Örülök, hogy így lassan, de biztosan érlelődik a találkozó.
A legjobb az lenne, ha:
- minél többen ráérnénk
- jó idő lenne
- finom kis hús- és, szalonnasütés
- jól működő autókkal !!!
Ehhez szükséges az időpontok ajánlása.
Ha valaki tud mondani ilyet, akkor tegye meg.
Nekem a február vége, március eleje lenne jó.
Vasárnap az az eset esett meg velünk, hogy a kipufogónk 1 ajtó becsapástól a földre hullot.
Ez kb. este 9-kor történt, utána puszta kézzel aprítottuk fel a régi csöveket(lehet hogy eredeti?), a falvastagsága néhol elérte a 0.5mm-t, de volt ahol ez alatt volt.
Így a hétfői napon lecseréltettük az egészet(komplett), ára: 30000HUF :-(
Nagyon megszerettük a járgányt, ezért áldoztunk rá ennyit.
A hétvégén újabb üzemanyagkimérést tartottunk, és 1óra pesti dugó + 1 debreceni út alatt 6l/100km volt a fogyasztása(szerintem nem rossz!).
Jaaj !
Egy picit nem férek nethez és már is elszalad a téma. Engem se hagyjatok ki. Mit szolnátok egy jo kis hússütéshez a szabadban(feltéve,ha marad a plussz 30 fok?
Sikerult "teljesen" rendberakni a kisautót, most mint egy álom. A Királyhágó utcába én is gyakran járok, de ha már ott vagy, van onnan egy másik francia bontó 3percre az Ady Endre út 60 nál. Ha pontosabb információk kellenek, megnézem a fecnigyüjteményemet.
DonLee:már félig lemásoltam a könyvet, remélem meglesz a meetingre.
mEdvÉről semmi hír? Honnan fogom megtudni a szervíz címét?
Na mára ennyit, még dumálunk.
Belph.
En is szivesen elmennek, ha epp raerek. (Remelem, addigra sikerul megreparaltatni a jarganyt, mert mar megint fogy belole a hutoviz, de most nem tudom, hova tunik. A vizpumpa es a hengerfej-tomites mar cserelodott emiatt es ugy tunt, hogy megjavult. Megsem...) R5TL
HI!
"Nem kis kihívás" Feb. vége az jó lenne, már 2en vagyunk:-)
A legolcsóbb új kipufogót a Walker kipufogócentrumban kapod meg :XIII.ker a pontos címet nem tudom, de a Reiter F. és a Béke út között a Rákos patak mellett van.
Bontóban is megnézheted: XVIII. ker Királyhágó út (Ülloi úton mész Vecsés felé, a Béke térnél jobbra fordulsz, kb 100m bal oldalon meglátod a Renault emblémát)
bocs ha hosszú voltam...
DonLee: ezennel, a tisztet elfogadom, de tapasztalatból tudom, 1 ilyen szervezés nem kis kihívás, azért várom a javaslatokat ki-mikor-hol érne rá. Nekem a február vége lenne igazán jó!
S.O.S. valaki nem tud 1 olcsó boltot, ahol 1983s R5 TX-hez kapható komplett kipufogó rendszer. Ár, cím, telefon érdekelne(Bp. előnyben).
Előre is kösz!
belphnaque: az tény, hogy mindig lehet valamit toldozni-foltozni-javítgatni a gépen, de a miénk pl. 17. évébe lépett, és ez ahhoz képest nem is rossz. Szeretném én a mostani autócsodákat látni(csak 1-2-t) mondjuk úgy 15év múlva, mennyit őriznek meg mivoltjukból. Régen(szerintem) az autókat úgy tervezték, hogy az tartós legyen(hosszú élettartam), de ez a mai fogyasztói társadalomban nem hiszem hogy ott lebegne a gyártók szeme előtt.
Az R5-s tali nekem bárhol jó(imádunk vele utazni), igaz jelenleg a Bp-i vagyok :-((
Azt hogy mire gondoltam: hát 1 fajta piknikre valami szép napos hétvégén, ahol mindenki mesélhetne az autójáról, és a mindenki mustrálhatgatná a gépeket.
Nos?
Figyusz!
Mindenkinek tok jo a gepe, meg az enyem is pofas megis minden masnap a szervizben van(mar telefonban is tegeznek). Nincs nagy baja, és mindig keveset fizetek az apro hibak elharitasaert(ablakmosomotor,olajcsere,szellozoventillator-zaj,valtotarto bak,fek szorult,ablaktorlok vegallaskapcsoloi,szivatobovden,de meg a rohadt kerekcsere is miota a szabadnak hitt hetvegem rament a kulonbozo csavarlazitok kiprobalasaval,meg azzal,hogy ketten ugraltunk a kulcson,hogy le vegyuk a k**va kereket).Nektek is van ilyen, vagy csak engem zavar, ha valami uj aprosag jelentkezik(bar alegtobb a regi tulajtol oroklodott)?
csite: nekem ok. A nap 25. orajat is kihasznalva... merre vagy/mire gondoltal?
