajszálpontosan kivitelezett mesteri fogásokra építkeznek, és van ahol az előadő "neked" játszik, és az úgy jó. Lehet úgy jó, hogy a kisujjával nem tud lefogni egy hangot se, vagy lassan vált, de ezzel szól jól az a szám. Egy 3-4-5 fős zenekarból nem lehet kiemelni igazán egy embert sem, ha igen, megette a fene.
Nincs már sajnos ilyen autóm :) A Dream Theatert pedig nem szeretem, sőt semmilyen metálzenét nem hallgatok, bár a gitárhősből erre lehetett tippelni valóban. A Pearl Jam kapott el jó 10-12 éve, előtte csak a Ten volt meg, de az igazából sosem tetszett annyira, és most sem az a kedvencem :) Van abban valami amit írsz, és egyébként tényleg nehéz pár egyszerű hangból ilyen fogós dallamokat kreálni, a patikamérlegen készült dalok meg általában nem érnek célt. Ettől függetlenül valóban a gitározás miatt eveztem más vizekre egyrészt. Másrészt meg 14 éve nem sok minden történt ezzel a zenekarral, pedig -elvileg- a 4:13 Dream másik fele a fiókban van.