Nekem 150 lovas van, ennek ellenére bejött. Ismertem az előző tulaját és azt a szervízet is, ahova hordta. Kötelező szervízen kívül nem igen kellett javíttatnom, helyesebben a lengőkarokkal voltak gondok, de hát ezek a magyar utak...
Sziasztok! Kisesebb segítséget szeretnék tőletek kérni. Ha valaki tud léci válaszoljon. Kérdésem a következő: mi a különbség a triptonik váltós 150 és 180 le változat között (2001-évjárat)? Elsősorban motor és váltó béli eltérések érdekelnek!!! Előre is köszi :)
Az elozoekben vitatott "ràzàsra" vissztèrve nekem is hasonlo problèmàm van! 100km/h folott picit ràz az eleje. Most muszakizott,elmèletileg a futomu hibàtlan,centir volt màr 2szer is! Nem tudom hovà tenni a dolgot.Nekem is emlitettèk a belso fèltengelyeket,na de 1 nègy éves A6-osnàl ilyen problèma........?èrdekes!
Audi gyári alufeni 16 os , nem replika,eredeti gyári felni!!! 16os 5x112 jó még skoda seat vw audi merci gumi 205/55R16 5-6mm futófelület dunlop sport1. centírozva,sérülésmentes, szép állapot.85ezer ft/4dbos garnitúra.Alku nincs,ez a 85rugó fix. ár,hiszen egy lemezfelni kerékszettért,vagy egy gagyi replikáért elkérnek egy 50est. Értelmes csere is érdekel. 06702489805 saskacsa@citromail.hu
Szerintem a conti.nagyon jo gumi! Nekem tèlibe van de hihetetlen,h tapad. Szèp a 18as gumi neke is az van235/40 de sajna nagyon kràz(foleg,h ultetve is van)
Hàtra most meg fol kellett dobnom 245/45 ot mert szàllszakadàst kaptam ès S.O.Sbe ezt tudtàk adni de kozel sem mutat olyan jol mint a màsik!
csak most értettem meg, a főnököm miért szidja a "gyorsan kopó" Continental gumit, nekem pedig miért vált be nagyon. Panaszkodott hogy zajos, gyorsan kopik. Az övé 225/40r18 nekem 205/55r16. Kell a fenének a magyar utakra 18-as gumi...
A 205-öst nekem nem szokta enni.. Max. egy picit, de az bőven belefér...
Tegyük fel, hogy veszek rá 4 db vadiúj 225-ös gumit. Ez addig, ameddig az eredeti helyén van nem zajos (pontosabban nem annyira gáz), majd amint átcseréled az elsőket a hátsókkal, egyből zajos lesz. Én általában 20000 km-enként szoktam átcserélni és onnantól bezajosodik a kocsi....
Hát, ez szuper... Sajna cserélgették a kerekeket. :( Van egy szép hangja... :) Az egészben az a legbosszantóbb, hogy egy igen csendes autón hallatszik a gumi mint az állat.
Nekem még sosem koptak egyenletesen (még vadi új autónál sem) és elég gyorsan bezajosodtak.... Ha a hátsót mondjuk 10000 km-nél előre teszed, "döbbenetesen" zajos lesz a kocsi....
Egy komolyab vetemedésnél el tudom képzelni hogy az egész elejét rázza. Ha kiméreted, akkor legalább kiderül van-e gond a tárcsával van nincs. A legjobb lenne egy fékpróbapadon ellenőrizni, akkor alulról látható lenne hol vibrál.
Most éppen áll vagy 2 hetet mert krézi csinálj rá az adagolót,de utánna megnézetem,bár nekem gyanus hogy nem az lesz,mert nem csak a kormányt rázza,hanem az egész elejét!
Akkor azokat a tárcsákat méresd meg, mert erősen sanszos hogy az előző gazdi satufékkel próbálta a még nem beedződött /"lágy"/ tárcsákat. Én kb. egy hónapja cseréltem minden tárcsát és betétet, előtte a német A6 fórumon mindent elolvastam mire kell figyelni cserénél, és utánna. Üdv! István
Dettó ugyanaz van nálam is. Szerintem gumi típus függő is lehet. Most Continental van rajta, így örököltem, de jövőre a kedvencemet, Michelint teszek rá, drága de abban még nem csalódtam. Üdv.
Igaz, hogy ez nem segítség az előttem szólóknak, de nekem az is furcsa egy 2,5 éves A6-nál, hogy nagyon szólnak a nyári gumik. Igaz már csak kb 3-4mm-re koptak. Viszont 40 és 80 között nagyon szólnak! Aszfaltos haladás után látszik is az aszimmetrikus mintázatú gumikon, hogy nem egyenletesen ér az aszfalthoz. Az érdekes az, hogy mielőtt megvettem 2 hete, elvittem bevizsgáltatni és rendben vannak a lengéscsillapítók.
Okozhatja ezt az, hogy cserélgették szezononként az első és hátsó gumikat?
Engem is megetetett már a hátsó féktárcsa, felszabályozása után megszűnt az elejének a rázkódása. De nálam fékezéskor természetesen fokozottabb volt a rezgés. Esetleg még lengéscsillapító, toronycsapágy ? Üdv.
A féktárcsákat "befékezted"? Az első 200km-en csak hímestojás módjára szabad fékezni, mivel a tárcsák önedzők. a további 600-800km-en is csak módjával a fékkel, aztán mehet a satu. Sokan tárcsacsere után próbaképpen nyomnak néhány satuféket és ezzel el is intézik a tárcsa sorsát... Ugye Te nem tettél ilyet?
Akár lehet vetemedett féktárcsa is. Érdemes lenne mérőórával esztergán kimérni. Nekem volt egy autóm ami ugyan ezt a jelenséget produkálta. Egy gyengébb minőségű féktárcsa (melegen) már attól is könnyen elvetemedik ha ráfröccsen a hidegvíz egy tócsánál. Én így jártam... Egy fékpados futóművizsgálat is segíthetne.
Sziasztok, Van egy problémám amire már hónapok óta nem tudok rájönni,megosztom veletek is hátha találkozott már valaki ilyennel. Audi 100/A6 91-es 2.5 tdi-ről van szó. Kb fél éve vettem azóta próbálok rájönni mi lehet a baja,a jelenség a következő: Ahogy 100 km/h fölé megyek elkezd rázni az egész autó eleje,de nagyon keményen! Az biztos hogy sebességfüggő,mert csak 100 fölött csinálja,leginkább hatodikban,de ötödikben is gyakori. Futómű fel van újítva,lengőkarok kicserélve,kerekek centirozva.
2005-ös A6-nál hogyan kell kicserélni a pollenszűrőt ? Ahogy benéztem a lábtérbe, láttam hogy elég patentul berakott kárpit elemek vannak, és gyanítom hogy a kesztyűtartót is ki kell hozzá szedni. Szóval jó lenne egy csapásirány a felesleges bontáshoz. :) Előre is köszi. Üdv.
Hmmmm, nekem is a wd40 volt az első próbálkozás, kb 2 nyitást bírt ki :-). Megoldás: Zár ki, mikro kapcsoló kivesz a zárból, annak van 2 furata a zár házán amibe rögzítve van, a két lukat meg kell bővíteni a zár felé ( 1-1.5mm), h közelebb kerüljön a mikro kapcsoló, és a mikrokapcsolót beszorító lemezke alá be kell tenni kb 2mm es lemezkét, h feljebb kerüljön az egész. Így már eléri a zár a mikrokapcsoló kis bütykét
Akkor ezek szerint te már megjavítottad. A WD-40 nekem is kb egy hétig tartott...:-((
Mindegy, amint lesz egy kis időm, szétkapom, és magpróbálom megjavítani én is. Köszi a választ, és a tippet! Üdv! István
Hmmmm, nekem is a wd40 volt az első próbálkozás, kb 2 nyitást bírt ki :-). Megoldás: Zár ki, mikro kapcsoló kivesz a zárból, annak van 2 furata a zár házán amibe rögzítve van, a két lukat meg kell bővíteni a zár felé ( 1-1.5mm), h közelebb kerüljön a mikro kapcsoló, és a mikrokapcsolót beszorító lemezke alá be kell tenni kb 2mm es lemezkét, h feljebb kerüljön az egész. Így már eléri a zár a mikrokapcsoló kis bütykét
Na fasza, én is ezzel szopok!!!! De már rájöttem a hiba okára... A zárban van egy mikrokapcsoló, amit a zár benyom vagy felenged attól függően, h az ajtó milyen helyzetbe van. Na ez a mikro kapcsoló tengelye v a zárnak az a része amelyik benyomja a kapcsolót elkopott... Próbálom megcsinálni , h ne kelljen sok pénzért másik zárat venni. Ja és bal első ajtóról van szó, mivel az nyitódik a legtöbbet
Köszi a Választ. Befújtam a zárat WD-40-el, és kb. egy hete abbahagyta a hülyeséget. Persze ez még nem azt jelenti gogy megjavul... Ha esetleg találsz valami végleges megodást akkor légyszi írd meg itt a fórumon.
de-de-de a 150 lovas verzio,és érezni nagyban a különbséget jo lett ,.nekem nem azért van a chip hogy parkettázom neki de azért rugalmas lett nagyon .főleg pálya temponál használom ki.én má öregurasan vezetek,de ha kell akkor megy,ezt már 5 éve chippel vettem csak most ujitottunk én chippel mentem 177 ezret nincs baja .....még.hát ha szétdől meg összerakom
Nekem 3.0 TDI van 233 LE-vel. Gondolkodtam én is a chip-en, de minek ennél több paci? Bár ha kevesebb lenne a fogyasztás, azt tudnám értékelni. Mondjuk a tuning mindig 2 oldalú. Ha több a lóerő, gyorsabb az elhasználódás. Szerintem...
Köszi a válaszokat! A bajuszkapcsolón hiába léptetem semmi ilyen menüpont nincs szóval ez nekem felejtő, és ha kábelközelben leszek akkor meg bepróbálom majd a radar dolgot. Itt valaki chippelte már az autóját valami tapasztalat esetleg?
A digitális kijelzés tudtommal csak a 2006 második felétől van. Elvileg a jobb oldali bajuszkapcsolón kell egy RESET nevű gombnak lennie. Azt nyomogatva egyik képernyőn ott kell lennie. Ha nem jelenik meg, akkor nem megoldható. Ahogy olvastam, az km óra egység szoftverétől függ. De ez otthoni körülmények között nem frissíthető, tudtommal a szerviz sem tudja.
A parkoló radar képe viszont szerintem bekapcsolható a VAG-COM kábellel. De ez függ attól is, hogy milyen vezérlő lett beszerelve.
Nagyon nőies válasz lesz. Nem lehet vmelyik kispöcökkel állítani a kijelzőt? Nekünk is 2004 utáni van és változtatható. Meg a kép is látszik a radarnak. De jönnek a szakik és korrekt választ adnak. Bocs, tényleg nőies válasz volt:)))
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem, hogy 2004 utáni a6-ba meglehet azt oldani valahogy, hogy az aktuális sebességet is mutassa a kis középső kijelzőn, meg hogy nekem elől és hátul is van parkolóradar de csak hanggal csipog de képet nem mutat (az egy jobb változata ennél vagy valahogy meglehet azt is szoftveresen csinálni?)Válaszotokat előre is köszi!
Na fasza, én is ezzel szopok!!!! De már rájöttem a hiba okára... A zárban van egy mikrokapcsoló, amit a zár benyom vagy felenged attól függően, h az ajtó milyen helyzetbe van. Na ez a mikro kapcsoló tengelye v a zárnak az a része amelyik benyomja a kapcsolót elkopott... Próbálom megcsinálni , h ne kelljen sok pénzért másik zárat venni. Ja és bal első ajtóról van szó, mivel az nyitódik a legtöbbet
Fura dolgokat művel az autóm rákérdezek hátha itt van valakinnek valmi ötlete... Ajtózárnyitás után a zár egy nagyobbat majd egy kisebbet kattan. A beltérvilágítás bekapcsol aztán kb. egy másodperc múlva lassan kialszik. Csukott ajtónál nem lehet felkapcsolni a beltérvilágítást és az olvasólámpákat sem, valamint nem működik az ajtózárókapcsoló. Jöhetnek az ötletek! :-)
Még nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy be lehet azt valahogy állítani hogy a kiskijelzőn(km órától jobbra) hogy ott kiírja hogy mennyivel megy az autó(vagy ez 2007esektol létezik csak?)Amúgy használt autót főleg ami ilyen nagyobb értékű sajnos nem szabad itthon venni mert én is átmentem anno ezen és csak ha nagyon sok helyen van ismerősöd akkor tudod ÚGY AHOGY látni, hogy stimmelnek a dolgok vagy nem(megérné emiatt inkább szerintem kinntről hozni)
Sziasztok! Lenne egy pár A6 cuccom.2004-es autóból valóak.Szövet és bőrbelső.Az ár képlékeny.(le vagyok égve és kell a pénz konkrétan.mondj egy árat és meglátjuk)
Látatlanban mondok egy x2-t (vagy többet) a kilométerre... Ugye egy újonnan kb. 15 millás kocsiról beszélgetünk, amit 2-2,5 évesen az új ár 40 %-áért árulnak kevés kilométerrel... "Teljesen életszerű"....
Én nem azt mondtam, hogy nem hiteles, hanem azt, hogy nem lehet biztosan leellenőrizni, hogy mennyit futott az autó...
Mondok példákat:
- A kocsi ment 30000-et, majd elvitték szervizbe. A tulaj azt mondta, hogy csak 15000-et írjanak be a központi rendszerbe (volt ismerőse), majd eladás előtt visszaírta az óráját...