DonLee:ami az enyem az a tied is! Ha varsz, megoldom a fenymasolast is, de nem megy gyorsan.
mEdvE!:teli alom? Vagy nem mukodott a fek?
Na csa viszem a szekeret 4 lengescsillapito csere-javitasra. Paaa...
Két évig használtam egy Alpine turbót. Gyorsulásban nem volt párja, de szerelhetetlen volt és a holdon sem lehetett alkatrészt kapni hozzá. Aztán kivonódott a forgalomból, majd tavaly ősszel nyom nélkül eltünt a ház elől :-((
(sajna még ilyeneket is lopnak)
Maradt egy mély spoilerem ködfényszórókkal, egy motorháztető, meg az első sárvédők. Kell valakinek ? (irányár 25000 Ft)
HI!
Én 99 májusában vettem, azóta hajtom rendesen 14e km -t raktam bele (az óra most mutat 94ezret). Eddig csak a hifire kellett költenem benne :-)) Igaz volt 2 szilentbilincs is 2e huf.... Nagyon meg vagyok elégedve vele!
belphnaque: esetleg lefénymásolhatnám? nem kívánom ingyen, megalkuszunk..:-)
Na hello !
Nekunk egy 1988 R5 TL 1.1 kisautonk van par honapja. Az elso rendes gurulonk. Nagyon ep, es egesz extra(vakitasgatlo uveg, 5 ajto, 4 kerek,stb...) Engem nagyon erdekelne a megyeri szerelo, mert en sem birom, ha a legaprobb hiba is integet. Vettem egy Super5- hoz valo szerelokonyvet, ne akarjatok tudni mibe kerult, csak az a bajom, hogy az aprosagokat nem birom szerelni vele. (Nektek is beepitett izomfejleszto van mind a 4 ablaktekeroben?) Egyebkent nagyon szeretem, meg a kutyank is. Mennek vele kulfoldre is, de nem ismerem meg es felek, hogy meghal, pedig eleg rozsas meg a pofija.
Medve:Komolyan! Ha feldobtad, elmondhatnad milyen a gep.
Na csa, aztan furge ujjak !!!
Sziasztok!
Nekem 1 '90 es Campus -om van. Audiós tapasztalatokat szeretnék megosztani valakivel, akinek szintén R5 -e van! Ja, és érdekel minden hozzáférhető leírás is, Csite sikerült vmit szerezned?
ha minden igaz, holnaptól én is belépek az R5 klubba :-)) 300k-ért kerestem kocsit,
ajánlottak egy 84-es Alpine Turbót, új gumikkal 350-ért, de állítólag a turbókkal sok gond
van, úgyhogy kihagytam (pedig megy mint állat :-)))
Aztán kaptam egy visszautasíthatatlan ajánlatot: 19 éves (!) 1.1-es R5, szintén 300k-ért.
Na, ezen kicsit meglepődtem (kissé sokalltam), de miután megnéztem egyből beleszerettem.
5 ajtós, zöld színű, tetőablakkal, és szinte új állapotban... a tulajdonosa ugyanis történetesen
autószerelő (ő csinálja az összes R5-öt ott a környéken), és olyan ember, aki nem bírja, ha
a legkisebb dolog is nem úgy működik, ahogy kell neki :-))
Szóval beleültem, kipróbáltam, és egyből tudtam, hogy kell nekem :-)
Egyelőre jó vételnek tűnik, a srác aki eladja azt mondta, hogy nyugodtan vihetem
hozzá a kocsit szervízbe (nem árul zsákbamacskát)...
Ha érdekel valakit jó szerelő, tudom ajánlani, ismerek pár embert, aki nála javíttatja
a kocsiját, és még nem volt rá panasz :-)))
Egyelőre ennyi, majd lehet, hogy még tudósítok a fejleményekről..
üdv,
Medve
Hali! Nem baj, ha nem speci R szerelo, eddig sem annal javittattam. Viszont regebben Debrecenben laktam es nemreg koltoztem Bp-re, itt pedig meg nem talaltam jo szervizet. Szoval, ha tudod, legyszives ird meg pontosabban. Bar lehet, hogy ennyi info alapjan is megtalalnam. Koszi, R5TL
Én tudok 1-t, de nem speckó Renault-szerelő. Eddig mindig jó munkát végzett, becsületes, és olcsó. Helyileg a HÉV(szentendrei) Kaszásdűlő megállónál van, kb. Ha érdekel, akkor pontosítok. Búza u., ha jól emléxem, de utánanézek pontosan(ha kell).
Az enyem is '86-os es szinten svajci eredetu. Fogyasztas: varoson kivul 6, varosban 7 folott kicsivel. Mellesleg nem tud valaki egy megbizhato Renault szerelot? Ti hova szoktatok vinni javittatni?
Az miénk 1.4-s és 5,2l/100km városon kívűl. Igaz max. 130-t mentünk vele.
A városban nem nagyon hajtjuk, de a felszereltsége a miénknek sem rossz.
Motoros ablakemelő, kagylóülés, sötétített(füst) üvegek.
Most éppen renováltatjuk, úgy döntöttünk megtartjuk még pár évig.