Keresés

Részletes keresés

jamais48 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 133824

Lemaradt a kép.

jamais48 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 133823

Kaptam egy asztali gépet, a rendszere Win 7. Csatlakoztatva lett hozzá két vinyó ( 1 Terrás és 3 Terrás), amit nem akar kezelni, illetve a 3 Terrásból csak 2 Terrát lát. Mi lehet a gond?

Hehe164 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 133822

Odalépsz arra az oldalra, aztán rányomsz a Beállítások>Általános fülön az Aktuális oldal használata gombra. A Firefox indításakor: legördülő menüben a Kezdőlap megjelenítése legyen bekattintva.

Előzmény: Törölt nick (133821)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.22 0 0 133821

Meg tudja valaki mondani mozillanal ha azt akarom a speed dial legyen a kezdölap akkor mit kel beirnom a beállitasoknal?

Foeniculum V Creative Commons License 2014.12.22 0 0 133820

Köszi neked is. Anno asztali géppel ezt csináltuk, porszívóval, de sajnos notebookom van jelenleg, azt pedig nem merem szétszedni, még ha le is járt a garanciája. Pedig a ventilátor időnkénti erősebb hangja, és melegedés arra utal, hogy elkelne a tisztítás.

Vagy laptop esetében is megoldható házilag?

Előzmény: oljeg12 (133818)
Foeniculum V Creative Commons License 2014.12.22 0 0 133819

Köszi a segítséget. Ez azt is jelentheti, hogy cserélni kell esetleg?

Nem tudom ám, hogyan kell visszavenni a frekvenciát... :)

Előzmény: mtk001 (133817)
oljeg12 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 133818

Vidd ki az udvarra a gépet és sűrítette levegővel (kompresszor), vagy ha van régebbi típusú porszívód, akkor a csövet rakd át a kifúvó nyílásra és jól takarítsd ki az egészet. Utána, minden csatlakozót egyenként húzzál le és nyomd vissza. Ha szerencséd van, akkor megoldódik a problémád.

Előzmény: Foeniculum V (133816)
mtk001 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 133817

Videókártyára utal.

Először vedd vissza a frissítési frekvenciát kisebbre.

Előzmény: Foeniculum V (133816)
Foeniculum V Creative Commons License 2014.12.22 0 0 133816

Köszi. Azt hiszem, a gépemmel volt inkább valami gond, most újraindítottam, és bejött azonnal, ahogy szokott.

Van helyette más problémám... félek, hogy rosszabb.

időnként így néz ki a kezdőképernyőm (ha kell, mutatom mellé a normál állapotot is, ha nem érzékelhető így)

a lényeg, hogy a a kép torzított, értelmezhetetlen. Mi lehet az oka? Nem rendszeres, néhány havonta jelenik meg egy-egy alkalommal, olyankor idő kell, hogy visszaálljon egyszeri, vagy többszöri újraindítással. (lehet csak annyi a gond, hogy ki kéne tisztíttatnom? azt hiszem, egy tisztítás mindenképp ráférne)

Előzmény: Jahno (133815)
Jahno Creative Commons License 2014.12.22 0 0 133815

Ne ikonnal indítsd, hanem a programok közül. Aztán ha nem megy, akkor szedd le és telepítsd cask a Skypeot.

Előzmény: Foeniculum V (133814)
Foeniculum V Creative Commons License 2014.12.22 0 0 133814

Sziasztok!

Problémám: úgy állítottam be a gépemet, hogy bekapcsoláskor a skype azonnal párhuzamosan bekapcsol, és belép.

Ma viszont nem jelent meg, és amikor az ikonra kattintottam sem találta, nem tudott belépni.

Talán előzményképp annyit, hogy kb egy hete frissítettem a programot újabb verzióra, amit felajánlott. De eddig az is rendre működött.

A vezérlőpulton a programok között látható, azaz elvileg valahol fenn van a gépemen. Mi lehet a hiba, és miképp tudnám megoldani?

(két verziót tudok, törlöm a meglévőt, és újratelepítem, illetve a gépet visszaállítom egy korábbi állapotára, a skype frissítés előttire (ez utóbbival az a gond, hogy törölné az azóta történt rendszerfrissítést is) )

A kérdésemet azért tettem fel, hogy a skype törlését, újratelepítését esetleg ki tudnám-e váltani egyszerűbb megoldással(?)

Zolcsi Baba Creative Commons License 2014.12.22 0 0 133813

Nem kell addig várnod.
Indítsd el a BlueScreenView-t a nirsoft.net-től, és másold be/nézd meg, hogy az egyes kékeknél mit emelt ki vastagon.

Előzmény: kürtök (133810)
tomtyi Creative Commons License 2014.12.21 0 0 133812

Fent van, minden más extra megy, pl. a megosztás is.

Nem elsősorban az adathordozók miatt baj, hanem az USB-s szkenner miatt.

Előzmény: Gorcsev (133809)
csakegykisember Creative Commons License 2014.12.21 0 0 133811

OK, sikerült :) köszönöm a segítséget, Kellemes Ünnepeket kívánok ! 