- a kocsi ment 30000-et, majd visszaírták az óráját 15000-re, majd elment szervízbe. Ezt eljátszották eddig 5x... A visszaírás költsége vastagon megjön a magasabb használtérték és/vagy a könnyebb eladhatóságon...
Hangsúlyozom, gyanakvó vagyok, de simán elképzelhető a fenti történet és még túl nagy fantázia sem kell hozzá.. Ugye?
Szóval az audi nemzetközi szervíz rendszerében az autó most, 2010 február elején volt kötelező szervízen kb75e km-el. Most akkor ez nem hiteles szerinted? Kérdeztem a szervízes srácot, hogy szerinte ez mókolható-e, szerinte nem.
Nézd meg a gumik gyártási időpontját, illetve a típusát, majd nézz utána, hogy anno milyen típusú gumikkal jöttek ki ezek az autók, igaz ezzel a dologgal is lehet trükközni.... Magánszemély, vagy cég a tulaj? Mivel foglalkozik? (ha leinfózható)
Vállas tárcsa sok kilométert - is - jelenthet.... Én 200000-ig még nem cseréltem egyik autómon sem, pedig kapták az ívet rendesen... Amit leírtál a betét/tárcsa "viszonyáról" az számomra az jelenti, hogy volt már betétcsere....
Azt elfelejtettem mondani, hogy én rendkívül gyanakvó ember vagyok... Pláne kishazánkban....:-)
Magyarországon üzembehelyezett autóról van szó. A gumik szerintem eredetiek, mert a nyáriak még kb 3 mm profil mélységgel bírnak. A téliek kb 5mm. 15e-ként volt olajcsere! Lekérdeztem a márkaszervízben alvázszám alapján. Ez igazán csak km ellenőrzésére volt jó. A gép szerint nem volt nagy meghibásodás. A fékek valszeg rövidesen cserére szorulnak. A tárcsa elég vállas, a betétekben még van kb 3-4mm. Dízel, 3.0 TDI Quatro, Tiptronic.
Igen, ezzel én is így vagyok. Végülis találtam egy jó autót. Igaz nem légrugós, de 75e km van benne, szervíz előélete leellenőrizve, ja magyar autó. 2007.11.-havi. Elvileg még garanciális. A külső 1 hangyányit viseltes a korához képest (1-2 nagyobb kavics nyoma és egy 2x5cm-es rész apró, de mély karcokkal a vezető ajtón). A belső szép, nincs kikopva, a bőr ülések szépek, nincsenek kiülve, megtörve. A hátsó lökös állítólag cserélve lett. Szóval ennyi. Jelenleg 6.7m-nél tartunk. Valszeg a héten lefoglalózom.
Az MT-re előírt szervizekre is több dolgot olvastam, 60-tól 120ezer km-ig mindent. Bár a szervizkönyve szerint 60ezernél megvolt (most 100ezer van benne) tehát lehet hogy a 60ezres periódus az igaz. A költségekre meg megint összevissza, 60-tól 200ezer forintig, az olajmennyiségre meg 1.5 litertől 12.5 literig. Az általános szervizre a kompjúter nemsokára szólni fog, ezért gondolkodom azon, hogy miket is kérjek majd a szervizben, mert az MT miatt biztos márkaszervizbe fogom vinni. Egy szervizes szerint még MT olajból is többféle volt, sőt szerinte előtte speciális MT olajjal át kell mosni a váltót, ezért kell dupla olaj, ezért olyan drága a szervize, mondjuk ez utóbbit már hülyeségnek tartom. Üdv.
Szerintem inkább a fokozatok számából lehet meghatározni. A tiptronic 6 fokozatú. Az annál nagyobb fokozatszám inkább multitronic. Bár a hasznaltauto-n is összevissza van...
Köszönöm. Beleolvastam az automata váltó fórumba, nem kellett volna :) így megtudtam hogy mennyibe kerülne javítani egy letérdelt multitronicot. Ezért gondolnám, hogy a gyengébb motorhoz rendelt MT nyilván tovább tart egy erősebb motorhoz párosítottnál. Szoftver különbség szerintem nem annyira lényeges, ha a mechanika ugyanaz, akkor nyugodtabb vagyok. Viszont a hirdetésekben össze-vissza írják a váltókat, sokszor a tulajdonos sem tudja hogy milyen motor van az autójában, érdekes hogy a váltókulisszából sem lehet mindig megmondani, csak ha hallgatja az ember és nézi a fordulatszám mérőt. Érdekelne azért, hogy a 3.2-es FSI-ben mennyire tartós az MT. Üdv.
2005-ben A6-oshoz milyen motorokhoz lehetett rendelni a 7 (virtuális) sebességes Multitronic váltót, milyen teljesítményekkel és főleg milyen forgató nyomatékokkal ?
Lehetett ugye az etalon 2.4-es benzineshez. :) (177 ló, 230 Nm)
Tehát az érdekelne, hogy pontosan ugyanazt a váltót mint amilyen az enyémben van, azt akkor melyik motorokhoz engedte az Audi. Nem találtam a neten erre adatot. Illetve egy fórumban, amely szerint 300 Nm-ig engedték, de mintha a 3.2-es benzineshez is passzintották volna ugyanezt az MT-t. Később erősítettek a váltón több lett a virtuális fokozat is, ezért csak a 2005-ös érdekelne szigorúan. Persze ha A4-be rakták mindegy, ott is ugyanolyan jó az adat. Bár mintha később rakták volna csak az A4-be.
Igen, én is így okoskodom. Mondjuk ebben az autóban az nem tetszik, hogy piros színű és sportkerekes, sport futóműves. Ami asszem 2-3 cm-el ültetett kasznit és 18-as kerekeket jelent. Viszont én vidéken lakom, ahol bizony nem árt, ha nem ér le az alja a kisutcában és jobban viselkedik a ballonosabb kerék. A leginkább visszatartó a piros szín. :) Tudom, fiatalos, de 41 évesen lehet, hogy már egy visszafogottabb design illik hozzám. :D
Amit én használok az 0,5-1 évesen lesz kb. 7 milla, tehát a Tied 1,5 évesen kb. 7,5-ért lehet reális... (Az extrák felárát nagyrészt elbukod, ha használos eladod, max. könnyebben elviszik a kocsit....)
Szívesen! Sajna nem sok ilyen navis autó szaladgál szerintem itthon. Figyi! A neten többen is hirdetik 4-5e-ért hozzá a cd. Ha nem sikerül, marad az a verzió.
:( Azért még próbálkozom, hátha sikerülne vhonnan. De ponból megállapítottuk,hogy tőlünk nyugatra bármilyen országba élhetnénk mert navival simán bárhová eljutunk. Mondjuk az autó a cég német telephelyére van bejelentve is, német rendszámunk van, tehát élhetnénk kinn:)
Az utastere számomra meglepően szűk! Nem rossz autó, de az A6-os kívül/belül nagyobb..
Viszont az A4 modernebb, frissebb, mint az A6-os, aminek már idén, de legkésőbb 2011-ben itt az utódja, ami elég nagy értékcsökkentő tényezője lesz a mostaniaknak....
Még mindig vacilálok, hogy A6 vagy A4... :( Árban a jól felszerelt A4 2008-as, 7 milla alatt nincs. Ennyiért mégjobb felszereltségű 2006-2007-es A6-os lehet venni.
Csak hát a több fogyasztás és az a qrva luxusadó... :(
Ja. Én is így vagyok vele. Most akarom leszedni a jelzést, percse utána fel kell polírozni a hátulját, mert az idő elteltével lesz különbség a két festés között.
Ja ragasztott,audi kereskedés, nem kevés pénz, (esetleg ebay). De sztem nem baj az h nincs, nem kell mindenkinek az orrára kötni, h milyen motor van az autóban...
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem hozzátok,hogy tudjátok-e hol lehet A6-hoz Kelet-Európás navigációs cd-t venni. Néztük már az Audiban,de 180E-t sajnálunk érte. Ha elfogadja a rendszer átírt is megtenné.
Még annyi lenne a kérdésem, hogy nekünk nincs rajta az embléma hátul: A6 2.5 TDI. A 4 karika középen az megvan. És hogy iylet esetleg hol tudok szerezni, és ha szerzek, akkor azt kivelhol tudom feltetetni? (csavarozzák vagy ragasztják az ilyet?) Köszike előre is!
Ha jól emlékszem, akkor csak a gyújtás ráadása után csak 5 percig lehet párosítani (csak addig látszik a telefonon). A kód pedig a setup gomb megnyomásakor megadható. Az alap az 1234, de felülírhatod!
Ma váratlanul megtalálta a telefonom kékfoga az Audit. Meglepődtem, mert az MMI-ben a telefonnál azt írja ki hogy nincs csatlakoztatott készülék, ez eddig rendben is lenne, mert a kartámaszban csak a csatlakozó egysége van a gyári telefonnak. Viszont ezek szerint párosítani lehetne bármelyik kékfogas telefonnal. Semmilyen kódot nem fogad el, én úgy láttam hogy az Audi kódját kéri a telefonom. Rákerestem a fórumon, de nem találtam, mi az Audi (2005-ös A6-os) gyári telefon kékfogas kódja. Ha valaki tudja, megköszönöm a segítséget. Üdv.
Nem tudom, hogy van-e köze az olajszint és az akku kijelzés eltűnésének. Külföldi fórumokon olvastam mindkettőről. Viszont ott azt írták, hogy az olajszint kijelzés csak akkor működik, ha a szintjelző be van szerelve.
Ez érdekes. Nálam van akkumulátor töltöttség szint jelzés, de nincs olajszint jelzés az MMI-ben. Azt írtad hogy a kettő együtt tűnik el a frissítésnél (nem tudom hogy volt-e az enyém frissítve) tehát nem értem. Ott kéne lenni valahol az akku szint mellett ?
Pedig jó lenne a menüben, mert a vékony longlife olajból hajlamos a szerkezet kicsit csipegetni, persze az igazi úgyis az sk nívószint ellenőrzés, meg szól is az autó ha csökken a szint, de jelzés értékűnek azért jó lenne. Ha már lehet. :)
Hogyan lehet megnézni az MMI-ben, hogy hányas verziójú ? Köszi. Üdv.
Szerintem mindegyik frissítés rejt magában veszélyt. Az tudom, hogy a 5750-et csak az előző verzióra kell tenni! Ezért az 5750-es első lemeze a régi verzió. Azt írják, hogy nem kell parázni! Ha egy modul nem frissül, akkor az mmi-t újra kell indítani és újra megpróbálni.
Én megnéztem, ezt az elektromosan behajtható tükör témát(bár nekem eszembe se jutott csak itt olvastam)kiderült, hogy nekem is van szóval most tökre örülök ennek és köszi az infót! Akinek hasonlo kocsija van(2005 a6 ) és nem színes a középső kis kijelző(nem az mmi-é hanem a pici) annak ott ki lehet választani, hogy az aktuális sebességet mutassa vagy nem?
Köszi a választ! Majd akkor szerintem az lessz.5750 mivel jobb mint a 5151(azt hallotam h parásabb meg több a hibalehetőség az ujabb updatekkel, ez most télleg igaz?)
Most megnéztem egy régebbi (2004-ig) A6-osban. Neked akkor a kézifék mellett van. De ott is ugyanúgy hátrafelé kell tekerni, de kell lennie ott egy szimbólumnak. Ha nincs, akkor almás!!! Találkoztam olyannal, hogy egy autót hirdettek a hasznaltauto.hu-n. Megnéztem személyesen. Az autó rendben volt, de a hirdetésben nem pontosan az az autó volt!!!! Más volt az ülés, kerék. Ráadásul a hirdetésben légrugó szerepelt, de nem találtam az mmi menüben! Persze nem is volt az autóban... Szóval nem lehet adni a hirdetésre, csak a személyes megtekintésre!! Zsiványok az emberek... :(
Csak most ismerkedem az audi a6-al és az mmi-vel, ezért lehet, hogy nem pontos az infóm: Az MMI frissítéskor eltűnik egy csomó "rejtett" beállítás, köztük az olajszint és akku kijelzés. Ezt csak a VGA-COM kábellel lehet vissza kapcsolni. A többi plusz funkció is valszeg azzal elérhető!
Szia! A 2005-től gyártott a6-ban a tükör állító gombbal lehet, ha teljesen hátrafelé tekered. De van rajta egy szinbólum. Valszeg a tiéd régebbi, de gondolom hasonlónak kellene lennie.
Sziasztok!Lenne egy olyan kérdésem, hogy 2005-ös a6nál eltűnt az a menüpont a car részlegnél amivel le tudom resetelni a fedélzeti computert(mmi update után 5150) ezzel lehet valamit kezdeni?(Meg olaj-szintet valahogy be lehet állitani hogy mmibol tudjam nézni az aktuális szintet)Sima piros a kis kijelző és az megoldható, hogy az aktuális sebességet tudjam nézni ott (mert ez az menüpont ott nincs)Válaszotokat előre is köszi.
Sziasztok! Vettünk egy audi a6 2.5ös TDI, 1999es évjáratú, tökéletesen működik. A kérdésem azonban az lenne, hogy ki volt írva h elektromosan behajtható tükrök, és ezt valahogy nem találom az autóban. Valaki tudna segíteni, hogy hogyan kell behajtani a tükröket? Előre is köszönöm! Üdv.: Frenkyi
Azt nem tusom, de nekem anno ugyanilyenből mnt neked megmaradt ha jól emlékszem egy komplett hagszóró szett (valami jó mínőségű), mert én sem voltam elégedet a gyárival. Ha jól emlékszem akkor megvan még, mert a gyárival adhattam el. Ha érdekel elővakarom a padlásról...
