Illetve még egy kérdés. A szárítógép (kondenzációs) vezetéke nem ér el a konnektorig. Lehet-e valamilyen hosszabbítót használni hozzá? Néztem, elvileg a hosszabbítókra 250 Volt és 10 ill. 16 Amper van írva....
Ja, helyette? Akkor értem. Valaki valahol írta, hogy az öblítőt nem érzi a gép használata után. Nálam ilyen nincs. De akkor szerintem később is elég nekem az öblítő...
Egyelőre nem is tudom, milyen haszna lehet egy illatpatronnak, valaki azt írta szerintem itt, hogy nem illatosak a ruhák a szárítógép használata után - én pont az ellenkezőjét tapasztalom, azt nem tudom viszont, miért.
Megjött nekünk is a szárítógép, kondenzációs lett végül, ELIN KT712-es a márkája, csomagolássérülten vettem 65 ezerért szállítással együtt. Bár négyen vagyunk, de van kertem, így max fél évig használjuk, aztán fél évig nem (bár ahogy nézem, lehet, hogy tovább fogjuk használni...). Így, korábban utánaolvasgatván nekem szerintem nem érte volna meg a hőszivattyús, így maradt a kondenzációs. Kb 3 naponta fut le egy teli mosó- és most már szárítógép-program is. Csak azért írtam meg ezt a hozzászólást, hogy minden - ha van még ilyen :) - kétkedővel közöljem, hogy 3 szárítás után kijelenthetem, ugyanannyi mosószer és öblítő felhasználásával sokkal illatosabbak, puhák, szöszmentesebbek a ruhák (látszik is a szűrőn, mennyi szöszt begyűjt a gép.), mint azelőtt. Olyan 2-2,5 liternyi vizet gyűjt be a gép egy 1200 ford/perces Whirlpool mosógép centrifugálása után, ennyivel kevesebb pára jut a lakásba. A fogyasztásáról még nem tudok mit írni, de hónap végére az is kiderül. A kondenzációssal kicsit kompromisszumot kötöttem, mert egyébként mindenem A kategóriás + laptopot használunk asztali gép helyett + LEDekkel világítunk, így 100 nm-en négyen 6 000 Ft-os villanyszámlával büszkélkedhetünk. Kíváncsi vagyok, ezt mennyivel dobja meg most a szárítógép.
Aeg-nél most 1+3 év van, ott az egyetlen feltétele a +3 évnek, hogy be kell regisztrálni a gépet az aeg oldalán. Asszem Január 7-ig tart ez a kedvezmény.
Valaki beidézhetné az "ötéves gyártói garancia" feltételeit... Szokott ilyenekben szerepelni egy olyan kitétel, miszerint meghatározott időközönként szavatossági átvizsgálást kell megejteni. Ami ingyenes - "csak" a kiszállási költséget kell fizetni. Ha ez benne van, már mindjárt nem olyan előnyös a leányzó fekvése...
Először is kívánok mindenkinek Boldog Újévet! Egy évre visszamenően átolvastam a fórumot szárítógép ügyben, és még így sem tudtam eldönteni milyen márkájút vegyek, de a miele szárítóról sok jót irtatok ezért ennél maradok. TDD230WP Active FamilyT1 Classic hőszivattyús és TCE530WP Active PlusT1 hőszivattyús szárítógép közötti választásban kellene segítenetek. Szerintetek melyik a jobb választás.
Túl vagyunk az első adag ruha mosás-szárításon is. Bár most előbb csak mosást csináltunk, aztán kiszedtünk egy nadrágot, ami nem szárítható, és úgy indítottuk a szárítást. Ilyenkor (csak szárítás indítása külön) nincs súlyellenőrzés, hanem az adott anyagválasztás szerinti program maximális terhelés szerinti szárítási időt dobja. Kb 4-5 kg ruha volt benne, pólók, gatyók, vékony és vastag zoknik vegyesen, 1 farmer,1 vászonnadrág. A tényleges szárítási idő (szekrény száraz) 2:40 volt, és egyesével végigtapogattam mindent, csont száraz az összes cucc. A vászonnadrág elbír egy vasalást, minden más meglepően gyűrődésmentes. Egy kb golflabdányi szöszgolyót tudtam a szűrőből kiszedni, pedig most látszólag nem volt macskaszőrös semmi.Továbbra is jó választásnak érzem, került amibe került, de legalább nem okoz csalódást :-)
Még egy versenyező érkezett, ő a Beko HTV 8733 XS0. Az árán is látszik, hogy nem egy kategória a másik kettővel, viszont többnyire a hangja miatt látok rá panaszt, engem meg most elsősorban a szárítási képességei érdekelnek, illetve amiért képbe került, az az öt év gyári gari.