Előzmény: mtk001 (133804)
kürtök Creative Commons License 2014.12.21 0 0 133810

Én nem aggódom, csak azt mondom, hogy egy komplett konfig a polcról több mint a duplája. Azt mondtad, inkább olyat érdemes venni, annak aki nem jártas benne, és cserélik. A kéket legközelebb lefotózom.

Előzmény: Jahno (133808)
Gorcsev Creative Commons License 2014.12.21 0 0 133809

"a VBox szaraxik, az USB-ket egy ideje nem ismeri fel"

Az ext. pack fönt van?

Én úgy kerültem meg, hogy betettem a shared-be.

Előzmény: tomtyi (133800)
Jahno Creative Commons License 2014.12.21 0 0 133808

Nincs mese, elemezni kellene a kék tartalmát. Amúgy ha nem is pont ugyanazt a gépet, de ha VGA/RAM/HDD utólag ugrik bele, az a kutyát nem érdekli. Esetleg az olcsóbb gép meg ilyenekkel jár, innen meg nem lehet mondani. XPSek nem hinném, hogy olyan dárgáb, de megnézném, csak szerencsére egy online voltot sem ismerek. Nézd a dolog jó oldalát, 635eurós gép idehaza is ennyibe kerül a mi pénzünkből, szóval nem értem mit aggódsz, míg relatív ilyen olcsón jó dolgokhoz bírsz jutni.

Előzmény: kürtök (133807)
kürtök Creative Commons License 2014.12.21 0 0 133807

„akkor vegyen kicsit drágább gépet OS-el együtt” – ezzel az a baj, hogy az nem kicsit drágább. Amit 635 euróból összeraktam, a polcon 1700 felett van, online az Ottonál 1999 €. Ami az összerakást illeti, kicsomagoltam a darabjait, összeraktam, majd bevittem az üzletbe ahol törzsvendég vagyok, az emeleten szervízük van, hogy nézzék át. Öt perc volt az egész, egy hibát találtak, azután hazavittem, feltelepítettem. A fent írt különbség, egy havi fizetés még itt is, sok munkahelyen. Kissé tanácstlan vagyok, mert a hiba háromszor fordult elő tíz hónap alatt. Könnyen lehet hogy hülyét csinálnék magamból.

Előzmény: Jahno (133806)
Jahno Creative Commons License 2014.12.21 0 0 133806

Ezért szoktuk mondani, hogy aki csöppet nem ért hozzá és egyszeri júzer, akkor vegyen kicsit drágább gépet OS-el együtt és akkor kisebb a hibalehetőség, szó nélkül cserélik akár a helyszínen is. Alaplapot/egybet meg lehget hajtani Linuxos live CDvel is, de ha kékül, akkor abban lehet, hogy van hasznos információ, vagy ha mentette, akkor ki kell olvasni, mert akár egy driver vagy program is elhúzhatja, de lehet melegedés is, vagy bármi.

Előzmény: kürtök (133805)
kürtök Creative Commons License 2014.12.21 0 0 133805

Ha jól emlékszem, Jahno is alaplap hibalehetőséget említett a múltkör. Este filmen szoktam elaludni, előtte egy percre állítom az alvó állapot kezdését. A film végén így megy a vas aludni. Hajnalban felébredtem, és ott világított a kék halál. Néhány hete videót vágtam, egyszer csak beesett a kék halál, a hangszóró meg búgott mint a búgócsiga. Jövő héten bemegyek az üzletbe, ahol az alaplapot vettem, de kérdéses hogy hisznek-e nekem, vagy amikor az alaplapot ellenőrzik, meglesz-e a hiba? A diagnózist akkor is ki kell fizetni, ha semmit nem találnak. Ha igen, akkor cirka 20 euró, ha nem, akkor a rezsi órabér 45. Ez az alaplap árának a fele. Majd kitalálom mi legyen, még egy év garancia van rá. Csak idegesítő. És lefogadom, hogy vasárnap délután kettőkor fog úgy beállni mint a trabant féltengely.

Előzmény: Törölt nick (133801)
mtk001 Creative Commons License 2014.12.21 0 0 133804

Vegyél fel egy (mondjuk:új levelek könyvtárat) új könyvtárat, hozz létre egy új szabályt, hogy minden beérkező levelet tegye be az új levelek könyvtárba.

Előzmény: csakegykisember (133802)
didyman Creative Commons License 2014.12.20 0 0 133803

:-)

Előzmény: Törölt nick (133801)
csakegykisember Creative Commons License 2014.12.20 0 0 133802

kopp-kopp, sziasztok :)

nagyon banális kérdésem van, a nekem új windows 8 microsoft outlook levelezőjével kapcsolatban : 

5 db érvényes emilcímem van, és ezeket a bal oldalon hozza is, ha összes küldés-fogadást nyomok, műxik. De hogyan lehetne azt elérni, hogy a beérkezett leveleket ne kelljen minden címnél külön-külön megnézni , hanem egyszerre lássam az összeset ? 