Adott egy A6 2.5 TDI '99 multitronic. A váltóban szeretném elvégezni a tmk-t, de nem tudom, hogy mit hogyan. Sajnos szervizútmutatóm nincs. Tudnátok leírást, esetleg linket adni a fenti munka elvégzéséhez? Hálás köszönet!
Egy külföldi fórumban olvastam, hogy az olyan C6-os A6-ban, ahol gyári elektromos hátsó napfényroló van, van rá lehetőség, hogy hátramenetbe kapcsoláskor automatikus lehúzza a rolót. Egyébként ez nem így működik alapból?
Emlékszem, a mercikben láttam először, hogy hátramenetben a hátsó fejtámlákat is lecsapja, hogy kilásson a vezető...
Lenne egy pár eladó A6 cuccom,eléggé olcsón. Komplett bőr belső 2004-es autóból.Egy pici repedés az egyik "sonkán" 4 ezer forint a javítása a bőrnek. 2garnitúra van,egyben 60ezer,külön 40. 1 GARNITÚRA BELSŐHÖZ 2 ELSŐ MOTOROS,DERÁKTÁMASZOS ÜLÉS,EGY KOPLETT HÁTSÓ ÜLÉS(TÁMLA+ÜLŐRÉSZ) AZ OLDALRÉSZEK ÉS A FEJTÁMLÁK IS HOZZÁTARTOZNAK.
Ma próbáltam 2 A6-ost. Az egyikben az MMI-ben a Source választásnál volt AMI (sajna a másikban nem néztem meg ezt), de amint kiválasztottam, valami olyasmit írt, hogy nincs csatlakoztatva az eszköz, vagy nem működik. Ez most mit jelent? Nem volt rádugva ipod, vagy usb? Vagy egyáltalán nincs az autóban az AMI?
Az eladó nem tudott válaszolni a kérdésre...
Másik, hogy a klíma felett volt egy gomb, ami egy téglalapot ábrázolt és egy rácsot egy le-fel nyíllal. Erre sem jöttünk rá, mi lehet.. :)
Ajajj, az nem jó, igaz? Azt hittem akkor már CR-es motort tettek bele, ahogyan az új A4-be is. Akkor viszont inkább a 2.7-es V6-os marad. Ha jól tudom az is Cr-es, mint a 3.0.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha egy a6-osra azt mondja az eladó, hogy kanyarkövető bixenon van az autón, hogyan tudom leellenőrizni? A menetközbeni próba nem megoldható, mert az ember nem sötétben próbál autót. Szóval mondjuk állóhelyzetben is bólogat kormánymozdulatra?
Most írok először ide és szeretném a segítségeteket kérni! Tulajdonomban van egy A6 Q 2,5 v6 tdi és úgy néz ki megadta magát az adagoló. Ajánlottak egy szakit bp-en Bedö Vince néven. Őt ismeri - e innét valaki, illetve kit tudnátok ajánlani aki olcsón és megbízhatóan dolgozik? Segítségeteket előre is köszönöm SÜRGŐS lenne.
"Az újabb multitronicok szintén fokozat mentesek, de előre szoftveresen beállított 7-8 virtuális fokozat van bennük, látszólag hallod/érzed a váltást, gyakorlatilag olyan simán "vált""
"Mondjuk én a Multitronic-ot nem szeretem, de valaki nagyon...."
:)
Még annál is jobban. :)
Szvsz nagyon jó automata váltó. Most vezettem egy sima tiptronicot, az hozzá képest darabosabbnak tűnt, rántott a váltásoknál. Az újabb multitronicok szintén fokozat mentesek, de előre szoftveresen beállított 7-8 virtuális fokozat van bennük, látszólag hallod/érzed a váltást, gyakorlatilag olyan simán "vált" (mert egy csúszó lánc mozgásáról beszélünk kúpos tárcsákon) mint az álom. Egyedül csak a DSG tartja a lépést vele, az sportosabb, ez inkább komfortosabb, bár a sport üzemmódja szerintem elég durva. Fogyasztásban az angolok tesztelték, országúton jobb, városban és vegyesben hasonló, mint a tiptronic, nekem pld. 130-ál 2350-et forog a benzines motor. Üdv.
Ha német, akkor kár leinformálni.... (igaz le lehet: fel kell hívni a kinti a szervizt)
Szóval egy 10+ milliós autót a sarki "zsigaszervizben" szervizelték??
Ez a sok "állítólag"..... sok...
Tehát ez egy 2 éves autó, amivel "koccantak" (igaz elöl is, meg hátul is) + nincs vezetett szervizkönyve....
Az én véleményem látatlanban: ez egy kintről behozott törött autó (a törés mértéke nagy kérdés, de szerintem nem volt értelme megjavítani, mert ugye ilyen fiatal autót nem szoktak eladni), aminek még a rendes szervizelésére is szartak...
Igaz lehet, hogy tévedek...
Próbáld meg leinfózni, hogy ki volt a német tulaj és hívd/hívasd fel....
Hú, most sokat találtam a hasznaltauto.hu-n. De elég sok a gyanús... Németből hozták. Szervízkönyv van, bár csak az átvételi és 1 szervíz pecsét van. A 2. szervíz már itt lett volna esedékes, de állítólag a tulaj csak lecseréltette az olajat, de nem márkaszervízben. Leinformálni? Van valami tipp, hogy német autót hogyan lehet???
Van egy olyan VAG.COM (6.xxx verzió) ami elvileg ki tudja olvasni, de ha hozzáértő ütötte vissza, akkor nincs mit tenned, tehát csak a megérzésre, tapasztalatra lehet adni...
Adaléknak: ha 1-2 évesen akarják eladni, akkor nagy eséllyel évi 100000+ -ot futott a kocsi, vagy rongyá volt törve, majd "kikalapálva"... Illetve lehet, hogy kevés van benn, de akkor megkérik az árát...
Most állok egy A6 vásárlása előtt. Párat megnézve elég elkeseredett vagyok. Nagyon nehéz megítélni, hogy melyik autó mennyire cinkes! :( Mert ugye használtan ebben az prémium kategóriában elég nagy a biznisz. Kérdésem az lenne, hogy ki lehet-e olvastatni egy szakszervízben a VALÓS km óra állást?
Én is gondoltam a valamelyik kerék jeladóra,mert amikor a fékbetéteket cseréltem hirtelen megint megjavult. Aztán indítom be,hogy kiállok a műhelyből és megint besípolt.... Nem sűrűn járok sajnos Balatonlelle felé,azért köszönöm a felajánlásod! Aztán lehet,hogy meglátogatlak,ha úgy nagyon ráérek,megadhatnád a számod. Az előző tulaj azt mondta mikor megvettem,hogy nemrég cseréltek adagolót,300rugójába volt. Akkor az órába 230000km lehetett kb.(persze a fene se tudja valós-e) Úgyhogy hála istennek nincs adagoló gondom,le is kopogom gyorsan!:)
Ui.: Azért ránézek a jeladókra,köszönöm a tanácsaidat!!!!
Kérem segítsetek, ha tudtok ! Sógorom tegnap jött meg lengyelből, estére beállt az elektronikus rögzítőfékje. kocsi nem mozdul, nem indítható... Para van, ez egy 2006-os audi a6 5 ajtós v6-os autó. mit lehet v kell ilyenkor tenni???
Kommunikáció: nálam is előjött, hogy nem mindennel tudott kommunikálni a program, míg rá nem jöttem, hogy a kommunikáció sebességével kell variálni. Nekem soros portra csatlakozó kábelem van, tehát pl. usb-snél nem biztos, hogy segít. A végső megoldás az lett, hogy átállítottam auto-ra, így gyorsabb sebességről kezdi a próbálkozást, és sikertelen kapcsolódás esetén veszi vissza folyamatosan. Más sebességgel tud az ecu-val kommunikálni, és más sebességgel pl. a klímavezérlővel, vagy a műszerfallal.
ABS: mindenféle képpen próbáld meg valahogy kiolvastatni a hibatárolót. Nem hinném, hogy nyáktörés, meg ilyesmi baja lehet. Kicsi a valószínűsége, hogy néha megjavuljon ilesmi esetben. Inkább arra tippelnék, hogy valamelyik kerékjeladó nem jó, vagy csak egyszerűen koszos lett. Ráadásul ez csak szereléssel jár, nem kell egy halom pénzt kiadni. Egy ilyen hibajelenségre csak úgy 50 rongyot, vagy 250-et kiadni, kérni meg pláne! Pfff....
Egyébként nekem is olyan autóm van, mint Neked!! 99-es A6 Avant, 110kW (volt pár évvel ezelőttig). Adagolóproblémád nem volt még?
Ha XI. ker., vagy Balatonlelle környékén jársz, akkor megpróbálhatom én is kiolvasni.
Mint ahogy szili09 írta, autópályán (legalábbis a megengedettel, vagy gyorsabban haladva) reális a 7-8-9 literes fogasztás. De ott is 110 tempomattal 6 liter alatt kell, hogy fogyasszon a gép.
Lenne egy pár kérdésem,ti itt biztosan jobban értetek a témához,mint én,hátha közelebb jutok a problémám megoldásához. Az ABS lámpám világít,néha az ASR is.Amikor világít az ABS lámpa akkor már egyik sem működik. Amikor nem világít akkor mindkettő rendesen szuperál. Merthogy olyan is van,hogy gondol egyet és nem gyullad ki,olyankor teljesen jó.2helyen is voltam már megnézetni ,de nem kommunikál a motor az ABS-el,azt írja a program,nem tud kapcsolatba lépni az ABS-el. Az egyik ember azt mondta szivesen megcsinálja a vezérlő egységet 50 ezerért(mert,hogy valami nyák eltörhetett) ,vagy újat ad 250ezerért. A másik srác meg azt mondta bármi lehet,akár egyik jeladó valamelyik keréknél,szinte bármi...:S Szerintetek mi lehet? JA a tipus: 1999-es A6 2.5TDI a 110kw-os verzió még. Előre is köszönöm a segítségeteket! Üdv.: Doxxa
két passat van a cégnél, az egyik 1,9 pd, a másik 2,0 pd, mindkető manuális elsőkerekes.(2003-2004 ) .autópályán 6,8-8,2 erősen vezetésfüggö.én nem értem neked hogy jöttek ki ezek az adatok.
Az biztos, hogy az automata, meg az összkerék sokat dob rajta (én direkt kerestem manuális elsőkerekest). Volt 130-as pd Passatunk is, elsőkerekes, tiptronicos. Az kb. 0.5-1 literrel evett kevesebbet, mint az enyém. Vezettem ugyanilyen Passatot, csak manuálisat, és az még kevesebbet evett! Hosszú távon, nagyjából betartva a sebességhatárokat 4.7l/100km! Ha városba dugózni kell, vagy nagy tempo autópályán, akkor ez értelemszerűen bőven nem tartható. Az enyémnek is jópár literrel megugrik a fogyasztása, ha bemegyek Bp-re!
Hali! Köszi az infókat.A fogyasztás a tiédhez hasonlóan 8,5-12ig,szerintem egy ekkora autónál kevesebbre nem lehet számítani.180le,quattro+nem kicsi a gép.Van egy 30éves Audi 80 1.6TD melózni járok vele az 4.5-5literbe megáll.625.000km van az órában,de a motorja az doxa!
Nem egyszerű ez a multi. haverom is szívott utána egy darabig, neki meg nem indult el miután lelépett a fékről, rángatott is egy kicsit, kiolvasónk az van, de semmi hibát nem írt ki, szóval inkább vidd be egy hivatalos szerízbe, mert bár kicsit lehet, hogy drága lesz, viszont ha elszáll megint akkor még drágább
Szia!! Igen bele való az olaj.............(vagyis a szerelő ezt mondta)Váltó szaki szerint elektronika a baj..legalábbis ő ezt állítja tehát valóban az a gond??!!Sajnos elektronikailag nem tudunk bele nézni!
Sziasztok!! Egy kis segítségre lenne szükségem.Nekem 2003 A6 2,5 v6 tdi multitronic Audi-m van Kérdésem köv.lenne Nem olyan régen váltó cserém volt azóta amíg hideg a motor folyamatosan rángatja az autót.Bemelegedés után a hiba megszűnik!Illetve motor fékezésnél kissé rángat(ezt melegen is csinálja)Szerintetek mi lehet a baj????Nagyon örülnék a válaszoknak!!
hát nemtudom. nekem a 2.0 pdtdi passat fogyasztott így (~130 lovas), és azért az mégiscsak korszerűbb motor. ezek szerint az automata meg a 4 kerék tesz rá nekem ennyit?!
Nyíri dizel. Budán a Budagyöngye bevásárlótól egy kőhajításnyira rendelnek.Jóhírű brigád, szépen dolgoznak. azóta mondjuk már ajánlottak új(nem felújított) adagolót szlovákiából ~200 ezerért(nem ők :) ).a hibát az adagolóból lehet csak kiolvasni, obd-n ezt nem kommunikálja le. elvileg csak a valszeg a szimmering hal le ilyenkor,de ennek a cserélye is kb 30 credit, és állítólag hamarosan úgyis lehalna más miatt az adagoló.én vidékre járok nap ,mint nap, úgyhogy inkább nem kockáztattam (sz csere 30,aztán ha mégse akkor tréler haza 40-50, és még mindig szar az adagolóm), inkább vettem egy nagy levegőt...
Hali! szamy06 ugyan ilyen a kocsim és ugyanez a gondom vele.Nekem nem ír semmi hiba kódot.Egyszerűen lelevegősödik és nem indul.Túl vagyok azokon a dolgokon(cső csere ,visszacsapó szelep,stb.)amiket te is írtál,de semmi javulás.Szerintetek ez is adagoló csere lesz?Szamy te hol szerezted be az adagolót,illetve hol csinálták?
