Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Kaptam egy asztali gépet, a rendszere Win 7. Csatlakoztatva lett hozzá két vinyó ( 1 Terrás és 3 Terrás), amit nem akar kezelni, illetve a 3 Terrásból csak 2 Terrát lát. Mi lehet a gond?
Odalépsz arra az oldalra, aztán rányomsz a Beállítások>Általános fülön az Aktuális oldal használata gombra. A Firefox indításakor: legördülő menüben a Kezdőlap megjelenítése legyen bekattintva.
Köszi neked is. Anno asztali géppel ezt csináltuk, porszívóval, de sajnos notebookom van jelenleg, azt pedig nem merem szétszedni, még ha le is járt a garanciája. Pedig a ventilátor időnkénti erősebb hangja, és melegedés arra utal, hogy elkelne a tisztítás.
Vidd ki az udvarra a gépet és sűrítette levegővel (kompresszor), vagy ha van régebbi típusú porszívód, akkor a csövet rakd át a kifúvó nyílásra és jól takarítsd ki az egészet. Utána, minden csatlakozót egyenként húzzál le és nyomd vissza. Ha szerencséd van, akkor megoldódik a problémád.
Köszi. Azt hiszem, a gépemmel volt inkább valami gond, most újraindítottam, és bejött azonnal, ahogy szokott.
Van helyette más problémám... félek, hogy rosszabb.
időnként így néz ki a kezdőképernyőm (ha kell, mutatom mellé a normál állapotot is, ha nem érzékelhető így)
a lényeg, hogy a a kép torzított, értelmezhetetlen. Mi lehet az oka? Nem rendszeres, néhány havonta jelenik meg egy-egy alkalommal, olyankor idő kell, hogy visszaálljon egyszeri, vagy többszöri újraindítással. (lehet csak annyi a gond, hogy ki kéne tisztíttatnom? azt hiszem, egy tisztítás mindenképp ráférne)
Problémám: úgy állítottam be a gépemet, hogy bekapcsoláskor a skype azonnal párhuzamosan bekapcsol, és belép.
Ma viszont nem jelent meg, és amikor az ikonra kattintottam sem találta, nem tudott belépni.
Talán előzményképp annyit, hogy kb egy hete frissítettem a programot újabb verzióra, amit felajánlott. De eddig az is rendre működött.
A vezérlőpulton a programok között látható, azaz elvileg valahol fenn van a gépemen. Mi lehet a hiba, és miképp tudnám megoldani?
(két verziót tudok, törlöm a meglévőt, és újratelepítem, illetve a gépet visszaállítom egy korábbi állapotára, a skype frissítés előttire (ez utóbbival az a gond, hogy törölné az azóta történt rendszerfrissítést is) )
A kérdésemet azért tettem fel, hogy a skype törlését, újratelepítését esetleg ki tudnám-e váltani egyszerűbb megoldással(?)
Én nem aggódom, csak azt mondom, hogy egy komplett konfig a polcról több mint a duplája. Azt mondtad, inkább olyat érdemes venni, annak aki nem jártas benne, és cserélik. A kéket legközelebb lefotózom.
Nincs mese, elemezni kellene a kék tartalmát. Amúgy ha nem is pont ugyanazt a gépet, de ha VGA/RAM/HDD utólag ugrik bele, az a kutyát nem érdekli. Esetleg az olcsóbb gép meg ilyenekkel jár, innen meg nem lehet mondani. XPSek nem hinném, hogy olyan dárgáb, de megnézném, csak szerencsére egy online voltot sem ismerek. Nézd a dolog jó oldalát, 635eurós gép idehaza is ennyibe kerül a mi pénzünkből, szóval nem értem mit aggódsz, míg relatív ilyen olcsón jó dolgokhoz bírsz jutni.
„akkor vegyen kicsit drágább gépet OS-el együtt” – ezzel az a baj, hogy az nem kicsit drágább. Amit 635 euróból összeraktam, a polcon 1700 felett van, online az Ottonál 1999 €. Ami az összerakást illeti, kicsomagoltam a darabjait, összeraktam, majd bevittem az üzletbe ahol törzsvendég vagyok, az emeleten szervízük van, hogy nézzék át. Öt perc volt az egész, egy hibát találtak, azután hazavittem, feltelepítettem. A fent írt különbség, egy havi fizetés még itt is, sok munkahelyen. Kissé tanácstlan vagyok, mert a hiba háromszor fordult elő tíz hónap alatt. Könnyen lehet hogy hülyét csinálnék magamból.
Ezért szoktuk mondani, hogy aki csöppet nem ért hozzá és egyszeri júzer, akkor vegyen kicsit drágább gépet OS-el együtt és akkor kisebb a hibalehetőség, szó nélkül cserélik akár a helyszínen is. Alaplapot/egybet meg lehget hajtani Linuxos live CDvel is, de ha kékül, akkor abban lehet, hogy van hasznos információ, vagy ha mentette, akkor ki kell olvasni, mert akár egy driver vagy program is elhúzhatja, de lehet melegedés is, vagy bármi.