Egy darab egycsillagos húzza le az LG-t, az is inkább user error jellegű: "Hátrányok
Kezdjük azzal, hogy soha ilyen hangos mosógépünk nem volt! !! Még egy olcsó Whirpool is csendesebb. És nem csak centrizéskor, hanem mosáskor is borzasztó hangos. Zakatol, mint egy vonat! A programok vagy elképesztően hosszúak 2-3 órásak, vagy mindössze 30 percesek. Nincs pl. egy 60 perces napi mosás program. Egy sima egyszerű pamut mosás is 2 óra. A legnagyobb baj azonban, hogy a gép nem tud mosni! !! ! A ruhák büdösek és koszosak maradnak, és kőkemények. Mosás közben megállítható a program, és kinyitható az ajtó! !! ! Egy elöl töltős gépnél. Ez azt jelenti, hogy kb. 2 dl vízben mos. Nem túlzok. Kinyitottam a gép ajtaját, és nem láttam vizet a ruhák között. Pusztán a mosószerben, és kb. 1 pohár vízben forogtak. Szóval ezért olyan kemény minden ruhánk mintha sóderben mosnám. A kisbabám sima bukásait sem képes kimosni. Hányás szagú minden textil pelenkánk! !! ! És itt még csak szintelen tejes foltokról beszélünk. Ha esetleg ételfolt vagy bármi más is kerülne a ruhákra, még csak nem is halványítja őket a mosás. Mivel gyakorlatilag nem használ vizet...... Felháborító! !! !! Ezen felül extrém gyűrött minden. Már próbálkoztam előmosással, extra öblítéssel, ilyen-olyan mosóporral, a mennyiségek változtatásával, a programok változtatásával, de továbbra is koszosak és büdösek a ruhák! És mindent vasalni kell! !!"
Ebből nem vonnék le meszemenő következtetést, ezért is várok tulajokra, akiktől tudok kérdezni.
Mondjuk a vélemények alapján az Lg-vel kevésbé elégedettek, mondhatni szignifikáns a különbség elégedettség tekintetében :-) Én is egy Lg és az Aeg között vaciláltam a legvégén, nem az Lg nyert.
csak és kizárólag kombigép jöhet szóba nálunk, és sok keresgélés után le is szűkítettem a kört kettő termékre (tudom, a dedikált sokkal jobb, és egyébként is csak az van elájulva a kombi szárítási minőségétől, aki még nem tapasztalta a külön szárító tudását, de azt gondolom, hogy egy alsókategóriás 1x éves gép + teregetés kettőse után ez is elég nagy előrelépés lesz):
Nekem a specik alapján az LG mellett szól, hogy van gőz funkciója (bár, lehet az Samsung-nál az Air Wash ugyanezt tudja), illetve az ECO DRY, aminél kvázi nem használ vizet a szárításhoz. A Samsung pártján pedig az áll, hogy lehet előre tudni a programok hátralevő idejét, az ECO BUBBLE technológia miatt hideg vízzel is tisztít, van 15 perces gyorsprogramja, és van egy tisztító programja, aminek a használatára x ciklusonként felhívja a figyelmet.
Azt szeretném kérni azoktól, akik rendelkeznek a fenti gépek valamelyikével - tehát van releváns tapasztalatuk konkrétan ezen típusokkal -, írják meg a véleményüket. Köszi előre is.
Hát úgy néz ki hogy kombi lesz mivel nincs neki hely sehol sajnos pedig tudom hogy jobb lenne egy külön gép. Csak azt nem értem miért használ egy kombi gép a szárításhoz is vizet(látom olyan 20 liter megy el arra is)? Nincs olyan megoldás(kondenzációs) mint egy külön álló gépnél? A keretünk max150e ft. Ami eddig nagyon tetszene az a Whirlpool WWDC 8614. Ismeri esetleg valaki ezt a típust?
Semmiféle kivezetés, bevezetés nem kell neki egy konnektoron kívül a kondenzációs gépeknek. Egy tartályba gyűjti a vizet, amit utána ki kell önteni.
Elég neki egy 60*60-as hely, az egyik sarokba. DE ha végképp nincs neki hely, akkor próbáljatok meg egy kombit.
Ha elég nagy a költségvetés, akkor az AEG 400ezres hőszivattyús kombijáról van itt szó már néhány hozzászólás óta, más gyártónak nincs is nagyon ilyen gépe. Ha nem, akkor keressetek egy minél nagyobb dobbal rendelkező hagyományos kombit. Lehetőleg 1400-1600 centrivel, és akkor a szárításnál sem eszi le a hajatokat. Viszont a kombiban szárítani csak féltöltetet lehet, tehát vagy kettőben szárítod meg a mosott ruhát, vagy feles adagokat mosol. :) Plusz a szárításhoz vizet fog használni, tehát nem annyira ECO mint a külön gép.
Sok szerencsét a vásárláshoz, és BUÉK mindenkinek! :)
Bocsi, nem írtam ki teljesen. Szóval, hogy bár hőszivattyús, mégsem fogyaszt kevesebbet (vagy nem sokkal), mint egy külön mosógép+a megadott típusú kondenzációs szárítógép. Nem egy kondenzációs kombi gépre gondoltam.
Sajnos az albérletben ahol vagyunk nincs rá mód hogy a mosógépet is beüzemeljük, de a +3 év gáyri gari adta magát hogy inkább bukjak belőle felet mint hogy 2vel vegyem meg később :D De a szárító elmozog a kisszobában :) Nagyon csendes.
De elvesztünk a programokban. Egyenlőre 2 vegyes (1 színes és egy fehér) ruha kupacot küldtük a végzetébe. Mindkettőt teljesen szárazan kaptuk vissza
Ami meglepett hogy ennyi szösszel horduk eddig a ruhákat. hihetetelen. Mintha egy porzsákot nyézegetnék nagytakarítás után.
Milyen programot javasoltok ami úgy nagyjából mindenre jó? Az alacsony hőfok opció az a "kímélő" szárítás lenne? most sima pamut programot és szekrényszáraz + opciót választottam de lehet hogy nem kell ennyire keményre venni. kb 90-100 perc alatt végzett. mindkét esetben.