Az hogy jó-e a kocsi nagymértékben függ attól, hogy hogyan használták, hol használták, hogyan szervizelték, volt-e benn chip, volt-e törve, illetve hogy lett kijavítva, légrugós-e a cucc, vagy mezei stb. stb..
Sziasztok! Vásárláson gondolkodom egy 2004-es A6 3.0 Tdi quattro a kiszemelt áldozat,203000 Km van benne valakinek van tapasztalata ennyi kilométerrel ebben a típusban,milyen hibák szoktak előfordulni?
Nekem koni állítható kem csillapítók vannak, és apex rugók amik elfáradtak . Az eleje 35mm helyett 60-at ül. Költségkímélően szeretném megoldani csak a rugót kéne cserélni, lengéscsillapítóval nincs bajom
Az enyém alatt TA-Technics állítható magasságú ültetőszett van (rugó, és lengéscsillapító is). 90eFt volt 2 év garanciával. Elég tág határok között lehet állítani. Érdemes esetleg meggondolni s6 futómű helyett. Fix 40mm-es ültetést pedig 75eFt-ból ki lehet hozni. Természetesen A6 típusspecifikusan.
Hali! Ami nekem van: 99-es, elsőkerekes, manuális váltós, kombi A6. Eredetileg 150 lovas, de átépítve 180-asra, illetve egy kis chiptuning (kb. 210LE). Fogyasztása nagyon lábfüggő. Nagyrészt autópályázok (havi 4-5ekm), ott 110-es tempomatos sebesség mellett konstans 5.9-et eszik. Ez az elmúlt 50ekm tapasztalata, tehát nem egyszeri eset. Nagon szépen látszik, hogy a nyári gumival 0.2-0.3 literrel többet eszik (195 vs 235mm szélesség). Illetve az autó ültetése tett még jót a fogyasztásnak (0.1-0.2l/100km) Ahogy emelkedik a sebesség, elég szépen emelkedik a fogyasztás is. 140 körül már 7-7.5-et eszik. Városban ritkán járok, akkor 8.5-9 körül eszik, de ez elég dinamikus közlekedést jelent.
A motor átépítése pedig a szokásos adagolóhiba miatt let megejtve (adagoló, turbó, comp., csúcsok cseréje). 6 éve van nálam, kicsivel több, mint 200ekm-t tettem bele. Sosem evett 9 liter felett. Az egy tankra vonatkoztatott átlag (mindig teletankolom, amikor már jelez, hogy fogytán) még sose volt 8 liter felett. Amikor csak autópálya van benne, vagy hosszabb vidéki szakaszok, akkor egy tank 1100-1200 km-re elegendő. Szóval ez nem mese, de nem kell elhinni. ;) Azt persze hangsúlyozom, hogy direkt választottam ez miatt a manuális, első kerekes verziót!
Nekem réges-rég a 2.5 TDI omegám produkált hasonlót. Fordulatszámjeladó volt a probléma.
Más.
A közelmúltban jeges rémület lett rajtam úrrá... A 2.0 PDTD-mbe a vízbe megjelent az olaj. Az jó nem?
Már kalkuláltam hány száz e.-be fog kerülni amikor kaptam egy tippet, hogy kiskunmajsán van egy jó szerelő, elvittem és kiderült, hogy csak az olajradiátor szállt el. 145.000 km-ernél.
A lényeg, hogy megúsztam 50.000-ből, mert van egy forrásom aki kintről hozza be nagyon jó áron (oljradiátor 40.000,.) a gyári cuccokat.
Viszont az érdekes, hogy az új A6-os (3.0tdi) sem eszik nagyon többet mint a régi A6-os(2.5tdi), ennek eddig 11,3 az átlaga, ami alig több mint az előzőé
Részecske szűrős. Lambdaszondát nem nézték még. Semmilyen visszajelzés nincs a komputertől, hogy bármilyen jellegű hibát észlelne. Holnap megyek egy szerelőhöz, aki meg tudja nézni, hogy milyen verziójú szoftvere van a kocsinak, ha nem volt még frissítve, akkor elmegyek a szakszervízbe és ott megcsinálják. Ha a frissítés után is előjön a hiba, akkor megyünk tovább a hibakereséssel...
Jártam úgy, hogy egész nap hibamentes volt sokat is mentem vele, amikor a városban kicsit dinamikusabban mentem, akkor hirtelen beugrott neki, hogy 1500-ason tartsa a fordulatot, majd kb. fél óra után visszaállt. Valahogy úgy érzem a dolgot, mintha azt az utasítást kapná a motor a vezérléstől, hogy valami miatt nem tudja alacsony fordulaton leadni a maximális teljesítményt ezért megemeli a fordulatszámot, hogy produkálhassa azt. Ja és tegnap este produkált olyat, hogy alapjáraton 950-1000 fordulat között ugrált a fordulat. Tehát álltam a piros lámpánál és olyan volt mintha kicsit lökdösték volna a kocsit oldalról. Valamiért nem tudta eldönteni, hogy meylik fordulaszám tartomány is lenne neki jó.
A fogyasztása nem változott, persze amikor 1500-on pörgeti a motort folyamatosan, akkor nyílván többet is eszik, viszont amikor normálisan működik, akkor a megszokott fogyasztást produkálja. Azóta beszéltem több emberrel és szerelővel, az egyik diesel specialista elsőkörben egy szoftver frissítést javasolt.
Sziasztok, Van egy 2006-os 2,0 PDTD motorral szerelt A6-osom. Tavaly ősszel vettem, kb. 2 hónapja van egy problémám. A hibajelenség a következő: beindítom, előmelegítem a motort (néha 20 percig is hagyom melegedni), majd elindulok és előfordul, hogy amikor eléri az 1600-as fordulatot hiába veszem le a lábam a gázpedálról 1500-as fordulaton marad a motor (hallatszik, hogy pörög) és majd amikor beérek egy kereszteződésbe ahol kb. 10-15km/h-ára lelassítok, akkor ugrik vissza hirtelen 1000-es fordulatra. Ezután ismét jön előlröl a dolog és marad a motor 1500-as fordulaton. Van olyan, hogy egész délelőtt ezt csinálja (pl. tegnap is) de van amikor 2 hétig nem jön elő a dolog. Volt olyan decemberben, amikor külföldről jöttem haza, hogy menetközben visszaállt a "rendes" üzemmódba. Persze tegnap délután amikor elvittem a szerelőmhöz, nem produkálta a jelenséget, ezért nem tudott vele mit kezdeni. A computer semmilyen hibát nem jelez, a gázpedál nem akad lent. A váltó 7 sebességes multitronic, ami szépen teszi a dolgát és rendesen vált, lifetime olaj van benne gyárilag (tehát nem kell cserélni). Volt már valakinek hasonló problémája? Előre is köszönöm.
akkor nekem jol birta 260 ezernél kellett az uj adagolo,de cseréltem vp 44-et más autoban 78 ezernél is.nem tudni mikor halnak meg ezek.ha nagyobb csucsok vannak benne akkor nincs az adagolo ugy leterhelve többet bir biztosan.vag-com mal vizsgálva .ez tuti
nekem automata váltos városban 10-11 l.országuton szépen haladva 7-7.5 l 100-110-es temponál,de átlagban 10 alatt foghato.az enyém gyárilag 150 lovas,most uj adagoloval 180 lovas csucsokkal meg chip tuninggal.egy jo chipptől nem biztos hogy többet eszik.sőőőt....
nekem pályán 120-130-nál nem előzgetve 8,4-8,6 (most télen)városban 12,5 . (quattro ,automata 180 lovas). kicsit a városit soknak érzem, de ezek szerint ez normális. mondjuk érdekes hogy pályán mindegy, hogy bent van-e 500 kiló raksúly, vagy üres. remélem a váltóm nem szivat meg mostanság, más komoly baja meg nemigen szokott lenni ezeknek (már legalábbis ami nem ilyen irreálisan magas kiadás) .
Nekünk is volt V6tdi-k 4 évig , quattro-autómata, vp44 abban is beszart, a legtöbben beszarik 180000km-210000 km között kb, ahogy az opelokban is, fogyasztása 10.5 körül volt, télen 11.2 körül, de ha nehéz a lábad akkor városban a 12 sem gond, sztem ez sem sok hiszen 1730 kg autómat+4X4, . Amúgy a többi is beszarik nem csak a bosch cuccok, delphi ugyanúgy beszarik a rönókban meg a mercikben rendszeresen fele ennyi km alatt, persze ez nem vigasz, hiszen az adagoló 200000 ft-ba került nekünk(is). Az automatával szoktak még gondok lenni, de ez nem mindegyiknél jellemző.
sziasztok .nekem már 4 éve van v6 tdi-m.ami előjöhetett rajta az mind megvolt.az adagolójavittásról annyit,hogy az előbefecskendezést nem tudja állittani ha beszarik.ez a gyengéjük.nézesd meg előbb diag.-gal.ha előbefecskendezést ir,ami 550-es kód ,akkor van adagoló javittás,ha nem irja akkor olcsobol kihozod.
én Gyálra járok egy Miklós néven ismert emberhez, szerintem nagyon korrekt ,kultúrált árakkal. ha kell a címe, jelezd. egyébként A Hungária körúton is van egy társaság, nekik is van ez-az .
Egy kis segítség kellene, hátha valaki már túl van ugyanezen problémán:
2001-es A6 2,5 Tdi Ake 196e Km E jelű adagoló.
A karácsony előtti időben az autóm 2 napot állt. A problémát megelőzően semmilyen gondom nem volt ,se füst, se indítási nehézségek(-4 fokban is pöccre indult izzítás nélkül is),a fogyasztás is normális. A 2 napos állás alatt -mint kiderült- teljesen visszafolyt a gázolaj a tankba ígytotál lelevegősödött a rendszer,úgyhogy tojt beindulni. Azon "melegében" kicseréltem az összes gumicsövet az üzemanyagrendszerben, résolajcsövestül, gázolajszűrőstül. bár utóbbi helyett visszakerült a régi, mivel az új Alko eresztett a légtelenitőcsavarja alatt-így ennek cseréje függőben . a hiba ezek után maradt ugyanaz, de közben az egészestés lelevegősödés 1-2 órára rövidült. ekkor kapott helyet a szívóágba a gázolajszűrő és az adagoló közé egy visszacsapószelep. így működött minden tekintetben hibátlanul 3 kemény napig .
a 4 , 5 nap reggel már csak 3. hosszú köszörűre indult, majd pár másodpercig kellemesen kopogott a belekeveredett levegőtől.
a 6. nap : fityisz.
ekkor jön a kannás-tölcséres-ejtőtankos légtelenítés(pedig az adagoló előtti csőben buborékmentes volt az üzemanyag!),és bizony sokat kellett indítózni, mire végre kidolgozta magából a levegőt. aztán nagy nehezen beindult.
most tehát a szívó ágban van egy visszacsapószelep, a vékonyabb visszatérőt pedig elszorítottam egy asztalosszorítóval közvetlenül a szűrő előtt, az adagoló felőli oldalon. déltől estig állt , majd beindítottam , és habár pöccre indult, hallani lehetett, hogy pár másodpercig megint levegősen kopog.
hangsúlyozom, ha egyszer beindul, menet közben nincs vele gond.
tanácstalan vagyok,az adagolós szerint nem jellemző erre az autóra a levegősödés.
van ezirányú tapasztalata valakinek? potyára nem szeretnék adagolót javíttatni....
Nemrég vettem egy 2003 A6 2,5tdi v6-ot. Vannak rajt hibák, pl csak a bal hatsó ajtora reagál a belső világítás. Mi lehet a gond komfort elektronika, v ajtokba a mikrokapcsolo? Bontott alkatreszeket honnan tudok beszerezni, tudtok valami jo címet? Köszönöm előre is!
Szerintem elsődleges a picit hosszabb váltó, mármint ha valószínűleg az utolsó fokozatban éri el a végsebességet (nem mindegyik autónál van így) amely bőven megadhatja a plusz 10-20 km különbséget, mindez megtámogatva egy kicsivel jobb cw értékkel és már meg is van az eredmény. Abban nem hiszek hogy ugyanazon erősnek mondott motor más-más teljesítménnyel kerülne más-más autókba a konszernen belül. Esetleg a minőség ellenőrzés talán erősebb lehet a prémium szegmensben, de hát akkor sem szórják ki a 180 lovast a 190 lovas ellenében... :) Szóval szvsz. váltó és cw. Üdv.
Az 10%! :o Szerintem ez simán lehet az okok fele... a másik felét meg mondtam már, szerintem felül nem veszi el annyira a kaját, meg nagyon igaz, amit írnak mások, hogy adott széria erősebb/gyengébb darabjáról van szó (lehet köztük 10 ló is, ha amúgy a minimumot a gyengébbik is hozza).
Pl. a 2.0 TFSI-kből is van ám eltérő mérés itt: http://www.rri.se/?DN=29
"Jobban is megy, meg sokkal kevesebbet eszik, mint az 1,8 TFSI Multi...."
A tapasztalataim alapján nem is volt kétséges, a Superb II-ben szerintem lelépte a dízel a benzines turbót, bármit is mondanak a többiek... :)
Az, hogy a dízelhez jobb-e az MT, nem tudom. Nekem semmilyen nyomaték gondom nincsen, sőt induláskor akkorát ránt azonnal minden átmenet nélkül az autón, hogy lámpánál nem nagyon van ellenfele az első 50 méteren. Utána már rendesen fogja az autót, érezhető hogy eszi meg a lovacskákat, de ahogy elindul, az egyszerűen fenomenális. Egyedül a fogyasztása nem tetszik, bár azt írják hogy a sima tiptronichoz képest sokkal jobb, de így is elég sok, főleg egy dízelhez képest.