( bocs a hülye kérdésért, és köszi a segítséget..:) Gyuri

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.20 0 0 133801

A bootrec semmit nem oldott meg, többször is kaptam olyan hibaüzenetet, hogy bootmgr missing.

Ez az, hogy többször kaptál, máskor meg nem. Vagyis a bootmgr nem hiányzik, így nincs mit rajta javítani. Csak néha nem kapja el a boot-kód, nem látja hardveres hiba miatt, ami a számítógép hosszabb idejű, áramtalanított állapota után jelentkezik.

Van egy rendszergazda ismerősöm otthon, több mint 20 éve a szakmában, és programozó is. Azt mondta, ilyen üzenetet még nem kapott, nem tudja hova tenni.

Akkor majd én, akinek nem szakmája a számítógép, elmondanám, hogy miről szól a hibaüzenet.

Leegyszerűsítve, a számítógép bootfolyamata során, a lemez első szektorában található gépi kód (MBR) átadja a vezérlést az aktív partíció első szektorában (bootszektorban) található másik kódnak, ami a partíción megkeresi és betölti a bootmgr kernelindító programot. Legalábbis a Vista alapú rendszerek esetben.

Noha ezeknél a rendszereknél a korábbihoz képest fejlettebb az indítókód, hatékonyabban képes megtalálni a kernelindítót, azonban még így is érzékeny lehet a különböző, főleg hardveres problémákra, ami miatt a folyamat ezen a ponton megszakadhat.

Ha a hiba csak időszakosan jelentkezik, nem beszélhetünk az adatstruktúrában beállt változásról, átíródásról. Szándékosan kerülöm "fájlrendszer" kifejezést, mert az indítókód annak megkerülésével szokta betölteni a kernelindítót, bár pontosan nem tudom, Vista óta hogyan megy ez.

Lényeg, hogy a folyamat néha elakad, néha nem, ami azért kellemetlen, mert szarvashibát sejtet (szar vas). Lehet gyári hibás akár az alaplap, lehet próbálkozni másik HDD/SSD-vel a hiba kizárása érdekében. Elemet és tápot már előzőleg említettem.

Előzmény: kürtök (133782)
tomtyi Creative Commons License 2014.12.20 0 0 133800

Mindenesetre köszi a próbálkozást.

Ha én a rendszerhez olyan szinten hozzányúlok, hogy a Grub-ot helyre kell állítani, akkor ott már az XP törlése miatt lesz erre szükség. :)
Virtuális gép is van, kettő-kettő két külön gépen, csak ott meg a VBox szaraxik, az USB-ket egy ideje nem ismeri fel, így a virtuális géphez nem lehet csatlakoztatni. Lehet, majd utána nézek. Ha életbevágóan fontos lesz, és másképp nem megoldható.

Még egyszer: köszi.

Előzmény: Hehe164 (133799)
Hehe164 Creative Commons License 2014.12.20 0 0 133799

Talán a "legfájdalommentesebb megoldás" a következő.

Az XP telepítőlemezéről indítsd a gépet, indíts egy helyreállítási konzolt.

Írd be a fixmbr parancsot, Enter.

Indítsd újra a gépet miután kivetted a telepítőlemezt.

Újraindításkor az XP kellene induljon.

Ezzel "megjavítottad" az XP bootszektorát, viszont tönkrevágtad a Grubot, így azt helyre kell állítani a következőképpen

A tanács működését garantálni nem tudom! 

Lehet érdemes lenne áttelepítened az XP-t egy virtuális gépre ha ritkán használod.

Előzmény: tomtyi (133797)
tomtyi Creative Commons License 2014.12.20 0 0 133798

Előzmény: tomtyi (133797)
tomtyi Creative Commons License 2014.12.20 0 0 133797

Egy. Hét éves laptop. S.M.A.R.T. adatok:

S.M.A.R.T.

Előzmény: Hehe164 (133796)
Hehe164 Creative Commons License 2014.12.19 0 0 133796

Ok.

Akkor az MBR nem tetszik az XP-nek. Egy lemez van? 

Előzmény: tomtyi (133795)
tomtyi Creative Commons License 2014.12.19 0 0 133795

...:~$ sudo update-grub

GRUB beállítófájl előállítása…
Megtalált linux lemezkép: /boot/vmlinuz-x-generic
Megtalált initrd lemezkép: /boot/initrd.img-x-generic
Megtalált linux lemezkép: /boot/vmlinuz-y-generic
Megtalált initrd lemezkép: /boot/initrd.img-y-generic
Found memtest86+ image: /boot/memtest86+.elf
Found memtest86+ image: /boot/memtest86+.bin
Megtalált Microsoft Windows XP Professional - magyar ezen: /dev/sda1
kész

Lubuntu 14.04, Grub 2.02, egy lemez, annak MBR-ében. A fájlokat látni,

Előzmény: Hehe164 (133794)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!