Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Hivatkozok az alábbiakra, ahol így határozzák meg a becsapódási szöget, de gondolom nem mondok nagy hülyeséget azzal, hogy az irányított pct. rakéta nem feltétlenül ballisztikus röppályán mozog, ezért lehetséges, hogy a rakéta forgási tengelye, és a célfelület által meghatározott merőlegeshez képest 0 fokos eltéréssel csapódjon a célfelületbe a rakéta. Megfelel így tüzér úr?
Ракета 9М14М
Бронепробиваемость , мм: - под углом 0° 400 - под углом 60° 200
Mit vagy kiakadva? Hagyományőrzés! Őrzik a jó szovjet hagyományokat. Én 45 fölött kibacnék mindenkit a hadseregből, mehetnének nyugdíjba és pofát súlyba! Jöhetnek ide fórumozni, romantikázni, hogy "Bezzeg a mi időnkben!" stb. Ja, de ezért nem fizetnek. Szóval van az a pénz, amiért az agyament vén marhákat még felhasználják nyilvános agymenésekre.
Nem is értem, a fiatal tisztek miért nem lázadnak fel. Az ő jövőjüket, nem, hogy ők, de még az elöljáróik sem látják.
Tudom, a versenyszféra az nem közszféra, még mielőtt! De aki onnan nyugdíjba megy, annak elismerik a teljesítményét - ha volt - egy egyszeri pénzjutalommal és attól kezdve kívülálló. Nincs belepofázása a továbbiakban.
Múltkor láttam egy videót, ami a FIDESZ valamelyik tevékenységét népszerűsítette-kit látok benne? Egy olyan nyugállományú ezredest, aki a felső korhatárral, osztályvezetőnél magasabb beosztásból, a nálánál fiatalabbak kitakarítása után, az MSZP kormány alatt került nyugállományba olyan nyugdíjjal, hogy arról te csak álmodozol. Mint katona tesze-tosza volt- de azért odaáll reklámozni a jelenlegi hatalmat.
A másik delikvens alezredes-osztályvezetőként, 54 évesen, talán nem is teljesen ép elméjűként, az MSZP kormány alatt került nyugállománya. A nyugdíja ma legalább 300000 Ft és nem érintette akkoriban a kora miatt a járandóságos dolog. Ez a fickó most a Facebook-on fröcsög a szocikra.
Ez két behülyült idióta, aki nem fogja fel, hogy milyen szerencsések voltak akkor, amikor nyugállományba kerültek.
Nulla fokos becsapódási szögnél értendő az 520 mm átütés. Szerintem amíg 800 mm-es átütést vizionálsz a szovjet/orosz Maljutkánál, addig nem igen fogok veled egyetérteni.
Tudomásom szerint akár tízezer katona is jöhet Fehérvárra, akik családdal, gyerekkel rendelkezhetnek. Óvodát, iskolát kell építeni nekik. Sőt, lehet, hogy azok, akik ezeket felépítik, ők is itt akarnak élni: ez egy nagyon komoly lehetőség Székesfehérvár számára, de ha nem jól élünk vele, abból baj is lehet – magyarázta.
Az elgondolás szerint – bár a helyszínnel nem feltétlenül ért egyet –, a vasútállomástól, illetve a Váralja sortól délre fekvő, többé-kevésbé üres terület lehet az új városrész helye. – Tervezetek vannak: templomtól elkezdve iskolákon át mindent meg kell ott valósítani, ezért kell innoválni az építőipart – mondta.
Koszonom. Megleptel es meg is gyoztel. Aza helyzet hogy az elmult cca harom evtizedben most eloszor lattam olyat ami a Maljutkanak nem 400 mm es pct kepesseget ir.
2000 december 30-án nyugdíjaztak. Július elsején kezdődött a felmondási időm. Ez nekem azt jelentette, 2001 március 27-én értem volna el az öregségit, ragaszkodhattam volna az időhöz, ld.Papp Gyula munkaügyi pere,csak akkor az utódomat küldték volna el, aki nálam vagy 10 évvel fiatalabb volt. Annyira együttműködtem, hogy én voltam a Munkába helyezést Elősegítő Bizottság (MEB) elnöke. Nagyon jó, baráti kapcsolatom volt a megyei munkaügyi központ illetékeseivel, mázlim is volt, mert a központ pont nyert pár milliót, így nem csak az elbocsátottaknak, hanem a nyugállományba küldötteknek is tudtunk elhelyezkedést segítő tanfolyamot biztosítani. 300-400 ezres tanfolyamok is voltak ezek között.Ha a HM-re számítunk, semmi sem lett volna Mondtam a munkaügyieknek, hogy én is korkedvezményes vagyok 3 hónappal ugyan, de korkedvezményes. Mondd, mit szeretnél? 100 ezerért befizettek egy angol nyelvtanfolyamra. Az hogy a munkaügyi központnak volt pénze, lehetővé tette, hogy a legtöbb tanfolyam a felmondási idő alatt lezajlott, vagy elkezdődött. Kellemes emlékek kötnek ehhez az időszakhoz, semmiféle sértődöttségem nincs emiatt. 2004-ben a feloszlatáskor Póka ddtbk volt a MEB elnöke, de engem is visszahívtak, megint volt pénz a munkaügyi központban, mindenkinek tudtunk segíteni a polgári alkalmazottak kivételével. A HM-re 2004-ben sem számíthattunk egy fillér erejéig se.
Ezt rettentően elírták, mert a Maljutka változattól függően 400-460 mm homogén acélt üt át merőleges becsapódásnál. Hatvan fokos becsapódásnál kb. 200 mm az átütési képessége.
Nekem meg van a páncéltörő lőkisérletek című oktató film VHS-en. Digitalizáltam, az állapota már akkor is elkeserítő volt. Feltölteni nem tudtam, mert, csak zöld, és kék csíkok jelentek meg.