Üdv.
Elvishez:
Mit csináljak, ha 4 év múlva lett csak ilyen autóm ? Te mutattad meg a reklámját. :)
Szia. Engem elvileg érdekelne, de néhány kérdés. Mekkora felnin volt a közép és a védő, vagy jó minden gyári Audi felnire, csavarra ? (ha megmérnéd az átmérőjét és megírnád, az talán még nem nagy fáradtság) Milyen állapotban vannak, mert a kép elég életlen, nem látszik tisztán. Köszi. Üdv.
Ez igaz, a sportfokozatban viszont ahogy meghajtottam azt hittem hogy 20+ lesz, meg is lepődtem a 14.7 literen. Városban óvatosan el lehet ketyegni 12-vel. 10-el is, de az nem autózás és feltartom a többieket. :)
HOL VAN AZ ÍGÉRT MULTITRONIC TÁNCOLÓ ELVIS AJÁNDÉK FIGURÁM ? :):):):):):):):):)
Teljesen igazad van. Én pár hónapja végig néztem ebből a típusból (pontosabban 2.5-ös TDI) rengeteget. 10 autóból 10 átverés volt, a többségükről már a neten ordított a svindli, 2-nél meg a helyszínen lettem rosszul. Használt dízel presztízsautót venni orosz rulett Magyarországon, csak ott jobbak az esélyek, mert ha 6-8-10-12 lövetű a pisztoly :) akkor 1/6-1/8-1/10-1/12 az esélyed. :) De itt én 1 %-ot adok. Volt amelyikhez szép szervízkönyv is volt, de ha azzal annyit mentek akkor én vagyok az USA elnöke. Pedig nem :) (sajnos, mert jó járgányaim lehetnének :)
Autó csere elött vagyok. És fontolgatom egy audi A6 1.9TDI (97-2004) megvételét. Azt szeretném kérdezni tölletek, mik azok a jellegzetes hibák amikre oda kell figyelni vásárlás elött. A másik hogy a felfügesztésről hol találok olyan táblázatot amiben az összes audi tipusa (és felfüggesztési megoldásaik) szerepelnek?
Én csak azt tudom mondni, amit a gép kiír :) Többször mértem a fogysztást én is, amikor mondjuk átlagra kiírta, hogy 12,4 L, akkor én 12,1 L-re számoltam. Azért figyelek is néha a fogyasztásra, de amikor bekapcsol a kick-down kapcsoló, na akkor rá sem nézek a fogyasztásra:)
Köszönöm, bár nem azt kérdeztem milyen fogyasztást szeretnél elérni... :):):):)
130-al a 6.5 szerintem irreálisan kevés. Az új típus nehezebb, bár elvileg fejlettebb kéne hogy legyen (motor, váltó módosított) de nekem 7.3-at akkor sikerült elérni, amikor maximálisan ügyeltem a vezetésre, a sebességhatárokra (mint mindig :) de ekkor vezetési élményről nem beszélhetünk, csak kíváncsi voltam. 130-nál 2 literrel többet eszik nálam.
A városi adat visszafogott gázpedál kezeléssel elérhető, a sportfokozattal majdnem ugyanannyit, 14.7-et mértem én is.
Ha hiszel a kompjúternek, akkor teletankolás után szerintem azért meglepődnél.
(nekem is 2.4-es Multitronic van, igaz fiatalabb évjáratú 2005-ös)
A váltóval az a gond, hogy ha a számítógépes diagnosztika nem hoz ki semmit, aknán nem találsz nyilvánvalóan szembetűnő dolgot (olajfolyás, elszakadt kábel, stb.) akkor nem az a kategória, hogy kapja szét mester, úgy leszek nyugodt. Ha azóta nem csinálta, nem nagyon tudsz mit csinálni, ami nem nagyon zsebbenyúlós dolog :)
Érdekelne mennyi a fogyasztásod, város, országút, vegyes, kímélő és sportos üzemmód szerinti bontásban. :)
Köszi.
Üdv.
(a szervizben azt mondták, hogy a 2.4-es ritka mint a fehér holló, Multitronic-kal kombinálva meg mint a griff madár :)
Sziasztok!
5 hónapja vagyok A6 (2002-es 2,4 V6 multitronic) tulajdonos. Megvétel előtt és után is átnézettem a motort, futóművet, diagnosztika, minden volt: kopóalkatrészeket, olajokat cseréltettem. Azóta kb. 5000 km-t mentem vele, és egy érdekes dolog jött ki két alkalommal: (egyszer pár kilométerrel a váltóolaj csere után, egyszer pedig most a nagy hidegben) mindkétszer nagyon egyenetlenül fékeztem, és a műszerfal kijelzőén a PRND fokozatjelző villogni kezdett, és nem indult el a gép, viszont járt a motor, utána újra indítottam, és kutya baja. Szerintetek mi lehetett a probléma a váltónál?
Szerettem volna egy waecot, de azt mondták nem lehet beszerelni mert nem lehet leszedni az üléshuzatot. Most ez így van, vagy csak bénák a szerelők a Moroalarm-nál?
A szövegben pedig azt lehet olvasni, hogy egy olyan üléshez (Recaro-t írnak, ami szerintem utólagos ülésnek tekinthető jelen esetben) amiben már bent vannak a fűtőszálak, vagyis az ülésfűtés maga....
Magyarul: ha tudsz venni 2 db "ülésfűtés-betétet", akkor ezzel a kábellel ez összeköthető a klímavezérlőddel... Természetesen feltételezem azt, hogy a csatlakozók stimmelnek, de szerintem ez csak a klímavezérlőnél fontos, magánál a betétnél "összefaragható"....
A gyári kapcsoló a klímavezérlőn van. Ráadásul 6 fokozatban állítható és nem is szeretném kifúratni a műszerfalat egyodanemillő 2 fokozatúkapcsolónak... és 45000Ft. :-( gyári megoldás kellene.
egyik cimborám már a harmadikat nyúzza, mondjuk évente 100e felett megy plusz még teherautóval is jár :-)
-az első (2005ös) hengerfejproblémák miatt motorcserés lett 92ezernél
-a második (2006os) az olajpumpa megállása miatt halt meg 230ezernél, mondjuk haver is hibás volt, megnézte a nívót, aztán ment tovább, hiába írta ki a kocsi, h nincs olajnyomás
-a harmadik még fut, bár még csak 40-50e körül van benne (fél éves)
úgyhogy amit írtál (hengerfej, olajszivattyú) azt ő megélte :-)
Amúgy hengerfej és olajpumpa gondok voltak vele zömében....
Tervezési hibás... Ha jól tudom - de erre nem esküdnék meg - nem egészen 1 évig gyártották, majd módosítottak rajt... Ilyen kaliberű változtatásoknak már szoktak új motorkódot adni, de ha esetleg ez nem történt volna, akkor az a biztos, ha 2006 utáni kocsit választasz...
Ugyan OFF tipus fórumáról jöttem de talán lesz ki segítsen rajtam./Ha tud/
Adott egy A6-os modell 2005-ös amiben Bluetooth kihangosító van.Természetesen gyárilag MMI-vel kombinálva.NOKIA 5800-as tipusú telefonnal párosítva a telefonkönyv adatait sehogyan sem sikerül megjeleníteni az autó kijelzőjére. Beállítással lehetnek gondjaim vagy a telefon ill. a kihangosító nem támogatja eme funkciót. Bárminemű tippet,ötletet szívesen fogadok.
Na, ennek baromira nem örülök akkor! Így akkor nem igazán tudom használni a telefont. Kíváncsi lennék, hogy ezt a hülyeséget egyik szoftverfrissítésben sem oldották meg? Kiderül, mert csütörötökön viszem a járgányt szervizbe
Nem akarlak elszomorítani, de (ezt régebben taglaltuk itt bővebben) ha saját telefonos cuccod van ahoz nem lehet párosítani csak a saját telefonját. Nekem csak Bt van és ehez lehet bármit. AUDI faszság.
Egy kérdés. A kocsiban van bluetooth-os gyári telefon. Ha jól tudom, ehelyett a saját telefonom is beállíthatom, mivel nem nagy öröm állandóan kártyát cserélgetni Próbáltam vele összepárosítani a NOKIA telefonom, de hiába írom be mindkét helyen ugyanazt a pinkódot, a telefon elfogadja a párosítást, de az MMI kiírja, hogy mindkét telefonon írjam be ugyanazt a PIN-t (ezt ugye megtettem). Aztán lefagy. Újra kell bootolni az MMI-t. Erre valami megoldás?
Hé, ha valakinek hajóra van szüksége szolgálhatok én is kettővel. Tök egyformák, úgyhogy nem kell tolakodni. 2006-os, 4.3-as Volvpe Penta motorral, 19 lábas Glastron. Hibátlan mindkettő! Csak tessék, csak tessék. Alkalmi vétel! :)
Ja, visszajöttem Romániából. Hát így, hogy nem volt (illetve minimális volt)a szervo, 2cm-t nőtt a bicepszem, de elképesztő ez a 3 literes motor! 130km/h és 200km/h között semmi különbséget nem érezni a pályán (esetleg a büntetésben...) :-). Románia viszont katasztrófa. Most voltam először. Hát nem a 18-as kerekeknek és a peres gumiknak való út volt...
Ja tényleg bocs nem jól emlékeztem.Hát igen mindegyik "siker" ágazat most.
Én eladtam a régit (természetesen sz.-ért h.-ért), most nincs semmi,de azt hiszen nem is lesz egy darabig.Ülök a lóvén...semmit nem veszek, max eurot:-))
Egyik ismerősöm most adta el a 2005-ös A4 avantját 2.0PDTD-t (jó volt benne 190.000 km) 3 milláért ...döbbenet.
Megnézem a supebII fórumba hogy jött be Neked. Annak iselyán a 6-os vásárlása idelyén megfordúlt a fejembe nekem is a II-es. Aztán ez a 6-os lett.
Ezzel nem vagy egyedül ha ez vígasztal....engem az építőipar edz vagy inkább öl (ha jól emléxem akkor Téged az autóipar).. Fax ki van az egésszel, de hagyjuk inkább beszélgessünk a 6-osokról amíg megvan :-((
Ja igen.Ilyen kartel gáz füstölést a pálcánál (a 10-ből 8 füstölt rendesen) , meg féktárcsa peremesség, kőfelverődések az autó elején (amit ugye a nagy futás eredményezi, de ezért nem festik le az elejét hiszen akkor a rétegvastagság nőne),szóval egy-két apróság.
Más
Úgy néz ki elszakadt az ülésfűtésben a szál és cserélni kellene 8Villanyos nézte meg). Tud valaki jó szerelőt aki nem egy vagyonért csinálná? Hallottam olyat, hogy üláspárnát is cserélni kell ilyenkor, mert így van rá garancia meg ilyesmi. Ha nem úszommeg max 40-ből akkor maradok ülésfűtés nélkül, de százezreket nem fizetek érte.
"Pedálkopás:Ha novicsento új pedál van rajta az számomra egyen értékú a fémig kopott prdállal. Vagy találkoztál olyannal aki tudatosan 100.000 km-er után pedálgumit cserélt, hogy a következő 100 használata a visszapörgetett futást mutassa? "
Igen, láttam!!!
"Kormánykopás:Láttál kint (vagy itthon) C6/A6-ot kormányvédővel használni valakit?Én még nem... "
Igen, láttam!! (sok némettel állok kapcsolatban)
"Üléskopás:6-ososn (C6)szintén én még nem láttam senkit huzattal használni. Amúgyis a vezető ülés bal széle az árulkodó"
Én láttam! Kevesebb természetesen, mint nálunk... Na meg kint a sok autópálya miatt kevesebb bennüléssel mennek a kilométerek...
"Szervízkönyvet leszarom konkrétan én is.Én a számítógépes nyílvántartásban néztem meg.Úgy tudom ha valaki kint n.o.-ban ezzel trükközik nem csak ejnyebejnyét kap.Szóval kint szakszervízben gondolom nem gyakori."
A német "statisztika" szerint minden 3. autónál trükközés van, annak ellenére, hogy sokkal jobban büntetik, mint nálunk... Cikkeztek is róla korábban német autós oldalakon....
Természetesen nálunk rosszabb a helyzet, de kint sem "példás"....
Én ezt a szkeptikus hozzá állást értem,soka tetű itthon aki ezzel keresi a pénzt, én is itthon vagy 10 db A6-ost megnéztem és hányni tudtam volna milyen hülyének nézik az embert,de...
Ha újonnan veszed a 2.0 diesel hatosodat az első évben buksz rajta annyit, mint most az én 4,5 éves hatosom összeségében ér.
Pedálkopás:Ha novicsento új pedál van rajta az számomra egyen értékú a fémig kopott prdállal. Vagy találkoztál olyannal aki tudatosan 100.000 km-er után pedálgumit cserélt, hogy a következő 100 használata a visszapörgetett futást mutassa?
Kormánykopás:Láttál kint (vagy itthon) C6/A6-ot kormányvédővel használni valakit?Én még nem...
Üléskopás:6-ososn (C6)szintén én még nem láttam senkit huzattal használni. Amúgyis a vezető ülés bal széle az árulkodó
Szervízkönyvet leszarom konkrétan én is.Én a számítógépes nyílvántartásban néztem meg.Úgy tudom ha valaki kint n.o.-ban ezzel trükközik nem csak ejnyebejnyét kap.Szóval kint szakszervízben gondolom nem gyakori.