Ha jól emlékszem, Jahno is alaplap hibalehetőséget említett a múltkör. Este filmen szoktam elaludni, előtte egy percre állítom az alvó állapot kezdését. A film végén így megy a vas aludni. Hajnalban felébredtem, és ott világított a kék halál. Néhány hete videót vágtam, egyszer csak beesett a kék halál, a hangszóró meg búgott mint a búgócsiga. Jövő héten bemegyek az üzletbe, ahol az alaplapot vettem, de kérdéses hogy hisznek-e nekem, vagy amikor az alaplapot ellenőrzik, meglesz-e a hiba? A diagnózist akkor is ki kell fizetni, ha semmit nem találnak. Ha igen, akkor cirka 20 euró, ha nem, akkor a rezsi órabér 45. Ez az alaplap árának a fele. Majd kitalálom mi legyen, még egy év garancia van rá. Csak idegesítő. És lefogadom, hogy vasárnap délután kettőkor fog úgy beállni mint a trabant féltengely.
Vegyél fel egy (mondjuk:új levelek könyvtárat) új könyvtárat, hozz létre egy új szabályt, hogy minden beérkező levelet tegye be az új levelek könyvtárba.
nagyon banális kérdésem van, a nekem új windows 8 microsoft outlook levelezőjével kapcsolatban :
5 db érvényes emilcímem van, és ezeket a bal oldalon hozza is, ha összes küldés-fogadást nyomok, műxik. De hogyan lehetne azt elérni, hogy a beérkezett leveleket ne kelljen minden címnél külön-külön megnézni , hanem egyszerre lássam az összeset ?
( bocs a hülye kérdésért, és köszi a segítséget..:) Gyuri
A bootrec semmit nem oldott meg, többször is kaptam olyan hibaüzenetet, hogy bootmgr missing.
Ez az, hogy többször kaptál, máskor meg nem. Vagyis a bootmgr nem hiányzik, így nincs mit rajta javítani. Csak néha nem kapja el a boot-kód, nem látja hardveres hiba miatt, ami a számítógép hosszabb idejű, áramtalanított állapota után jelentkezik.
Van egy rendszergazda ismerősöm otthon, több mint 20 éve a szakmában, és programozó is. Azt mondta, ilyen üzenetet még nem kapott, nem tudja hova tenni.
Akkor majd én, akinek nem szakmája a számítógép, elmondanám, hogy miről szól a hibaüzenet.
Leegyszerűsítve, a számítógép bootfolyamata során, a lemez első szektorában található gépi kód (MBR) átadja a vezérlést az aktív partíció első szektorában (bootszektorban) található másik kódnak, ami a partíción megkeresi és betölti a bootmgr kernelindító programot. Legalábbis a Vista alapú rendszerek esetben.
Noha ezeknél a rendszereknél a korábbihoz képest fejlettebb az indítókód, hatékonyabban képes megtalálni a kernelindítót, azonban még így is érzékeny lehet a különböző, főleg hardveres problémákra, ami miatt a folyamat ezen a ponton megszakadhat.
Ha a hiba csak időszakosan jelentkezik, nem beszélhetünk az adatstruktúrában beállt változásról, átíródásról. Szándékosan kerülöm "fájlrendszer" kifejezést, mert az indítókód annak megkerülésével szokta betölteni a kernelindítót, bár pontosan nem tudom, Vista óta hogyan megy ez.
Lényeg, hogy a folyamat néha elakad, néha nem, ami azért kellemetlen, mert szarvashibát sejtet (szar vas). Lehet gyári hibás akár az alaplap, lehet próbálkozni másik HDD/SSD-vel a hiba kizárása érdekében. Elemet és tápot már előzőleg említettem.
Ha én a rendszerhez olyan szinten hozzányúlok, hogy a Grub-ot helyre kell állítani, akkor ott már az XP törlése miatt lesz erre szükség. :) Virtuális gép is van, kettő-kettő két külön gépen, csak ott meg a VBox szaraxik, az USB-ket egy ideje nem ismeri fel, így a virtuális géphez nem lehet csatlakoztatni. Lehet, majd utána nézek. Ha életbevágóan fontos lesz, és másképp nem megoldható.
GRUB beállítófájl előállítása… Megtalált linux lemezkép: /boot/vmlinuz-x-generic Megtalált initrd lemezkép: /boot/initrd.img-x-generic Megtalált linux lemezkép: /boot/vmlinuz-y-generic Megtalált initrd lemezkép: /boot/initrd.img-y-generic Found memtest86+ image: /boot/memtest86+.elf Found memtest86+ image: /boot/memtest86+.bin Megtalált Microsoft Windows XP Professional - magyar ezen: /dev/sda1 kész
Lubuntu 14.04, Grub 2.02, egy lemez, annak MBR-ében. A fájlokat látni,