Összeségében nincsennek illúzióim nekem sem, de én a futás teljesítményre elég nagy figyelmet fordítottam, ezért volt drágább a többinél amit hajlandó voltam megfizetni.Már tavaly nyáron volt 5-ért 2005-ös 2.0-ás, de én kifizittem érte 5,36-ot,úgy hogy nekem is a bézs belsős, tető ablakos tetszett volna, de csak a nagy navi, Bt-s telefon,tolatóradar lett valóság, szóval nem fullos lett.(Bőrt szándékosan nem akrtam az előző olyan volt azt nem szerettem csak tetszett)
Nem fogja.Mostmár emléxem.Én is abban hittem, hogy magától megjavúl aztán jöttek a hidegek és mindig elő jött a tünet.Én is az akksira gyanakodtam vettem i egyet egy vagyonért aztnán maradt a gond.Szénkefe javítás vagy csere (már nem emléxem), de biztos 10e. alatt volt.
Igen, azt mondták, hogy lehet, hogy ki kell takarítani az önindítót. Remélem tényleg csak ez lesz a baj. A gond az, hogy ma megint elkezdte csinálni és holnap reggel megyek Romániába... Remélem újra megjavul magától, mielőtt elhagyjuk az országot...
Persze hogy van! Én is szívesebben vettem volna külföldről, de megláttam és megszerettem egyet itthon. És nem tudtam elengedni. Én szerelmes vagyok a bézs belsőbe és ez nem túl gyakori példány sem itthon, sem külföldön... Én a sok kilométert itthoni autóra értettem. Itt a kereskedők szinte automatikusan "tekerik vissza" irreálisan alacsony futásteljesítményre.
Szili: Neked nagyon rossz tapasztalataid lehetnek...
Ezen a km futáson vitatkoznék egy kicsit.Én tavaly nyáron hozattam be a 2.0PDTD-ket (2005-ös) 109.000 km-errel egy olyan neperrel aki nem a "legolcsóbb" autókat kínálta, de a hosszas nézelődés után nála láttam az első A6-ost amit megvettem volna (persze az már 24 órán belül el lett adva).Ezután álapodtunk meg, hogy én választom ki a neten az autót aztán Ő véleményezi (15 éve jár ki autóért, ismeri a kereskedőket N.O.-ban)és ha olyan akkor átveszi a bonyolítást és behozza. Szóval kiválasztottam (egy általa is ismert "megbízható" kereskedő kínálatából) a kevés km-es A6-ost messze nem a alegjobb áron, mert nem ez volt a szempont hanem a megbízhatóság. Bejött és a PH-ánál is a számítógépes rendszerben megerősítették a km futást, persze nem fél évvel ezelőtt volt az utólsó bejegyzés aztán üresség hanem 2 hónappal előtte volt valami 104.000 km-ernél. A kormány,pedál ,váltó , stb kopás is megerősíteni látszott a futást.
Szóval tavaly nyár óta az asszony hajtja (én a másikat használom) és kirándúlni járunk vele max,így most van benne 140.000 km. Természetesen vezetem a szervízkönyvét is (tudom hülye vagyok) Sztm ezért van még ilyen A6 amit ki lehet fogni.
"Én itt arra gondoltam, hogy itthon végig vezetve volt a szervizkönyv. A vásárlás előtti pár hónapig. Beballagtam vele a márkaszervizbe és kikérdeztem őket."
Akkor sem garantált a kilométer, ha azonnal megvetted volna, nem pár hónap múlva.... Akárhol, akármit infózól, nincs rá garancia, hogy valós...
Igen. Én itt arra gondoltam, hogy itthon végig vezetve volt a szervizkönyv. A vásárlás előtti pár hónapig. Beballagtam vele a márkaszervizbe és kikérdeztem őket. A vásárlás előtti pár hónapról nem tudok semmit, de azalatt azért csak nem raktak bele plusz 200e km-t. Ha igen, akkor megszívtam! :)
Ja, az utolsó hirdetett Audi-t láttam Edelényben. Ott vettem én is a sajátomat, abban a kereskedésben. Egy húzás van a jobb oldalán, azon kívül kívülről rendben van. Az autó egyébként nem magyarországi. Viszont Miskolc közel van, vigyétek el az ottani márkaszervizbe. 10e számlásan, 5e számla nélkül a kocsi átnézése. Ennyit megér. Én is megtettem. Igaz, nem mutattak túl nagy hozzáértést, de a semminél az is több...
Egyébként Miskolcon kettő is van, szóval lehet, hogy nem azt választanám, amit ők ajánlanak, hanem a másikat (de én elég paranoid vagyok, ha autóvásárlásról van szó)...
Én most vettem egy dízel A6-ost. 190e km van benne. Vezetett szervizkönyves, így le tudtam informálni. Hidd el, még ennyi kilométernél is gyanakodni kell. 120e km pedig egyenesen hazugság. Múlt héten voltam a nagykőrösi autópiacon. Néztem ott egy A6-os. Kérdezem mennyi van benne. Azt mondta a kereskedő, hogy most 180e, de hétfőn már csak 120 lesz... Elképesztő.
Főleg az, hogy úgy gondolják, ezt valaki elhiszi. Bár biztosan akad olyan...
Szóval, hacsak nincs igazán hitelt érdemlően bizonyítva, hogy ennyi van benne, akkor 100%, hogy hazugság. Egyébként ezek az autók félmillió km-ig jók, ha rendben vannak tartva. Legalábbis a 3.0TDI, mint az enyém. A 2.0 PDTDI-t nem ismerem.
Anélkül, hogy a konkrét hirdetéseket minősíteném, de azért érdekes, hogy az 5 éves dízel utazó hajók mind 120ezer km körüli futás teljesítménnyel vannak...
Számoljunk már egy kicsit, az max havi 2ezer km-t jelent, és az ilyen autó tulaja nyilván sosem volt nyaralni, telelni, őszölni :) stb, egy olasz út könnyen 4ezer km...
Ilyen dízel autónál 40-50 ezer km a minimális éves futás, ami ugye 5 évnél bőven 200ezer km felett kell hogy legyen, de inkább sokkal több...
Egy kedves fórumtársam mondta, aki éppen az adathordozó csatlakozásnak néz utána :) hogy nyugodtan meg kell szorozni a km-t kettővel, és úgy kell kalkulálni.
Benzinesnél hihetőbb a kevés km (remélem :) nem azzal járják az országot, Európát, stb, az inkább hétvégi családi utazó autó, vagy reprezentációs célú, de a dízel...
Szóval én két márka szervízbe is bevinném átvizsgálásra és csak ha mind a kettőn csont nélkül átment, akkor merném megvenni.
Autó vásárláson töröm a fejem és megláttam ezt a szépséget! A véleményetekre lennék kíváncsi! Hova vigyem Pesten átvizsgáltatni? Nekem kicsit kevésnek tűnik benne a km, ki lehet valahogy deriteni mi is az igazság mondjuk hogy "kb"? Előre is köszönöm a segitségeteket! Nem szeretnék lesre futni,ahhoz egy kicsit drága mulatság!!
Azon vagyok, hogy kicseréljem, de a szerelő azt mondja, hogy teljesen jónak tűnik. És venni egy 105Ah-s akksit "csak úgy" nem olcsó mulatság sajnos... Egyébként akkumulátor cserénél kell valamire figyelnem? Nem nullázódik le valami a memóriában vagy ilyesmi? Az előző gazdáját nem tudom megkérdezni, mert kereskedésben vettem.
Egy dolgot még elfelejtettem. Minden jóval felszerelték az autót (bézs belső, bőr, navi, 2 Cd-tár (hogy minek? Nem tudom), csak épp a tempomatot nem kérték bele a szalonban. Nem is értem, miért? Gondoltam utólag teszek bele egyet. Az Ebayen van belőle bőven. Ha jól tudom, rá lehet programozni a computerére. Ez így van? Vagy igényel bármi komoly átalakítást?
A következő kérdésem lenne. Vettem pár napja egy 2004-es 3.0TDi Quattro A6-ost. Szép, jó, imádom, de az leső baja már elő is jött. Egyszercsak kigyulladt a fék hiba lámpa és letiltott az ABS, az ESP, a szervo nehéz lett, stb. Másnap elvittem autóvillamosságishoz. De mire odaértem az autó megjavult magától. Persze beírt vagy 12 hibakódot. A szerelő gyanítja, hogy valami feszültség probléma van, mert az ABS-nek nincs semmi baja. Ez az első, ami meghülyül, ha valami fesz. ingadozás van.
Hogy a problémát még árnyaljam van egy olyan gondom is, hogy indítózásnál olyan, mintha lemerült volna az akksi. 2-3-at teker lassan, utána semmi nem történik. A következő indítózásnál viszont szépen indul az autó. Ez is lehet, hogy valami feszültség gond. De lehet, hogy ez csak simán önindító probléma... Nem tudom...
Na ez engem is nagyon érdekelne. Szerintem arra gondolhatott, hogy valami Aux szerű bemenet van-e gyárilag az A6-os média rendszerén. Az MMI látszólag szent és sérthetetlen :) viszont alapból nem tud Mp3-at és dvd-t sem, legalábbis nálam. Gondolom egy videojel ráköthetősége elég lenne, mert akkor meg lehetne jeleníteni vagy egy mp3 lejátszó menüjét, vagy pedig egy hordozható dvd lejátszó képét, persze mindkét esetben hang jel bemenet is kéne, már ha valakinek nem csak Chaplin filmjei vannak a némafilm hőskorából. :) Az MMI nagyon futurisztikus, de a hardvere a meglévő eszközökből építkezhet, az erősítője talán egyezhet a CD-s, CD táras és a DVD-s változatoknál, tehát lehet hogy a kesztyűtartó alatt van valami gyári előkészítés a további képre és a hangra. Aztán persze lehet, hogy annyira zárt a rendszer, mint a dalai láma választás. :) Szóval én is kíváncsian várom a lehetőségeket. Üdv.
Köszönöm Kedves Barátom, hogy távollétemben is tartod a frontot helyettem. :) Mivel igazat szóltál, nincs mit hozzá tennem. Tökéletes gépezet, de ezzel nem akarok megbántani semmilyen más márkát és annak rajongóit. Az esetleges hiányosságai meg inkább felszereltségi hiányokból adódnak, bár az részlegesen pótolható (dvd a csemetéknek, jó gyári navigáció a sofőrnek :) Egyet nem értek benne, hogy nem hűthető a kesztyűtartó (a CD tár miatt) és a könyöklő sem. Így nem lehet nyáron italt hűteni. Kategóriájában azért érthetetlen. De ennyi, kibírható. :) Tehát továbbra is a 2.4-es a legjobb motor a világon. :) A legjobb motor címben nálam már benne van a kiforrottság is. :) A Multitronic váltó meg továbbra is fenomenális. Remélem. :) Üdv.
Langsam barátom helyett hagy válaszoljak a kérdésedre,hiszen én többet járok erre,mint ő. :) Az A6-t megtartotta,egyenlőre nem adja el.A részletekről majd ő szól.
Ez normális, hogy a belvárosban nincs TMC? Az igazság, hogy m.o.-n soha nem is jött be. n.o.-ban csehországban,austriában,stb jó volt csak itthon nem.Tudja valaki miért?Mit kell beállítani?
Sziasztok! Eladóvá vált egy 2.5 V6TDI audiba való MULTITRONIC váltó. 5HP-19 CJX 2000-res évjáratúban volt,144000km van benne.Kompletten 159999ft Gyöngyössy Mátyás 06203186649 vagy 06705503624 vagy 06305664926(amelyik szimpatikus:))ÜDV
helló a szétszedésével én nem bajlódnék , nekünk anno összetört az Audink és elvittük műanyag hegesztőhöz ( lökhárítósoz ) és úgy visszahegesztette hogy megsem látszott és ugyanolyan erős is volt , tehát azt javaslom vedd meg és a füleket rakasd át ha a vaterás lámpára ha az szebb állapotban vann , a javítása úgy kb 2-3000 Ft bol megkellene lennie
Áhatos projektoros lámpa (99-es) javítható? Meg van repedve a plexim és most a vaterán talátam 8 rugóért olyat, aminek a fülei töröttek, de a plexije jó. Ha szédszedhető, akkor leütöm, mert a kettőből összerakok egy jót.
A segítségeteket kérném.1 hetem van eldönteni,h milyen autót vegyek.A6 2.7 avant vagy 525d sedan.Mindkettő 2005 évj.Ha estleg tudnátok tanácsokkal ellátni megköszönném.annyira nem ismerek ezt a 2 autót de biztos ezeknek is vannak típushibái meg ilyesmi.Esetleg vételkor mikre kell figyelni.Elörre is köszönöm!
A jelenlegi A6-osnál eszembe nem jut, hogy kopogós. Az ismerősöm sem azt mondta az E-re, hanem hogy sprőd, nem lakályos, nem érezte jól magát benne, előtte A6-ja volt, most 7-ese, azt mondta más világ, sokkal finomabb belteret várt egy Mercitől. De mihelyt lehet megnézem én is, próbálok nem elfogult lenni. :)
A felsorolt Mercikből az ML nálam nagyon kilóg, idomtalan, aránytalan autónak tartom, vagy legyen konzervatív mint a G, vagy nagyobb de kecsesebb (!) mint a GL.
Egyébként az előző E-n én sem változtattam volna kívülről, max a belterén, ha már mindenképpen muszáj. Vagy mondjuk megnyújtottam volna 10 centivel, nagyobb sárvédő domborítások, ledes helyzetjelzők, egy-két merevítés a motorháztetőn, oszt jónapot. :) Üdv.
Szerintem próbálták benn ötvözni a régi és a modern formát, de ez - számomra - nem igazán jött össze...
Az eleje próbál a GS Lexus-ra hajazni, de olyan furák lettek a lámpák...
A hátulja meg tök snassz... Akár koreai is lehetne.... Ez nem negatív a koreaiakra, de egy Merci legyen Merci.... Próbálták belevinni a Ponton Merci hátsó/oldalsó traktusát, de ez meg... nem tudom... Nem elég markáns, vagy nem is tudom hogyan fejezzem ki.. A C, az S, az ML, a GLK stb. nekem mind jobban tetszik....
Az előző E klasse szerintem sokkal eltaláltabb, egyöntetűbb formaterv volt....
Na persze elfogadnám ezt az újat is, de ez a véleményem róla....
Mi nem tetszik benne ? Szerintem csak szokatlan még. A harcsabajszú A6-os megjelenésekor 2004-ben "felhördült" az autósvilág hogy milyen agresszívre sikeredett az eleje (talán ez is Walter de Silva műve) akkor még bennem is volt némi ellenérzés és képzet társítás :) de mostanra már jó értelemben véve annyira beleszürkült az autók világába, hogy már nyugodt, elegáns limuzinnak tekintem és csak a szépségét látom. A régi E lámpája ugye fektetett hasáb volt, aztán jött a dupla kerek lámpás (nekem tetszett, Neked nem :) most meg az összes keveréke, dupla de szögletes/íves lámpa :) ami szerintem csak szokatlan. Élőben még nem láttam állva, csak szembe jönni, de be fogok menni a szalonba. Egy 7-es bömös ismerősöm elgondolkozott rajta, próbaút, azóta is azon csodálkozik, hogy mennyire sprőd a belseje a bömöshöz képest, az elektronikától padlót fogott, de lakályosnak nem találta. Most már kíváncsi vagyok. Az A8-ast elvileg még ebben az évben ki kell hozniuk, én már legalább 3 féle fotót láttam az elejéről, mind különbözött. :) Pld. az új Saabról szintén nem tudok még véleményt mondani, jó nagy lett az biztos. :)
Üdv. (ja bocs, most vettem észre, hogy nem vagyok Hicky :)
"De szerintem nem tudják, pontosan mit lépjenek az új E Mercire, amely elég komoly autóra sikeredett"
Szerintem (!) az eddigi E Mercik közül a legújabb az egyik legerőltettebb, legkevésbé harmonikus formájú kocsi... Mint autó, biztos nagyon jó, de nekem formailag nem annyira jön be....
Az új A8 egy "felfújt" A4 lesz.... Nekem tetszik....Hallod Hicky????:-))
Köszönjük. :) Kár, hogy még csak találgatások vannak az új A6 formájáról. Szerintem a jelenlegi annyira tökéletesen eltalált formájú, hogy kár lenne változtatni, az egyik legszebb autó a piacon a limuzinok között. Ettől függetlenül természetesen a trend szerint meg fogják újítani, de félek hogy elmennek a cicaszem, a felhúzott lámpák és a kínai gagyi nappali ledsorok felé. Az új A8-as első képei nagyon ragadozó autót mutattak, aztán a legújabb képek már jóval konszolidáltabb arcot mutattak, csak az a biztos, ami már a szalonban körbejárható. De szerintem nem tudják, pontosan mit lépjenek az új E Mercire, amely elég komoly autóra sikeredett, viszont a szegmens nagyon fontos, nem lehet hibázni. Üdv.
Ha még nem késett el a tanács, vigyetek szerelőt, és ha az első rostán átment, utána meg irány egy Audi szerviz. Nagyon drága mulatság lehet a fentiek elmulasztása. Üdv.
Sziasztok, havernak most készülünk használt audi a6 2.0d avant-ot venni. 1-2 évest. Autót most megyünk megnézni, sajnos szerelő nem jön velünk. Ha nem vagyok tolakodó, szerintetek mit érdemes ellenőriznem rajta vétel előtt az úgymond szokásoson kívül, amit egy autót szerető, de audit nem ismerő észrevehet?
Garantált 90ezer km-es, márkaszervízben szervizelt és vezetett szervízkönyves, fekete bőr kifogástalan állapotban, nagy képernyős MMI, navi előkészítéssel. Az autó teljesen sérülésmentes, tökéletes műszaki állapotú. Gumik közepesek. Fogyasztása országúton 9, városban 12. Lehet ez alá és ez fölé is menni, ez már vérmérséklet kérdése. A legjobb 7.3 volt (országút) a legrosszabb 14,7 liter (város) de átlagban 10-11 literrel nyugodtan el lehet járni, ha az ember ésszel használja és kihasználja az MT váltó előnyeit.
bmw 530d 1ev 3honap hasznalat utan 195ezer km-nel tonkrement 6porlaszto meg egy turbo.(felrantotta az olajat).80ezer km-t mentem vele mindenfele hiba nelkul.ezzel meg nem is lenne gond,mondhatja azt is barki,h atbasztak es igazibol 300ezer km volt az autoban(pedig eleg komolyan helyen bevizsgaltattam) de egy baratom 330d-jebe ugyaingy 195korul mentek tonkre a porlasztok csak neki 2 db nem 6.azt mondtak erre,h ez tok normalis.szerintem nem az.elotte volt egy 2.5tdi a6osom azzal is csak a baj volt pedig en voltam az elso tulaja.tehat nincs nekem semmi bajom a bmw-vel sokkal inkabb az uj dizel motorokkal.ugyhogy soha tobbet dizelt....ezelott csak audiaim voltak ezert nezegetem az uj a6osokat de igazibol ugy vagyok vele,h lassan tok mind1 csak menjen:)))
amugy van egy olyan erzes a bmw-be amit nem tudok leirni,elmondani azt erezni kell.nehogy megkovezzetek itt az audi topicba mert az audit ugyanolyan jo minosegu presztizsautonak tartom de megis van valami amit nem tudok igy elmondani.de lehet,h csak az eros motor es a hatsokerekhajtas adja ezt az erzest.pedig mentem en mar v10es s8assal is....:)
Igazából egy "őskövület" szívómotoron nem sok minden tud tönkremenni....
(Nem szerencse kérdése.... Na meg az is kérdés, hogy mennyit és hol használtad...)
Egy modern nagynyomású dízelen annál inkább tönkremehetnek a dolgok, na meg az automataváltó Made in Mexico felirattal.... Hallottam egypár érdekes dologról...
Az biztos - márkától függetlenül - , hogy az esély a meghibásodásra jóval nagyobb egy modernebb, bonyolultabb szerkezetnél.....
Nekem volt BMW-m (2002 -es 320ci) és az égvilágon semmilyen baja nem volt az alatt a 2 év alatt, amíg a vezettem. Ezek szerint csak szerencsém volt? :)
Megkérdezhetem, hogy az autód múltjáról és műszaki állapotáról mit kell tudni? Milyen állapotban van a bőr? Van -e benne navi, MMI, xenon? Mennyire "viseltesek" a gumik? Mennyit szokott fogyasztani?
Előre is köszönöm a választ! (Audit szerető vagyok.) :)
Sziasztok. Családi okok miatt eladó a 2005.decemberi 2.4-es benzines, sötétkék színű Multitronic váltós A6-os limuzinom 90ezer km-rel, vezetett szervízkönyvvel, szép állapotban. Jó lenne ha Audit szerető ember venné meg. :) Üdv. Mindenkinek.
Segítségeteket szeretném kérni! Van egy audi A6 1.8T 2001 20v autóm. Már több szerelönél is megfordúltam voltam már kecskeméten szakszervízben is, de minden honnan elküldtek. Nem tudtak segíteni pontosabban nem akar senk vele foglalkozni. A következőket csinálja az autó: Alapjáraton tökéletes es indul is. Alassú gázadásnál is egy bizonyos forgulatig jó, de ha rátapozok a pedálra megtorpan szaggat nem akar menni felpörögniV viszont ha felengedem a pedált, akkor hírtelen egy pillanatra megugrik nagyon. Már vettem pedált szenzorral trafót de nem segített. Ha tud valaki valami okosat , kérem segítsen. Előre is köszönöm Üdv Mindenkinek
De sajnos sok minden változik, ha fejegységet cserélsz. Legfőbb változás az, hogy nem fogja kiírni a kijelzőre a számokat, a rádió adást, stb. illetve elvesznek más konfortok is. Lehet kapni olyan 20 körül mp3-as adaptert, ami rá lehet kötni a fejegységedre. Azt hiszem X-Carlink a neve, vagy valami hasonló. Ebay-n is lehet ilyet találni. Persze vannak olyan adapterek 70 körül, amik segítségével megjeleníthetők a kijelzőn a kiíások!!! Szóval én biztosan nem cserélném ki a gyári cuccot, de ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz.
Szervízzel kapcsolatban pedig menj fel az audi topikra, ott vannak olyanok akik értenek hozzá és persze olyanok is, akik dilettánsok.
Köszi! Így visszanézve lehet h kicsit félreérthető volt a hozzászólásom, úgy jön le, mintha a fejegység miatt keresnék szervizt. Valójában mindenképpen kellene egy jó szerviz, mert a bevizsgáláskor kiderült, hogy vmi indítómotor csappantyút vagy mit kellene cserélni (állítólag ha elromlik lehet h egyszercsak nem indul be az autó) - és persze ettől függetlenül kellene vmit csinálni a cdlejátszóval. Márkaszervizekről sok rosszat hallani, bár eddig nem audis voltam, audiról nicns tapasztalatom. De pl fékpofát kell cserélni márkaszervizben 50-60e-s alkatrész árat mondtak elöl és hátul, neten meg 10-20ezerért vannak a fékbetétek. Egyébként 2006-os 2.0 tdi-m van. Én is teljesen elégedett vagyok a hangzással, nem is nyúlnék hozzá különben, csak ha számot akarok váltani, vagy leállítom az autót általában elakad (ha magától játssza folyamatosan akkor nincsen gond). Tehát be lehet építeni bármilyen fejegységet a gyári helyére, csak keretet kell venni hozzá, a vezérlés marad az eredeti? Ez nem hangzik rosszul. Igazából itt a design nem sokat számít, a kesztyűtartóban van. De lehet h érdemesebb lenne mp3 lejátszót, akár vmi USB-s megoldást betenni.
hali! nekem 98-as 2.5 v6 tdi-m van!és kb fél éve lett adagoló felújítva és akkor úgy jelzett az autó,hogy a műszerfalon ahol kiírja,hogy milyen fokozatba van a tiptronic váltó az teljesen bepirosodott a kijelző!erre azt mondták,hogy szerviz üzemmódba vált be ilyenkor az autó!na most tegnap meg ma megint csinálta ugyan ezt a jelenséget és az lenne a kérdésem ,hogy ezt akkor is csinálhatja,hogyha nem csak az adagolóval van baj?mármint,hogy szervizüzembe teszi e ha más baj van? köszi a segítséget előre is!!
Fontolóra kell venni, hogy mit szeretnél. Meg akarod-e tartani azt a desinget, hangulatot, amit gyárilag kaptál (forma, egyszerűség, fények) avagy ezt feladva egy jobb hangzást, de más desingvilággal? Megjegyzem, hogy én a gyári 8 hangszoróval+subbal meg vagyok elégedve, de ez lehet, hogy csak az én igénytelenségem. Egyébként 1-2 ezer forintért lehet betétet venni hozzá, ugyanis a gyárinál kisebbek a fejegységek és két oldalt lyuk maradna. Szóval neked kell öntened, hogy mit akarsz. (Az sem mellékes, hogy mondjuk mennyiért javítják meg a fejegységedet és mennyit szánsz egy fejegységre.)
Épp most vettem A6-ot. Tudtok ajánlani jó szerelőt Pécs-Kaposvár környékén? A márkaszervizt inkább mellőzném. Annyi problémám van vele, hogy bénázik a CD-lejátszó, cserélte már valaki a gyárit? Be lehet tenni a helyére bármit, vagy csak gyárival működik?
Hali! a műszerfal nem jelzi ha be van húzva a kézifék!tudna valaki segíteni,hogy merre találom az érintkezőt vagy esetleg mit nézzek meg?? 98-as a6-ról van szó nem tudom számít e de tiptronicos 2.5 tdi köszi a segítséget előre is!
Ha nagyon szereted a sebességet és sokat előzöl sportosan, akkor kevés. Egyébként szerintem elég a teljesítménye, igazából akkor tűnik inkább kevésnek, ha úgy mész, hogy tele van utasokkal az autó plusz még a csomagtartó is fullos. Akkor a plusz 3 mázsa miatt már érezhetően belassul az egyszemélyes tulajdonságaihoz képest, ezt nyilván jobban kezeli egy nagyobb köbcentis motorral az autó. A fogyasztása viszont a méretéhez képest nagyon jó, nálam multitronic váltóval 9 (országút) 12 (város) között alakul rugalmas stilussal. Nekem csak elsőkerekes, nyilván egy quattro hajtás még rátesz minimum egy literrel. A megbízhatósága nagyon jó, tehát az nem kérdés. Üdv.
Csatlakoznék én is hozzátok. Audi 100 (C4) 2.5 TDi Avant s-line automatával.
Lenne is egyből egy kérdésem. Ugy vettem a vasat, hogy a légzsák átvezetője ki van szerelve, és sehogy nem találom a helyét annak az alkatrésznek, amit kaptam. A kormányoszlop takarása szintén kisipari módszerekkel át van alakítva, amitől még kevésbé találom a helyüket a dolgoknak. Tudna valaki valami valami képet ezekről az alkatrészekről, illetve elhelyezkedésükről, mert már kezdek ideggyenge lenni... :)
uj vagyok itt az a6 forumon igazibol nincs is a6osom:)
gondolkozom az a6oson de mindefelekeppen csak benzinest szeretnek.most van egy e60as bmw 530d-m amit elszeretnek cserelni egy a6-ra.ezelott volt egy 2.5tdi a6osom tehat tisztaba vagyok a marka szepsegeivel es buktatoival is:) sok penzt rakellett koltenem igaz csak idosebb korara jottek ki a gondok rajta, de akkor eleg sok.pedig szalonauto volt en voltam az egyetlen tulaja,nem valami hasznalt,lerugott visszatekert ceges auto.
3.2fsi-n gondolkozok de akarmilyen benzinesrol varnek velemenyeket.teljesitmeny,fogyasztas stb stb.
ugy vagyok vele,h dizelt soha tobbet mert rettenetesen szerviz igenyesek.a mostani bmw-m-re is most kellett koltenem 1 millio ft-ot,ugyh meg "olcsobban" megszereztem a dolgokat bele.ha valaki szanna ram egy kis idot es segitene,adna tanacsot,h megis milyenek a benzines "uj" audik azt nagyon megkoszonnem!!!
Hello! Audi A6 3.0 TDI S-line quattro-ba milyen sebváltóolaj szükséges, illetve hány liter? És olyan kérdésem lenne még, hogy mi az az "egér"?-valahol a váltóval van kapcsolatban azt tudom. Előre is köszönöm. üdv.madi
Szia. Pedig elvileg már működik Budapesten. Volt cikk is már a neten is róla, bár gyakorlatilag hatástalannak írták le. Nem frissít vagy nagy késéssel. Egyébként utólag szerelted be vagy gyárilag volt benne a gyári navid ? Nekem is C6-osom van, a csomagtartóban van 2 üres hely is a "hi-fi toronyban". Be tudnál tenni egy képet, hogy Neked milyen plusz egységek is vannak még benne a navihoz ? Homály vagyok a témában, gondolom egy dvd-s egység és egy GPS-es egység kell még pluszban, az MMI tartalmaz valamilyen előkészítést, non-installed menüponttal. Köszi. Üdv.
Még mindig nem értem miért nem működik itthon a TMC-m? N.O.-ban hibátlan volt(egy helyen le is terelt nagy meglepetésemre).Hazafele a 0-áson sem írt semmit (TMC áthúzva),pedig ott kellene nem? BP.-en beljebb nem teszteltem még.Valaki tudja mi lehet a gond?
Egyébként a 2.0 PDTD 3500 km átlaga 5,9 L/100 volt comp. szerint.
Tudod,én külföldön dolgozom és az autóval is járnák ki,úgy hogy a GPS csak-csak elkélne. A digit meg csak a látvány miatt:).Nekem tök gagyinak néz ki a sima tekerős.
Tul. a 2,7 V6 TDI-nek nincs különösebb típushibája, hasonlóan a 3,0 V6 TDI-hez, csak gyengébb a motor... Mellényúlni csak sokat futott, vagy nem normálisan szervizelt autóval lehet...
Sajna a külföldről behozottak zöme nagyon sokat - is - futhatott rövid idő alatt...
Azon cégek alkalmazottai választják maguknak általában a 2,7 TDI-t, ahol be van határolva a kocsi bekerülési ára és a 3,0 TDI vagy nem fér bele, vagy csak 0 extrával , így inkább egy extrásabb 2,7 TDI-t rendelnek...
Igazából tényleg szeretnék mostanság venni egy A6-ot(2005-töl)és ezért érdeklődöm utána.Csak még nincs teljesen eldöntve,h milyet is.De valószínű,h maradok a 2.7 avant-nál.
Azt hallottam, hogya 2.0 pdtd-hez már lehet venni utángyártott hengerfejet 200 alatt.Ráadásul ebbe már nincs a BLB motorkódos típushiba.Erről mi a véleményed? Ha ez igaz lenne nem is citeráznék a hengerfej miatt, hogy tönkre megy.Sajnos úgy néz ki nincs már győri vonal, így nem polcozok.
A T turbót jelent, az FSI pedig közvetlen befecskendezést.
A TFSI (TSI) pedig- értelemszerűen - turbós közvetlen befecskendezős.
(A 3,0 TFSI kompresszoros közvetlen befecskendezéses, tehát jelenleg ennél az egynél a "T" kompresszort jelent... Ebből lesz majd egy turbós kompresszoros is, de az még nincs gyártásban)
Ahol a "T" nem szerepel az feltöltés nélküli, tehát szívómotor
A 2,4 V6-ból volt MPI és van FSI is..
(Az MPI "hagyományos" hengerenkénti befecskendezős)
Jelenleg már csak kínai piacra gyártják Győrben az FSI-t.
Mondjuk úgy, hogy nem korszerű, de egy kiforrott motorról van szó. Korábbi évjáratok (~1998-2001) jelentős olajfogyasztásúak voltak az olajlehúzógyűrű hibája miatt. Ezt mára korrigálták... A fogyasztásáról, menetteljesítményéről stb. kérdezd Langsam kollégát....
Igen a korábbi A6-on voltak 2,4Turbó benzines változatok, de abból kevés van belőle, a scrác jól értette...:-))) egyik ismerősömnek is ez van, és ha jól emléxem akkor 1999-es évjáratúban
Sziasztok! tiptronic váltóhoz tartóbak mennyibe kerül?keresgéltem de nem találtam sehol...sajnos eltört valahogy az egyik:( köszi a segítséget előre is!!
Még egy fontos dolg. Nyílván meg kell alaposan nézni az autót vagy ki kell fogni,de:
NAGYON FONTOS JÓ ÉS HOZZÁ ÉRTŐ SZERELŐT TALÁLNI + MEGFELELŐ GYŐRI FORRÁST ALKATRÉSZRE! :-)
Lehet beruházok (egyenlőre) a polcra egy hengerfejre ha tudok "okos" megoldást találni. Egyszer már ajánlottak 160.000 -ért újat Győrböl. Lehet beruházok egyre, ha nem kell ennyiért úgyis eladom még évek múlva is, ha már ez a típus betegségem...:-) és van egy turbóm is a polcon....
Valós km? Nehéz ügy. Én egy számomra sem szokványos módon hozattam be az autót ugyanis netről kellet kiválasztani.
Én itthon kb 6-7 db 6-ost néztem meg és kivétel nélkül mindig hányingerem volt utánuk, mígnem ehez a szegedi nepper gyerekhez mentem és az első olyan gépet láttam nála ami tetszett.Egy gond volt, hogy már elkelt, mire odaértem.(Nem véletlenül) Azt mondta nem gond hoz még ha akarom (nyári szünetes leállás előtt voltunk) válasszunk közösen (ad benne tanácsot Ő is) netről.
Jó, de mondtam Neki, hogy csak igazoltan keveset futott érdekel. Mondta nem gond, de azok kint is drágábbek. Mondtam neki rendben hajlandó vagyok megfizetni az ilyet.
Szóval ez 2008 júniusában volt és akkor került nekem (247-es euróval, ha jól emléxem) 5.360.000-be.Nem volt olcsó, mert már akkor is lehetett itthon venni 5 körül A6-ost.
2008.06-ben hozták be Nekem 109.000 km-errel amit szegeden a PH.-nál gép szerint is meg erősítettek! Most van benne 131.000 km.
NAVI Plus (2008-as EU térképpel)
(Utólagos) XENON
Kormányról vez.-hető DSP HIFI
BT-os telefonkihangosító
PDC
Ülésfűtés
Nincs pótkerék, javító szettes.
(Utólagos) Tempomat
Ami érdekes, hogy most megnéztem az olajszintet, min.-on volt (nem jelzett még a szintjelző, csak hosszabb út előtt állunk) és utoljára 118.500 km-ernél (amikor volt a szervíz) kapott olajat most 131.000 nél tettem bel 0.6 L Longlife III-asat és max-on van. Szóval én elégedett vagyok az olajfogyasztással. 13.000 km/0,6 Liter
Bocs akkor félreértettem, azért kérdeztem hogy mit tekintesz faceliftnek, mert A6-os maradt a neve továbbra is. Bár a Toyota Corolla első és utolsó generációjának amennyi köze van egymáshoz... :) Üdv.
"Na meg a többlengőkaros futómű is a magyar utakon elég költséges tud lenni és elég sok drága(gyári) alkatrészből áll.... A facelift-esnél már javítottak a futóművön..."
Ennek nagyon örülnék ha így lenne, bár pontosan melyik faceliftre is gondoltál ? :)
A C6-os német tesztjei kevesellték a futóműbe rakott anyag mennyiséget, magyarul filigránnak találták a lengőkarokat, stb. Mikor mondtam egy autókereskedelemmel foglalkozó barátomnak mit vettem, azt mondta hogy a C6-os A6-nak egyetlen komoly gyenge és költséges pontja a Multilink futómű, mert gyenge a magyar utakhoz és több darabot csak egyben lehet cserélni, ami megdrágítja a szervizelést. Én persze rögtön alábújtam de elég meggyőző darabokat láttam alatta, persze nem Hummer után. :) De ha már megalkották a típus legjobb motorját a 2.4 V6-ost, akkor annyi már igazán megengedhető, hogy a futómű egy kicsit könnyedebbre sikeredett... :):):) Üdv.
'05-ös ben gondolkodom.Azért az a 180 paci nem olyan rossz,bár mindenképp avant kell! S természetesen csak magyarországi autó,semmi kép nem behozott. Tehát szerinted????????????
Ha őszinte akarok lenni, akkor sajna elég sok a probléma...
Ha a 150 lovas V6 TDI van benn (szerintem az), akkor fel lehet készülni egypár költséges problémára. Nem törvényszerű, de az esélye megvan a következőknek:
- vezérműtengely elkopása
- vezérműtengely törése
- tömítések elfáradása (fossa az olajat mindenhol)
- feszítőgörgők lógása, törése
- szíjszakadás
- vízpumpa beállása
- gyenge motorszerkezet miatt csapágyak, főtengely pláne, ha chippes volt valamikor
Egymás mellé téve a 150 lovas és a 155 lovas (újabb verzió) motorok hajtókar, dugattyú, főtengely + ezek csapágyait óriási a különbség az újabb verzió javára....
Tehát a motor eléggé gyenge láncszem
Az automata váltónál olajcsere az előírásoknak megfelelően + chipet elfelejteni + kímélni... A futott kilométerek növekedésével - igaz ez minden dologra igaz - nő a veszélye a tönkremenetelnek. 11 éves autó lévén már a kilométerfutás és az előélet is nagyon kérdéses lehet...
Na meg a többlengőkaros futómű is a magyar utakon elég költséges tud lenni és elég sok drága(gyári) alkatrészből áll....
A facelift-esnél már javítottak a futóművön...
Nem idegesíteni akarlak, mert nem az volt a célom, csak a kérdésedre próbáltam válaszolni.....
Az Common Rail motor.... V6-os győri motor... Teljesen OK műszakilag, csak egy picit gyengécske... Németeknél relatíve sok fut belőlük cégautóként: A kilométerfutásra nagyon figyelni kell.....
Sziasztok! Nekem 98-as 2.5 v6 tdi tiptronicos a6-om van,valakinek van valamilyen tapasztalata,hogy mikre figyeljek oda?leginkább az automata váltó érdekelne mert azt mondják mindegyiknél meghal akármennyire van odafigyelve rá!Ha az olajcserére figyelek és nem hajtom szét a gépet akkor ez elkerülhető esetleg?és ez a tipus télleg olyan szar mint mondják?? köszi előre is az infókat!
"az sokkal megbízhatóbb lesz, mint a bonyolult PD."
A "sokkal" kifejezéssel vitatkoznék!!!
Mondjuk inkább úgy, hogy az egyszerűbb technika, szerkezet miatt valamivel megbízhatóbb, mint az 1,9 PD-k, de hasonlóan odafigyelve a szervizekre mindkettő rendkívül strapabíró....
Köszönöm. Ismerősömnél merült fel a kérdés (látva a gépeim alakulását :) hogy sarkítva 1.9-es I-es Superb 130 lovas automatát vegyen-e (2 milla) vagy ugyanezt 2.5-ös automatával, vagy ne adjon ki annyi pénzt és vegyen egy C4-es jó állapotú Audi 100-ast 2.5-ös TD-vel (max 1 milla) és mindegyik meg lenne chippelve 170 ló környékére. Kérdés, melyik hullana szét hamarabb motorikusan. Üdv.
A százalákot nem írom le, de több mint gondolnád....
Százalékosan a 100 lovas egy picit tovább húzható, de lóerőre természetesen a 130-as...
A Superb 2,5-öse (163 LE) és az Audi - egyik - 2,5-öse (180 LE) szerkezetileg hasonló, de a perifériák különbözőek (turbó, üzemanyagellátó rendszer stb.) Tehát - mivel hasonló a szerkezet - százalékosan hasonlóan húzhatóak....
Akkor a VAG dízel motorjai közül melyik a legjobban chippelhető szerinted ?
Az 1.9-esnél a 105/115/130 lovasból ? (gondolnám, hogy a 130 lovas)
A 2.5-ösnél a Superb 2.5-öse és az A6-os 2.5-öse (régebbi, a C4-es ?) érdekelne, úgy tudom nem azonos a két motor.
Vagy vannak esetleg évjáratilag is komoly különbségek ?
A legjobban szónál a műszaki biztonságra gondoltam, tehát, hogy a motor többi része (hengerfej, dugattyúk, turbó, stb.) is nagyjából bírják a plusz 30-40 lovat.